Anlaşma öyledir de o yüzden. Sene başı gidip ders programını alırsın, altına imzanı attığın an devletle anlaşma yapmışsındır demektir. devlet sana derki bu kadar fazla saat derse gireceksin, sana bu kadar para vereceğim. sende kabul edersin ve o kadar saat derse girersin. ben bu hafta girmeyeyim, başka bir karlı iş çıktı onu yapar dönerim diyemezsin çünkü anlaşmanın altında imzan vardır. kaç saat ders varsa girmek zorundasın, başka iş yapamazsın!!! sen bir işverensin. işçiye ihtiyacın oluyor birini tutup 1 yıllık anlaşma yaptınız. yarın işlerin ters gider veya iş yarini kapalı tutsan bile anlaşma gereği o parayı ödemek zorundasın. çünkü adama o sözü garantiyi vermişsin. pandemi dönemi okulu kapatan devlettir öğretmen değil. bu yüzden devlet öğretmene maaşını ve ek dersini ödedi. ama bak halk eğitim merkezindeki öğretmenler dönem boyu almadı o ek dersi. niye? çünkü devletin halk eğitimdeki öğretmenle anlaşması kurs boyuncaydı, kurs pandeminin 8. günü normalde bitiyordu diyelim. devlet sadece 8 günlük ücret ödedi. dönem boyu ödemedi. sanmayın öğretmenin kara kaşına kara gözüne ödeniyor bu maaş. Anlaşma var diye. yoksa devlet kimseye bir kuruş fazladan para vermez. burda yazanların çoğu cahillikten yazıyor. ek ders dediğin kavram bu hafta işler yoğun fazla öğretmene ihtiyacım var olayı değildir. fabrikadaki gibi fazla sipariş geldi yetiştirelim mantığı değildir. dönem başında bellidir ve en az 1 dönemlik imza atarsın. kalkıp çalışmadığı işin parasını niye alıyor dersin. alır kardeşim. çünkü o öğrencinin tüm sorumluluğu okul kapalı iken bile o öğretmende. meb telafi eğitimi ve programı düzenleyin diyor. öğrenciye uzaktan eğitim ver veya okula geldiğinde ek çalışma hazırla diyor.bu da daha fazla emek ve mesai demek. tamam hoca okul kapalıydı, salla o konuları, eğitimleri demiyor meb. ne yap et telafi et çünkü sana ek ders verdim diyor. şimdi anladınız mı niye ödendiğini. rapor alındığında ek ders ödenmez. çünkü orda anlaşmayı bozan öğretmen oluyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinanis07 -- 22 Ağustos 2020; 6:18:44 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
Hızlı