Şimdi Ara

Öğretmenlere tahammülsüzlük ülkenin durumunu özetliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
0
Favori
2.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ey öğretmenler siz adam gibi hayatınızı mı yaşıyorsunuz? İşinize göre iyi maaş mı alıyorsunuz? İnsan gibi tatiliniz izniniz mi var?

Olamazsın kardeşim.

Bu ülkedeki mantık bu. Ben iyi değilsem onlar niye iyi olsun değil mi?

Sorsan eğitim önemli, kötü yönetiliyoruz insan gibi yaşamıyoruz vs vs... der ama hasetten gözü dönmüş, işine keyfine engel olun insanların.

Belediyeye para mı lazım mesela, benim belediyem değil ki banane beter olsun.

İşçisi aynı esnafı aynı genci aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-c9 -- 19 Ağustos 2020; 18:22:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Üstüne sözde öğretmen olduğunu iddaa edenler çıkıp sende olsaydın ehehehe gibi ilkokul 5 seviyesinde cevaplar veriyor

Gerçi ülkenin eğitim sorununu anca sisteme ve öğrenciye atmaktan başka bir halt bilmeyenlere ne desek boş ya, neyse
    Toplum böyle... Ben neden İnsani şartlarda çalışamıyorum diye sorgulamaz, suriler neden bedava yaşıyor diye düşünmez, geçmediği köprünün parasını öder sesi çıkmaz

ama İş öğretmene geldi mi üüüüüüüüüüüüüüü

Ama benim vergilerimle maaş alıyor ama onlar yatıyooo üüüüüü

Yatırma olm o zaman... Kur adam gibi online eğitim sistemini hoca geçsin kamera karşısına anlatsın canlı dersini
    Ben mi ayarlıcam onu da

Ulan gören de ödediği verginin hesabını soruyor sanır

Bu kadar da samimi bir toplumuz işte

Evet ben de okuldayken öğretmenlerimi sevmiyordum.. Hatta bir ara bütün öğretmenlerden nefret ettiğim de oldu.. Ama bunlar ergenlik zamanı düşüncelerdi

Aslında Olay sadece öğretmen meselesi de değil.

Bir düşünün bakalım yeni bir araba aldığınızda, yeni bir mal mülk aldığınızda veya başka bişey işte; bunu akraba, arkadaş, iş ortamında rahatça söyleyebiliyor musunuz... Zor... Hemen bi oooooo çekilecek ardından kıskançlıkları seziceksin falan demi...

herhangi bir sosyal ortamda (iş okul akraba vs) ne kadar çok kişisel maddi manevi durumundan bahsedersen insanlar seni o oranda dışlamaya veya kıskanmaya çalışacaktır demi. sen de bu yüzden bazı şeyleri kısarak filtreleyerek anlatırsın demi...

Bu da aynı hesap... Adamlar hasetleniyor ... Kendi şartlarında öğretmenlerin çalışmasını istiyorlar

Hatta istiyorlar ki memuriyet olmasın herkes gelecek kaygısı ile köle gibi çalışsın böylece herkes eşit olsun
    10 yıllık öğretmen maaşı 4500
    Tam ek ders alan öğretmenin aldığı ek ücret 1200

Toplam 5700. Nöbetle 6000 diyelim.

Bu tam çalışan bir öğretmen ücreti yani çoğu öğretmen bunu alamaz.

Ancak DYK kursu, akşam eğitimi, atölye gibi ekler alanlar da var ama tüm öğretmenler içinde küçük bir kısım.

Evden çalışma konusuna gelirsek bizim sitede Avukat, banka çalışanı, ilaç pazarlama, yazılımcı, kimyagerler de aynı şekilde evden çalıştı. En kötüsü o ek ödemeli tam öğretmen ücreti kadar sadece maaş alıyor.

Demem o ki öğretmene kinli öğrencileri, asgari ücretle çalışanları ve tuğra doblolu enişteleri anlıyorum da diğer aklı selim insanlar neden öğretmene saldırır onu anlamıyorum.

Neden para mevzusunu yazdın derseniz sizin için öğretmen devletten sadece para alan yaratık sonuçta. İnşallah ileride eğitim toptan özelleştirilir de sizler de yılda 20-30 bin vermek zorunda kalırsınız.

Şu saatten sonra öğretmenin ne demek olduğunu bilmeyene bir şey öğretmekle vakit geçirmeye gerek yok.

izniniz var mı   memurlar bile koronada esnek vs diyerek çalıştı öğretmen okula uğramadı uğramadığı halde maaşını ek ücretiyle aldı

maaş dediğimde 7 bine yakın ek ücretle .. bide millet maaşınız iyi mi diye sorucakmış

Buna göre; 2019-2020 öğretim yılında görev yapan öğretmenler, koronavirüs salgını nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği günlerde üzerlerinde bulunan ek ders görevlerini yapmış sayılarak, ek ders ücretinden yararlandırılacak.

-Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 04.08.2020 tarih ve 10115399 sayılı yazılarıyla Covid-19 vakası nedeniyle karantinada bulunan yönetici ve öğretmenlerin, bu sürelerde ek ders ücretinden yararlandırılıp yararlandırılamayacaklarına ilişkin soruyu cevaplandırdı.-

seviyeniz bu. bu ülke de dilencilere kimse tahammül etmez!

• izniniz var mı   memurlar bile koronada esnek vs diyerek çalıştı öğretmen okula uğramadı uğramadığı halde maaşını ek ücretiyle aldı

maaş dediğimde 7 bine yakın ek ücretle .. bide millet maaşınız iyi mi diye sorucakmış

Buna göre; 2019-2020 öğretim yılında görev yapan öğretmenler, koronavirüs salgını nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği günlerde üzerlerinde bulunan ek ders görevlerini yapmış sayılarak, ek ders ücretinden yararlandırılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 19 Ağustos 2020; 18:43:40 >

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

izniniz var mı   memurlar bile koronada esnek vs diyerek çalıştı öğretmen okula uğramadı uğramadığı halde maaşını ek ücretiyle aldı

Senin zoruna giden ne ? Senin gibilerden bahsediyorum zaten hasetten ölüyorsunuz.

• Yeter be kardeşim yeter ne ağladınız ya.6 aydır yattığınız yetmiyor üstüne havadan tam maaş aldığınız yetmiyor bi de millet sizi eleştiriyor diye ağlıyorsunuz

Üstüne sözde öğretmen olduğunu iddaa edenler çıkıp sende olsaydın ehehehe gibi ilkokul 5 seviyesinde cevaplar veriyor

Gerçi ülkenin eğitim sorununu anca sisteme ve öğrenciye atmaktan başka bir halt bilmeyenlere ne desek boş ya, neyse

• -Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 04.08.2020 tarih ve 10115399 sayılı yazılarıyla Covid-19 vakası nedeniyle karantinada bulunan yönetici ve öğretmenlerin, bu sürelerde ek ders ücretinden yararlandırılıp yararlandırılamayacaklarına ilişkin soruyu cevaplandırdı.-

seviyeniz bu. bu ülke de dilencilere kimse tahammül etmez!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Toplum böyle... Ben neden İnsani şartlarda çalışamıyorum diye sorgulamaz, suriler neden bedava yaşıyor diye düşünmez, geçmediği köprünün parasını öder sesi çıkmaz

ama İş öğretmene geldi mi üüüüüüüüüüüüüüü

Ama benim vergilerimle maaş alıyor ama onlar yatıyooo üüüüüü

Yatırma olm o zaman... Kur adam gibi online eğitim sistemini hoca geçsin kamera karşısına anlatsın canlı dersini
    Ben mi ayarlıcam onu da

Ulan gören de ödediği verginin hesabını soruyor sanır

Bu kadar da samimi bir toplumuz işte

Evet ben de okuldayken öğretmenlerimi sevmiyordum.. Hatta bir ara bütün öğretmenlerden nefret ettiğim de oldu.. Ama bunlar ergenlik zamanı düşüncelerdi

Aslında Olay sadece öğretmen meselesi de değil.

Bir düşünün bakalım yeni bir araba aldığınızda, yeni bir mal mülk aldığınızda veya başka bişey işte; bunu akraba, arkadaş, iş ortamında rahatça söyleyebiliyor musunuz... Zor... Hemen bi oooooo çekilecek ardından kıskançlıkları seziceksin falan demi...

herhangi bir sosyal ortamda (iş okul akraba vs) ne kadar çok kişisel maddi manevi durumundan bahsedersen insanlar seni o oranda dışlamaya veya kıskanmaya çalışacaktır demi. sen de bu yüzden bazı şeyleri kısarak filtreleyerek anlatırsın demi...

Bu da aynı hesap... Adamlar hasetleniyor ... Kendi şartlarında öğretmenlerin çalışmasını istiyorlar

Hatta istiyorlar ki memuriyet olmasın herkes gelecek kaygısı ile köle gibi çalışsın böylece herkes eşit olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 20 Ağustos 2020; 17:15:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 10 yıllık öğretmen maaşı 4500

Ancak DYK kursu, akşam eğitimi, atölye gibi ekler alanlar da var ama tüm öğretmenler içinde küçük bir kısım.

Evden çalışma konusuna gelirsek bizim sitede Avukat, banka çalışanı, ilaç pazarlama, yazılımcı, kimyagerler de aynı şekilde evden çalıştı. En kötüsü o ek ödemeli tam öğretmen ücreti kadar sadece maaş alıyor.

Demem o ki öğretmene kinli öğrencileri, asgari ücretle çalışanları ve tuğra doblolu enişteleri anlıyorum da diğer aklı selim insanlar neden öğretmene saldırır onu anlamıyorum.

Neden para mevzusunu yazdın derseniz sizin için öğretmen devletten sadece para alan yaratık sonuçta. İnşallah ileride eğitim toptan özelleştirilir de sizler de yılda 20-30 bin vermek zorunda kalırsınız.

Şu saatten sonra öğretmenin ne demek olduğunu bilmeyene bir şey öğretmekle vakit geçirmeye gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

10 yıllık öğretmen maaşı 4500

kinli öğrencileri, asgari ücretle çalışanları ve tuğra doblolu enişteleri anladığını ama diğer aklı selim insanları anlamadığını yazmışsın...onun da bir boyutu şöyle

teorik bilgi edinimine saçma ve aşırı bir kutsaliyet yüklenmiş bizim toplumda...bu aşırı yüklemenin bir sebebi psikolojide tanımı olan kendini küçük görme takıntısı.

diğer bir sebebi de Cumhuriyetin ilk yıllarındaki eğitim kalitesinin çok iyi olmasından dolayı toplumda yüksek eğitim almış insanlara karşı gelişen saygın bakış açısı.

ama bugün eğitim sistemi cort. her yüksek eğitim almış kişiye tamam bu olmuş diye bakılamaz.

yani bir insan yüksek öğrenim aldı diye onu mükemmelleştiremezsin. bu yüzden de atalar boşuna mı demiş okumak cahilliği alır eşeklik baki kalır diye

burdaki kavram farklılığını anlamıyor millet

...ne okumuş insanlar var ama bildiğin eşek.bakıyorsun kendi alanında uzman ona göre işi var tamam..ancak bir bakıyorsun insani değerler eksik oturmamış, kişilik desen tırt, olaylar gelişmeler hakkında değerlendirme yapamıyor, amaber den okudukları ile felsefe tez kasan adamlar var...yav adam profesör olmuş sırf fanatikliğinden yalan yanlış savunma yapmıyor mu

insan olmak başka şey etiket sahibi olmak başka şey

gariban millet bunun ayrımını yapamıyor işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 20 Ağustos 2020; 14:29:28 >

• kardeşim öğretmen kaç aydır yattığı yerden takır takır maaşı yatıyor tabi insanlar kıskanır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Ağustos 2020; 14:33:22 >

Doktorların bile elinden aldılar devlette çalışırken özelde çalışabilme yetkisini, ancak öğretmenler devlette çalışırken devlette çalıştıklarının yarısı kadar özelde çalışabiliyor. Devletin el ballı kadrosu öğretmenlik haline geldi.

Kimsenin kazandığında gözümüz yok çok şükür de, önceleri normal bir memurluktan çok da bir artısı olmayan öğretmenlik teknik hizmet kadrosu mühendisliklerden fazla maaş getirir hale geldi. 7400 TL brüt mühendis/avukat maaşı var. Vergi dilimi ile net ele geçen 4535,53 oluyor. Keşke ben de öğretmen olup 2-3 gün okula gidip baz 4200 maaşı alsam, hiç değilse hobilerime vakit ayırabilirim.

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt

Şu 7 binlik maaşı nereden duydunuz allah aşkına. Eşim öğretmen, bordrosunu biliyorum, görüyorum.

Siz istiyorsunuz ki, okul yok ama öğretmenler yine de bir yerlere gitsin, sıkıntı çeksin ya da maaş almasın. Maaşını alamayan başka bir memur var mı, bu dönemde? Mesela online seminer çok kolay yapılabilecekken, yook illa otobüse binsin, gelsin memleketinden, siz de mutlu olun.

Ek ders dediğin ögretmenin gelirinin bir parçası, kimi kamu kurumunda tek bir maaş olmaz ama yan ödenekler olur, hepsinin toplamı o memurun/isçinin geliridir. Bunlardan biri neden kesilsin? Kamuda herkesin kesiliyorsa öğretmenin de kesilir elbette.

• Oyunlar zamlanınca bize sardı asosyal kitle. Ücretsiz oyunlardaki ne kadar para o kadar iş özelliği sebebiyle ücretsiz oyunlardan da tat alamayan nerd ordusu forumlar ve Twitter'ın yolunu tuttu. Karışmayın abisi.

Mesai saatleri içinde neden buradasınız çok çalışıyorsanız?

Ayrıca ben çok çalıştığımı iddia etmiyorum, olması gerektiği kadar çalışıyorum. Mesai saatlerini suistimal etmiyorum. Verilen işi hakkıyla, uzatmadan yapıyorum. Bu konuda gönlüm rahat. Yaptığı iş için, kendi işi için ek ücretler alanlar düşünsün onu da.

• Gravaze kullanıcısına yanıt

657 sayılı kanun, iş kanunu ve yönetmeliklere uygun oalrak devletin verdiği bütün görevleri yerine getirdim. İçim rahat. Gerisi kimseyi ilgilendirmez. EBA'dan 5 gün ders tanımlandı, sen haftasonu pineklerken ben haftasonu çocuklara yollayacağım çalışma kağıtlarını hazırlama, ders notu hazırlama gibi işler yapıyordum. Bu arada bir tane atık telefona da tripod uydurarak 2 kamera açılı offline tekrar dersleri de çekip ek kaynak yarattım. Devletin verdiği görevlerden 3 kat fazlasını yaptım. Yıllık izninde sen yat, ben pandemin olmadığı yıllarda önce haziranın 30'u ve ağustosun 31 olarak belirlenen yıllık iznim olan sürede akademik yayınlar yaptım. Ağustosun başında Ankara'da genel müdürlükte bir proje için işim vardı, 20 Ağustosta da Talim Terbiye başkanlığında işim vardı. Ha o da yetmez, sınıf rehberliği verildiği yıllarda da yıllık iznimiz sayılan dönemde özellikle sorunlu öğrencilerimin peşine düştüm. Vicdanımı istediğin kadar sorgula canım benim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 20 Ağustos 2020; 14:25:26 >

• Herkesin herkese karsi nefreti var böyle hayat olmaz kimsenin tahammulu yok kimseye ne biçim toplum olduk.Yazik.

• İnanmıyorum da hadi sen yaptın, sen de o ekşi’sr burada Twitter’da kendini yücelten sürekli bir şeyler yaptığını iddia eden öğretmen kesimindensin. Bir tek benim çevremdeki eşim dostum olan öğretmenler yatmıyor demek ki. Zoom’dan falan 1 saat ders anlattılar ilk birkaç hafta hepsi şimdi eğitim neferi, Çalıkuşu kesildi başımıza. Sen haftasonu çalıştığını da haftaiçi çalışmadığına sayarsın, belki bizim yarımıza gelirsin.

Gelmiş bir de kendisini parlatıyor, çalışma yapmışmış falan. Hayrına yapıyorsunuz sanki. Madem sen böyle bir çalıkuşusun önce sen kArşı çık mesleğini bu hale getiren çalışma arkadaşlarına da sonra bize laf yetiştirirsin.

• İstediğin cevapları alamaman çok mu zoruna mı gitti? Allah aşkına söyler misin? Ben ne yaptığımı söyledim geçtim. Kendimi kanıtlamama ihtiyacım yok. EBA'da tanımlanan derslerime girmediysem şikayet edin beni O kadar basit. Mesela ben de senin mühendis olduğuna inanmıyorum. Nasıl inanabilirim? Belki de Bahamalar'da gurbetçi bir Türk'sün, internette farklı farklı kimliklerle dolaşıyorsun.

Not: Mesleği ben mi bu hale getirdim. Bunun öğretmen yetiştirme ve geliştirme genel müdürlüğü var, bunun idareci atayan il ve ilçe müdürlükleri var. Ben işimi yapar geçerim. Benim mesleğime ve topluca ben dahil herkesse laf yetiştirmeye çalışanlara cevap verme hakkımı kullanıyorum. İyice şımardınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 20 Ağustos 2020; 14:47:6 >
    Memur maaşlarında birçok kalem olur, bu doğrudur. Hatta maaş bazı kurumlarda parça parça yatar, bazı ödemeler ayın 15’inde değil 1’inde olur. Bir önceki ayın görevleri bir sonraki ay ödenir zaten. Buna da eyvallah, ancak göreve bağlı hiçbir ücretin görev olmaksızın ödendiğini ben ilk kez bu ek ders pandemi muhabbetinde gördüm. Rapor alıp işe gidemeyen öğretmenlerin bile normal zamanda ek dersleri kesilirdi şimdi kimse işe gitmemişken ek ödemeleri verdiler. Bizim ek görevler falan olmadı bize bir şey de veren olmadı haliyle. Versinler de diyemem, yapmadığım işin ücretini niye versinler. Ancak iş öğretmenlere gelince değişti. Aradaki fark burada.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.