Şimdi Ara

Superonline Akşam Saatlerinde Ping Sorunu (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
7
Favori
26.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • aynı sorunu yaşıyorum son 3 aydır lost ark eu central sunucusunda akşam 19-20 arası ping başlıyor ve gece 1-2 kadar aralıksız sabit bir şekilde 200-250 arası gidiyor geliyor. Bunun bir çözümü var mı lütfen

  • Exor24 E kullanıcısına yanıt

    winmtr yazılımı ile sunucuyu sorugulayın, yurtdisi cikis mi bolgesel mi gosterebilir.

  • Merhabalar arkadaşlar uzun zaman sonra konuyu hortlatayım istedim. Bundan yaklaşık 2-3 sene önce oturduğumuz siteye fiber internet getirildi. Daha öncesinde sadece 'ADSL' 16mbps desteği vardı. 100-20 - 1000 - 1000 paketler satışa sunuldu. Tabii doğal olarak daha önce düşük hızlardan bıkan herkes fiber diyerekten superonline'a geçiş yaptı. İlk aylarda gayet stabil ping değerleri normal, bağlantı ise gayet iyiydi. Gel zaman git zaman yurtdışı çıkışlarda, online oyunlarda sürekli olarak ping dalgalanmaları +200ms ping değerleri görmeye başladım. Bunu uzun uzadıya neredeyse 1 ay boyunca her gün şikayet ederek dile getirdim. En son 'modemi kapatıp açalım'cı müşteri temsilcilerinden sonra işten anlayan bir temsilci denk geldi. Bana bağlantımı boş bir porta yönlendireceğini ve artık böyle bir sorun yaşamayacağımı belirterek işlemleri gerçekleştirdi. Bu işlemi yaptıktan sonra bağlantımda herhangi bir problem uzunca bir süre yaşamadım. O süreç ilerledikten sonra yağmurlu ve rüzgarlı havalarda internet kesintileri baş göstermeye başladı. Tekrardan şikayet süreçleri başladı, gelip incelemeler yapılacağı söylendi vs. En sonunda canıma tak etti ve detaylıca araştırmaya karar verip site yönetimimizinde değişmesiyle birlikte yönetimde kendi dostlarımız iş yapmaya başlayınca işin gerçek kısmını öğrenebildim. Superonline Fiber interneti evimize kadar cam kablo getirerek bağlantıyı kurdu. Buraya kadar herşey normal. Sitemize gelen Fiber internet ana merkezden kablolarla değil, sitemize kurulan bir çanak-radyolink aracılığı ile sinyal yoluyla gelip daha sonrasında bu çanak-radyolink üzerinden kablolar ile evimize interneti getirmişler. Yani aslında uydudan aynı 'Wi-Fi' gibi sinyal yoluyla internet geliyor daha sonrasında evlere bu sinyaller aracılığı ile kablo döşenerek iletiliyor. Bu çanağın üzerine, yağmur, rüzgar, kar, çamur vs gibi şeyler geldiği ve değdiği zaman internet kesintileri ve ping dalgalanmaları başlıyor. Nasıl ama 2024 yılında ışık hızında fiber internet? 800 haneli site halkı olarak toplu bir şikayet oluşturmak üzere bu haftasonu toplantı yapacağız. Eğer süreç aynı şekilde ilerler ise aboneliklerimizi iptal edeceğiz. Büyük rezillik.


    Konu hakkında daha bilgili olan arkadaşların yorumlarını ve tavsiyelerini bekliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csgomoses -- 16 Mart 2024; 5:17:15 >




  • csgomoses kullanıcısına yanıt
    Sol sıkıntılı Türk Telekom vdsl bile fifada 28 ms daha altını veriyor. Benim de eve kadar fiberkablolyla geliyordu düzelmedi taahhüt bittiği gibi bir daha bulasmamak üzere yollarimizi ayırdık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • csgomoses kullanıcısına yanıt

    açıkçası turk telekom, ilk adsl portlarını ilçe santrallerinde hizmete açtığında mahallelere radiolink ile çıkış yapıyordu. 2003-2005 yılları. daha sonra hızlar 512kbit 1mbit çıkarılınca bufferload sorunları, kapasite yetersizliği gibi durumlar yaşanmaya başlandı ve 2008 yılında tip 7 saha dolapları projelendirildi. şimdi 2024 yılında fiber internet hizmetini radiolink üzerinden vermek imkansız gibi. hele bant genişliği 1gbit hızlara ulaşmış iken. size naçizane tavsiyem bölgenizde bulunan turkcell gsm baz istasyonunun nerede olduğuna bakmanız olacaktır. ana omurga burada mevcuttur. bobcat ile kanal açıp koruma borusu döşemeleri 1 hafta sürmüyor. kazı iznimi alamadılar, coğrafi sorun mu var irdelemek lazım.

  • Jul1d3 kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim, peki tüm bu süreç ileryene kadar en azından statik ip alınarak ping dalgalanmalarını geçirebilir miyiz? Fps oyunları oynuyorum ve yayın açıyorum, bir faydası olur mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csgomoses -- 16 Mart 2024; 18:3:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • csgomoses kullanıcısına yanıt

    palyatif bir çözümü var tabiki. halk dilinde davul diye geçen radiolink antenden sisteme bir tane daha kurmaları, bağlı bulunduğunuz mdu cihazını buradan beslemeleri ve sizin bloku sitenin ortak havuzundan çıkarmalı. cihaz yeni olursa bağlantılarda yeni olacağı için rüzgara bağlı hareketten veyahut yağmura bağlı oksidasyondan uzun süre etkilenmez.


    Superonline Akşam Saatlerinde Ping Sorunu




  • csgomoses kullanıcısına yanıt

    Havadan gelen internetlerde mutlaka dalgalanmalar olur..Bunun kesin bir çözümü yok birkere baştan söyleyeyim üstteki arkadaş ekstra bir radiolink anteni kurulumdan bahsetmiş doğrudur fakat zamanla o gecikme süreleri dahada artar çünkü bu olayın stabilizesi yok hele 800 dairelik bir sistemde mdu besleyici ile internet verilmez onu yapan mühendisin ve görevlilerin ben taa ben gıcık oldum sizin yazdıklarınızı okurken yuh yani ..Hepiniz toplanıp iptal ettireceksiniz ki o altyapı değişsin .Yukaridaki arkadaş yine bahsetmiş bu olayı bilinçli yapmışta olabilirler bu sistemi yapmalarının tek sebebi coğrafi konumudur eğer yoksa hocam göz gore göre bu aptallıktır..Mdu sistemde 20 daireli apartmanlarda bile ms kaymaları oluyor 800 dairede oturup ağlanır..


    Ben hep arkadaşlarla dostlarımla konuşurum evi almadan önce internet altyapısını inceleyin diye abartıyorsun derler. YOK derler kesinlikle öyle 1 trilyonluk evi 700 liraya ver gitmem yani..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxpp -- 16 Mart 2024; 22:8:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • xxpp kullanıcısına yanıt

    Gerçekten akıl tutulması bir işçilik. Bugün superonline ile görüştüm. İşi bilen ve anlayan bir müşteri temsilcisiyle yaptığım görüşmenin sonucunda bana en yakın superonline bayisine gitmemiz gerektiğini, altyapı için güncelleme istememizi ve radiolink olayından şikayetçi olduğumuzu belirtmemizi istedi. Yapılan başvurudan sonra superonline çalışmalara başlayacaktır diye ekledi. Tabii ki bunu ilerleyen süreçlerde göreceğiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.