Yarbay
28 Ağustos 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
139 üye
Görüntülenme
Toplam: 698 (Bu ay: 11)
Gönderileri
Merhaba, forumda 2. 3. vs sayfaların başına denk gelen bir mesaj konuya girdiğimde görünmüyor. Sadece bende mi oluyor bu sorun bilmiyorum ancak, biraz öne bir konuya mesaj attım ve aynı şey yine oldu. Attığım mesaj 2. sayfanın ilk mesajı idi. Konuya girdiğimde 2. sayfaya geçiş butonu görünmüyor, en alta iniyorum ve mesajımı yine göremiyorum, kendi profilimden son attığım mesajlar kısmından ulaşabiliyorum sadece.

Geçen hafta başka bir konuda daha aynı problemi yaşadım, o da 5. sayfaya falan denk geliyordu sanırım ama yine sayfabaşı mesajı idi. Bu sayfaların otomatik geçiş yapması-birleştirilmesi hususu gerçekten insanları forumdan soğutuyor. Aynı husus konu listelenen iç kategorilerde de var, alta indikçe sayfaları birleştiriyor ama herşeyi karman çorman yapıyor.

13 yıllık üyeyim, şu son zamanlarda yaşanan teknik aksaklıklar yüzünden gerçekten içimde mesaj atma isteği bile kalmadı. Lütfen insanların şikayetlerini dikkate alın, teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar, gece tam 00:00 olduğunda sizin de bağlantınız gidip geliyor mu?

Uyku Yok Plus başvurusunda bulunmuştum 1 aylık, her gece 12 ve sabah 9da interneti kesip yeniden bağlayarak hız değişikliği yapıyor.

Uyku Yok paketinde ise upload hızı değişmediği için belki interneti kesmesine gerek kalmıyordur. Sizde durum nasıl?

Eğer interneti kesmeden çalışmaya devam ediyorsa Uyku Yok paketine geçmek istiyorum.
Herkese merhaba, rica etsem Frankfurt - Almanya sunucularına Speedtest.net üzerinden hız testi yapar mısınız, tek sorun bende mi acaba?

Herkese merhaba.

Başlıkta belirttiğim üzere, 170 metre gibi bir mesafede kablolu olarak ağ bağlantısı kurmak için tavsiyelere ihtiyacım var. 1GBit olması şart değil, 100MBit hatta 10Mbit Full Duplex bile olabilir.

Tek parça CAT6 kablo ile 170mt.'de sinyal alabileceğimi pek zannetmiyorum. Aklıma gelen çözüm yöntemleri ise şu; tecrübesi olan arkadaşların yorumlaması mümkün mü?

- 1 adet PoE adaptör ve 1 adet switch yardımıyla, ilk 70 metrelik kısımda PoE taşıyıp, bir adet switch'i araya koyarak PoE ile beslenmesini sağlamak. Ardından geri kalan 100 metrelik kısmı da PoE vs kullanmadan, switchten alıp, devam ettirmek.

- Veya PoE işine hiç bulaşmadan, ethernet kablosuyla beraber, 80. 90. metreye kadar 2 x 0.75 TTR elektrik kablosu çekip, switchin elektrik beslemesini o kablo ile sağlamak. Ve mümkünse 12V ile çalışan bir switch kullanmak.

Sizce bu düzende performans alınabilir mi? Aksi halde fiberoptik kablo ile taşımak zorunda kalıyorum, o da maliyeti uçuracak.

Not : Kablosuz bağlantı sözkonusu değil, kapalı alan ve birbirini kesinlikle görmeyen 2 farklı nokta arası bağlantı olacak.
Arkadaşlar merhaba, birkaç gün içinde ofis içindeki mevcut internet düzenini komple elden geçirmeyi düşünüyorum.

TTNET'in AKK saçmalığını uygulamaya koyması, sınırsız trafik vadeden hiçbir VDSL paketi sunmaması, AKK kotasının bize yetmemesi ve bulunduğumuz yere SOL Fiber gelmesi nedeniyle değişikliğe gitme kararı aldım.

SOL'dan 199TL'ye 20/5 propaket alıp onun üzerinden gitmeyi düşünüyorum. Ayrıca yedek hat olarak 2MBit sınırsız veya 8Mbit net limitsiz bir ADSL aboneliğine devam etmek istiyorum.

P4 2.4GHz, 512MB ramlı hazır bir sunucuya pfsense kurarak bu işin üstesinden gelebiliriz sanırım.

Sunucuda 1 adet onboard ethernet kartı + 3 adet PCI yuvası var. Aklımdaki donanımsal yapı şu :

PCI Slot 1 : Gigabit Ethernet Kartı - WAN1 - SOL Fiber - Ofise superonline bina switchinden gelecek olan ethernet kablosunu doğrudan bu slota girip, SOL'un vereceği ev içi router'ın MAC adresini klonlamak ve PPPoE oturumunu pfsense üzerinde yapmak. Bu sayede SOLun vereceği routeri hiç kullanmayıp neti doğrudan makineye girmek istiyorum.

PCI Slot 2 : Gigabit Ethernet Kartı - WAN2 - TTNET ADSL - Ofise gelen telefon hattına bağlı olan bir ADSL modemi, Bridge moda alıp, modemin 1 nolu ethernet çıkışından makineye bu arayüz vasıtası ile bağlanıp, pfsense vasıtası ile PPPoE oturumunu yapmak. Bu hat sürekli bağlı olacak ancak yedek olarak kullanılacak, Load Balance değil Failover olarak kullanılacak. SOL Fiber herhangi bir nedenle kesilirse, ADSL üzerinden geçici bağlantı yapılacak.

PCI Slot 3 : Kablosuz Ethernet Kartı - WLAN - Bu arayüze PCI bir wireless ethernet kartı takıp, ofis içine yapılacak yayını doğrudan sunucudan yapmak istiyorum. Tekrar bir Access Point masrafına girmek istemiyorum.

Onboard Ethernet : LAN - Bu arayüz de tıpkı WLAN gibi, LAN'a açılmak amaçlı kullanılacak. IP telefonlar ve güvenlik kameralarının toplandığı switche bağlanacak.
Bu sayede ofiste hem kablolu hem kablosuz olarak internet yayını yapılacak, kablosuz ve kablolu tüm cihazlar aynı yerel ağda olacak.




Aklıma gelen sorular:

1- WLAN kartı ile onboard ethernet kartı LAN arabirimi adına çalışacaklar, her ikisinin de aynı ağda olmasını istiyorum, farklı birer LAN olmasını istemiyorum.
Bunun için de VLAN oluştururken hem LAN olarak kullanacağım ethernet kartını hem de WLAN kartını ortak tutmam yeterli midir?

2- Pfsense wireless olarak dağıtım yapar mı acaba? WLAN kartını tanıyıp, istediğim wireless kanalında, WPA2-PSK şifrelemeli olarak LAN'a açılabilir mi?
Bunu yapabilirse eğer; pci wireless kartın yayımcı olarak gücü yeterli olur mu? Tipik bir adsl modemin yayın gücüne ulaşabilir miyiz?
Şu 2 linkteki ürünlerden hangisini tavsiye edersiniz?

http://www.netsiparis.com/detay/13221067010/DN-7046-1-DIGITUS-WIRELESS--KABLOSUZ--LAN-150-MBIT-PCI-KART--32-BIT--IEEE-802-11N--RALINK-3060-CIPSET--1T-1R-ANTEN

http://www.exa.com.tr/tplink/kablosuz_urunler/tplink_tpwn951n-385-10226.html

3-Pfsense ile aynı zamanda dns proxy ve transparan cache proxy gibi hizmetler çalıştırabilir miyiz?
Dns proxy ile özellikle sık kullandığımız sitelere hızlı bağlantı kurmak istiyorum, etkin olarak çalıştırabilirsek gözle görülür fark yaratacağına inanıyorum.

Ayrıca, transparan cache proxy ile de internet trafiğini azaltmayı ve webdeki surf hızında bir miktar artış tahmin ediyorum, yine sık kullandığımız siteler için düşünüyorum özellikle.

4- Layer7 tabanlı trafik şekillendirme - kısıtlama da yapabiliyoruz bildiğim kadarıyla. Bazı hizmetlere öncelik tanımak ve bazılarının da interneti tamamen sömürmesini engellemek istiyorum. Qos konusunda performansı nasıldır?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Özellikle pfsense kullanan ve bu konuda bilgili arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.

Teşekkür ederim şimdiden.

EKLEME: Sistemin son halini çizdim, önümüzdeki hafta kuruluma başlıyorum inşallah.



BF BC2 : 10$

BF2 Complete Pack : 5$

İlgilenen arkadaşlar kesinlikle kaçırmasın.
Yakın bir arkadaşımın aracında yaşadığı problemi sizlere aktarmak istiyorum. İnşallah bir çözüm yolu bulunur.

Araç Opel Vectra CDX, B2 kasa, 2000 model, otomatik vites, LPG sistemi mevcut.

Sorunları sıralıyorum.

1- Araç 4500 devirden sonra devir kesiciye giriyor, devir sensörü değiştirilmiş ancak bir düzelme olmamış. LPGde de, benzinde de bu sorun devam ediyor.

2- LPG modunda iken performansı berbat, rölanti devri çok düşük hatta stop etme noktasında. Dipgaz yapıldığında hafif bi atak sonrası tekrar performans düşüşüne uğruyor.

Araç benzinde iken biraz daha normal çalışıyor, daha iyi tepki veriyor LPGye göre ancak benzin modundayken de titreme var ve eskisi gibi performanslı çalışmıyor.

3- Bunca performans kaybına rağmen aracın yakıt tüketimi çok artmış durumda.

4- Araç sabah ilk çalıştırmada çok naz yapıyor. Hava sıcak dahi olsa, 12 saatlik bir bekleme sonrası çalıştırmalarda çok zorlanıyor.

Sürekli marşa basarak vs. 10-15dk sonra ancak çalışıyor.

5- Araçta muhtemel bir ateşleme sorunu var diye düşünüyoruz, zira bu 10-15dklık zorlama sonrası araç çalıştığında boğulmuş oluyor, çiğ benzin kokusu ve eksozdan atılan fazla benzin sözkonusu.

6- Araç servise gösterildi ancak net bir arıza bulunamadı, aracın beyni sorunlu deniliyor ancak kesin değil, beyni değiştikten sonra arızanın devam etme durumu var.

Arkadaşımın bana ilettiği sorun bu şekilde, yardımcı olursanız çok minnettar kalırız. Teşekkürler şimdiden.
Tüm forum üyesi arkadaşlara merhaba.

Yakın zaman önce elime geçen Asus ENGTX460 1GB Top Edition ekran kartını bir kaç oyun ve yazılımla test etme fırsatım oldu, sizinle de paylaşmak istedim.
Almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olacaktır konu inşallah.

Test ettiğim sistem özellikleri :

Intel Q6600 2.4GHz 4 çekirdek işlemci,
Asus P5K Deluxe anakart,
Kingston HyperX 1066MHz DDR2 2 x 1GB bellek,
Asus A-55GA 550W güç kaynağı,
Samsung 250GB harddisk

Testte kullandığım oyun ve yazılımlar (test etmemi istediğiniz başka oyun varsa yazabilirsiniz)

Call Of Duty : Modern Warfare 2,
Metro 2033,
Dirt 2,
Resident Evil 5,
3DMark Vantage,




Kartın resimleri :



























Kart Top Edition olarak, standart GTX460'lardan biraz farklı.

Standart GTX460 kartlarda GPU hızı 675MHz, Shader hızı 1350MHz, bellek hızı ise 1800MHz olarak belirtiliyor.

Asus ENGTX460 Top Edition ise 775MHz GPU, 1550MHz shader ve 2000MHz bellek hızına sahip.






Kartın soğutma sistemi gayet yeterli görünüyor, uzun süreli oyun ve bencmark testlerine rağmen 69C'yi geçmedi, fan devri ise en yüksek %70 olarak göründü.




Test Sonuçlarını ekliyorum :

3D Mark Vantage

Overclocksuz - Perfomance testi puanı:



Overclocksuz - High testi puanı:



850MHz GPU, 2100MHz Bellek, 1700MHz Shader - High testi puanı :



850MHz GPU, 2100MHz Bellek, 1700MHz Shader - Performance testi puanı :



850MHz GPU, 2200MHz Bellek, 1700MHz Shader - High testi puanı :



850MHz GPU, 2200MHz Bellek, 1700MHz Shader - Performance testi puanı :



850MHz GPU, 2250MHz Bellek, 1700MHz Shader - High testi puanı :






Call of Duty : Modern Warfare 2

1920 x 1080 - 4X AA - Extra en yüksek detay ayarlarında ekran görüntüsü ve ortalama fps grafiği :
















CMR : Dirt 2

Farklı çözünürlük ve AA değerlerindeki FPS grafikleri :












Resident Evil 5

1920 x 1080 çözünürlüğünde, 4X ve 8X AA değerlerindeki FPS grafikleri :














Metro 2033

Farklı çözünürlüklerde, farklı DirectX ve detay ayarlarıyla yaptığım testler :

DX9 Testleri :







DX10 Testleri :













DX11 Testleri :













Çeşitli ekran görüntüleri :












Kart 1920 x 1080 gibi bir çözünürlükte bile günümüz oyunlarını bir kaç istisna hariç, en yüksek detaylarda oynatmaya fazlasıyla yeterli diyebilirim.

Test esnasında işlemciye overclock yapılmamıştır bunu da göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Umarım konu faydalı olmuştur, göz attığınız için teşekkürler.
Merhaba. :)

En güncel AMD anakartlarından birisi olan Asus M4A89GTD PRO/USB3 ile birkaç test ve overclock denemesi yaptım.
Sonuçları ve izlenimlerimi sizinle paylaşmak istedim. Eminim AM3 - 890GX düşünen arkadaşların işine yarayacaktır.

Test yaptığım sistem özellikleri:

AMD Sempron 140 2.7GHz Socket AM3 işlemci
AMD Phenom II X3 720 2.7GHz Socket AM3 İşlemci
Asus M4A89GTD Pro/USB3 Anakart
Asus ENGTX260 Matrix Ekran kartı
2 x 2GB OCZ Intel XMP Edition 7-7-7-20 // DDR3 1600MHz Bellek
Tagan TG800-U33 800W PSU
2 x 250GB Seagate RAID0
Windows7 Ultimate x64




Anakart AMD 890GX ve SB850 çipsetlerini taşıyor. Socket AM3 yapıda, çift kanal DDR3 bellek desteği ve 2 adet PCI Ex. x16 slotu bulunuyor.
Üzerinde entegre 128MB DDR1333 bellekli HD4290 grafik işlemcisi bulunuyor.













İlk test ettiğim işlemci AMD Phenom II X3 720. Anakart üzerindeki mini anahtar sayesinde ekstra herhangi bir işlem yapmadan 4. çekirdek sorunsuz açıldı.
Turbo anahtarıyla da 2.7GHZ olan standart hız 3.2GHz civarına geliyor otomatik olarak. Yani 2 ufak anahtar ile hem gizli çekirdek açılıyor, hem bir miktar overclock yapılmış oluyor.

AMD Phenom II X3 720 işlemci, 4. çekirdek açıldıktan sonra AMD Phenom II X4 20 olarak tanınıyor sistemde.



İşlemcilerin etkin performansını gözlemlemek için 7zip benchmark aracını ve 3DMARK Vantage'ı kullandım.

X3, 4. çekirdek kapalı iken 2.7, 3.0 ve 3.2GHz'de aldığı sonuçlar:





X4, 4.çekirdek aktif iken 3.0 ve 3.2GHzde aldığı sonuçlar:




X3, 3.2GHz Vantage Skoru:



X4, 3.2GHz Vantage Skoru:



Kullandığım Phenom II X3 biraz takoz bir işlemci olduğu için fazla zorlamadım. :)




Diğer işlemcimiz ise AMD Sempron 140 2.7GHz, Socket AM3, tek çekirdekli bir işlemci.
Bu işlemciyi de aynı şekilde, anakart üzerindeki mini anahtarlar yardımıyla 2 çekirdekli hale getirebildim.
AMD AthlonII X2 440 olarak tanındı sistemde.



X1 140, 2. çekirdek kapalı iken, 2.7GHz ve 3.9Ghz hızlarında 7Z sonuçları:




X2 440, 2. çekirdek aktif iken, 3.8GHz hızında 7z sonucu :


X1 140, 2. çekirek kapalı iken, 2.7GHz ve 3.92GHz hızındaki Vantage sonucu:



X2 440, 2. çekirdek aktif iken, 3.8GHz hızında Vantage sonucu :


Sempron 140 oldukça iddialı bir işlemci çıktı, 4GHz görebildim stock soğutucusu ile.
Aşağıya cpu overclock ve SuperPI sslerini ekliyorum.

Sempron 140 @ 2.7GHz


Sempron 140 @3.92GHz


Sempron 140 @ 4GHz


2. çekirdeği aktive ettikten sonra;

Athlon II X2 440 @ 2.7GHz


Athlon II X2 440 @ 3.95GHz


Anakartın Sempron 140 ile FSB limitlerini görmek adına çarpan düşürüp zorladıktan sonra aldığım değerler ise çok daha göz alıcı. :)
Sempron 140 işlemci ile stabil 355FSB görebildim. 360FSBde sistem çalışıyordu ancak PI bitiremedi.










Athlon II X2 440 @ 3.90GHz @355FSB





790GX ve SB750 çipsetli AM2+ anakart kullanan birisi olarak bu anakartı da oldukça beğendim.
Bios menüsü oldukça zengin, Asus'un overclock yazılımı çok başarılı.

Ayrıca, SB750'deki RAID kontrolcüsü ile oluşturduğum RAID0 dizini, SB850 çipsetli bu anakartta sorunsuz çalıştı, bunu da belirteyim upgrade düşünen arkadaşlar için önemlidir RAID konusu.

İyi forumlar.
Herkese merhaba.

Elimdeki Asus ENGTX260 Matrix 896MB 448bit ekran kartıyla güncel oyunları test etme fırsatım oldu. Sonuçları da sizlerle paylaşmak istiyorum.
GTX260 almayı düşünenler, kıyaslama yapmak isteyenler veya performansını merak edenlerin işine yarayacaktır.

Sistem özellikleri ile başlayayım.

AMD Phenom II X4 3.0GHz işlemci,
Gigabyte GA-MA790GP-DS4H 790GX anakart,
Patriot Viper Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12 bellek,
Tagan 2ForceII serisi TG800-U33 modeli 800W güç kaynağı,
2x250GB Seagate RAID0 sabit diskler.

Test ettiğim oyunlar:

Call Of Duty : Modern Warfare 2,
Metro 2033,
Left 4 Dead 2,
Dirt 2,
Resident Evil 5

Kartın performansını merak ettiğiniz başka oyunlar varsa onlarla da test yapabilirim.










Call of Duty : Modern Warfare 2 ile başlıyorum.
1920x1080 çözünürlükte, 4X AA ve Extra detayda yaptım testi.






Kartın MW2 performansı çok iyi, genel olarak akıcı bir görüntü var.
Ortalama 84FPS aldım, gayet yeterli bir değer. FPS grafiği aşağıdaki gibi.






Metro 2033 ile test etmeyi de unutmadım. Oyunun grafikleri gerçekten çok iyi.
1920x1080 AAA ve 4X AF ile, Medium ve Low Detail olarak ayrı ayrı denedim.






Yüksek detayda GTX260'ı zorluyor oyun.
FPS tarzı bir oyun olması nedeniyle, akıcılıktan ödün vermeden oynanabilecek en yüksek seviyeyi bulmaya çalıştım.
Medium Detail seviyesinde gayet akıcı, görüntü kalitesi de yeterince iyi.







Sırada Source motoru üzerine kurulu olan Left 4 Dead 2 oyunu var.
GTX260, L4D2 için fazlasıyla yeterli bir kart. 1920x1080 4XAA 16XAF en yüksek detayda rahatlıkla oynatabildi.





Source motorlu CSS, TF2, HL2 gibi oyunlarda da aynı performansı gösteriyor.






Dirt2'de de gayet yeterli bir performans sergiledi.
1920x1080, 4X AA, Atomic Quality ayarlarında gayet akıcı bir şekilde oynayabildim.








Dirt2 de oldukça sağlam grafiklere sahip, GTX260 yeterli performansa sahip bu oyunu yüksek detaylarda, akıcı olarak oynayabilmek için.






Sırada Resident Evil 5 var. RE5 de oldukça gerçekçi bir oyun.
1920x1080 4XAA ve en yüksek detayda, GTX260 beni hayal kırıklığına uğratmadı.







Kart RE5 için yeterli performansa sahip. Hatta C16XQAA etkinken bile başarılı.







Aliens Vs Predator testini de ekliyorum. 1920x1080, 16X AF, Very High detaylarda yeterli performansı gösteriyor.






En yüksek detaylarda ortalama 57FPS verdi, yeterli bir değer bence.






İstek üzerine Starcraft 2 testlerini de ekliyorum. 1920x1080, Ultra detay ayarında yaptım testi.






Oyun gayet akıcı, FPS 60 civarında seyrediyor zaten, SC2 için de fazlasıyla yeterli bir kart.







Kartın 3DMark06'da varsayılan hızlarıyla aldığı sonuç:






Asus iTracker2 ile bir miktar overclock yaptığımda, farkedilir artış oldu.

GPU hızını 575MHz'den 750MHz'e,
Shader hızını da 1250MHz'den 1625MHz'e çıkarttığımda aldığım sonuç:






Günümüz oyunlarına yetecek performansa fazlasıyla sahip diye düşünüyorum. Tavsiye edebileceğim bir kart.

Kartla ilgili test etmemi istediğiniz birşey var ise belirtebilirsiniz. İyi forumlar.
Hakkında
Konum: Nevşehir, Merkez
İlgi Alanları: Donanım, Ağ, Otomobiller
Forum İkinci El İmzası:

18 yıllık Donanımhaber macerası, 200e yakın referans...
Ayrıntılı referans listesi için tıklayınız.
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Intel
Otomobil
Alfa Romeo 159 2011 1.9 JTDM Distinctive Plus Q-Tronic
Mobil cihaz
Sony
Operatör
Turkcell
ISS
Superonline
Oyun Platformu
PC
Steam
diabloxtu
Notebook
Packard Bell
İşlemci
Intel
Anakart
Asus
Sabit Disk
Samsung
Ekran Kartı
MSI
Modem
Asus
Beyaz Eşya
Bosch
Milli Takımlar
Turkiye
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 19 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Mesaj Sayısı: 15.639
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 23.492
İkinci El Bölümü Mesajları: 1.859
Konularının görüntülenme sayısı: 25.426 (Bu ay: 591)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5.490 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.