Şimdi Ara

SAHİBİNDEN.COM SİTESİNDEKİ İLAN İLE DOLANDIRILMAM VE MAHKEME SONUCU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
12
Favori
13.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oncelikle gecmis olsun, sonuna kadar goturup serefsize cezayi kitlettiginiz icin de tebrik ederim. ancak keske biraz daha uyanik olsaydiniz. adam astsubayim diyor 300 500 liraya acil sikisiyor :) bugun astsubay 2000liradan assagi maas almaz ya, her hangi bi arkadasindan o parayi alirdi borc olarak, ya da her hangi bi bankaya gitse 1000lira kredi alirdi :) sizinki biraz bile bile lades olmus :) ama en azindan amaaan giden 650 lira olsun demeyip sonuna kadar takip etmissiniz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rdm kullanıcısına yanıt
    Şimdi bu kafayla düşününce kendime gülüyorum ama o an o telefonu almayı çok istemiştim çünkü ertesi gün anneler günüydü anneme alacaktım. Telefonun sıfırı da iki katı fiyatındaydı. Bu telefon da 650 liraydı ve şahıs telefonun 1 yıllık olduğunu ve çizik dahi olmadığını söyledi. O an çok cazip geldi.



    İşin daha komik yanı adam kredi ödeyeceğim bugün son gün dedi o gün de cumartesiydi.cumartesi günü hangi bankaya kredi ödenir.işte insan o an sağlıklı düşünemiyor.şahısla konuşurken evdeydik 15 dakika sonra kendimi atm önünde para yatırırken buldum.çok kibar çok hızlı konuşuyor ve habire arıyordu para hemen lazım diye.neyse bunları anlatıyorum ki birkaç insana bari faydamız olsun benim yaptıklarımı yapmasınlar.

    Şahıs daha telefonu açar açmaz kibar kibar hızlı hızlı konuştu ve kandırdı. İşin en zoruma giden yanı ise dolandırıcıyı gördüm kendi kendime dedim ki beni bu tipsiz herif dolandırdı ya daha ne söyleyeyim. Adamın tipini görseniz adres sormak istemezsiniz ben de bu adama dolandırıldım.



    Bana iyi bir ders oldu paramı da kurtardım çok şükür.ayrıca bir astsubay 4000 lira civarı alır.bunu da ekleyeyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Get- Gut vs hepsi sıkıntı..
    Elektronik cihazların ikinci eli zaten sürpriz yumurta gibidir , ne olacağı belli olmaz.. Hele bir de tanımadık bilmedik kişilerden sırf üç beş kuruş ucuz diye alıdığımız zaman her türlü katakulli yi baştan kabul etmiş sayılıyoruz bence...
  • Helal olsun bırakmamak lazım bu işin peşini.

    Ben 2012 de dolandirildim.

    2017 hala duruşmalar suruyor hiçbir gelişme yok. Elimde dekont ve konuşmalar var. Mahkeme sürüyor 6 ayda bir yeni gün veriyorlar hepsi bu.



    Buna benzer bir olaydi.

    Geçmiş olsun

    Dikkatli olmak lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-4 bin liralık telefon için de havale yapıp alınmaz.

    O kadar yol derken direkt 12 saati göz önünde bulundurmadım. 3-5 saat te olabilir.
  • Baris_im kullanıcısına yanıt
    Bence sen de olayı ve mahkeme sürecini anlat ki hem insanlar bilinçlensin hem bu işin sürecini bilsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrikler.

    Adamlardaki cesarete bak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl dolandırdığını okumadım gözlerim ağrıyo ama sonuç tatlıya bağlanmış. Peşinde koşmussun demek ki . Asla pes etme böyle şeref yoksunlarına bir şey kaptırıp arkasından soğuk su içmek yerine gidip cezasını kesmişsin. Helal olsun
  • Helal olsun sana hocam. Eline koluna yüreğine emeğine sağlık. Bunlar ceza almadan durmayacak zaten belli oldu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar; ürünü kargoya veriyorum, takip no atarım, kargodan mesaj gelince paramı yollarsın diyenlere sakın ola güvenmeyin.Siz parayı yolladığınız an kargoyu geri çekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım 2.5 yılda aklı başına gelir.
  • 2 kere internet üzerinden online oyun hesabı sattım ikisinde de ilk parayı aldım sonra hesabı verdim. İlana ilk parayı alacağımı da belirttim. Ama bir kere olsun parayı alıp hesabı vermemek aklıma gelmedi ne insanlar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar yıllardır internet üzerinden satış yapıyorum hiç sorun yaşamadım telefonum 24 saat açıktır günümüz dünyasında güvenli alışveriş için seçenek varken dolandırılmayı nasıl başarıyorsunuz anlayabilmiş değilim gerçekten, sahibinden.com da get seçeneği var o olmadı ödemeli gönder kardeşim dersin ama gidişte adama al sana para diye yatırmazsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ceza çok az. Adam 10 kışıye 600 tl kitlese 6 bin tl.

    Bunlardan biri mahkemelik olsa adam kara geçiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben astsubayım bana güvenmen lazım dediğinde anlayıp ana bacı sövüp kapatman lazımdı kimse mesleğini kullanarak bana güvenmelisin demez zaten neyse geçmiş olsun.

    @AnotherPlanet sende boş yapma oturduğun yerden kardeşim. Sanki mahkemeyi kuran karar veren o polismiş gibi. Onun başına ne konular geldiğini bilemezsin şu devirde öyle paralar kaptıranlar var ki savcı 650 liranın peşine mi düşecek? Parayı da geçtim daha ne konular var memlekette. Bu arkadaş bilinçli davranmış peşinde koşmuş herkes bu kadar şanslı değil. Boş boş konuşup bu ülkenin şerefli emniyet mensubuna hakaret edemezsin terbiyesiz insan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gowlet -- 23 Temmuz 2017; 19:42:26 >




  • keşke avukat tutsaydın. Sen avukata para vermezdin ama sanık ceza aldığı ve ağır cezada yargılandığı için avukata 3500 tl filan karşı vekalet ücreti çıkardı. Sanık öderdi bu parayı da.
  • gowlet kullanıcısına yanıt
    Hayatımda ilk kez uzaktaki bir şahıstan doğrudan alışveriş yapayım dedim onda da bu oldu.ben dolandırılana kadar bir kere bile bu tarz dolandırıcılık konusuna denk gelmedim. Telefon dolandırıcılığı konusunda bilinçliydim ama sahibinden.com türü siteler aracılığıyla yapılan dolandırıcılıklar konusunda bilgim yoktu ayrıca siteye de güvendim.o kadar bilgisizdim ki get yönetimini dahi bilmiyordum.dolandırıldığım gün biraz işlerim vardı acil halletmem gereken bu yüzden kafam biraz da başka yerdeydi üstüne bu dolandırıcı zırt pırt arayıp hızlı hızlı konuşunca gaflete düştüm.o kadar çok aradı ki sağlıklı düşünecek zaman bırakmadı.bir de çok acil lazım zor durumdayım falan dedi işi görülsün dedim.insanlık yapayım dedim.sonuçta ilk 1 hafta sinirden kendimi yedim 8 ayda defalarca karakola gittim 4 ay da mahkemeyi bekledim bir sürü sinir stres.



    Dolandırıcıya demiştim ki mahkeme günü bana yalvaracağın günü ve duruşma salonunda hakimin karşısında konuşurken ki yüz halini görmek için bile olsa gerekirse bu paradan vazgeçeceğim.gerçekten de şahsın hakim karşısında kekeleyerek yalan konuşması ezik büzük duruşunu görünce kendimi tutamayıp gülümsedim.hakim niye şahıs konuşurken oralı olmadın gülümsedin dedi. Çünkü şahıs baştan sona yalan konuşuyor dedim hakim de gülümsedi bu işler böyle olur dedi.hakim dedi ki bir de polis çocuğusun daha dikkatli olman lazım.efendim profesörler bile dolandırıldığı için kendimi bir nebze de olsa avuttum ama haklısınız dedim.biraz konuştuk güldük duruşma da keyifli geçti benim için.1 yıldır bu anı bekliyordum.aslında paranın miktarı benim için çok yüksek olmadığı için belki de bu kadar rahattım.çok büyük miktarlar kaybedenler var Allah sabır versin.karakola ifade verdiğim gün gittiğimde birisi vardı telefon dolandırıcıları kendini savcı diye tanıtıp yaşlı bir kadını dolandırmış falan.insanlar perişan olmuştu.



    Adama dedim ki ben polis çocuğuyum bu işin peşini asla bırakmam ama adam neyine güvendiyse üstüne 3 gün falan dalga geçti vatsaptan. Burada önemli olan o anın siniriyle şahsa küfür,hakaret,tehdit vb. suç oluşturacak eylemlerden uzak durmak çünkü o beni dava etse mahkeme '' sen adamın parasını vermedin adam da o yüzden böyle yaptı "demez bana da ceza verir.sabırlı,soğukkanlı olmak ve gerisini Türk polisine ve yargısına bırakmak gerekiyor.



    ADALET TOPALDIR AMA KÖR DEĞILDIR.en azından bende kör değildi.umarım bu konu sayesinde birkaç kişiyi de olsa bilinçlendirmişimdir.



    Lütfen 3 kuruş ucuza ürün almak için kendinizi riske atmayın inanın ki yaşadığınız sinir stres sizi mahveder.kandırılma duygusu çok kötü.



    Konuyla ilgisi pek yok ama telefon alacaklara da tavsiyem şu olsun: hangi marka alırsanız alın ama distribitör garantili alın yoksa en ufak bir sorunda bile servisle sorun yaşama ihtimaliniz %80.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • beratad B kullanıcısına yanıt
    Evet aklıma gelmedi değil ama mahkeme bulunduğum yerden 200 km kadar uzaktaydı ve yeterince strese de girmiştim bir de avukat tutmakla uğraşmak istemedim.



    Keşke yapsaydım da daha beter olsaydı.



    Adama son bir insanlık yapıp 3 gün süre verdim paramı geri versin de mahkemeyle uğraşmayayım diye.belki hastası vardır,paraya sıkışmıştır vb. diye düşündüm.karakola ifade verdikten sonra adını soyadını facebook'a yazdım ve adamın tam alemci olduğunu gördüm.içki,sigara,yurt dışına gidiş falan.benim paramı çatır çatır yiyordu.zaten uyuşturucu madde kullanmaktan da sabıkalıymış.şahsı facebook'tan takip esiyordum gizlice.yurt dışından gelir gelmez gene sahte bir ilan açıp milleti kandırmaya çalıştı.kendisini başka şehirdeymiş gibi göstermişti.sonra baktım 20 gün sonra falan ilanı kaldırdı.ya birini daha dolandırdı ya da mahkemesi olduğunu öğrenip korktu.Çünkü savcılık şahıs yurt dışında olduğu için ifadesini alamamıştı.şahsın hiçbir şeyden haberi yoktu ki böyle bir ilan daha açtı.



    Neyse daha anlatacak çok şey var da uzun yazıp okunabilirliği zorlaştırmak istemem.sorusu olan özelden sorabilir elimden geldiği kadar yardımcı olurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    İnşallah hapis cezası para cezasına çevrilmez. Hapse girmesi güzel olmuş. Ama böyle adamlar uslanmaz dışarı çıktıktan sonra daha büyük olaylara başlar.
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Hem hapis hem para cezası aldı.hapse henüz girmedi sanırım kararı temyize götürdü.zaten 30 ay hapis cezası aldı yatarı 20 ay onun için de hapse girmez diye düşünüyorum ama 1080 tl adli para cezası ve 109.50 tl yargılama giderinin kurtuluşu yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbayram5 -- 24 Temmuz 2017; 1:32:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.