Şimdi Ara

Superonline Akşam Saatlerinde Ping Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
7
Favori
26.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbul'da var mı başka sorun yaşayan. Özellikle 9-12 arası sıkıntı var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Beylikdüzü, barış mah. deyim. Bence sorun switchlerden çok altyapının yetersizliğinden kaynaklanıyor.

    Gün içinde de paket kayıpları var ama akşamları inanılmaz bir boyuta çıkıyor.

    Akşamları sorun daha da artıyorsa belli ki bir yetersizlik durumu var. Ara ara statik ip alıp durumu gözlemliyorum. Statik ip aldığımda akşamları baya rahat oluyor. Gün içinde yaşadığım kadar ufak tefek paket kayıpları yaşıyorum çekilmeyecek durumda olmuyor. Cgnat ektisi de var tabi. aylık 10-15 Tl olsa statik IP'de kalacağım da 40 TL çok fazla aylık.

    CGNAT ile alakası yok bu durumun. Ben internet bağlattığımda direkt statik ip de alırım her zaman, Superonline'da birkaç gün düzgün giriyorsunuz sonra tekrar aynı sorunları yaşamaya başlıyorsunuz. Verdikleri berbat modemden kaynaklı olabileceğini düşünüp kendi modemimi direkt başlamıştım bridge falan yapmadan ve yine aynı problemleri yaşıyordum. Hız testi yaptığınız sitelere özel erişim vermişler, aldığınız paketin %110'u kadar hızlı çıkıyor hızınız ama tamamen tıraş. Paket kaybı + hız düşüklüğü ve en sonunda da merkezden 200 Mbps teklif edip fark ettirmeden 100 Mbps hıza taahhüt imzalattırdıkları için artık kuantum internet bile sunsalar 1 kuruş para vermem 



    Kısacası Superonline almayın aldırmayın 

  • 2 gündür 9-12 arası minimum %30 paket kaybı ve pingimde stabil değil. modem değiştirdikten sonra olmaya başladı tesadüf mü bilmiyorum. şuanda da var mesela. konum bahçeşehir.

  • 5 dakika önce şikayet var'a yazdığım şikayetin aynısını buraya kopyalıyorum.


    ----------------------------------------------------------------------------------------------


    Yaklaşık 1,5 Superonline fiber kullanıcısıyım. Abone olduğum günden beridir 176. X. X. X'li IP bloğundaydım. Modemi kapatıp açsam da, reset atsam da sürekli 176'li IP alıyordu modem ve hiçbir sıkıntım yoktu. Geçtiğimiz ay ne olduysa birden 91. X. X. X ile başlayan IP bloğuna geçtim 1,5 sene sonra. İnternet kalitem aşırı düştü.


    50ping ile oynadığım oyunları 75-80 pingle oynuyorum şu an. Şimdi size kalsa bu ping değerleri normal dersiniz. Ben 1,5 senedir alışık olduğum kaliteden uzakta bir kalite alıyorum şu an. 176'lı IP bloğunda iken IP konumum İstanbul olarak gözüküyordu. (İstanbul/Beylikdüzü'nde oturuyorum zaten olması gereken bu) Fakat şimdi 91'li IP bloğunda iken IP konumum sürekli Ankara olarak gözüküyor. (eklediğim resimden görebilirsiniz IP'nin konumunu)


    Kısaca ne halt ettiniz bilmiyorum ama ben şu an ki internet deneyimimden hiç memnun değilim. Ya beni eski IP bloğuma sokun ya da ben taahhüt bitiminde farklı ıss aramaya başlayacağım. Kullanıcı deneyimini düşünmeden kafanıza göre IP blogu değiştiriyorsunuz. İstanbul'daki adam Ankara'dan IP alıyor. Avrupa'daki sunuculara daha yüksek ping süreleri alıyorum şu an sayenizde. Dediğim gibi ya bu iş düzelir ya da taahhüt sonu farklı alternatiflere yöneleceğim.


    ----------------------------------------------------------------------------------------------



    bende böyle bir durumla karşı karşıyayım. ip bloğum değiştikten sonra internet kalitem düştü. Warzonda 50-55 ping alıyordum 80-90'leri görüyorum bu sıralar. Konum ist. beylikdüzü


    Superonline Akşam Saatlerinde Ping Sorunu



    EDIT: aslında 9-10 senelik sol fiber kullanıcısıyım. bu ikinci aboneliğim. Superonline Akşam Saatlerinde Ping Sorunu 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 4 Mart 2022; 23:37:1 >




  • Bende 213 lü bloğu kullanırken bir sorunum yoktu 176 lıya geçtim bende de 1 haftadır felan wow da pinglerim yükseldi. akşam saatlerinde inanılmaz problemli şuan.Bu arada bende beylikdüzündeyim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reanimate -- 5 Mart 2022; 7:2:16 >
  • işin tuhafı, pingin normal kabul edilebileceği bir oyunda bile ciddi bir gecikme sorunu var. misal lol'de deneme oyunu açıyorum. ping 54-55 (normal denebilir euw serverı için) ama karakterin click komutlarıma verdiği tepki aşırı değişken.



    Video;


    Superonline Akşam Saatlerinde Ping SorunuLeague of Legends 2022.03.05 - 08.48.09.01streamable
    League of Legends 2022.03.05 - 08.48.09.01
    https://streamable.com/gkqxis




    videoda 17. saniye ve 36. saniye de bariz bir şekilde belli oluyor bu durum. bahsettiğim sürelerde önceki click hareketlerime göre daha geç tepki veriyor. ping normal, paket kaybı gözükmüyor ama anlamsız bir tepki süresi gecikmesi var ne halt ettilerse.



    EDIT: bu olay akşam saatin de falanda değil, sabah 8:30 da durum bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 5 Mart 2022; 9:9:52 >
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    Hocam bu sunucunun adresi ne. Belki pc'de sorun vardır olabilir mi. Cgn'de misiniz bir de.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tommy Shelby kullanıcısına yanıt

    Sunucunun adresi ne derken neyi sorduğunuzu anlamadım. LoL için soruyorsanız euw sunucusu. Pc de sıkıntı olmasının imkanı yok. Oyunlardaki ping veya tepki sürelerinden belli net kaynaklı bir sıkıntı olduğu. Bu arada cgnat var evet.


    1 ay önce hiç bir şikayetim yoktu. Ne yaptılarsa ip bloğum değişti ve 91 ile başlayan ipler alıyorum şuan. Bir ay önceki deneyimi arar oldum. Oyunları geçtim, instagram da hikayeler bile ciddi geç açılıyor bazen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    Server'ın ip adresi ne. Ping plotter'la bakıp bir sorun var mı anlarsınız belki ama sol'da ping ve paket kaybı yokken gecikme olduğundan bahseden başka kullanıcılar vardı forumda. Nasıl oluyor ben de anlamıyorum Superonline Akşam Saatlerinde Ping Sorunu 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tommy Shelby kullanıcısına yanıt

    bende bilmiyorum serverın ip adresini, lol euw server ip adresi yazıp bulunabilir heralde dışarıdayım şuan. Az çok oyunu biliyorsan zaten click yaptıktan sonra karakterin verdiği tepkilerdeki gecikmeyi görebilirsin. Ben ilk defa bu kadar ciddi gecikme yaşıyorum. Var bi sıkıntı ama ne ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazdığınız problemler bende de var. 3-4 gün önce modem arızasından dolayı modem değiştirdiler. o gün bu gündür discordda her 5dk da bir pingim 5000e çıkıyor %80 paket kaybı diyor. Valorantta falanda özellikle yurtdışı serverlarda %30 paket kaybı. her maç 50k paket kayboluyor. daha önce hiçbir sorunum yokken bi anda modem değiştirdikten sonra böyle bişey olması mümkün mü? müşteri temsilcisi bir sorununuz gözükmemekte diyip kapatıyor telefonu.

  • Rezillik devam ediyor. Ps5 de elden ring oynuyorum. Oyunu ilk açtığımda online moda bağlanamıyor. 2 kere falan deniyorum anca online moda geçiyor oyun.


    Superonline Akşam Saatlerinde Ping Sorunu

    Bu kadar rezil hale nasıl getirdiler anlamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ne rezillik lolde 15 ping ama sanarsınız 500 ping var. Allah belalarını versin. IMCP paketlerine dokunmayıp UDP paketlerine limitleme yapıyorlar.

  • gerçekten çok kötü. keşke download hızları falan düşse de şu ping ve paket kaybı olayı olmasaydı. valorant oynuyoruz ya maçın tamamı 50k paket kayboluyo yada saçma sapan yerlerde başlıyo droplamaya.

  • bende 2-3 gündür baş gösterdi. discordda paket kaybı %60-70lere fırlıyor sesim gidiyor sürekli. oyunlarda paket kaybı ping havalarda uçuşuyor. bu aralar rekabetçi oyun oynamadığımdan pek önemsemedim düzelir dedim ama suyu çıktı artık. belli ki bir şeyleri ellerine yüzlerine bulaştırdılar çözemiyorlar şimdi de.


    süperonline fiber 200mbit download 20 mbit upload kullanıyorum. günün her saati oluyor paket kaybı. şuan gece 4 ama paket kaybından alt f4 attım oyundan. benim de ip 176 ile başlıyor.


    Superonline Akşam Saatlerinde Ping Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 6 Mart 2022; 4:17:38 >




  • Benimde başıma bu bela.Sadece oyunlarda değil netflix, instagram vs. de çok problemli.Oyun oynamak zaten işkence görseldeki pinglerde göreceğiniz üzere çok sık şekilde 500 ms üzerine pik yapıyor ping değeri.

    Superonline Akşam Saatlerinde Ping Sorunu
    Superonline Akşam Saatlerinde Ping Sorunu




  • Superonline Akşam Saatlerinde Ping Sorunu


    ping yok diyor müşteri temsilcisi. ben de yok zaten diyorum. paket kaybı var diyorum. kafayı yersin.

  • 3 günü geçti benim problemde devam ediyor. Mh problem yok diyor sadece.

    176’lı IP.

    Superonline 100 Mbps Fiber, Beylikdüzü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beylikdüzü hala sıkıntılı. Şikayetçi olanlar mümkünse şikayetvar ve sol'ün kendi sitesi üzerinden talep açın. Sıkıntınızı güzelce yazıp gene mümkünse belgelerinizi ekleyin (ping,paket kaybı, oyundaki gecikme video - görselleri vs.) ben bu şekilde iki talep açtım dün. bakalım yarın ararlar diye düşünüyorum. hatta yeni talep oluşturacaklar bu konunda linki verebilir. bizim sıkıntımızı müşteri temsilcisinin anlayabileceğini zannetmiyorum çünkü hız değerleri normal deyip geçiştirirler anca.

  • öğlen aradılar superonlinedan kısmen daha bilgili bir kişiydi arayan. ama hızınız ve pinginiz speedtestte normal gözüküyor problem bizden kaynaklanmıyor dedi. düzeleceği yok bu problemin geçmiş olsun hepimize.

  • Superonline artık yapamayacağını anladı sanırım hepten saldı. Berbat bir "yönetim" ve "uzmanları" var.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.