Şimdi Ara

SAHİBİNDEN.COM SİTESİNDEKİ İLAN İLE DOLANDIRILMAM VE MAHKEME SONUCU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
115
Cevap
12
Favori
13.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mayıs 2016'da sahibinden.com'da satılık samsung galaxy alpha 2. el ilanı gördüm.satan kişi benden 200 km kadar uzakta oturuyordu.whatsapp aracılığıyla iletişim kurduk.kendisini astsubay diye tanıttı.kredi ödemesi olduğu için acilen satması gerektiğini söyledi.telefon 650 lira olur dedi.düşüneyim dedim tamam dedi.2 saat sonra beni aradı ben almayacaksam başkası alacakmış bana söz verdiği için ayıp olmasın diye satmadığını söyledi.bana da söz vermemişti ya neyse.telefonu almadan para yollamayacağımı söyledim.ben astsubayım bana güvenmen lazım falan dedi.durmadan konuşuyordu.insana düşünme fırsatı vermiyordu.telefonu kargoya vereyim sana mesaj gelir sen de parayı yollarsın.istersen yarısını yolla kalanı da telefonu alınca yollarsın dedi.para çok lazım dedi.tamam dedim.

    bir saat sonra sürat kargodan mesaj geldi.ürününüz size teslim edilmek üzere şubemizdedir diye.şahıs beni aradı ve ürünü verdim paramı verir misin dedi.bana kendisine ait 2 hesap numarası verdi.halk bank atm'sine giderek 650 lira yatırdım.nasıl olsa ürünüm kargoda dedim.oysa içine başka bir şey de koyup yollayabilirdi iyi ki bunu düşünecek kadar zeki dolandırıcı değilmiş.neyse parayı yolladıktan yarım saat sonra kargodan iptal mesajı geldi.hemen şahsı aradım haberim yok falan dedi.ben kargo şubesine gidiyorum soracağım dedi.ısrarla aramaya devam ettim şarjım az deyip yüzüme kapattı.whatsapp'tan yazarak kendisine 3 gün süre verdim.3 gün içinde paramı yatırmazsa karakola gidip şikayetçi olacağımı söyledim.bu 3 gün içinde beni defalarca atm'nin başına yolladı.paranı yolladım git al deyip benle dalga geçti.ben de sakin olmaya çalıştım çünkü ona küfür etsem bana dava açsa 650 lira için 5-10 bin tl ceza ödeyeceğimi biliyordum.küfür edersem ya da tehdit edersem ona en büyük kozu vermiş olacaktım.belki de bu yüzden benle dalga geçiyordu.3.gün sonra buna" karakola gidiyorum bu saatten sonra para mı da versen bana yalvarsan da davamdan dönmem " dedim.hala dalga geçer gibi yazıyordu.bir gülücük de ben koydum mahkeme günü görüşürüz deyip bunu engelledim.

    karakola gittiğimde polisler üstüne bir bardak su iç dedi ama hesaba yatırdığım paranın makbuzunu görünce tamam bulunur şahıs dedi.delil olarak whatsapp yazışmaları,banka hesap dekontu,sahibinden.com ekran görüntüsünü götürdüm.hepsinin tek tek çıktısını aldım.dosya yaklaşık 8 ay karakolda bekledi.halk bankasından,gsm operatöründen,sahibinden.com'dan cevap yazıları beklemişler.bu işler hemen olmuyormuş.

    mayıs 2017'de ilk duruşma tarihi verildi. ağır ceza mahkemesinde şahsa karşı kamu davası açılmıştı.bilişim sistemleri banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık davası açıldı.duruşmayı beklerken dolandırıcı yanıma gelip elini uzattı.bir yanlış anlaşılma var paranı vereyim davayı uzatmayalım dedi.yüzüne bakıp güldüm.650 lirayla kurtulacağını sanma sana 3 gün süre verdim ve sen beni bu süre içerisinde de oyaladın üstüne dalga geçtin.sana asla davamdan dönmem demiştim dedim.derdini mahkeme salonunda anlatırsın deyip diyalogu kestim.

    hakim önce şahsın ifadesini aldı.şahıs yalan söylerken hakim kızdı.hikayeyi bırak adamın parasını verecek misin dedi.vereceğim dedi.çıkar ver öyleyse dedi hakim. şahıs da üzerimde para yok dedi.hakim sonra bana söz verdi.paramı istemiyorum ben davacıyım dedim.sen istesen de istemesen de sanığa sormak zorundayız paranı verirse cezada indirim alır vermezse indirim almaz dedi.hakim hesap numaramı kağıda yazıp şahsa vermemi söyledi.mahkemeyi 15 gün sonraya erteledi.15 gün içinde de parayı yatırmadı hatta duruşmaya da gelmedi ve şahıs 2.5 yıl hapis ve 1080 tl para cezasına çarptırıldı.kararın 1 hafta içinde temyize gönderebileceği de kararda yazıyordu.

    mahkeme karar verdikten 5 gün sonra hesabıma bu şahıs tarafından 650 lira yatırıldı.sanırım işin ciddiyeteni anladı ve ceza almamak ya da daha az ceza almak için paramı yatırıp dosyayı temyize yolladı yoksa niye yatırsın ki.ben de mahkeme kalemini arayıp temyize yollanıp yollanmadığını da sormadım beni de ilgilendirmiyor açıkçası 1 yıl sonra hem paramı kurtardım hem de şahsın ceza aldığını gördüm içim rahatladı.dosya yeniden yerel mahkemeye gelse de sonucun pek değişeceğini sanmıyorum çünkü hakim zaten ceza alacaksın parayı ödersen indirim yaparız demişti. şimdi size önemli birkaç şey yazacağım:


    1-ben polis çocuğuyum ve kendimi uyanık sanardım.benim bile boş anıma geldi dolandırıldım.dolandırıcılık haberlerini izlerken dolandırılanlara hayret eder gülerdim.bu insanlar bu kadar saf nasıl olur derdim.uyanık geçinen ben de dolandırıldım bana iyi bir ders oldu.
    2-biraz ucuza alacağım diye uzaktan ürün alma riskine girmeyin.ortalık dolandırıcı dolu.
    3-zaten 3 kuruş ucuza alıyorsunuz sonra serviste sorun yaşayıp tüketici hakem heyetine gitmek isterseniz fatura sahibi dışında kimsenin başvurusunu kabul etmiyorlar ancak fatura sahibinden satış sözleşmesiyle alırsanız ve fatura sahibinin kimlik fotokopisini alırsanız başvurunuzu kabul ediyorlar.
    4-dolandırılınca peşini bırakmayın.insan bir süre utanıyor,kimsenin duymasını istemiyor ama siz kimseye aldırış etmeyin utanması gereken kişi dolandırıcının kendisi.ben paramı aldım darısı diğer dolandırılanların başına.telefonda çok iyi çok kibar çok hızlı konuşsan insanlara özellikle dikkat edin.

    5-KİMSEYİ KINAMAYIN.KINADIĞINIZ ŞEYİ YAŞAMADAN ÖLMEZSİNİZ.

    29.07.2017 tarihli güncelleme: şahıs karara itiraz etmiş.dosya Antalya bölge adliye mahkemesinde ön inceleme için bekliyormuş.e-devletten baktım.karar 20 gün içinde çıkar.gelişmeleri yazarım.

    1.10.2017 tarihli güncelleme: şahsın istinaf mahkemesine itiraz etmesi de bir şeyi değiştirmedi.istinaf mahkemesi de cezayı onadı.

    SAHİBİNDEN.COM SİTESİNDEKİ İLAN İLE DOLANDIRILMAM VE MAHKEME SONUCU
    SAHİBİNDEN.COM SİTESİNDEKİ İLAN İLE DOLANDIRILMAM VE MAHKEME SONUCU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbayram5 -- 4 Şubat 2018; 21:35:19 >



  • Mahkeme masrafları ne kadar tuttu peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun işi sonuna kadar götürerek çok iyi yapmışsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun, benzer durum bende de oldu işi sonuna kadar götürdüm ama şahsı hala içeri tıkamadılar.
  • Çok güzel yazı. Bunu yaşayanlara yol gösterir. Yaşamayanlar da daha dikkatli olur. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her konu ayni. Adama once parayi yatiriyorsun sonra diyorsun ki kimseye kanmayin. Ozaman neden once para yatiriyorsun. Sahibinden de bunlardan milyonlarca var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar telefon alırken mutlaka sözleşme yapın. ByLock'tan suçsuz yere yatan onlarca insan var. Kabak sizin başınıza patlamasın em azından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zebani yok, temiz.
  • valla e ticarette belli başlı kurallarım oldugu ıcın dolandırılmam.

    en ufak şüpe olabılecek durumdan uzak dururum gerekırse almam. çok büyük fırsat kaçırsamda umrumda olmaz.

    hep telefonlarımı gittim elden aldım.satarken once parayı alıp satmışlıgım var ama parayı gonderenede dedım. güvenme millete hiç sağlıklı değil diye uyardımda.
  • parayı faizsiz alman çok saçma
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Atm neden gidiyonki cep uygulamasindan bakardin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizi dolandıran karektersizin peşini bırakmayıp, hem paranızı hemde ceza almasını sağlayarak iyi yapmışşınız.
    Bu şekilde bizler de bu karaktersizlerin peşini bırakmayıp sonuna kadar gitsek bence bu vakalar azalır.
  • Helal olsun cidden ben olsam uğraşmazdım herhalde. Cidden takdir ettim sizi.



    Sahibinden üzerinden olabildiğince alışveriş yapmamaya çalışıyorum. 50 lira üstü alışverişlere bulaşmayın. Telefon alacaksanız bir kaç kuruş fazla verip ikinci elini telefoncudan alın. En azından bozulduğunda muhatap bulursunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun kafamıza küpe olsun.. Gidip almak lazım böyle durumda herzaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başarı hikayesi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun

    7 senedir 22 yasindayim knight online ile başladığım ticaret hayatımda bende bekliyorum beni kim dolandıracak diye boş anınız nasıl oluyor cidden merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yıl sonra parayı 650 TL olarak almamanız gerekirdi.

    Şahıs sözleşmeyi yerine getirmemiş. Dolayısıyla müspet zarar tazminatı alabilirdiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100-200 TL ucuz alacağım diye hem zamandan hem paradan oluyorsunuz.Ben kimseden kolay kolay almam GET olmadan.Herkesin söylediği zaten 2-3 cümle var beni bilen bilir,Ben avukatım,doktorum,polisim ,paraya ihtiyacım var vs.Bunlardan uzak durun direk.
    Karşı taraf sizden zeki olabilir ama ona oyun oynama şansı vermeyin , gereken şartlar yoksa diyolağa bile girmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 21 Temmuz 2017; 16:20:18 >
  • Tebrik ederim azmin zafer. Karşıdaki adam çok pişkinmiş anlaşılan, son güne kadar parayı da yatırmamış.

    Sahibinden ben de çok ürün aldım sattım, hala da devam ediyor. Yalnız bazı ürünler var ki get ile göndersen sıkıntı, havale ile göndersen sıkıntı.

    Cep telefonu, fotoğraf makinesi, bilgisayar gibi ürünleri get ile gönderemiyorsunuz. Adamın ne yapacağı belli değil. Siz de alamıyorsunuz. O yüzden en güzeli mutlaka elden alacaksın. Ama başka şehirde 250 tl ucuz. Bırak senin olmayan mal senin değildir. Aklında duracağına cebinde dursun. Dersin ki 250 tl fazla verdim ama mal benim kafam rahat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeniorAwesome -- 21 Temmuz 2017; 16:37:47 >
  • zebani nerede çıkacak diye tetikte okudum . zebani yok ve konu biraz da olsa yürek serinletici .
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.