Şimdi Ara

Park halindeki araca çarpan kişiden manevi tazminat da alınabiliyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Olay benim başıma gelmedi ama meraktan soruyorum.2 aylık sıfır gibi araç park halindeyken arkadan birisi çarpıyor arka köşe baya çökmüş. Araç kaskolu yaptırılıyor ama araç sahibi manevi tazminatta almak istiyor 2 aylık kazalı araçı kullanmak içine sinmiyor :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok artık daha neler..
    O arkadaşınız ya fırsatçının önde gideni, ya da ruh hastası..

• Değer kaybı, manevi tazminat bunu gibi şeyler devreye girmeye devam ederse 1.000 tl'den aşağı sigorta ücreti kalmayacak artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hdplus

Değer kaybı, manevi tazminat bunu gibi şeyler devreye girmeye devam ederse 1.000 tl'den aşağı sigorta ücreti kalmayacak artık.

Deger kaybini sigortanin odemesi sacma. Gecen gun hasarsiz 1 yasindaki aracimla kaza yaptim. Karsi taraf sagda duragan haldeyken soldaki sapaga yola dik bir sekilde seri bir gecis denemesinde bulundu ve zararli ben ciktim.

Adamin araci sirket araci tahmin edebileceginiz gibi. Yok yere 15 bin lira hasar kaydi yazildi. Ayrica adamin cebinden de 5 kurus cikmadi. Hayir deger kaybi davasi acicaz yine sigorta odeyecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vermezler manevi tazminat, çünkü 1 kişiye verilirse herkes ister, değer kaybı da 1 kişinin dava kazanmasıyla başladı
  • Nafaka da bağlanır arkadaşınıza.

• Manevi tazminat ne yahu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim merak ettiğim manevi tazminat talebi mahkemece reddedildikten sonra, karşı taraf da çok kırıldım, yıprandım deyip karşı manevi tazminat davası açar mı? :D

• trafiğe çıkıyosan her türlü riski almışsın demektir boş yere abuk subuk davalarla uğraşıp zaten zorda olan adliyeleri ve sigorta Piyasasini daha da karmaşık hale getirme

• Hocam ne alaka manevi tazminatla, kusura bakmayin ama paranin köpeği olmus demek ki o davayi acmayi düşünen. Tamam aracin zarari giderildi, açarsin değer kaybi sorun ortadan kaybolur. Manevi tazminat felan ne iş?

• o adamın işi zor, başına gelen her kazada böyle yaparsa ömür geçmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

quote:

Orijinalden alıntı: Hdplus

Değer kaybı, manevi tazminat bunu gibi şeyler devreye girmeye devam ederse 1.000 tl'den aşağı sigorta ücreti kalmayacak artık.

Deger kaybini sigortanin odemesi sacma. Gecen gun hasarsiz 1 yasindaki aracimla kaza yaptim. Karsi taraf sagda duragan haldeyken soldaki sapaga yola dik bir sekilde seri bir gecis denemesinde bulundu ve zararli ben ciktim.

Adamin araci sirket araci tahmin edebileceginiz gibi. Yok yere 15 bin lira hasar kaydi yazildi. Ayrica adamin cebinden de 5 kurus cikmadi. Hayir deger kaybi davasi acicaz yine sigorta odeyecek.

Kaza, anlamı gereği kasıt içermeyen, birinin hatasından ötürü, istenmeden yaşanan hasar durumudur. Sigorta da sizi istenmeyen hasarlara karşı koruma yoludur.

Sigortalı evinizde ateşte yağ unuttunuz. Yangın çıkardınız. Süper bir mallık değil mi? "O kadar malsınız ki, bunun hasarını cebinizden ödemelisiniz!" diye bir kavram var mı? Yok. Aynı şey arabalar için de geçerli.

Dolayısı ile sigorta değer kaybını kapsıyorsa, tabii ki sigorta ödeyecek. Zaten sigortayı, kaskoyu yaptırma amacımız bu. Adam malın önde gideni de olsa, yaptığı büyük hayvanlık / mallık da olsa kasten yapmadı ya.

İstiyorsunuz ki cebinden biraz para çıksın, adam akıllansın.

Sigorta sistemi düzgün işlese, dediğiniz gibi bir kaza siciline işlenen bir adamın sigorta klozunun çok yüksek çıkacak ve adam bir sonraki sigorta yenileme zamanı geldiğinde cezalandırılmış olacak. Ancak sistemde eksiklikler var. Araç şirket aracı olduğu için adamın umurunda bile olmayacak muhtemelen. Doğrusu şöyle olurdu:

Şirket araçlarında belirli şoförlü ve belirsiz şoförlü iki tip sigorta olmalı. Belirsiz şoförlü sigortada şirket çalışanı herkes aracı kullanabilmeli. Şoförler belirsiz olduğu için sigorta primi çok yüksek olmalı. Bir sonraki prim, yukarıda anlattığınız gibi bir kazadan ötürü daha da yüksek çıkarsa, buna sebep olan kalem açıkça sigorta poliçesinde yazmalı. Atıyorum 850TL standart sigorta primi + 600TL "02.06.2016 xxxxx numaralı tutanaklı kazası" diye belirtilmeli. Böylece şirket net olarak o malın kendisine sebep olduğu maliyeti bilir. İkinci tip sigorta ise belirli şoförlü olmalı. Atıyorum, bir aracın 3 şoförü varsa o aracın şoförleri olarak bunları kaydettireceksiniz. Onların skoruna göre priminiz belirlenecek. Priminiz daha düşük çıkacak. Bu sefer de, şoförlerden birinin sicili bozuk ise prim yüksek çıkacak, şirket rahatsız olacak.

Böylece şirketler, çalışanlarının mallıkları sebebiyle ne kadar zarara uğradıklarını görüyor olacak ve sık sık bu adamları darlayacak.

Özetle düzgün çalışan bir sistemde bunlar problem değil. Evde mallıktan çıkan yangın ile, malın birinin gelip arabanıza vurması arasında bir fark yok. Sigorta klozunda değer kaybı varsa, tabii ki sigorta ödeyecek. Mallık suç değil dünyada. Zaten suç olsa dünyanın %40'ı hapiste olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 2 Haziran 2016; 10:03:06 >

• Arkadaş değer kaybınıda aldı ama yüzde 100 suçsuz olunca manevi değer kaybıda almak istiyor otoparkta göz göre göre girdi araca fren izi bile yokmuş. Trafikte hareket halinde olsa neyse diyor. Sanırım böyle bir savunmada bulunucak :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Ṯıbbi Atık !!

Arkadaş değer kaybınıda aldı ama yüzde 100 suçsuz olunca manevi değer kaybıda almak istiyor otoparkta göz göre göre girdi araca fren izi bile yokmuş. Trafikte hareket halinde olsa neyse diyor. Sanırım böyle bir savunmada bulunucak :D

O iş yaş, manevi alması zor. Nasıl bir savunma yapıcak, araçla ilişki mi yaşıyordum diyecek? Ne manevi tazminatı, arac onarılmış mı? EVET, değer kaybı parası verilmiş mi? EVET, manevi tazminat açması açsa bile sonuç çıkmaz diye düşünüyorum.
  • Deger kaybi davasi acan vatan hainidit,paraleldir.

• adam bide domalsın isterseniz.daha rahat yaparsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

Deger kaybi davasi acan vatan hainidit,paraleldir.

bunlar hep sigorta lobisi zihniyeti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xchg

quote:

Orijinalden alıntı: Ṯıbbi Atık !!

Arkadaş değer kaybınıda aldı ama yüzde 100 suçsuz olunca manevi değer kaybıda almak istiyor otoparkta göz göre göre girdi araca fren izi bile yokmuş. Trafikte hareket halinde olsa neyse diyor. Sanırım böyle bir savunmada bulunucak :D

Aslında teoride imkanlı. Diyelim ağır, büyük bir kaza olmasına rağmen fiziksel bir yaralanma bile olmadı. Ancak kaza sonrası ağır bir travma geçirdi. İspatlayabilirse manevi tazminat alabilir.

Aynisini dicektim. Aracın icinde bir kisi varsa, tramva veya piskolojisinin etkilendigini kanitlarsa açılabilir.

• yanlız dava üzun sürebilir,artık yargıçlar çay toplamaya ve parti mitinglerine gidiyor

• Manevi tazminat haksız fiillerde istenebilir. Haksız fiil hukuka aykırı davranış nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur. Şayet kaza kasıta veya ihmale dayanan bir fiil nedeniyle işlenmişse bu haksız fiildir ve subjektif sorumluluk nedeniyle maddi,manevi tazminat sözkonusu olabilir. Eğer kasıt veya ihmal yoksa ve kaza beklenmeyen bir durumdan dolayı meydana gelmişse objektif sorumluluk nedeniyle maddi ve manevi tazminat istenemez,sadece hasarın bedelini kusurlu taraf kusuru oranında öder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aserel -- 2 Haziran 2016; 13:28:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.