Şimdi Ara

Öğretmenlere tahammülsüzlük ülkenin durumunu özetliyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
2.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Portraitclub

Anlamak istediğini anlıyorsun. Esasına göre çalışınca çalışmamış mı oluyor? Gecenin bir yarısında göreve çağrılıyorlar, hangi öğretmen gece yarısı çağrılıyor? Sağlık çalışanları dedim onunla ilgili neden bişey söylemedin? İşçi sınıfı patron mesai kalacaksın diyor hadi kalma görelim bakalım. Adalet varsa eğer, herkes için olmalıdır.

Ben anlıyorum da sen pek bir şey anlayamıyorsun.

7/24 çalışma ile 7/24 esasına göre çalışma farklı diyorum. Hala kendi bildiğini okuyup sonuçta çalışmıyor mu diyorsun

Türkçe zayıf galiba... farklı kelimesinin anlamına bir bak sözlükten de öğren Öğretmenlere tahammülsüzlük ülkenin durumunu özetliyor 

Polisin sağlıkçının görev tanımı ile öğretmeni bir tutan komik biriyle daha fazla muhattap olmak saçma ama bir yandan da gülüyorum Öğretmenlere tahammülsüzlük ülkenin durumunu özetliyor 

Yaşına veriyorum desem absürt olacak Öğretmenlere tahammülsüzlük ülkenin durumunu özetliyor 

Tamam diyelim ki herkes eşit küçük demokrat..

Gece polis nöbete gitti, sağlıkçı hastaneye nöbete geldi tamam...

Peki Öğretmeni gece ne diye çağıracaksın okula?

Bunu da düşündün mü Öğretmenlere tahammülsüzlük ülkenin durumunu özetliyor 

Tabiki hayır Öğretmenlere tahammülsüzlük ülkenin durumunu özetliyor 

Giriş kapısında 4-6 nöbet yazalım mı?

sabah da uykusuz derse girsin.. Güzel eziyet ne dersin

Öğretmenlere tahammülsüzlük ülkenin durumunu özetliyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 22 Ağustos 2020; 17:37:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Navi

Müzik, resim, beden eğitimini 30 sene öncesinin kafası daha önemsiz görürdü, demek hala aynı zihniyet yaşıyor. Bence konuya, alana göre vasıflı vasıfsız ayrımı yapanlarla eğitim tartışmak çok zor. Kal sağlıcakla

Halen öyle görülüyor Çünkü kafası daha az çalışan insan grubundan oluşuyorlar.

Muhtemelen siz yada eşiniz bu branşlardan birinden.

Siz kabul etseniz de etmeseniz de gerçek bu

Sayısalcı branşlar diğer tüm branşlardan üstündür.

Resim müzik beden eğitimi öğretmenleri sırf öğretmen olup devlete kapak atabilmek için öğretmen olmuş kimselerdir.

Orijinalden alıntı: lazer__

Ben anlıyorum da sen pek bir şey anlayamıyorsun.

7/24 çalışma ile 7/24 esasına göre çalışma farklı diyorum. Hala kendi bildiğini okuyup sonuçta çalışmıyor mu diyorsun

Türkçe zayıf galiba... farklı kelimesinin anlamına bir bak sözlükten de öğren  

Polisin sağlıkçının görev tanımı ile öğretmeni bir tutan komik biriyle daha fazla muhattap olmak saçma ama bir yandan da gülüyorum  

Yaşına veriyorum desem absürt olacak  

Tamam diyelim ki herkes eşit küçük demokrat..

Gece polis nöbete gitti, sağlıkçı hastaneye nöbete geldi tamam...

Peki Öğretmeni gece ne diye çağıracaksın okula?

Bunu da düşündün mü  

Tabiki hayır  

Giriş kapısında 4-6 nöbet yazalım mı?

sabah da uykusuz derse girsin.. Güzel eziyet ne dersin

Alıntıları Göster

Ya sen ne anlatmaya çalışıyorsun? Dalga geçmeye mi geldin? Görev tanımıymış bilmem ne boş konuşuyorsun. Bedavaya yan gelip yat üstüne para neresinden bakarsan bak mide bulandırıcı haksız bir yaklaşım uzatmaya gerek yok. Öğretmen isen üzüldüm öğrencilere yazık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Portraitclub

Ya sen ne anlatmaya çalışıyorsun? Dalga geçmeye mi geldin? Görev tanımıymış bilmem ne boş konuşuyorsun. Bedavaya yan gelip yat üstüne para neresinden bakarsan bak mide bulandırıcı haksız bir yaklaşım uzatmaya gerek yok. Öğretmen isen üzüldüm öğrencilere yazık.

Alıntıları Göster

Türkçe öğren ne demek istediğimi anlarsın Öğretmenlere tahammülsüzlük ülkenin durumunu özetliyor 

• lazer__ kullanıcısına yanıt

Ya bas git şurdan ağır işsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 22 Ağustos 2020; 17:47:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

Biri sanat biri bilim keşke önce kavramları öğrenseydin  

Kavramları sizden daha iyi bildiğime emin olun

Bir , yüksek matematikçi veya fizikçi ile bir şarkıcının zeka seviyesinin Aynı olamayacağını, dahası,

Dünyanın ve ülkenin sanatçıdan daha çok bilim insanına ihtiyacı olduğu gerçeğini anlamak istemiyorsun.

Orijinalden alıntı: S1000XR

Bir , yüksek matematikçi veya fizikçi ile bir şarkıcının zeka seviyesinin Aynı olamayacağını, dahası,

Dünyanın ve ülkenin sanatçıdan daha çok bilim insanına ihtiyacı olduğu gerçeğini anlamak istemiyorsun.

Alıntıları Göster

Zeka araba motoru gibidir. Akıl da arabanın sürücüsü gibidir.

Bunlar birlikte hareket etmez uyum olmaz ise istenilen sonuç alınamaz

Örnek nikola tesla ve edison

Tesla çok zeki bir insandı ama sonu hazin bitti.

O yüzden salt zeka kavramını gözünüzde çok da büyütmeyin

Önemli olan zekasını ve aklını iyi kullanabilen insanlar olabilmekte..

İş ülkeye faydalı olmak kısmına gelince akıllı ve zeki olunması yetmez işin içine bir de karakter girer

karakter sahibi akıllı ve zeki insanlara ihtiyacı var ülkenin

Sanat ve bilim ise bu kavramları besleyen iki farklı damardır. Salt sanat olamayacağı gibi salt bilim de nereye kadar diye düşünmek lazım. kavramlar arası Sidik yarıştırmaya gerek yok

Atatürk ne demiş sanat ile ilgilenmeyenlerin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.

Demekki neymiş ne kadar çok damar o kadar iyi beslenme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 22 Ağustos 2020; 18:10:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: S1000XR

Alıntıları Göster

Hocam, adam sadece anlamak istediğini anlıyor. Bence yormayın kendinizi boşverin değmiyor.

• Okuyup da bir baltaya sap olamamış, sağda solda bir ton işte asgari ücretle çalışmak zorunda kalıp hiç birini beğenmediğinden birinde dahi dikiş tutturamamış insanlar gelmiş, okulunu okuyup bin bir zorlukla KPSS'den yüksek puan alarak rakiplerini saf dışı bırakmak zorunda kalmış, hatta muhtemelen atanabilmek için 3-5 yıl beklemek durumunda kalmış ve en sonunda memur/öğretmen olarak atanmayı başarmış insanları hor görüyorlar.

Okusaydınız da siz de memur/öğretmen olsaydınız, alırdınız maaşınızı, siz de "yatardınız"...

Dertleri de korona döneminde öğretmenler yatmışmış, hasetleri ondan. Şaka gibi kin dolu insanlarsınız gerçekten, durumunuz kötüyse bunun baş sorumlusu kendinizsiniz, başkasını suçlamayı, başkasından nefret etmeyi bırakın da önünüzü görün biraz. Yoksa bu kafayla daha çok boş boş sağa sola laf atar; öğretmeni/memuru da sözlerinize bir yerleriyle güler.

ŞAMPİYON GALATASARAY

• Üzülüyorum giderek yaşam şartları zorlaştığı ve geçim derdi baş edilemez seviyeye geldiği için, daha iyi durumda olan insan yada meslek gruplarına kiskanmalar ve daha ilerisi sataşma veya hakaret durumlarına gidiliyor. Gelir grubu herkes için adil ve eşit olsaydı eminim kimse kimsenin yaşamına bu kadar karışmazdi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gravaze

Bu popülist açıklamaları geçeceksin arkadaş, ek dersleri düzenleyen 201/ 11350 sayılı bakanlar kurulu kararına açıp baktım. Sen de bak, belki faydası olur.

Görevin fiilen yapılması

MADDE 25: ...

(3) Bu Kararın 10, 14 ve 21 inci maddeleri uyarınca ödenen ek ders ücretleri, yarım günlük izinler hariç, her ne şekilde olursa olsun izinli ve raporlu olunan sürelerde ödenmez.

Ek ödemenin mantığı budur. Bizim kapsamında olduğumuz ödemelerde de benzer şekilde bu tip müeyyideler vardır. Mahkemede bilirkişi olmak için adliyeye gidip benzer şekilde bir akit imzalanır. Üstte de yazdım, bu süre zarfında alınan bu tip ek ödemelerin hiçbirisi verilmedi zira bu görevler yapılmadı. Ek ödemeler, ikramiyeler vs bu tip şeyler izinli olunan günlerde ödenmez.

Ha dersen ki ben bu eğitimleri zoom moom eba meba üstünden yaptım, hak ettim de aldım. Eyvallah, hak edene yine bir şey diyemem. Ama ben çevremde 3. aydan beri bilgisayar kapağı açmayan öğretmen tanıyorum, neyin eba'sı neyin ek ödemesi?

bizzat işin içinde biri olarak söylüyorum. izinli ve raporlu olmak ayrı birşeydir, okulun zoraki olarak eğitimi durdurması ayrı birşeydir. izin dediğin şey mazerete bağlı amirden alınandır. evlilik taziye gibi durumlar. kar yağar vali okulu tatil eder yine ekdersler ödenir. öğretmen diyebilir arkadaş aç okulu ben gidiyorum okuluma, anlaştık maaşımı ödeyeceksin.. o zaman gelme diyemezsin. devlet herşeyin farkında. ödenmezse mahkemede her türlü hakkını alır. çünkü ortada bir sözleşme var. çoğu şehirde norm fazlası öğretmen var. hiç ama hiç derse girmezler çünkü okullarda boş kadro yoktur. yinede devlet maaşını öder. ama bi kadro açılınca o şehirde neresi olursa olsun görevlendirmesini yapar öğretmen ben o kadar uzak yere gidemem diyemez çünkü sözleşmesi böyledir, yönetmelik böyledir. seve seve o okula gitmek zorundadır.

bu öğretmenlerde ev geçindiriyor. hepsinin hesabı kitabı var. ek derse göre kredi çekmiş ödeme planı vardır. sen kalkıp aniden hadi okulu kapattım ek ders de vermiyorum dersen bunca insan sıkıntıya girer verim alamazsın. öğretmen için devlet onca yatırım yapmış. sırf onlara para kazandırmak için değil onlardan verim almak için. düz mantık düşünenler öğretmene 2000 lira vereyim her türlü derse girer diye düşünür. ücretli öğretmenler 2000 liraya çalışıyor. aynı verimi alabiliyor musun ücretli öğretmenden? istisnalar hariç. şöyle düşün öğretmenler 20.000 lira maaş alsa üniv. yerleştirelerinde ilk sıradakiler öğretmenlik yazar. daha kaliteli daha zeki adamlar öğrencileri yetiştirir. birde 2000 lira vereceğim desin kimler öğretmen olur. sen çocuğunu hangi öğretmene teslim etmek istersin?

öğretmenleri sevmeyen sırf populist davrananlar bunlar. konusunu açayım öğretmenlere laf sokayım zaten destekleyen çıkar diyenler. türkiyede yoksunluk sınırı 7000 küsür lira ve siz 4500 maaşa çok diyorsanız kusura bakmayın da boşuna yaşıyorsunuz. koca ülkenin tüm memurları yoksulluk sınırının altında yaşıyor. bunları tartışın. bazı dengesizlerde gelmiş demişki 2000 lira alsın. gençliği boyunca it kopukluktan başka birşey yapmayan, apaçilik yapıp ona buna sarkıntı olan tip herhangi bir işe girecek. bir taraftanda bin bir sınavdan geçip, ömrünü okumaya vermiş biri öğretmen olacak. ikisi aynı maaşı alacak. gerçekten bu vicdanınıza mantığınıza sığıyor mu?

bunları cidden öğretmenleri savunmak için yazmıyorum. o bir kuruşu haketmeyende vardır 10 katını verselerde hakkı ödenmeyecek olanda. ama cidden 7000 lira yoksulluk sınırının açıklandığı bir ülkede insanlar 4500 lira paraya çok diyorsa, kuru ekmeğe bile şükredip bir torba kömüre tav olanlar kusura bakmasın bir ömür aç sefil dolaşacaktır. ömrü onun bunun kazancı niye yüksek diye hesaplamakla geçecektir. bu kadar vizyonsuzluk olabilir.

bir bakın millet bilmem ne danışmanlığı abidik gubudik işlerle ne para kazanıyor. siz gelmişsiniz 4500 maaş alıyor evde yatıyor derdindesiniz. bunu tüm samimiyetimle söylüyorum keşke hiç okul okumasaydım o kadar emeği seneyi hangi işe versem en azından bir dil öğrenip turizmde çalışsam kat ve kat fazlasını kazanırdım. iş işten geçti artık geri de dönemiyorsun. alanyada yaşıyorum bi sürü turizmci arkadaş var. en basidinden butikte çalışan adam dilde biraz iyiyse senelik 15 000 euro paraya anlaştığını biliyorum. sallama diyenler olacaktır gelip kendileri görsünler. kuyumcularda barlarda çalışanları saymıyorum bile. yoğun gecede büyük diskolardaki garsonların 2500 lira avanta aldığını biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinanis07 -- 22 Ağustos 2020; 20:14:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

Yasaktır   en çok buna güldüm ya hahahaha

tamam tamam sizin dediğiniz olsun öğretmenler çok mağdur 4 bin lira bile maaş almıyorlar evet

kaçamak cevap verme. bana 10000 lira kazandıran formulu açıkla bende alayım. boş boş konuşmak kolay tabi. senin o bahsettiğin 10 000 alması için adamın hiç eve gitmemesi lazım günde 15 saat ders vermesi lazım. birşey iddaa ettin dedin ki 10000 alıyor çıkar bi hesap kitabını herkes bilsin.

Yönetmelik orada, sözleşme orada. Kalem kalem incelemedim ancak herhangi bir mücbir sebep sayılmamış. İzin müeyidesi de sayılmış, kar tatilinde de alıyorsa o da yanlıştır. Aksine olan bir madde veya yasal dayanak gösteremiyorsunuz ad hominemle üste çıkmaya çalışıyorsunuz. Bundan sona "milletvekillerine laf etmiyorsunuz", "bekçiler şöyle maaş alıyor" lafı gelecek gibi hissediyorum. Zira bu tartışmalara birçok yerde girdim -memurlar.net dahil- bir dayanak bir şey gösteren yok, sebebi ne?

Şu ev geçindiriyor muhabbeti de çok komik, ben ve benim gibi birçok kişinin de ek ödemeleri olmadı zira bahsettiğim gibi o ek görevler de durmuştu, benim de kendime göre borcum ödemelerim var ben mağdur olmuş olmuyor muyum o zaman? Peki madem borcu harcı ona göre ayarladınız, yazın ek dersli ücret almazken ne yapıyorsunuz, nasıl ödüyorsunuz? Geçiniz bu lafları, komik oluyor.

Şu 4500 lira maaş muhabbeti de gayet komik, ne 4500'ü birader? Çekinmiyorsan koy bordronu ortaya da bitsin şu 4500 muhabbeti. kendin de demişsin, derse gitmeyen norm fazlası öğretmen bile bu maaşı alıyor zaten. Yukarıda da yazdım, haftanın 4-5 günü derse giren öğretmen, ek derslerle birlikte teknik hizmet kadrosundaki mühendisten fazla maaş alıyor. Bu acındırma da bitsin bir zahmet artık. Haftaiçi 4 gün çalışan, haftasonu bilmemne kursuna 2-3 saat gidip gelen matematik öğretmeni arkadaşım çok güzel para alıyordu geçen sene. Yasal değil ancak evinde verdiği ek dersleri saymıyorum bile. Türkçe öğretmeni olan bir arkadaşım bir de özel okulda çalışıyor, yönetmelik buna izin veriyormuş. Toplam eline geçen meblağ 10 binin üstünde. Ben şu anda dışarıya proje yapamıyor, şantiye şefliği yapamıyor, mesul müdürlük alamıyor, imza atamıyorum. Neden? Halbuki ben haftalık 40 saat çalışıyorken azami çalışma saatine kadar kalan 5 saatimi bile alamıyorum. Doktorların bile elinden alınan dışarıda çalışma yetkisi sadece öğretmenlerin elinde şu anda. Varsa ailenizde 20 yıldır öğretmen olan tanıdığınız açın sorun normal memura göre aldıkları maaş nasılmış? Öğretmenlerin maddi şartları diğer memurlara göre çok iyileştirildi. Mesele öz-üvey evlat ayrımıdır. Allah bin bereket versin.

Memuriyet, özel bir şirkette çalışmak veya kendi işini yapmak bir tercihtir. Ben de kendi büromu açıp senede bir inşaat yapsam bundan çok daha fazla kazanırdım veya bir kuruyemişçi açsam bundan iyi kazanırdım diyebilirim. Ancak bunların hepsi bir tercihtir, pandemi öncesi bahsettiğiniz kişiler 15-20 bin kotarıyorken 3-5 ay ceplerine hiç para girmedi. O psikolojiyi kaldırabilecek kadar iyi mi herkes? Madem tek dert para, buyrun o işleri yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 22 Ağustos 2020; 21:31:37 >

• Mütercim Bey kullanıcısına yanıt

Sağda solda asgariye çalışanlardan kesilen vergilerle maaş alıyorsun. Adamlar verdikleri paraya sövüyorlar zaten.

O adamlar en azında sağda solda çalışabiliyor sen devlet olmasa ne iş yapabileceksin? Hiç. Özel sektörde herhangi bir işte bakalım meşhur eğitim fakültesi diploması ve kpss kimin umurunda olacak?

Başkasının gelirinden kesilen paralarla maaş alıp yatacaksan böyle söverler. Öğretmen/memur dediklerin ciddiye almasalar gelip burada yazmazlardı kendilerini savunma çabasında olmazlardı.

• yav öğretmen tayfası cok takılmayın. bizim milletimiz komşusu bmw audi falan alır ev alır alın teriyle ona hasetlenir kesin çalmıştır der. akrabası taş gibi kızla evlenir ona hasetlenir kesin mantık evliliği der, hiç yakışmışlar mı der düğündeki yemekler de kötüydü der, der de der.

neden ben mal gibi yaşıyorum şartlarım neden daha iyi değil özel sektör/devlet neden agzımıza ediyo demez, şartları daha iyi olana sataşır. onun da sucu değil ana babadan öyle görmüş. komşuyla akrabayla dedikodu yapa yapa. onu bunu cekistire cekistire.

velhasıl öğretmenler bu süreçte çok fazla çalışamadı doğru mudur? doğrudur..

bunun yanında uzaktan eğitim teorik olarak devam etti, benim yaşadığım yerde 21 hazirana kadar aktif olarak ders işlendi. işlemeyen yerler oldu tabi bu milli eğitimin takip etmesi ve gerekli imkanları saglaması gereken bi durum. evinde oturan öğretmen bu durumla ilgilenemez, salgını da yok edemez.

peki mesleğini ihmal edenler suistimal eden öğretmen yok mu? aşırı var. daha bugün denk geldim birisine ayrıntıya gerek yok.

ama bunların olması, olaylardan bihaber eğitimcilere laf atılmasını haklı kılmaz.

nisan'dan beri hergün okul açılsın da gideyim diye dua ediyorum. su an pozitifim inşallah eylül'ün başına kadar geçer de okuluma kavuşabilirim diye gün sayıyorum. bende durum böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnd -- 22 Ağustos 2020; 22:8:59 >

• Öğretmen arkadaşımın birin merces c180 aldı yeni, diğeri bmw 3.20 aldı diğerinde passat var. 7k civarında para yapıyoruz diyorlar aylık. Zaman bol olduğu için farklı işlerde yapabiliyorlar tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 22 Ağustos 2020; 22:27:41 >

Orijinalden alıntı: Gravaze

Yönetmelik orada, sözleşme orada. Kalem kalem incelemedim ancak herhangi bir mücbir sebep sayılmamış. İzin müeyidesi de sayılmış, kar tatilinde de alıyorsa o da yanlıştır. Aksine olan bir madde veya yasal dayanak gösteremiyorsunuz ad hominemle üste çıkmaya çalışıyorsunuz. Bundan sona "milletvekillerine laf etmiyorsunuz", "bekçiler şöyle maaş alıyor" lafı gelecek gibi hissediyorum. Zira bu tartışmalara birçok yerde girdim -memurlar.net dahil- bir dayanak bir şey gösteren yok, sebebi ne?

Şu ev geçindiriyor muhabbeti de çok komik, ben ve benim gibi birçok kişinin de ek ödemeleri olmadı zira bahsettiğim gibi o ek görevler de durmuştu, benim de kendime göre borcum ödemelerim var ben mağdur olmuş olmuyor muyum o zaman? Peki madem borcu harcı ona göre ayarladınız, yazın ek dersli ücret almazken ne yapıyorsunuz, nasıl ödüyorsunuz? Geçiniz bu lafları, komik oluyor.

Şu 4500 lira maaş muhabbeti de gayet komik, ne 4500'ü birader? Çekinmiyorsan koy bordronu ortaya da bitsin şu 4500 muhabbeti. kendin de demişsin, derse gitmeyen norm fazlası öğretmen bile bu maaşı alıyor zaten. Yukarıda da yazdım, haftanın 4-5 günü derse giren öğretmen, ek derslerle birlikte teknik hizmet kadrosundaki mühendisten fazla maaş alıyor. Bu acındırma da bitsin bir zahmet artık. Haftaiçi 4 gün çalışan, haftasonu bilmemne kursuna 2-3 saat gidip gelen matematik öğretmeni arkadaşım çok güzel para alıyordu geçen sene. Yasal değil ancak evinde verdiği ek dersleri saymıyorum bile. Türkçe öğretmeni olan bir arkadaşım bir de özel okulda çalışıyor, yönetmelik buna izin veriyormuş. Toplam eline geçen meblağ 10 binin üstünde. Ben şu anda dışarıya proje yapamıyor, şantiye şefliği yapamıyor, mesul müdürlük alamıyor, imza atamıyorum. Neden? Halbuki ben haftalık 40 saat çalışıyorken azami çalışma saatine kadar kalan 5 saatimi bile alamıyorum. Doktorların bile elinden alınan dışarıda çalışma yetkisi sadece öğretmenlerin elinde şu anda. Varsa ailenizde 20 yıldır öğretmen olan tanıdığınız açın sorun normal memura göre aldıkları maaş nasılmış? Öğretmenlerin maddi şartları diğer memurlara göre çok iyileştirildi. Mesele öz-üvey evlat ayrımıdır. Allah bin bereket versin.

Memuriyet, özel bir şirkette çalışmak veya kendi işini yapmak bir tercihtir. Ben de kendi büromu açıp senede bir inşaat yapsam bundan çok daha fazla kazanırdım veya bir kuruyemişçi açsam bundan iyi kazanırdım diyebilirim. Ancak bunların hepsi bir tercihtir, pandemi öncesi bahsettiğiniz kişiler 15-20 bin kotarıyorken 3-5 ay ceplerine hiç para girmedi. O psikolojiyi kaldırabilecek kadar iyi mi herkes? Madem tek dert para, buyrun o işleri yapın.

bak devlet derki şu tarihlerde okul kapalı iş yapmayacaksın, o zaman ek ders ödenmez. diyeceksinki pandemi dönemi tarihler belliydi okul kapalıydı. okul kapalıydı ama öğretmene yine iş ve sorumluluk verildi. EBAdan ders anlatacaksın, telafi eğitimi vereceksin, takip edeceksin .vs ve öğrencinin sorumluluğunu verdi. önceki mesajımda da bunları belirttim. kar tatili mevzusuna gelince siz maaşı ders saatinde sınıfa girildiği için verildiğini sanıyorsunuz. ben ders hazırlığımı yapmışım sabah uyanmışım okula gideceğim, mesaj geliyor tatil. artık bu beni bağlamaz. bu yüzden ödenmesi yanlış değildir.

bir öğretmenin maaş karşılığı ders saati 15 saattir. bu öğretmen diyelim ki 5 ve 6 sınıflara toplam 15 saat 12 saatte ek ders karşılığı ise 7 ve 8. sınıflara giriyordu. ek ders ödenmedi diyelim. devlette maaşını ödemeden kimseyi çalıştıramazsın kanunen yasak. ee öğretmen 12 saat ek dersi almadı ama 15 saat sorumluluğu kaldı. 5 ve 6 lara dersi verdi sorumluluğu kalktı. 7 ve 8 lere kim ders verecek? milletvekili bekçiler sizin bu tepkinizden dolayı söz konusu ediliyor. diyorsunuz çalışmıyorsunuz ee arkadaş bu mesleklerde çalışmıyor diyeceklerdir.

ev geçindirme olayında devlet öğretmeni değil öğrenciyi düşünür, düşünmek zorundadır. geçim sıkıntısı çeken biri gergin olur, sinirli olur. kafası ve enerjisi başka işlerde olur.sen 7-8 yaşındaki çocuğunu sürekli gergin bir öğretmene teslim etmek istermisin. bak önceki mesajımda da sordum. sen 20000 lira maaş alan bir öğretmene mi 2000 lira alan öğretmene mi teslim edersin? yani olay 1 milyon öğretmen olmasından değil bilmem kaç milyon çocuk olmasından dolayı. bir ülkenin kalkınması için eğitim şarttır. devletler bu yüzden öğretmen yetiştirmek için tonla masrafa girerler. sen o kadar masraf yapıp öğretmeni mutlu edemezsen devlet yerinde saymaya çökmeye başlar. çünkü geleceği tehlike altına girer.

mühendis, doktor, hakim hepsi devlet memuru. hiç birinin diğerine üstünlüğü yok. mühendisin daha az alması dediğim gibi 7500 lira yoksulluk sınırı olan ülkede elbette üzücüdür. burada öğretmen niye bu kadar alıyor demek yerine biz niye bu kadar az alıyoruz demediğimiz için bu haldeyiz. arkadaş bekçiyede versin 20000 mühendise de 20000 versin bana da versin.

öğretmenin haftada 30 saat, haftasonu ise 10 saat çalışma hakkı vardır. 40 saatten fazla derse giremez. atölye meslek öğretmenleri hariç onlar 49 saate kadar girebiliyorlar. yani özelde çalışma yetkisi şöyle oluyor. diyelim ki toplam 20 saat dersin var okulda, 10 saat daha alıp 30 a tamamlayabilirsin en fazla.özel okulda çalışan öğretmenin anası ağlıyor. arkadaşın bak kendinde söylüyorsun apayrı işler yapıyor o parayı kazanıyor. biz devlet okulundaki yasalara bağlı çalışan öğretmenden bahsediyoruz. yoksa öğretmen gidip ticaret yapıp trilyonda kazanır bu tüm öğretmenleri bağlamaz. sanki tüm öğretmenler özel ders veriyor gibi konuşuyorsunuz.

devlet memurları çok az alıyor doğrudur. ama devletin öz evlatları öğretmenler değil kimlerin olduğu maaş ve yetkilerinden bellidir.

gelelim ek ders mevzusuna. 10 yıllık öğretmenim. branşımda okulumda sadece 6 saat ders verebiliyorum. maaş karşılığımı doldurmam için 3 okul 30 saati doldurmam için haftanın 5 günü 5 okulda çalışmam gerekiyor. çünkü açık çok az branşımda. 10 yıllık öğretmenim. son ay maaşım 4490 küsürdü galiba. ek ders full alsam 1200 1300 lira geçer elime. haftasonu kursum yok. olan varmı var 7000 8000 alan öğretmen var mı? var. AMA BUNU ÇOK AZ ÖĞRETMEN KAZANIR. kazananında emin ol anası ağlıyor. haftanın 7 günü sabahtan akşama kadar çoğunluğu sorumsuz öğrenciye laf anlatmakla boğaz patlatmakla geçiyor yada salla başını al maaşını yapıyordur.

ben bu mesleği tercih ederken iyi kötü maaşı var, tatili var kendime ayıracak zamanım olsun diye seçtim. bunun için emek verdim. hakettim oldum. bir öğretmen olmak devlet memuru olmak kolay değildir sende bilirsin.memur ne uzar ne kısalır. günümüz öyle bi hale geldiki kazandığım para boş vaktimi doldurmaya yetmiyor. kazandığım paranın tek kuruşunu harcamasam bile 60000 lira senelik birikimim olur onla ev alamıyorum, çünkü her sene evlere 60000 tl zam geliyor. bak bi kuruş yemesem bile diyorum.

Bu arada bahsetttiğim kişiler bu sene hiç kazanmasalar bile geçen sene kazandığıyla beni 3e katlıyor. üç sene hiç çalışmasa anca eşitleniriz. emin ol psikolojileri sendende bendende kat be kat iyi.

BUNLARI ACINDIRMA ŞU BU İÇİN YAZMIYORUM :) BİR SÜRÜ BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR. CAHİL CAHİL KONUŞULUYOR DİYE YAZIYORUM. YOKSA BURDAKİ CAHİLİN NEYİNE KENDİMİ ACINDIRACAĞIM :) ÇOĞU KONUŞMAK İÇİN KONUŞUYOR. bazı yargılarda bulundun cvp hakkı doğduğu için yazıyorum. malesef öğretmenler kendilerini bu hale getirdiler de bizim millette fırsat arıyor. namusuyla çalışan o kadar öğretemen varken hep o yatanlar gösteriliyor.

al bordro istedin. 10 yıllık bir öğretmenin yani benim maaş bordrom :)

Öğretmenlere tahammülsüzlük ülkenin durumunu özetliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinanis07 -- 22 Ağustos 2020; 22:51:2 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.