Şimdi Ara

Neden Olmuyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle şunu belirteyim ki, avatarımdan da anlaşılacağı gibi koyu bir Galatasaray taraftarıyım. Elimden geldiğince takımımın iç saha maçlarına giderim.
    DH Futbol bölümünde fazla yazmam, o yüzden futbol bölümünde beni tanıyan kişi sayısı çok azdır. Genellikle yazılanları okurum. Ancak nedense, böyle bir konu açma isteği duydum.

Bu sezon başında, takımımdan beklentilerim baya yüksekti. Misimovic gibi bir yıldızın alınması, takımın başında Rijkaard gibi bir ismin bulunması, beklentilerimi baya bir arttırmıştı. Ancak yine olmadı, daha Uefa' da ön eleme turunu geçemeden Avrupa' dan elendik gittik...

Benim için, Avrupa' da mücadele eden her Türk takımı, milli takım niteliğindedir. O sezon Uefa ve Şampiyonlar Ligi' ne kim katılmışsa kayıtsız şartsız desteklerim. Şahsen bu sezon Bursaspor' dan pek bir ümidim yoktu (nitekim de öyle oldu) ama Beşiktaş' tan baya bir beklentim vardı. En azından, bize bir yarı finali gösterirler diye umut ediyordum.

Dün gece baya bir heyecanlıydım. Ne de olsa Avrupa' daki son temsilcimizdi ve ne olursa olsun birşeyler yapması gerekiyordu. Maçtan önce bildiğim tüm duaları okudum.

Yenilen ilk golde, başımızın derde gireceği resmen içime doğdu. İnşallah, bir duran topta daha aynı hatayı yapmayız dedim..

Ve nihayet beraberlik golü geldi. Tabir yerindeyse o golde APARTMANI AYAĞA KALDIRDIM !

Fakat çok geçmeden yine bir duran top ve yine top ağlarımızda...

3. golde ise SİNİR KRİZİ GEÇİRİP TELEVİZYONU KAPATTIM

Yapılan milyon dolarlık transferler, dünya yıldızlarının getirilmesi, teknik direktörlere saçılan milyon dolarlar...ve yine ELDE VAR ; SIFIR !

Uefa' ya katılırız, çeyrek final göremeden eleniriz..
    Şampiyonlar Ligi' ne katılırız, gruplara kalamadan eleniriz..Gruplara kalsak dahi aldığımız 1 puana şükrederiz.

Dünya Kupası' na katılır 3. oluruz. Ondan sonra 4 sene hiç bir turnuvaya katılamayız...

Sizce Türk futbolu neden bu kadar kadersiz, neden herşeyi yüzümüze gözümüze bulaştırıp rezil oluyoruz...

• ülke futbolunun gelişmemesinin tek neden;MEDYA
  • bu direk türk insanı ile alakalı bence
  • Hocam öncelikle içten,samimi yazın için teşekkürü bir Beşiktaş taraftarı olarak borç bilirim.

Futbol bizim ülkemizde BENCE bu zihniyetle hiçbir şekilde gelişemez.
    Öncelikle başkanlarımız , PFDK ve TFF bunun gelişememesinde en büyük faktörlerden biri.
    Nedense bu büyük transferleri yapan başkanlarımız kendi yaşamlarında yakın arkadaş olup ( kaynağım sağlam ) medyaya karşı birbirleri hakkında atıp tutan Ortalığı karıştıran kişiler.Bunu geçtim takımını yakın takip eden arkadaşlarımızı bırak sadece tv den spor haberlerini izliyen arkadaşlarımız bile kolayca anlıyabilir.Birgün çıkarlar Tv'ye Yok pfdk ya sallarlar , ona sallarlar buna sallarlar .. Ve biçok kişide ulan bu herif zamanında bunları bunları yapmamı bu takıma demez .. Şahsen YD nin yaptıklarını sindiremiyorum Yüzünü gördüğümde sinirlerim zıplıyor..
    Gelelim PFDK ya ..
    Verilmesi gereken cezaları vermeyip ( bana göre ) Ona , buna yaranmak amaçlı saçma sapan cezaları verebilen bir zihniyete sahip.
    TFF desen bomba niteliği taşıyan , maçı katledeceği açık , net hakemleri derbi maçlara veren bir zihniyete sahip..Bunun sebebini anlayabilmiş değilim.
    Taraftarımız .. Ah bizim o borç para bulup tribünde varıyla yokuyla takımlarını destekliyen vefalı taraftarımız.. Bu yıl bildiğin üzere birçok yıldız geldi Beşiktaşa.Bu yıldızları görünce bi coşku havası oluştu bizlerde.Normal.. Bende heycanlandım q7 , guti forması aldım.Fakat çok abarttık.Abartıdan kastım Yabancı transferlere verdiğimiz desteği , O transferler yapıldığı günden beri doğru dürüst Türk oyuncularımıza veremedik.Bu açık ve net.Şişirdik de şişirdik..Son günlerde Ne Necibi hatırlar olduk ne Rıdvanı ..
    Tabi bu başarısızlıklarda hocalarında hataları var .. Yok değil.. Yanlış bir değişiklik yine BENCE maçın kaderini değiştirdi kiev maçında..

Yani diceğim o ki Bizde bu zihniyet varken kimse yanlış anlamasın Türk futbolundan CACIK olmaz

Söylemek istediklerim bu kadar Teşekkür ederim.

• bizde futbolcu olduğunun farkında olmayan adamlar var. Yanındaki adama pas atmaktan aciz adamlar var,hepside türk.türk oyuncuların yüzde 80 i yan pas ,geri pas, topu uzağa dikme ve perdelemeden başka hiç bir şey bilmiyor.kaleciler desen ayrı bir felaket, ne zaman çıkılır, yan topda ne yapılır, ne zaman top yumruklanır bunları bilmiyorlar ki.bırakın iyi futbolu, futbolun en temel kurallarını bilmiyorlar.hangi maçta 3 türk oyuncunun pas yaptığını gördünüz, ver kaç bile yapamıyorlar.hiç bir şey yapamıyorlar.ben hiç bir zaman profesyonel futbol oynamadım, futbol oynarkende öyle çok yetenekli falan da değildim, gerçekten yetenekli arkadaşlarım vardı çünkü, ama istediğim adama pas atardım, bir ver kaç yapmak çok mu zor, 3-4 hızlı pas yapmak çok mu zor.gazozuna bile maç yapsak rakip bizden iyide olsa fark da atsa sinirlenip, hırs yapardık. Alt tarafı kendi aramızda oynadığımız maç yensen ne yenilse ne, ama kardeşim yenilmeye katlanamıyorduk. Bu futbolcular inönüde fark yiyor, insan bir hırslanır, bir mücadele eder, hiç bir şey yok.
    Bu şartlarda nasıl başarı gelecek, takımın yarısı futbol oynamayı bilmiyor, risk almıyor, aman bana top gelmesin taraftar yuhlamasın hemen geriye atayım düşüncesiyle başarı mı gelir.
    Adam gibi oyuncu yetiştirilmiyor bu ülkede.d.kiev li bir taraftarın yanına gidipde geçen maçta bizim ismail vardı ya onu 5.5 milyon euro ya aldık diyin bakalım adam ne der acaba? Bence o zaman az bile yemişsiniz der.
    Bir tane topu alıp dikine giden türk oyuncu olmaz mı bu ülkede?
    Alt yapı hocalarının yeteneksizliği ve vurdumduymazlığı, takımda oynamak için torpil gerektiği bir sistemde oyuncu yetişmez.
    Sahaya çıkıp futbol oynayamayan adamlar bu ülkede en büyük takımlarda oynuyor.d.kiev de var mıydı bir tane bam,i.köybaşı,i.üzülmez,toroman,aurelio gibi bir adam.

• Yabancı sınırı ortadan kalksa belki bir nebze düzelebilir.Sahaya 6 tane yabancı koyuyorsun gerisine sadece yan pas yapabilen Türk oyuncu koymak zorunda kalıyorsun.Sen devamlı o oyuncuyu koyuncada Türk oyuncu o forma için çalışmak zorunda kalmıyor.Nasıl olsa yerine koyabileceğin bir adam yok.Ama eğer sınır kalkarsa herkes o forma için çalışır ve kimse kasap Türkleri izlemek zorunda kalmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: miyuzo

bu direk türk insanı ile alakalı bence

Aynen katılıyorum.
    Türk insanının düşünce yapısı davranış şekilleriyle alakalı tamamen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hata falan yok
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yabancı sınırlamasını kaldır bak nasıl coşuyor takımlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chuckly

Yabancı sınırı ortadan kalksa belki bir nebze düzelebilir.Sahaya 6 tane yabancı koyuyorsun gerisine sadece yan pas yapabilen Türk oyuncu koymak zorunda kalıyorsun.Sen devamlı o oyuncuyu koyuncada Türk oyuncu o forma için çalışmak zorunda kalmıyor.Nasıl olsa yerine koyabileceğin bir adam yok.Ama eğer sınır kalkarsa herkes o forma için çalışır ve kimse kasap Türkleri izlemek zorunda kalmaz

yabancı sınırı kalkmalı
    bazıları dıyorkı yabancı sınırı kalktıgında mıllı takıma nasıl futbolcu yetiştireceğiz ne saçma bir düşünce oda çalışsın oda bişeyler yapsın hiç değilse arkadan futbol bılmeyen ama ben yıldızım dıyen kazmalar yetişmez
    sankı daha önce ligde 1kaç yabancı oynatırken miilli takımımız her kupada bende varım dıyorduda mıllı takıma nasıl futbolcu yetiştireceğiz diye düşünüyolar

• takimlarimizin oyun yapisi ile ozellikle ingiltere takimlari gibi hizli ataga cikan, fiziksel olarak ust duzeyde olan, duran toplari saglam degerlendiren takimlarin oyun yapisi uyusmuyor.

mesela yillardir uluslararasi musabakalarda (milli veya degil) yan toplardan sacma sapan gol yeme aliskanligimiz devam etmistir. dinamo macinda da aslinda elle tutulur yedigimiz bir gol bile yok. 2 korner, penalti ve sacma sapan bir gol daha...

ayrica genel olarak diger liglerin fizik yapisi cidden bizden cok ustun. karsinda demir gibi saglam ve uzun boylu adamlar olunca ister istemez zorlaniyosun.

ve ligimizde dogru durust top oynanmiyor. ingiltere veya ispanya ligini izleyenler her macta ayni serzenisi mutlaka gerceklestiriyorlardir.

gelin size ligimizden bir atak ornegi gostereyim :

a) kaleci topu x e verdi. x topu aldi yanindaki arkadasi y ye verdi, y topu tekrar kalecisine gonderdi, kaleci topu uzaklastirdi ve defans karsiladi...

b) sag taraftan x topu ortadaki arkadasi z ye verdi, z topu aldi geri dondu q ya verdi. q simdi ceza alanina orta acti (sisirdi) ve defans karsiladi...

topu "dan dun" sisirme hastaligindan kurtulamadik. topu olumlu kullanma aliskanligi kazanamadik. dikine oynama aliskanligimiz zaten hic yok... cogu macta sayin isterseniz ust uste 5 tane pas yapan takim bile nadir...

e nasil basarili olacak bu takimlar diri ve guzel top yapan takimlar karsisinda ?

guti topu bizim turk oyunculardan birine verdikten sonra, oyuncu topu sacma sapan kullandiginda gutinin suratina dikkat edin. herseyi ozetliyor...

kisacasi ligimizde mahalle maci gibi sacma sapan bir futbol oynaniyor... bu fizik gucu, bu oyun yapisi ve bu mental eksiklik ile top ancak bu kadar oynanir. diger liglerde agzimiz acik izledigimiz topculari buraya getirdigimizde bir nane olmamasinin sebebide budur...

• Aslında Rijkaard zamanında çok güzel özetlemişti bu olayı, adamı konuşturmadık bile.İşte bu da aslında medyanın da futbolumuz üzerinde ne kadar olumsuz etkide bulunduğunun kanıtı, Rijkaard gibi tam anlamıyla bir futbol adamını getiriyorsunuz, adam 1 röportaj bile veriyor veremiyor, sürekli saçma sapan sorularla muhattap ediliyor, Türk futboluna katmasını beklediklerimizi katamadan, yollanıyor.Demişti ki;

"Türk futbolunda her şeyden biraz var, ama hiçbir şey tam yok."

Yani artık bizim futbolumuz neyi, nasıl oynayabildiğini bilmek zorunda.Birşey yerleşmeli artık.Mesela İspanyollar pasa dayalı oynar, İngilizler tempolu ve sert oynar, İtalyanlar mücadeleci ve katı savunmayla oynar, Hollanda takımı 4-3-3 sistemiyle savunmayı önemsemeden hücum futbolu oynar..Yunanlar savunma yapar, duran toptan gol atarlar.Ukrayna, Rusya, Sırbistan gibi takımlar futbolcularının fizik gücünü ve kondisyonlarını kullanırlar..

Peki ya biz?

Kesin birşey söyleyebilmek imkansız.Tekniğe dayalı bir takım mıyız? Fizik gücümüz nasıl? Pas yapabiliyor muyuz? Duran toplarda nasılız? Bu soruların hepsinin cevabı "Eh."

Hal böyle olunca, sonucun da böyle olması çok doğal.

• Basarı istikrarla gelir de ondan olmuyor. Schuster7 aydır burda Barça yapamadı takımı diye eleştiriliyor. Bilmiyolarki o Barça rijkardla ilk sezonunun 7. Ayında ligde ilk 10 a girme cabasindaydi. Bu sdece a takımının istikrariylada ilgili değil altyapinida ona göre organize edeceksin. Kalıcı basarı böyle elde edilir anlık basarı taktikle savunmayla rakiplerin eksikliklerini kollayarak elde edilir. Aradaki fark bu.
  • Bence yabancı sınırı kalkmalı

Neden derseniz: Yıllardır yabancı sınırıyla oynuyoruz yurt dışından iyi adamlar getiriyoruz ama memleketten adam gibi oyuncu çıkmadığı takımdan bir cacık olmuyor. Görüldüğü üzere yabancı sınırı bu ülkeye hiç bir şey katmadı. 2002 de ve 2008 de biraz kıpranma oldu ondan sonra yine 2-3 şampiyona kaçırdık. Eğer yabancı sınırı kalkarsa yurt dışından oyuncularla gereken mevkilere iyi transferler yapılabilir ve takımlarımız belki Şl ve uefa da finallere çıkar türkiyenin ve türk takımlarının ünü artar. Ayrıca türk oyuncularda hep yabancılar mı oynucak diye hırs yapıp çalışır belki beyefendiler
  • Saçma gelebilir ama bence ülkenin seviyesiyle alakalı bakalım en başarılı takımlara barcelona madrid manchester inter bunlar hep gelişmiş ülkelerin takımı bizim gibi gelişmemiş ülkeler de başarı sadece geçici oluyor.Ne zaman bizim ülkemizde o seviyeye gelir bir sistemimiz düzenimiz olur o zaman bizim takımlarımızda başarılı olacaktır,onun dışında anlık başarılar olur en fazla.
  • bence yabancı sınırlaması öncelikli.. saha içinde oynatabileceğin 6 yabancı var şu anda geri kalan 5'i yerli olmalı.. bu 5'i yerli olunca mecburiyetten yerli kötü oyuncular aşırı fiyatlardan satılıyor.. ne de olsa yerli almak zorundalar diye oyuncular kendilerini yeterince geliştirmiyor.. büyük takımların değerinin üstüne aldığı gelişmemiş yerliler takımları çöplüğe çeviriyor ve bu doğrudan milli takıma yansıyor.. düşünün milli takıma santrafor bile çıkaramıyoruz oyuncularda ne de olsa takımlar bizleri oynatmak zorunda fikri hakim.. oysa yabancıyı serbest bırak, bak nasıl sıkıyı alınca kendini geliştiren, parasının hakkını veren gençler görüyoruz ki bu da klüp bazında ve milli takım bazında eninde sonunca bi şekilde başarılı sonuçlar verir..

ikincisi çabuk medya gazına gelip homurdanan taraftar ve hoca istikrarı... bu ülkede maalesef transferlerin geneli kısa vadede başarı için yapılıyor.. ilk sene şampiyon yapamayan, başarısız olan hoca kapının önüne konuluyor, tazminat ödeniyor vs derken ertesi sene aynı şey başa sarıyor.. bu da kısır bi döngü getiriyor.. 2. yılında gs'de lig şampiyonu olan ve ilk yılında olup 2. yılında şampiyon olamayan lucescu bile kovuldu bu ülkeden.. gs'den medya gazı yüzünden (korkak futbol oynatıyor, fatih terim gibi hücum oynatamıyor diye) bjk'den ise 2. senedeki başarısızlık ve yıldırım demirören'in seçilme devrimi (devrime gel hele) yüzünden kovuldu.. halbuki bu iki klüp fatih terim ve milne ile istikrar sayesinde başarıyı yakalamıştı.. düşünün şu anda lucescu'nun bu iki klübün başında olduğunu (geldiklerinden beri yani uzun yıllardır) avrupada garanti başarı vardı.. veya del bosque veya gerets vs. mesela lucescu geldiğinde bizim yönetime uzun vadede mi başarı istiyorsunuz yoksa kısa vadede mi diye sormuş ama 100. yıl olduğu için kısa vadede başarılı olan takım istemişti yönetim.. lucescu da takımını kurdu, tek sıkımlık barutu sıktı ve şampiyon oldu diğer yandan o kısa vadelik takım 2. senenin 2. yarısında tel tel dökülmüştü, o ikinci senenin sonunda lucescu ile yeniden yapılanmaya gidilip istikrar sağlanacağına del bosque ile gidilmesi tercih edildi.. tamam del bosque'yi getirdin bari onun arkasında dur be adam diyeceğim ama o da "manav, toptan anlamıyor, klübede anca mangal yapar" diye yaka paça yollandı.. ardına rıza geldi yolula'lar, veysel'ler derken film başa sarıldı.. sonra rıza gitti tigana geldi iyi kötü takım gençleşti, yemese de ısıran bi takım yaratıldı ama acil başarı isteyenler onu büyük çirkinliklerle yollattı ülkemizden, sonra ertuğrul geldi diattalar, schidenfeld'ler, higuain'ler vs derken tekrar başa sarıldı.. ardına denizli geldi yine takım kısa vadede başarı amacı ile şampiyon oldu ama 2. sene lucescuda olduğu gibi takır takır döküldü.. şimdi schuster geldi, ulan sallayın bu seneyi hatta gelecek seneyi, şu kafalarımızı bari değiştirelim denileceğine, zaten takım 22 sakatla lige ilk yarıdan veda etti denileceğine şimdi adamın kellesi istenir oldu.. şimdi medya gazıyla hoca yuhlanıyor, oyuncular yuhlanıyor, kötü oynayan oyuncunun daha kötü oynaması sağlanıyor köstek ile (taraftarımızın suçu çok büyük burada) hoca gitse ali, veli gelecek dolduracak veysel'leri, diattaları ondan sonra göreceğiz ebemizin hörekesinde istikrarı.. schuster beğenmeyen stada gelmesin mi demiş, bize demiyor aslanım size diyor o daha 2. golde suskunluğa bürünüp topu ayağına alan oyuncuyu yuhlayıp takımı oyundan iyice düşüren skor taraftarı.. sapına kadar haklıdır, ben olsam başarılı olsa da olmasa da schuster'e en az 3 yıl veririm..

• quote:

Orijinalden alıntı: AXU

quote:

Orijinalden alıntı: miyuzo

bu direk türk insanı ile alakalı bence

Aynen katılıyorum.
    Türk insanının düşünce yapısı davranış şekilleriyle alakalı tamamen

+1
  • Neden olmuyor diye birşey söz konusu değil bizim 3 büyük hatta 4 büyük diye tabir ettiğimiz kulüpler kendi liginin büyükleri.
    Biz senelerdir kendi ligimizde kendi takımlarımıza büyük gözüyle baktık oysa ki Gs'nin UEFA ve Süper Kupası haricindeki hiç bir başarımız yok.
    Fb,Gs ve Bjk Uefa ve Şampiyonlar Ligi'nde sadece çeyrek finali gördüler.Bu bir başarı değildir.Her sene şamiyonluğa oynayan bu 3 takımın Avrupa'da sürekli gruplarda elenmesi veya sürekli ön elemelere takılması başarı değildir.
    Çeyrek final gibi turlar ancak sürekli hale gelirse başarı denilebilir.Ha 1 yıl yapmışsın ha hiç yapmamışsın aynı şey.
    Fb ve Gs'nin 17,Bjk'nin 13,Trabzon'un 6 şampiyonluğu var zaten.Hadi Trabzon'u bi yerde mazur görelim ama diğer 3 büyük takımımız sürekli Türkiye'de başarılı olmak için hoca ve oyuncu transferi yapıyorlar.Bu yüzden hiç bir takımımızda sistem yok.
    Lucescu,Eric Gerets,Zico gibi bizim büyüklerimiz gibi Avrupa'nın vasatüstü takımlarını hem ligde hem Avrupa'da iyi bir yerlere götürme umudu verselerde,günlük sonuçlardan ötürü gönderiyorlar;5-6 yemek,ligi 2,3,4. sıralarda bitirmek gibi.
    Yerli antrenörlerimiz ise sadece lig odaklı çalıştırıyor takımlarını.Bunun tek istisnası Fatih Terim'dir o da zaten 4 yıl Gs başında durduğu için kazandı o kupayı.

Geçen sene Rijkardlı Gs'nin yaptığını bu yıl biz daha profesyonelce ve daha akıllıca biz yapmaya çalışıyoruz.Schuster takımı iyi oynattığı takdirde hep taraftar arkasında kalacaktır.Schuster yüksek bir egoya sahip,patavatsız bir insan onun bazı sözlerine kulağımızı tıkamalıyız.Yıldız&genç oyuncu kombinasyonunu,Ferguson'un ortaya çıkardığı bir anlayışı takımımıza uygulamak için en az 3-4 sene vermeliyiz.Schuster bize geleceği vaat ediyor.
    Başarısızlık yok bunların arkasında başarıya gidecek adımlar var.İnş yönetim göndermez de Schuster ve onun sistemi ile en az 4 sene gideriz.
    İstikrar iyidir,istikrar herşeydir.

• Bir de yabancı sınırı kalkmalı.

Fb yıldız transferleri yaptığı senelerde Aziz Yıldırım yabancı sınırı kalkmalı dediğinde Türkiye ayağa kalkmıştı.
    Gs geçen yıl yıldız transferi yaptığında seneler sonra Aziz Yıldırım haklıymış dedi.
    Bu yıl da biz Aziz Yıldırım haklıymış dedik.

Bu işler parayla değil sıraylaymış.

Bizde Schuster bir istikrar devrimi gerçekleştirebilirsek diğer takımlarda bizi takip edecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.