Şimdi Ara

MICIR 2. CAM'DA ÇATLADI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
4.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ankaradan anamura gittim tatil için dün döndüm. Karamanı geçince mıcır heleki gülnara dönerken, tatilimin 2. günü bi baktım cam sağ alttan çatlamış taş. Daha geçen sene değişti cam, bikaç sene önce yine mıcır yüzünden cam çatlamış far kırılmıştı. Gittim bi camcıya aynen dediği sadece bana günde 2 araba geliyo camı çizdirmek için, gittiğim oto camcı değil normal camcı çizdirdim bakalım umarım ilerlemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 27 Ocak 2012; 3:32:34 >

• Burası Türkiye, asfaltı düzleme görevi bizim arabalarımıza ait. İyi ki kasko senede bir ücretsiz cam değişimi hakkı tanıyorda çatlayınca değiştiriyorum.
  • bende 2 hafta önce amasraya gittim.
    yolun 20 km lik kısmı mıcırlıydı.

tırdan seken taş kaputa geldi , ayrıca ön tamponumda da ufak ufak izler oluştu.
    araçlarımıza gelen zararı karşılatacak mekanizmanın olması gerekir.

eskiden yollar tek şeritti ama adam gibi düzgündü.
    şimdi çok şeritli ama her tarafı yamalı , tümsek , çukur , mühendislik hataları ile dolu vs..
    insan bilmediği bir yolda 100 ü geçmeye korkuyor , her an tümsekle karşılaşabilirim diye.

zaten çift şeridin çifti aynı anda kullanılmıyor.
    yolun neresi düzgün ise sürücüler o şeritten gidiyor.
  • Dün de benim başıma Dikli Aliağa arası geldi,ancak karayolları kadar orada 120 nin üzrinde hız yapan hayvan daha suçlu bana göre,cam 2 noktadan ağar hasar aldı,ön kaput sol çamurluk,sol ön ve arka kapıda göcükler ve boya atması var.

Duble yolmuş,zifti döküp üzerine mıcır sermek yol yapmak oldu.Tabi yandaşları nasıl zengin olacak.Allah onları nasıl biliyorsa öyle yapsın.
  • niksar tokat arasındada benim ön cam çatladı taş öle bi vurduki sadece çatlaması mucize .adam gibi yol yapmayanları sevgiyle!!! anıyorum.gidip parasınımı istesek ne yapsak acaba kaskodan değişiyo gerçide
  • Abi dök mıcırı arabalar eze eze yol yapar yaa ne uğraşacaksın değil mi?
  • Mıcır veya küçük taş sıcrarken camı alttan desteklersen cam catlamazmıs ( elini destek olarak tutarsan vs.. )

Ciddi bilgisi olan dıreksıyon hocam soylemıstı .. Doğru mudur acaba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu ulke gittikçe tuaflaşıyor..

tamam eskiden yollar 1 gidiş 1 gelişti eskidende mıcır atılıyordu ama ozaman herkez yavas gidiyordu.
    smdi yolda mıcır var adam basıyor gidiyor..

bizim arabadada 4 5 tane ole taş carpmıs beyaz astar gozukuyordu.. sonrada boyalı araba kazalıymıs. deil olemi binelim yıllarca
  • Ben İzmir-Ayvalık yolunda 6 cam değiştirdim rekor bende sanırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jr09

Mıcır veya küçük taş sıcrarken camı alttan desteklersen cam catlamazmıs ( elini destek olarak tutarsan vs.. )

evet doğru aynı taktiği bende babamdan öğrenmiştim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate

Ben İzmir-Ayvalık yolunda 6 cam değiştirdim rekor bende sanırım..

Aynı yolda Ayvalık-Dikili 2005 yıllında bir camda ben, bıkdım artık oranın yolundan senelerden beri biteremediler
  • Evet bende aynı şekilde elimle cama bastırırım ama işe yarıyormu orasını bilemiyorum zaten 1-2 kere öyle yola rastgeldim birşey olmadı allahtan
    quote:

Orijinalden alıntı: samet

quote:

Mıcır veya küçük taş sıcrarken camı alttan desteklersen cam catlamazmıs ( elini destek olarak tutarsan vs.. )

evet doğru aynı taktiği bende babamdan öğrenmiştim...
  • Bazı gerizekalılar mıcırlı yolda hızlı gitmeye devam ediyor. Böyle bir salak yüzünden Elaziğdan Adanaya giderken Az kalsın aracın camını çatlatıyordu. Arkasından iyi andım ailesini
  • Şöyle de bir durum var;yanlo-ış anlaşılmak istemiyorum ama..Daha az önce Alanya'dan geldim eve ve yolda da yine bazı yerlerde mıcır;kum vs. vardı ve oraları gördüğümde mümkün mertebe önümdeki arabayla olan mesafemi iyice açtım.Tamam mıcırlı yol iyi değil ama biraz da dikkat etmek gerek.Pekala bir arabanın arkasından yakın gitmişseniz(ki cam çatladığına göre muhtemelen böyle) yolun da pek bir suçu yok gibi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

Şöyle de bir durum var;yanlo-ış anlaşılmak istemiyorum ama..Daha az önce Alanya'dan geldim eve ve yolda da yine bazı yerlerde mıcır;kum vs. vardı ve oraları gördüğümde mümkün mertebe önümdeki arabayla olan mesafemi iyice açtım.Tamam mıcırlı yol iyi değil ama biraz da dikkat etmek gerek.Pekala bir arabanın arkasından yakın gitmişseniz(ki cam çatladığına göre muhtemelen böyle) yolun da pek bir suçu yok gibi..

vala benimki karşıdan geldi önümde araç yoktu mıcır değil bildiğin kayaydı

önünde 15 km hızla giden traktörü sollamadan sen 50km yolu gidermisin? takriben 3.5 saat sürer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 2 Ağustos 2010; 4:40:36 >

• SON 10 YILDA BU KONUDA BAYA MESAFE ALINDA O KADAR KÖTÜLEMEYİN DAHA İYİ OLUCAK İNŞ ŞU 2014 AVRUPA ŞAMPİYONASINI ALSAYDIK , TAM OLARAK NE KADAR BİLMİYORUM AMA BAYAĞI YOL YAPILACAKMIŞ ULAŞIM DA SIKINTI OLMASIN DİYE ŞANS OLMADI
  • quote:

doğru herhalde artık bende refleks olmuş durumda karşıdan bi araç gördüğümde mıcırlı yolda hemen elimi cama tutarım
  • istediğimiz kadar dikkatli gidelim bi şey değişmiyor,

sizi 80-90 la tır kamyon solladığı zaman ne var ne yok size fırlatıyor

Yol yapımında çok büyük paralar dönüyor ve çok kişinin cebine para giriyor, Antalya dan Afyona giderken Burdur - Isparta arasında bölünmüş çok güzel yol vardı, şuan yolda çalışma var, mıcır dökülüyor

fakat benim anlamadığım nokta şu,

Burdur dan ıspartaya giderkenki yol çok kötü yapılmış ve söylenene göre her sene mıcır dökülüyormuş fakat Isparta dan Burdur a gelirken yol hem çok düzgün yapılmış hemde yer yer bozulan yüzeyler sıcak asfaltla çok iyi yama yapılmış,

Buna benzer örnekleri pek çok yerde görebilirsiniz,

denizli aydın arasında da buna benzer çok yer var,

sanırım yolun gidişini farklı bir mühendis gelişini farklı bi mühendis yapıyor,

Çokmu zor sıcak asfalt yapmak anlamıyorum ki,

zaten soğuk asfalt diye bize yutturulan mıcırlı yollar her sene yeniden elden geçiyor ve bunların maliyeti sıcak asfalttı geçiyor,

eee sıcak asfalt yapılırsa yol bi kere sağlam yapılacak aksi taktirde her yıl yollardan nasıl para kazanacaklar.

• Mıcırdan kurtuluş yok. 2007 yılında Antalya'dan gelirken önde ki arabayla açayım aramı da mıcırını yemeyeyim dedim ama nafile. Karşı yönden gelen sevgili otobüs ben bir güzel mıcırla yıkadı. Eski kaputum mıcır içindeydi. Ön burun özellikle. gerçi hoşuma gidiyordu o ayrı. arabanın olgunluğu diyordum. Neyse, 2009 Kurban bayramı arefesinde küçük bir çarpma yaptım önde ki kamyonete. Kaput yamuldu azcık ve kaskodan değiştirdim bayram ertesi. Cillop gibi pürüzsüz kaputum oldu. Bu yıl sağolsun tatile giderken Balıkesir yolunda karşı yönden gelenler yıkadı bizi. Bizim kaput yine oldu harita. 3-4 yerinde nokta şekli taş izleri oldu. Rötuş ile hallettim. Kaçış yok yani. Öndekinden kaçayım dersin ama karşıdan gelen seni mıcıra boğar.
  • micir yigidin kamcisidir:)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.