Şimdi Ara

MICIR 2. CAM'DA ÇATLADI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
4.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate

Ben İzmir-Ayvalık yolunda 6 cam değiştirdim rekor bende sanırım..

O yolda kaputta ciddi bir vuruk oluştu. Bir de Ayvalık - Burhaniye arasındaki yol çalışma alanında yol tek şeride düşerken nasıl bir çukurlar serisi vardıysa karter korumasını sürtmüştüm.

Şu mıcırlı yol işinden vazgeçilmesi lazım. Özellikle Balıkesir - İstanbul yolunda giderken fark çok güzel anlaşılıyor. Mıcırlı yol çok ses yapıyor, tehlikeli, taş fırlama ve hasar verme ihtimali var ve çabuk çöküyor, çukur çok. Sıcak asfalt dökülen yerlerde ise gayet sessiz, konforlu ve rahat bir şekilde gidiliyor. Umarım o yolların tamamı sıcak asfalta dönüştürülür.
  • Benimde geçenlerde camım çatladı.Tam da yolun mıcırlarının iyice oturmak üzere olduğu bir zamanda çamı çatlattık .Yalnız taş öndeki araçtan gelmedi karşı taraftan sıçradı.Eskiden bu yolları yaparken mıcırı niye bu kadar döküyorlar az dökseler katranla birlikte çabucak kaynaşır taş fırlatma olmaz diyordum sanki bilen adam gibi.Ama bu yaz anladım ki bu mıcırın bu kadar dökülmesinin bir sebebi var çünkü bugünlerde antepte sıcaklık 45 dereceyi geçiyor nerdeyse ve bunun için yollara dökülen mıcır katranın içinde kaybolup gidiyor.Adamlar her hafta yola kum tanesi büyüklüğünde mıcır döküyor ama çok geçmeden 1 hafta sonra yol yine şerbete dönüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

Şöyle de bir durum var;yanlo-ış anlaşılmak istemiyorum ama..Daha az önce Alanya'dan geldim eve ve yolda da yine bazı yerlerde mıcır;kum vs. vardı ve oraları gördüğümde mümkün mertebe önümdeki arabayla olan mesafemi iyice açtım.Tamam mıcırlı yol iyi değil ama biraz da dikkat etmek gerek.Pekala bir arabanın arkasından yakın gitmişseniz(ki cam çatladığına göre muhtemelen böyle) yolun da pek bir suçu yok gibi..

vala benimki karşıdan geldi önümde araç yoktu mıcır değil bildiğin kayaydı

önünde 15 km hızla giden traktörü sollamadan sen 50km yolu gidermisin? takriben 3.5 saat sürer.

Aynen benim de başıma geldi.Önümdeki araçla mesafeyi koruyayım da taş gelmesin dedim karşıdan gelen araçtan sekti

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

istediğimiz kadar dikkatli gidelim bi şey değişmiyor,

sizi 80-90 la tır kamyon solladığı zaman ne var ne yok size fırlatıyor

Yol yapımında çok büyük paralar dönüyor ve çok kişinin cebine para giriyor, Antalya dan Afyona giderken Burdur - Isparta arasında bölünmüş çok güzel yol vardı, şuan yolda çalışma var, mıcır dökülüyor

fakat benim anlamadığım nokta şu,

Burdur dan ıspartaya giderkenki yol çok kötü yapılmış ve söylenene göre her sene mıcır dökülüyormuş fakat Isparta dan Burdur a gelirken yol hem çok düzgün yapılmış hemde yer yer bozulan yüzeyler sıcak asfaltla çok iyi yama yapılmış,

Buna benzer örnekleri pek çok yerde görebilirsiniz,

denizli aydın arasında da buna benzer çok yer var,

sanırım yolun gidişini farklı bir mühendis gelişini farklı bi mühendis yapıyor,

Çokmu zor sıcak asfalt yapmak anlamıyorum ki,

zaten soğuk asfalt diye bize yutturulan mıcırlı yollar her sene yeniden elden geçiyor ve bunların maliyeti sıcak asfalttı geçiyor,

eee sıcak asfalt yapılırsa yol bi kere sağlam yapılacak aksi taktirde her yıl yollardan nasıl para kazanacaklar.

Aslında yolları beton yapmayı düşünüyorlar. Asfallttan maliyet olarak ucuzmuş, hem de bakımı kolaymış. Tabi bu bize lansettirilen. Aslıda böylemidir bilemem.

Beton konusunu rafa kaldırırsak, sıcak asfalt yapılması taraftarıyım. Soğuk asfalt araçlara çok zarar veriyor. Hemde çok ses çıkarıyor. Ama en önemlisi yol üzerinde kar bırakılmamalı. Yolları tabiri caizse kaymak gibi yaptıktan sonra üzerinde kar bekletirseniz o yol bozulur. Ama günümüzde kar yağdığında dünya ile iletişimi kesilen mevkiler olduğunu düşündüğümüzde bu pekte mümkün gözükmüyor. Şimdilik.

karayolu yapımı cok zor ve maalesef bızde cok yogun kullanılıgı ıcın ve yeterlı olmadıgı ıcın yolların genıslıgı yol yapımı kurallarına uygun yapılamıyor...

ornegın mıcır serılıyor mıcırın altındakı tabakaya yerlesmesı yanı sıkılasma ıcın bır sureye ıhtıyacı bızde yapılan uygulama dogal sıkılastırma yapay sıkılastırma durumu ıse sılındır ıle ustunden gecılmesı ıle mumkun ancak cogu mıcır atılan yollar tek gıdıs gelıs oldugu ıcın ve ucra yollar oldugunu dusunursek bu yapay uygulama hem trafık akısını etkıleyecek hemde uygulaması daha zor oldugu ıcın suruculerın ınsıyatıfıne bırakılarak coumlenmeye calısılıyor bu dogru bı uygulama demıyorum ama maalesef boyle....

dunyada hıc bır ulkede tam anlamıyla karayolu sartları saglanmıs yol yapılamamaktadır ancak bızdekı gıbı cabuk deforme olayıda yoktur ozellıkle gelısmıs ulkelerde....

fazla uzatmadan asfalt beton yol durumu ıse cok vahım bır tablodur maalesef beton yolun avantajı asfalt yola gore oldukca fazladır....

beton yol su an dunyada kullanılan sılındırle sıkıstırılmıs yontem dedıgımız yol turudur ve kullanımı 20 sene oncesıne kadar dayanmaktadır...

bızde kullanılmamasının baslıca nedenı maalesef dısa bagımlılıgımız demek durumundayım sıyası kavgaya donusmez umarım ama yıllık petrol urunu tuketme kotamız bulunmaktadır ve bunun en ıyı sekılde tuketme yoluda asfalt yol yapımıdır....

beton yolda surtunme daha fazladır fren mesafesı kısadır sorunu daha cok ses yapması dıyebılırız...

ayrıca malıyetı asfalt yoldan cok yuksektır ama bakımı daha dusuk malıyet gerektırır ve aslında bakım malıyetı ılk malıyetını cıddı anlamda karsılamaktadır asfalt yola gore....

bıde asfalt yolda rant saglayan cok fırma oldugu ıcın beton yol bır sure daha bekler ne zaman dunyada yenı yol yapım cesıtlerı uretılır bızde onların eskısıyle devam ederız....

tıpkı beton uretımınde avrupa bırıncısı olmamız gıbı bunu maharetmıs gıbı yayınlarız daha sonraları ama neden butun buyuk beton fırmaları bızde ve avrupa her gecen gun azaldıgını hıc sorusturmayız yeterkı para gelsın.....

• Bu mıcır olayı çok berbat birşey. Araba sıfır daha yeni aldım, 1 ay önce Ağva yolunda karşı yönden gelen kamyon arabayı taş yağmuruna tuttu ve mahvetti. O kadar para ver al arabayı, sonra içine edilsin arabanın. Bu yetkililerin Allah belasını versin. Lanet olsun.
  • mıcırdan başka bir de toprak serpiştirme olayı var..mıcırın üzerine zift dökülür ardından arabamıza bulaşmasın diye bir makinayla toprak dökülür yol toz duman arabalar paris-dakar rallisindeki gibi toprağa bulanmış...
  • camla çatlamasıyla felan atlatmak ucuz kurtulmak sayılıyor artık

bir gün yeni yapılan bölünmüş yolda ilerliyorum karşı yol yeni dökülmüş adamın biri kontrolden çıkmış halde bana taşlar saçarak geliyor(orta refüj düz ) sadece frene basabildim ve bana doğru gelen aracı izliyorum sürücü benim aracıma metreler kala direksiyonu kırdı bir anlık refleksle ve diğer taraftaki tarlaya uçtu havada iki takla attı hemen koştum yanlarına yardım çağırdım allahtan ciddi bişey yoktu şöför aptallaşmış halde çıktı aracın içinden yanındaki adamda yolda otostop çeken bir vatandaşmış tabiki kemer yok ağır hasar yoktu adamda ama pelte gibi akarak çıkabildi araçtan ve ayağa kalkamadı yinede toplu halde ucuz atlatmıştık hiç unutamam bu anı

hadi bütün iyi niyetimizle kısıtlı olanaklarla hizmet yapılıyor desek , bir işaret koymak bir uyarıcı yazı asmak çokmu zor arkadaş veya o bir kaç gün için bir ekip aracı tahsis edilse bölgeye imkansızmı

• Bu mıcır tamamen araç düşmanı yol filan olarak saymıyorum bir kere yap asfalt bir daha dokunmazsın kazma işlemi yapmazsan aynı kalır
  • karabüke ne zaman gitsem kamyonlardan seken taşlar ön camı çatlatıyo şu an kaç çatlak var bilmiyorum babamın aracında
  • Konya-Taşkent yolunda da karşıdan gelen Mercedes Benz Sprinter arabanın tekerinden benim cama taş çarptı. Cam sağ taraftan çatladı. Çatlak uzadı. Yuvarlak içine filan aldırmadım. Çatlak bir süre sonra kendiliğinden uzamayı bıraktı. Aylardır aynı duruyor. 15 Mart 2013 te muayenesi var. Muayeneye kadar dursun bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kick down

karabüke ne zaman gitsem kamyonlardan seken taşlar ön camı çatlatıyo şu an kaç çatlak var bilmiyorum babamın aracında

karabük yolunu yapanı eşekler kovalasın. Benim cam da orda ortadan ikiye ayrıldı annesini müşteriye yetiştirmeye çalışan bir zibidi yüzünden...
  • camda çatlayan mıcır...
  • bende izmir-denizli yolunda ön camı çatlatmıştım kaskodan değişti

yollar duble ama kalite yok

geçen bayramda korku filmi sahnesi gibi bir olay geçti başımdan

dikiz aynasından arkayı kontrol ederken 20 m gerimdeki clio symbol gözümün önünde takla attı bu mıcır yüzünden

buz gibi terlemiştim hiç unutmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Energetic -- 19 Mart 2012; 13:11:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metaner

Gülmekten yarıldım yav. Bu hangi film.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jr09

Mıcır veya küçük taş sıcrarken camı alttan desteklersen cam catlamazmıs ( elini destek olarak tutarsan vs.. )

Ciddi bilgisi olan dıreksıyon hocam soylemıstı .. Doğru mudur acaba ?

Konu hortlamış neyse.Eski tip kamyonlarda bir cam çesidi oluyormuş -unuttum şimdi ne olduğunu- o camlarda işe yarıyormuş diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: metaner

Gülmekten yarıldım yav. Bu hangi film.

sen ciddimisin???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

sen ciddimisin???

Ciddiyim. Çünkü İlyas Salman filmlerini seyretmiyorum. Sadece video hoşuma gitti. Ama öyle tepeden bakan kamyoncu bana denk gelsin. Adamı arabanın diğer camlarını da çatlatması için elimle davet ederim.

Tamam. Sarı mercedes diye kocaman yazılmış. Sadece video ya odaklanmıştım. Farketmemişim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

Dün de benim başıma Dikli Aliağa arası geldi,ancak karayolları kadar orada 120 nin üzrinde hız yapan hayvan daha suçlu bana göre,cam 2 noktadan ağar hasar aldı,ön kaput sol çamurluk,sol ön ve arka kapıda göcükler ve boya atması var.

Duble yolmuş,zifti döküp üzerine mıcır sermek yol yapmak oldu.Tabi yandaşları nasıl zengin olacak.Allah onları nasıl biliyorsa öyle yapsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

sen ciddimisin???

Ciddiyim. Çünkü İlyas Salman filmlerini seyretmiyorum. Sadece video hoşuma gitti. Ama öyle tepeden bakan kamyoncu bana denk gelsin. Adamı arabanın diğer camlarını da çatlatması için elimle davet ederim.

Tamam. Sarı mercedes diye kocaman yazılmış. Sadece video ya odaklanmıştım. Farketmemişim.

ilyas salman diye bakma guzel filmdir izlemeni tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.