_

Yarbay
09 Mart 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme
Toplam: 186 (Bu ay: 0)
Gönderileri
15 Haziran 2019 Cumartesi günü Hepsiburada üzerinden aldığım Archer VR1200 ac modemim 1 Haziran 2020 Pazartesi günü uyuduğumuz sırada bozulmuş. Sabah kalktığımızda hiçbir ışık vs... Yoktu. Online destek üzerinden aldığım referans kodu ile Yurtiçi Kargo ile servide gönderdikten sonra bugün kendi çabalarımla kendilerinin ulaşmış ve cihazım için aldığım yere iade edip paramı alacağım anlamına gelen iade kararının çıktığını öğrenmiş bulunuyorum.

İadesi yapılacak tutar faturamda ödediğim 243 lira. Cihazın bugün itibari ile satış fiyatı 550 lira. Yapılacak iade ile günümüz şartlarında bırakın aynı cihazı VDSL destekli bir modem bile alınamazken cihazımın ne tamiri yapıldı ne de yenisi ile değişimi.

243 liramın iadesini istemiyorum bana piyasada hali hazırda hala satışta olan cihazımın çalışır bir durumda tedariğini istiyorum.

Garanti Belgesi Yönetmeliği, 3. Bölüm Madde-9'un 1-a bentinde belirtildiği;

"Tamirinin mümkün olmadığının, yetkili servis istasyonu, satıcı, üretici veya ithalatçı tarafından bir raporla belirlenmesi, durumlarında; tüketici malın bedel iadesini, ayıp oranında bedel indirimini veya imkan varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini satıcıdan talep edebilir. Satıcı, tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur." üzere cihazımın misli ile değiştirilmesini talep etmekteyim.

Şuan firmadan cihazın tamir olmayacağı yönünde rapor almaya çalışıyorum. Raporla Tüketici hakem heyetine başvurucam sanırım. Yapabiliceğim başka bir şey var mıdır?
Alt katımızda teyzemler oturuyor ve tt'den fiber kullanıyorlar. Modem olarak tt'nin verdiği archer 1200 var yanlış hatırlamıyorsam ve evin en ucunda salonda kurulu. Ben modemin tam üstünden bir betonarme döşemeyi geçmek suretiyle wireless ac ile iyi sonuçlar elde edebiliyorum. Ev içinde cat6 kablolama var tüm odalar. Benim istediğim ise ac için alacağım bir wireless alıcıyı cat 6 hattına bağlayıp sigorta kutusuna bağlamak. Buradan da wireless'ı da fena olmayan bir yüksek hızlı bir 4 port router ile eve dağıtmak.

Bütçem çok kısıtlı değil doğruyu söylemem gerekirse ama 2.bir internet hattı çekmakten daha az maliyetli olmasını bekliyorum. 2 cihaz için 500 liraya kadar çıkabilirim.

Ayrıca bir kaç konuya da yazdım ama yeniyılda tt'nin akn konusundaki duruşu ne olacak bir bilgiye sahip olan varsa paylaşabilirse vodafone'a yaptığım başvurumu da iptal edebilirim.
Alt katımızda teyzemler oturuyor ve tt'den fiber kullanıyorlar. Modem olarak tt'nin verdiği archer 1200 var yanlış hatırlamıyorsam ve evin en ucunda salonda kurulu. Ben modemin tam üstünden bir betonarme döşemeyi geçmek suretiyle wireless ac ile iyi sonuçlar elde edebiliyorum. Ev içinde cat6 kablolama var tüm odalar. Benim istediğim ise ac için alacağım bir wireless alıcıyı cat 6 hattına bağlayıp sigorta kutusuna bağlamak. Buradan da wireless'ı da fena olmayan bir yüksek hızlı bir 4 port router ile eve dağıtmak.

Bütçem çok kısıtlı değil doğruyu söylemem gerekirse ama 2.bir internet hattı çekmakten daha az maliyetli olmasını bekliyorum. 2 cihaz için 500 liraya kadar çıkabilirim.

Ayrıca bir kaç konuya da yazdım ama yeniyılda tt'nin akn konusundaki duruşu ne olacak bir bilgiye sahip olan varsa paylaşabilirse vodafone'a yaptığım başvurumu da iptal edebilirim.
Yaza kadar kullanmak icin fiber bakiyorum. Ttnete hic bulasmayacagim. Oris iyi duruyor fakat yilbasindan sonra fiyat garantisi veremiyorlar sanirim. Netspeed 6 aylik taahhut vardi eskiden suan bulamadim. Bir de kablonet altyapisi var binamizda.

Vodafone baglatmayi dusunuyorum 1 senelik. Ne dersiniz? Oyun oynarim hizi daha onemli gibi.

Sizin oneriniz nedir? Bildigim kadari ile kablonette cgn vb bir uygulama yok. Ama maksimum 50mbit verebiliyorlar sanirim aslinda bu hiz yeterli. Bir de isim biraz acele, cozemezsem komsudan hat cekip router baglicam en son secenek.
Alt katımda teyzemler oturuyor ve ttnet'ten fiber internet kullanıyorlar. Ben ise üst katta kalıcam fakat internet bağlatmak istemiyorum (şuanlık). Alt katta ttnetin yeni yeni dağıtmaya başladığı wireless ac destekli tplink modemi var. Benim bu modemden wireless ac desteği olan bir router gibi bir cihazla kablosuz bir şekilde interneti alıp ev içine kablolar ile dağıtmam mümkün müdür? Tüm evde cat 6 kablo döşeli ve ben faal bir şekilde bunları olabildiğince kullanmayı düşünüyorum (en az ikisini). Bu sebeple wireless ac destekli 2 portlu bir router veya modem tavsiyesi arıyorum.

Bu şekilde online oyunlarda packet loss veya ping problemi yaşamam olası ise oris telekomdan fiber bağlatıcam. Teşekkürler.
Alt katımda teyzemler oturuyor ve ttnet'ten fiber internet kullanıyorlar. Ben ise üst katta kalıcam fakat internet bağlatmak istemiyorum (şuanlık). Alt katta ttnetin yeni yeni dağıtmaya başladığı wireless ac destekli tplink modemi var. Benim bu modemden wireless ac desteği olan bir router gibi bir cihazla kablosuz bir şekilde interneti alıp ev içine kablolar ile dağıtmam mümkün müdür? Tüm evde cat 6 kablo döşeli ve ben faal bir şekilde bunları olabildiğince kullanmayı düşünüyorum (en az ikisini). Bu sebeple wireless ac destekli 2 portlu bir router veya modem tavsiyesi arıyorum.

Bu şekilde online oyunlarda packet loss veya ping problemi yaşamam olası ise oris telekomdan fiber bağlatıcam. Teşekkürler.
İyi gunler, iyi forumlar abilerim. 2014 model 1,6tdi audi a3 aracim var. 60bin bakimina 1-2 kaporta isinden dolayi sanayideki ustama goturdum aracimi. Degisenler ve yapilan isleri asagiya yazacagim yaklasik 2000 lira fiyat verdi. Bu isin oluru nedir? Pazarlik yapmak icin gitmiyorum araci zaten biraktim sadece kaporta islerinden hic fikrim olmadigi icin sizlere soruyorum.

Toz-polen-yakit filtreleri degisti
On fren balatalari degistirildi
On panjur hasarliydi cikma bulduk (zimparalanip piano black boyandi) 350 liraya onu taktik.
Arka tamponda hasarlar vardi onu komple boyadik 1-2 plastik tamiri ve macun yapildi inceden.
Kaput, camurluk bilimum tas carpan yerlere rotus boyalari yapildi.
Komple pasta cila yapildi kaput ici temizlendi kabaca.
Kentsel dönüşüm kapsamında kadıköyde yeniden yapılan apartman dairemize internet bağlatmak istiyorum. Alt kattaki teyzemler 2 ayı geçti ttnet'in bağlantılarını yapmasını bekliyor. Ttnet in genel durumunun ve şu günlerdeki ekonomik durumunun sonucunda bu işte aceleci davranmadığını anlıyorum. Komşulardan kablonet yoluyla internet bağlatanlar var. Öğrenci olduğumdan ve kablonetin uyduruk modemlerinden gına geldiğinden 24 ay taahhüt vermek istemiyorum bu heriflere. Aklımdaki soru işareti ise superonline, gönlümde ise turknet var ama altyapı bağlantılarında gene ttnetin ağzınınn içine bakacağımız için yanaşamıyorum. Superonline veya başka bi sağlayıcı altında uygun gördüğünüz paketleri önermenizi rica ediyorum.
Kentsel dönüşüm kapsamında kadıköyde yeniden yapılan apartman dairemize internet bağlatmak istiyorum. Alt kattaki teyzemler 2 ayı geçti ttnet'in bağlantılarını yapmasını bekliyor. Ttnet in genel durumunun ve şu günlerdeki ekonomik durumunun sonucunda bu işte aceleci davranmadığını anlıyorum. Komşulardan kablonet yoluyla internet bağlatanlar var. Öğrenci olduğumdan ve kablonetin uyduruk modemlerinden gına geldiğinden 24 ay taahhüt vermek istemiyorum bu heriflere. Aklımdaki soru işareti ise superonline, gönlümde ise turknet var ama altyapı bağlantılarında gene ttnetin ağzınınn içine bakacağımız için yanaşamıyorum. Superonline veya başka bi sağlayıcı altında uygun gördüğünüz paketleri önermenizi rica ediyorum.
Hakkında
Forum İmzası:
Amd FX8320 3,5 ghz / Sapphire r9 290 Tri-x / Asus M5A97 r2.0 / Corsair vengeance LP 2*4gb / Xigmatek Asgard 382 600w / WD cavier blue 500gb / Kingston Extreme 120gb SSD
Hakkımda:
Amd FX8320 3,5 ghz / Zotac GTX 660ti AMP / Asus M5A97 r2.0 / Corsair vengeance LP 2*4gb / Xigmatek Asgard 382 600w / WD cavier blue 500gb / Kingston Extreme 120gb SSD

Apple iPhone 4s 16gb
Sennheiser px100 ii
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
PC
Otomobil
Audi
Mobil cihaz
Apple
Operatör
Turkcell
Oyun Platformu
PC
Takım
Fenerbahçe
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6.270
İkinci El Bölümü Mesajları: 84
Konularının görüntülenme sayısı: 18.788 (Bu ay: 510)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9.752 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.