Şimdi Ara

Öğretmenlere tahammülsüzlük ülkenin durumunu özetliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
2.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gravaze

Memur maaşlarında birçok kalem olur, bu doğrudur. Hatta maaş bazı kurumlarda parça parça yatar, bazı ödemeler ayın 15’inde değil 1’inde olur. Bir önceki ayın görevleri bir sonraki ay ödenir zaten. Buna da eyvallah, ancak göreve bağlı hiçbir ücretin görev olmaksızın ödendiğini ben ilk kez bu ek ders pandemi muhabbetinde gördüm. Rapor alıp işe gidemeyen öğretmenlerin bile normal zamanda ek dersleri kesilirdi şimdi kimse işe gitmemişken ek ödemeleri verdiler. Bizim ek görevler falan olmadı bize bir şey de veren olmadı haliyle. Versinler de diyemem, yapmadığım işin ücretini niye versinler. Ancak iş öğretmenlere gelince değişti. Aradaki fark burada.

Anlaşma öyledir de o yüzden. Sene başı gidip ders programını alırsın, altına imzanı attığın an devletle anlaşma yapmışsındır demektir. devlet sana derki bu kadar fazla saat derse gireceksin, sana bu kadar para vereceğim. sende kabul edersin ve o kadar saat derse girersin. ben bu hafta girmeyeyim, başka bir karlı iş çıktı onu yapar dönerim diyemezsin çünkü anlaşmanın altında imzan vardır. kaç saat ders varsa girmek zorundasın, başka iş yapamazsın!!!

sen bir işverensin. işçiye ihtiyacın oluyor birini tutup 1 yıllık anlaşma yaptınız. yarın işlerin ters gider veya iş yarini kapalı tutsan bile anlaşma gereği o parayı ödemek zorundasın. çünkü adama o sözü garantiyi vermişsin.

pandemi dönemi okulu kapatan devlettir öğretmen değil. bu yüzden devlet öğretmene maaşını ve ek dersini ödedi. ama bak halk eğitim merkezindeki öğretmenler dönem boyu almadı o ek dersi. niye? çünkü devletin halk eğitimdeki öğretmenle anlaşması kurs boyuncaydı, kurs pandeminin 8. günü normalde bitiyordu diyelim. devlet sadece 8 günlük ücret ödedi. dönem boyu ödemedi.

sanmayın öğretmenin kara kaşına kara gözüne ödeniyor bu maaş. Anlaşma var diye. yoksa devlet kimseye bir kuruş fazladan para vermez. burda yazanların çoğu cahillikten yazıyor. ek ders dediğin kavram bu hafta işler yoğun fazla öğretmene ihtiyacım var olayı değildir. fabrikadaki gibi fazla sipariş geldi yetiştirelim mantığı değildir. dönem başında bellidir ve en az 1 dönemlik imza atarsın.

kalkıp çalışmadığı işin parasını niye alıyor dersin. alır kardeşim. çünkü o öğrencinin tüm sorumluluğu okul kapalı iken bile o öğretmende. meb telafi eğitimi ve programı düzenleyin diyor. öğrenciye uzaktan eğitim ver veya okula geldiğinde ek çalışma hazırla diyor.bu da daha fazla emek ve mesai demek. tamam hoca okul kapalıydı, salla o konuları, eğitimleri demiyor meb. ne yap et telafi et çünkü sana ek ders verdim diyor. şimdi anladınız mı niye ödendiğini.

rapor alındığında ek ders ödenmez. çünkü orda anlaşmayı bozan öğretmen oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinanis07 -- 22 Ağustos 2020; 6:18:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

ya eşin yeni öğretmen ya sınıf öğretmeni yada karının dünyadan haberi yok idareci olarak çalışıyordur

Biri sana cevap vermiş ama ben tekrar vereyim lise de öğretmenlerin görevle ek ücretle kurs ücretiyle 7000 binden fazla maaş alıyorlar aylık üstüne birde özel ders veriyorsa 10 bini buluyor millet niye öğretmen olmak için uğraşıyor sanıyorsun ?

burada yok yaw 7 bin olur mu diyenler var araştırsınlar işkembeden sallamasınlar ne 7 bini diye

ayrıca tamam maaş alsınlarda ek bir görev yapmadıgı halde ek ücret ödendi ona rağmen hala yok seminere gelmem onu yapmam bunu yapmam demek niye ? tabi ki gideceksin o senin görevin o eğitim uzaktan düzgün verilemiyor demekki bakanlık yazı yazmıştır yüz yüze olucak diye sen bakanlıktan iyi mi biliceksin yani ?

araştırmaya gerek kalmadan sen söyler misin. 10 000 lira gelir elde etmesi için kaç saat nasıl çalışması gerekiyor. cidden merak ediyorum bir öğretmen olarak. bana bir hesabını çıkarırsan gerçekten boş konuşmadığını anlayacağım. özel ders dediğin şeyi devlet memuru olan bir öğretmen yapamaz yasaktır, yasa dışıdır. bana yasal olarak bir öğretmen nasıl 10 000 alacak açıkla lütfen

• Ülkede öğretmen mi var ha ha ha!
    Güldür Güldür!!!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Navi

Şu 7 binlik maaşı nereden duydunuz allah aşkına. Eşim öğretmen, bordrosunu biliyorum, görüyorum.

Siz istiyorsunuz ki, okul yok ama öğretmenler yine de bir yerlere gitsin, sıkıntı çeksin ya da maaş almasın. Maaşını alamayan başka bir memur var mı, bu dönemde? Mesela online seminer çok kolay yapılabilecekken, yook illa otobüse binsin, gelsin memleketinden, siz de mutlu olun.

Ek ders dediğin ögretmenin gelirinin bir parçası, kimi kamu kurumunda tek bir maaş olmaz ama yan ödenekler olur, hepsinin toplamı o memurun/isçinin geliridir. Bunlardan biri neden kesilsin? Kamuda herkesin kesiliyorsa öğretmenin de kesilir elbette.

Adam doğru söylemiş

Sizin eşiniz vasıfsız öğretmen ise ( resim müzik beden eğitimi gibi ) 7 bin alamıyor olabilir

7 bin maaş alan tanıdığım bir çok branş öğretmeni var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 9 Ocak 2021; 11:20:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Niye asgari ücretle çalışsınlar ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 9 Ocak 2021; 11:20:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Demek öğretmenler ikiye ayrılıyor, vasıflı ve vasıfsız öğretmenler. Bu ifadeniz bile aramızdaki anlayış farkını ortaya koyuyor. Sınıf öğretmeni vasıfsız mı oluyor bu durumda? Vasıflı öğretmen maaşı da vasıfsızı ikiye katlıyor demek ki.

Orijinalden alıntı: Navi

Demek öğretmenler ikiye ayrılıyor, vasıflı ve vasıfsız öğretmenler. Bu ifadeniz bile aramızdaki anlayış farkını ortaya koyuyor. Sınıf öğretmeni vasıfsız mı oluyor bu durumda? Vasıflı öğretmen maaşı da vasıfsızı ikiye katlıyor demek ki.

Tabi ki ayrılıyor

Siz müzik, beden eğitimi öğretmeni ile , matematik, fizik, kimya öğretmenlerini bir tutuyorsanız

Bu sizin anlayışsızlığınız !

Vasıfsız öğretmenden ek ders olmadığı için maaşı tabi az olacak !

Bu popülist açıklamaları geçeceksin arkadaş, ek dersleri düzenleyen 201/ 11350 sayılı bakanlar kurulu kararına açıp baktım. Sen de bak, belki faydası olur.

Görevin fiilen yapılması

MADDE 25: ...

(3) Bu Kararın 10, 14 ve 21 inci maddeleri uyarınca ödenen ek ders ücretleri, yarım günlük izinler hariç, her ne şekilde olursa olsun izinli ve raporlu olunan sürelerde ödenmez.

Ek ödemenin mantığı budur. Bizim kapsamında olduğumuz ödemelerde de benzer şekilde bu tip müeyyideler vardır. Mahkemede bilirkişi olmak için adliyeye gidip benzer şekilde bir akit imzalanır. Üstte de yazdım, bu süre zarfında alınan bu tip ek ödemelerin hiçbirisi verilmedi zira bu görevler yapılmadı. Ek ödemeler, ikramiyeler vs bu tip şeyler izinli olunan günlerde ödenmez.

Ha dersen ki ben bu eğitimleri zoom moom eba meba üstünden yaptım, hak ettim de aldım. Eyvallah, hak edene yine bir şey diyemem. Ama ben çevremde 3. aydan beri bilgisayar kapağı açmayan öğretmen tanıyorum, neyin eba'sı neyin ek ödemesi?

• Sinanis07 S kullanıcısına yanıt

Yasaktır   en çok buna güldüm ya hahahaha

tamam tamam sizin dediğiniz olsun öğretmenler çok mağdur 4 bin lira bile maaş almıyorlar evet

• Tatil döneminde tam maaş değil de yarım maaş alabilirler. Tamamen kesilmesi doğru gelmiyor, askeri ücretlinin maaşına ek yapılabilir 1 bin TL. Böylelikle adaletsizlik ortadan kalkmış olur. Şimdi hemen niye yarım maaş alıyormuşum demesin kimse zaten tatil yapıyorsunuz üstüne de yarım maaş alacaksın ağlamanın anlamı yok.

Orijinalden alıntı: Portraitclub

Tatil döneminde tam maaş değil de yarım maaş alabilirler. Tamamen kesilmesi doğru gelmiyor, askeri ücretlinin maaşına ek yapılabilir 1 bin TL. Böylelikle adaletsizlik ortadan kalkmış olur. Şimdi hemen niye yarım maaş alıyormuşum demesin kimse zaten tatil yapıyorsunuz üstüne de yarım maaş alacaksın ağlamanın anlamı yok.

Evin kirası geçimi yemesi içmesi harcı borcu taksidi masrafı nolcak

Önce bi yazdığınızı okuyun ben ne yazıyorum diye sonra sallayın be gencolar

Askeri ücret diye bi kavram yok bu arada öğretmenden alınsın "askeri ücret" ile çalışana verilsin diyen küçük Robin hood seni  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 22 Ağustos 2020; 16:51:1 >

Herkesin borcu var. Bunun arkasına sığınmak doğru değil üstelik tamamen kesilsin demedim. Gece gündüz hafta sonu dinlemen çalışan insanlar var, hangi meslek grubu hem tatil yapıp hem maaş alıyor? Polisler 7/24 çalışıyor işçi sınıfı ise insan yerine bile konulmuyor. Bak sağlık çalışanlarına ne hale geldiler bu örnekleri uzatırım ama gerek yok. Biraz adaletli olalım bunun robin hood ile alakası olmadığını biliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 22 Ağustos 2020; 17:17:16 >

Polisler 7/24 çalışmıyor 7/24 esasına göre çalışıyor ikisi farklı şeyler

Öğretmenler de bu esasa göre çalışmalı ama demi  

Hadi açık ol dök içini rahatla  

İşçilerin insani şartlarda çalışması insan hakları ve iş kanunu gereğidir zaten. Eğer insan yerine konmuyor diyorsan onu denetleyecek olan devlettir. Şartları İnsanileştirecek olan yine devlet ve sendikalardır.

Tabi sendika her yerde olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 22 Ağustos 2020; 17:23:41 >

not

bu mesaj hasedinden çatlayan atanamayan ırgatman tarafından gönderilmistir

Anlamak istediğini anlıyorsun. Esasına göre çalışınca çalışmamış mı oluyor? Gecenin bir yarısında göreve çağrılıyorlar, hangi öğretmen gece yarısı çağrılıyor? Sağlık çalışanları dedim onunla ilgili neden bişey söylemedin? İşçi sınıfı patron mesai kalacaksın diyor hadi kalma görelim bakalım. Adalet varsa eğer, herkes için olmalıdır.

• Müzik, resim, beden eğitimini 30 sene öncesinin kafası daha önemsiz görürdü, demek hala aynı zihniyet yaşıyor. Bence konuya, alana göre vasıflı vasıfsız ayrımı yapanlarla eğitim tartışmak çok zor. Kal sağlıcakla

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.