_

Yüzbaşı
23 Aralık 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme
Toplam: 35 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Kararlı futbolunu ortaya koyan ve maçı kazanan Erciyes'i kutluyorum. Ayrıca müthiş bir tiyatro sergilediler. Yönetmenleri Bülent Korkmaz baş roldeydi. Gökhan'ın aptallığı gişe yaptı.

Sözüm içimizdeki İrlandalılara; takımın sahada sarf ettiği çabayı, mücadelesini görmeyen körlere, Bilic'in takımı sezon başından bu yana üst düzey oynatmasından söz etmeyip, her puan kaybından sonra leş bekler gibi bekleyen akbabalara, futbol cahillerine. Renklilerden daha nankörsünüz.

Bu takım şampiyon olabilir. Bakın olabilir diyorum. Stadımız olsaydı, bu takım kesin şampiyon olur, derdim. Bilic'inden Fikret Orman'ına, Önder Özen'inden Kerim'ine, Olcay'ından hatayı yapıp 2 ve 3. gollere sebep olan Necip'ine kadar herkesin ayağına sağlık, böyle harika bir takım izlettikleri için.
Beyler yılbaşında sevgilime yemek hazırlamak istiyorum. Googledan şarap soslu biftek diye arattım ama bir çok tarif çıktı. Aklım karıştı. Bu yemek hakkında tavsiye veren olursa çok sevinirim teşekkürler şimdiden.
Fernandes saldırgan hakkında şikayetçi olmamış.

Kaynak:http://www2.sporx.com/futbol/superlig/besiktas/fernandes-kararini-verdi-SXHBQ359261SXQ
Hocaya 3 maç, taraftara 4 maç ceza verdiler. Takım hemen düşüşe geçti. Taraftar da sinirlenmeye başladı. Taraftarın daha sakin olması lazım. Takıma sahip çıkması lazım.
"En önemli rol takım, yani oyuncularındı. Teknik ekip, yönetim çok iyi planlamalar yapabilir. İyi bir atmosferiniz olabilir ki bizim öyle bir durumumuz var fakat en önemli rol oyuncularındı. Harika bir oyun çıkardılar ve kusursuza yakındılar. Zor koşullarda zor bir maç oynadık, ilk dakikalardan itibaren plana sadık kaldılar. 3-0'dan sonra bunu söylemek mantıklı değil ama daha fazla atabilirdik" sözleriyle özetledi.
Beşiktaş'ın gelecek hafta Galatasaray ile oynayacağı derbi maçı da değerlendiren Bilic, "O maça kadar yeteri kadar zamanımız var. Bu akşam o maç yerine bugünkü oyuncularımdan bahsetmek istiyorum. Bursa maçındaki performansları gerçekten konuşulmaya değer. Henüz herhangi bir şey kazanmadık, tek eksik taraftarlarımızdı" dedi

Adam gerçek bir teknik direktör!
Transfer sezonuna girdiğimizde kimin antrenörümüz olacağını sabırsızlıkla bekliyorduk. Slaven Bilic açıklandığında bazılarımız hayal kırıklığı yaşadı bazılarımız ise mutlu oldu. Hazır maçlarında takımın galip gelememe serisi taraftarlar arasında hemen homurtuya sebebiyet vermişti. Ancak her şey lig başladığında, takımı gerçek anlamda seyretmeye başladığımızda gün yüzüne çıktı.

BÜYÜK TAKIM HOCASI

Slaven Bilic'in aklında sürekli topa sahip olma, rakip takımı oyundan düşürme, rakip takımın konsantrasyonunu bozma planları var. Bu yüzden defansta sürekli pas yapabilen iki stoper oynatıyor: Escude, Sivok. Slaven Bilic, büyük takımın sakin ve pas oyunuyla rakibini düşüreceğini biliyor. O, Samet Aybaba'nın "Büyük takım çift forvet oynar" mantalitesini "Büyük takım pas yapan stoperle oynar" şeklinde takıma uyguladı ve şuan da başarılı gözüküyor. Ortasaha üçlüsünün birbirine yakın oynaması da bu olaya eklenince Beşiktaş, her maç %60'lık topa sahip olma yüzdesi ile oynuyor. Ne olursa olsun rakibe topu vermek istemiyor.

Önder Özen, "Takıma kenardan talimat değil taktik veren antrenör istiyoruz." demişti. Beşiktaş artık golü yiyince panik yapmıyor, Bilic'in karizmatik duruşu futbolcuyu rahatlatıyor. Carvalhal, "Büyük takımlar 2 maç üst üste kaybetmez" demişti. Bilic de Trömsö maçındaki hatalardan sonra oyunculara sert uyarısını yaptı ve "aptalca hatalar yapmamamız gerekiyor" mesajını verdi.

SOSYALİST BİRİ

Bilic takımda sosyalist bir hava yaratmak istediğini söyleyerek, takımın beraberce hareket ettiğini, herkesin çabaladığını, çalışmayanın burada barınmayacağını her defasında anlatmaya çalışıyor. Takım olarak defans yapıp takım olarak hücum yapıyoruz. Yardımlaşma üst seviyede. Hak edene formayı veriyor. İlk zamanlardaki Dentinho denemelerinden Gökhan'ın performansından sonra vazgeçmesi, bu konuda ısrarcı olmaması bunu gösteriyor.

AKILCI VE YARATICI BİR "ANTRENÖR"

Saçma oyuncu ısrarlarında bulunmuyor. Samet Aybaba, döneminde 70. dakikada defans oyuncusu çıkarır ve onu taraftarın önüne yem olarak atardı. Bilic ise Trömsö maçındaki hatalarından sonra Escude'ye sahip çıktı ve onu bir sonraki maça gözü kapalı yazdı. Ersan'ın yoğun çabasını görmezden gelmedi ve çabasından ötürü teşekkür etmeyi bildi. Her oyuncuyu kazanmaya çalışıyor.

Slaven Bilic tam bir "antrenördür". Antrenör, "train" kelimesinden gelir. "Train" anlamı eğitmektir. Bilic oyuncularını eğitmeyi çok iyi biliyor. Nerede, ne yapmaları gerektiğini anlatıyor, onların gelişimine katkıda bulunuyor. Veli'nin her maçtaki yükselen performansına eğilirseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Muhammed'i oyunda tutma çabasında bulunurken eleştri yapmayı ihmal etmiyor: "Bazen kibirli davranışları var". Oyuncuları sadece yetenek yönünden değil mental yönden de rahatlatıp hazırlamaya çalışıyor. Sezon içinde Gökhan Töre, Muhammed, Oğuzhan, Serdar, Pedro gibi oyuncuların performansının nasıl yükseldiğini ve milli takımda süre almaya başladıklarını göreceğiz.

Beşiktaş'ın yıllardır olmayan kadro istikrarını yakalamaya çalışıyor. Kadro istikrarı şampiyon olmak isteyen bir takım için çok önemli bir etken. Kazanan takım olgusuna çok önem veriyor ve kadroyu kolay kolay bozmuyor. Oyuncu hamlelerini çok iyi hesaplıyor. Oyuncularından en iyi verimi almaya çalışıyor.

İngilizce, İtalyanca, Fransızca ve Almanca'yı akıcı şekilde konuşması, avukat olması ve gitar çalması bu akılcı ve yaratıcılığının önemli bir etkeni ancak bunları ön plana çıkarmak istemiyor. Çünkü onun için önemli olan futbol, takım. Sezon başında statın olmaması, bütçemizin kısıtlı olması dolayısıyla taraftarın beklentilerini düşük tutmasını istedi. Her teknik adam şampiyonluklar yaşamak ister ancak o beklentiler düşük olsun ki baskı olmasın üstümüzde diyerek başladı. Bu da bence akılcılığın önemli bir parçası.

Şampiyon olmak için bütün doğru adımları atan bir teknik adam var ama hiç şampiyonluk lafı etmiyor. Belki şampiyon oluruz, belki şampiyon olamayız ama Bilic şimdiden gönlümüzü kazandı. Önder Özen ve Slaven Bilic'i yedirtmelim kimselere.
Bu gurur hepimizin
Giden yok mu? Konusunu da göremedim?
Selam arkadaşlar, tren ile gidebildiğim kadar çok yere gitmek istiyorum. Öğrenciyim pek param yok bu yüzden tren seyahatini seçtim. Gelecek yıl doğu anadoluya gitmek istiyorum.Bir şekilde Mardin, Antep, Urfa gibi yerleri gezmek ve oranın tarihini içime çekmek istiyorum. Bana neler önerebilirsiniz.

Not: Okullar başlayınca turuma başlayacağım. Haftasonları seyahat etmeyi planlıyorum. Şimdiden aklımda şablon oluşturmak istiyorum.
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Takım
Beşiktaş
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7.126
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 206.841 (Bu ay: 557)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 155 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.