Chery hakkında tecrübelerim
Bir yıldır tiggo 8 kullanıyorum iki tane var evde ve tecrübelerimi yazmak istedim
Artılar (Neden Seviyoruz?)
• Fiyat/Performans Dengesi: Sınıfındaki pek çok Avrupalı rakibine göre sunduğu donanım ve iç mekan genişliği gerçekten rakipsiz. Lüks segment hissini ulaşılabilir bir noktada tutuyor.
• 1.6 TGDI Motorun Gücü: Motor, 180-190 beygir bandındaki gücüyle ağır gövdeyi kaldırmakta oldukça maharetli. Özellikle ara hızlanmalarda ve turbo devreye girdiğinde verdiği tepki, sürüş keyfini yukarı çekiyor.
• Teknoloji ve Kokpit: İçerideki ekranların kalitesi, ambiyans aydınlatması ve teknolojik oyuncaklar araca her binişte modern bir dünyadaymışsınız hissi veriyor.
• Genişlik ve Konfor: Hem sürücü hem de yolcu için sunduğu hacim, özellikle aileler için tam bir "yol gemisi" konforu sağlıyor.
❌ Eksiler
• Yakıt Tüketimi: Performansın bir bedeli var. 1.6 TGDI ünite, özellikle şehir içi dur-kalk trafiğinde ve agresif kullanımda cömert bir yakıt tüketimine sahip olabiliyor. Ortalamam 9lt şehir içi Spor moda alıp gazlarsam 11lt görüyor
• Rölantide Devir Kararsızlıkları Avantgarde donanım için: Servis normal dese bile normal değil devir 600 e düşüp titreme yapıyor 0 km araç servis çözüm sunmuyor. Kronik bir sorun bariz belli sorundan muzdarip çok kişi var grup bile kuruldu whatsappta
• Bakım ve Yağ Belirsizliği: Servislerin ve üreticinin 5W-30 ile 0W-20 arasındaki tercihleri konusundaki kafa karışıklığı, titiz kullanıcılar için bir soru işareti. Turbo beslemeli bir motorda doğru vizkozite hayati önem taşıyor ve bu konudaki standartların netleşmesi gerekiyor servis api sp onaysız yağ kullanıyor bazı yerlerde.
• Süspansiyon Karakteri: Konfor odaklı olsa da, bozuk parke yol koşullarında gövde salınımı yumuşak değil sert ve tok karakterli bir araç D segment hissiyatını biraz törpüleyebiliyor. Yüksek yapısından dolayı biraz rüzgar sesi alıyor
• Ön yolcu koltuğu elektrikli ön arka ayarı mevcutken yükseklik kademe ayarı yok koltuk en yüksekte ayarlanıp bırakılmış araca binenler kafasını vuruyor gördüğüm en saçma araç üretim hatasıdır bu
Ek olarak kronik sorun arka stop solması yaşadım servis direk değişim sağladı ön yolcu cam açma düğmesi kabarmıştı servis değişim sağladı ve ek olarak arka 7. Koltuğumun iskeletinde sıkıntı vardı servis değişim sağladı parça gelme süresi 1 haftayı geçmedi
Spacer takan kullanan var mı ?
CAM FİLMİ SEÇİMİ
Film için Android box tavsiyesi
Bi araç aldık ekspertiz yaptırarak, ancak eksik veya üstün körü bakılmış bi sıkıntı yaşadık ve şikayetvar com a bu konuyu yazdım
ancak artık şikayet yayınlamıyor sanırım hukuka aykırı bir durum yazı olmamasına rağmen konu içinde kanıtlı ispatlı olup , karalama olmamasına rağmen bu gerekçeyle yayınlamamış

4 mevsim lastik tavsiyesi
aracım için yaz kış ayrı uğraşmamak adına 4 mevsim lastik almak istiyorum ama bu konuda tavsiyeye ihtiyacım var hangi marka model kullanmalıyım bütçe tane 6-7 bin arası maks
Konu uzun ancak kısa bir özet geçmek isterim kardeşime bir araç aldık başka şehirden ikinci el 2024 model araç 10 küsür bin km de , ekspertize götürmüş aracın ön yolcu koltugu emnıyet kemeri fabrika hatalı ters takılmış, eksper bunu ne raporda ne sözlü belirtmemiş eksperden çıkar çıkmazda aracı satın alıp servise periyodik bakım için götürmüşler, eksper bilgi verse yetkili servis ücretsiz gereğini yapıyor
ancak alan kardeşim memleketine döndü ve burada yetkili serviste yok ve bu kemerin ters oldugunu yeni fark etmiş şimdi başka şehire gidecek yetkili servise bu gidiş masraflarını eksperden talep etmesi yanlış durummudur ? bi fikir almak isterim
PPF kaplı aracı almak ?
1-2 günlüğüne araç kiralamam gerekiyor bulunduğum yerde avis vb kurumsal firmalar yok en kurumsal bunu buldum daha önce deneyimi olan varmı bu firmadan acaba
|
| d520b2e2966b9822770f40fb8f56705cd.jpg |
Son Giriş: 26 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 7 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 12.933
İkinci El Bölümü Mesajları: 46
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 6.532)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 20.505 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0