Şimdi Ara

Puma 1.0 Ecoboost Motor Nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski Ecoboost larin adı çıkmıştı geçmişte.

Şimdiki üniteler nasıldır?

Performans kaygımız yok. Pumayı genel olarak araştırıyorum.

Motor olarak sorunsuzluk arıyorum. Büyük bir kronigi olmamalı.

Focusta 7 sene 1.6 TDCİ kullandım çok memnundum.

Bu üniteyi bilen ya da kullanan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ayrıca Ford'dan artık binek araç alınmaz, forumdakiler bilir ne derece Ford'cu olduğumu.

Yetkili servisler artık binek araçlara bakmaya tenezzül etmiyorlar, ahlaksızca ve cüretkarca ''biz transit bakıyoruz yoğunuz, sonra getirin'' vs... gibi konuşmalar yapıyorlar, hatta ve hatta satış+servis için günlerce arayıp bayilere ulaşamadığınız bile oluyor.

Varsa yoksa Transit, akıllarını yemişler, o da Ambulans garanti araç. Sivil Transit zaten yine servise gitmiyor, yırtık turbo hortumu için 300.000TL fiyat veren, turbo+dpf+sensörler değişecek araç 1 ay yatacak diyen ahlaksız bir distribütör ve bayi ağına sahip marka oldular Türkiye'de.

Diliniz yanmasın aman.

Alınganlık yapmanıza gerek yok. Mesajlarda hiç yağ pompası kayışı geçmedi laf triger den geçiyordu ve evet 2020 yılından beri Ford Puma ile beraber zincir kullanmaya başladı triger için ve Puma hiçbir zaman kayış kullanmadı. 2020 den beri piyasada olan araç ve defalarca İngiltere de yılın en çok satılan aracı oldu. Yağ pompasının yağlı kayışı ile ilgili de bir kronik bir problem duymadım kullandığım süre boyunca.

• 1.0 motorlar yaramaz Ford'da, yağlı kayış.

Dünya'nın en aptal işi, PSA ve Ford'un yağlı kayış araçlarından uzak durun.

Pazar günü Alfa Junior alacaktım, o da yağlı kayışmış, vazgeçtim mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotacing -- 28 Ağustos 2025; 0:23:8 >
    Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • Yeni üretimlerde trigeri tekrar zincire döndürdüler ama yağ pompası kayışı hala yağlı tip.

Bunun dışında her küçük hacimli motor gibi keyfi değil her güç lazım olduğunda devir çevireceksiniz. Çevikliği başarılı. Sakin kullanırken alt devirler yeterli.

Hocam 2021 den sonra triger zincire geçildi. Yağlı kayış sistem olsa ben de almam.

Bı sürü psa modeli var beğendiğim ama bu kayış yüzünden almıyorum.

Yukarıda ki arkadaş yazmış. Sorunları devam ediyor, devirdaim sorunu da var.

Ayrıca Ford'dan artık binek araç alınmaz, forumdakiler bilir ne derece Ford'cu olduğumu.

Yetkili servisler artık binek araçlara bakmaya tenezzül etmiyorlar, ahlaksızca ve cüretkarca ''biz transit bakıyoruz yoğunuz, sonra getirin'' vs... gibi konuşmalar yapıyorlar, hatta ve hatta satış+servis için günlerce arayıp bayilere ulaşamadığınız bile oluyor.

Varsa yoksa Transit, akıllarını yemişler, o da Ambulans garanti araç. Sivil Transit zaten yine servise gitmiyor, yırtık turbo hortumu için 300.000TL fiyat veren, turbo+dpf+sensörler değişecek araç 1 ay yatacak diyen ahlaksız bir distribütör ve bayi ağına sahip marka oldular Türkiye'de.

Diliniz yanmasın aman.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • Birleşik Krallıkta senelerdir en çok satan araç. 1.0 hibritlerde sorun pek yok sanırım. Açıkcası güncel her araçta bir sorun olduğundan bahsediliyor. O sebeple bu bütçede alacağınız her araç bu forumda bir şey söyleyeceklerdir. Yeni makyajlı kasa direksiyonu bana aşırı itici geliyor. Ticari direksiyonu gibi. Kullananlar memnun ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 28 Ağustos 2025; 13:18:34 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

Puma'nın ilk çıktığından beri bütün motorlarında zincir kullanıldı. Söylediğiniz yanlış bilgi. Ayrıca motordan yana da bir sıkınıtsı yok aracın. Kaç senedir satılıyor major bir kroniği de yok. Şanzıman ve motor uyumu çok iyidir.

Daha Fazla Göster
  • zotacing kullanıcısına yanıt

Junior'da yağlı kayış yok. 1.2 Hybrid'ler zincirli.

Bayi var dedi, triger zincir evet ama V kayış yağın içindeymiş yine.

• 2022 model puma aracımı 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Motor şanzıman başarılı, 1.0 125 beygir non-hibrit versiyon var bende. 7 ileri dct şanzıman da çok akıcı. Şehir içi 7-8 şehir dışı 5 litre yakıyor. Style paket olandan var bende biraz boş, dolusunu alırsanız iyi olur. Üretim kalitesi biraz düşük gelebilir ama bu segmentte normal.

Sen öyle diyorsan, ben boşa konuşmuşum. Tüm Puma'lar zincir öyle mi? Yağ pompası kayışı da yağsız öyle mi?

Gerçekten çok bilgilisiniz, özür dilerim.

• Şirket aracı olarak 2023 model Ford Courier 1.0 Ecoboost kullanıyorum şu an.
    Trigeri kayışlı mı zincirli mi bilgim yok ama ben bu motoru sevdim.
    Güzel hızlanıyor 2.000 devirden 6.500 devire kadar dolu dolu gidiyor ve tatlı bir sesi var.
    Uzun yolda 2.000 devirde hem sessiz hem de dizel gibi az yakıyor.

Alınganlık yapmanıza gerek yok. Mesajlarda hiç yağ pompası kayışı geçmedi laf triger den geçiyordu ve evet 2020 yılından beri Ford Puma ile beraber zincir kullanmaya başladı triger için ve Puma hiçbir zaman kayış kullanmadı. 2020 den beri piyasada olan araç ve defalarca İngiltere de yılın en çok satılan aracı oldu. Yağ pompasının yağlı kayışı ile ilgili de bir kronik bir problem duymadım kullandığım süre boyunca.

Motor 1.0 lt olmasına rağmen bana performanslı geldi. Otoyolda 130-140 gibi hızlara kolay ulaşıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bana da arka süspansiyon bağımsız demişlerdi. Bayinin sözüyle asla iş yapılmaz. Satışçıların çoğu eğitimsiz malesef.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.