Peki bu dünya nerede.
Sürekli halinize şükredin dünya ne halde, enflasyon dünyada ne halde paylaşımları gelince.
merak edip googleye ( dünyanın en fakir ülkesi )yazdım.
çıkan sonuç burundi oldu. Farklı kaynaklardan 5 ve 20 yıllık enflasyon oranlarına baktım.
Ayrıca 5 yıllık TL ve Burundi frangı tutarlarına baktım.
5 yıl önce 1 TL 387.06 Burundi frangı ederken.
günümüzde
1 TL 134.49 Burindi frangı ettiğini gördüm.

Silinsin
Arkadaşlar 2018 i20 aracımın camı çatladı, orijinal cam çok kalitesiz.
aracımda göğüste sensör var, ışık sensörü.
taktırdığınız ve sensör ( far ) sorunu yaşamadığınız cam markası varmı.
özellikle gece karşıdan ışık aldığında, dalgalı görünüm yapmayan.
servise taktırsam, o camdan birtane daha takacak
Cepte unutulan bozuk paralar.
99 ile 23 ü kıyaslama başlıkları üzerine yazıyorum.
Biliyorsunuz lakin hatırlatalım, deprem felaketi öncesi yurttaşlarımız umreye gitmişlerdi. Allah kabul eylesin.
Umre için herhangi belirlenmiş bir tarih yoktur. Genellikle 3 aylar beklenebilir, 23 ocak 2023.
Yıl 1999: Ahmet beyin hayalini kurduğu kutsal topraklara gideceği gün, nihayet gelmişti.
Eş dost akrabar ve komşuları ile vedalaşan ahmet bey, büyük bir heyecan içinde evinden çıkıp bir taksiye bindi.
Taksi ücretini ödeyen a.b, taksicinin para üstü verdiği bozuk paraları sol cebine koydu.
Artık havaalanına gelmişti, daha önce yurt içi uçuş yapan a.b için ilk uzun yolculuğu bu yolculuk olacaktı.
Uçağını beklerken büfeden kendisine su almak istedi ve kağıt para uzattı.
Görevli kasada bozuk para olduğunu söyleyip. Para üstünü metal olarak iade etmişti, bu parayı sağ cebine koyan a.b
Uçağını beklemeye koyuldu.
…… kutsal topraklarda umre vazifesini bitirip alış veriş yapma telaşına koyuldu.
Bir mağazaya girdi, eş dost ve akrabaları için alışveriş yaptı.
Kasaya yanaştı a.b, kasiyer türk müşteri olduğunu anlayıp
Kasiyer- burada TL geçerli dedi
Kasiyer- Satın aldıklarınız 154 SAR.
A.b cebinde cüzdanını ararken, birden bozuk paraların olduğunu hatırladı ve cebinden 18 TL bozuk para çıktı.
A.b hesap yaptı, satın aldıkları için fazlasıyla yeteriydi 18 TL, 1 SAR bahşiş bırakıp mağazadan ayrıldı.

Yıl 2023 şubat
A.b 2. Kez umre dönüş yolundaydı ve alış veriş yapan sepetini dolduran insanların arasında, satın alacağı ürünlerin TL karşılıgını gördüğünde şoka girdi.
Ne yazıkki çevresinde rahat rahat alış veriş yapan kişiler gibi, alış veriş yapamıyordu.

Olası 14 mayıs seçim takvimi gerçekleşir ise.
seçmen kaydınızı, seçmen askıları ilan edilmeden önce yapmanız gerekli.
şu yanılgıya düşmeyin ( benim yurt kaydım var ) hayır bu seçmen olman için yeterli değil.
24 haziran seçimlerinde, seçmen listeleri askıya 2 mayıs tarihinde çıkmış 54 gün önce.
bu şu demek seçmen olabilmek için, ilandan önce okuduğun ile ikametgahını aldırmalısın.

Seçmen olabilmen için ysk
Üniversite öğrencileri okudukları şehirde seçmen kütüğüne nasıl kayıt yaptırabilirler?
Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvururlar ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler.
Günlük 4.500. 7.500.10.000 adım
ortalamaya baktım, gönderin sizdeki verileri. Bu sayede Türk insanı yüzde veri tabanı oluşturalım.
100 veri oluşursa ortalamasını hesaplarız
Not: günlük değil haftalık görsel alın
ios sağlık uygulamasından bakabilirsiniz.

ABD’de yer alan Harvard Üniversitesi’nden bilim insanları, günde 10 bin adım atmak yerine sadece 4 bin 400 adım yürümenin ciddi hastalıklara karşı korunmak için yeterli olabileceğini ortaya koydu. “10 bin adım” hedefinin 1960’lı yıllarda Japonya’da bir reklam kampanyası sırasında ortaya atıldığını ifade eden araştırmacılar, günde atılan 7 bin 500 adımın ardından egzersizin faydasının düştüğünü keşfetti.
Peki, uzun süredir tüm dünyanın kabul ettiği sağlıklı bir yaşam için günlük 10 bin adım atmamız gerektiği bilgisi bir anda geçerliliğini yitirdi mi? Uzmanlar merak edilenleri yanıtladı...
"8 BİN ADIM YETERLİ"
Hürriyet gazetesinden Ece Çelik'in haberinde görüşlerine yer verilen, Dahiliye Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ, "Sağlıklı yaşam için önerdiğimiz yürüyüş miktarı yaşa ve kişinin hastalıklarına göre değişiyor. İleri yaşta olan, kalp ya da nefes darlığı hastalıkları olan kişilere 4 bin adım önerirken genç, kondisyonu olan sağlıklı kişilere günlük ortalama 8 bin adım atmasını tavsiye ediyoruz. Özellikle her gün çok fazla yürümek diz kapaklarında kireçlenmeler, eklem hasarları ve kalbe daha fazla yük binmesine bağlı kan basıncında artışlara sebep olabiliyor. Her gün yapılan ideal düzeyde bir yürüyüş kemik erimesinin önüne geçerken eğer fazla abartılırsa kemiğe baskı yaparak zarar veriyor. Sağlıklı kişilerin yüksek tempolu olarak düz yolda 6 bin ile 8 bin adım arasında atması en ideali" dedi.
2021 sigorta 2022 fiyatları
Geçen sene aralık ayı aracımın sigortasını 689.65 TL den
bu sene 2564 TL den yaptırdım.
Artış oranı % 267

geçen sene 2. Aracımın aralık ayında 2. El fiyatını alıp foruma yüklemiştim
geçen sene aralık en yüksek ilan 405.000 TL
bu sene aralık en yüksek ilan ( şu an ) aynı araç model vs 520.000
1 yıllık aracımın artış oranı % 28.39

Bartın'da (Amasra) maden ocağında patlama.
Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde, yeraltında patlama meydana geldi. Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. 8 işçinin kendi imkanlarıyla madenden çıktığını açıklayan Bartın Valisi Arslan "Şu an -300 kotunda 44 kişi, -350 kotunda da 5 kişi var. Kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. 8 kişi kendi imkanlarıyla kurtarıldı." dedi.

Arkadaşlar binanın otomatik kapısı kodu bozuldu, motor bölümünü açtım. İnternetten izlediğim kadarıyla birkaç kumandayı tanıttım ve çalıştı.
tanıtabildiğim kumandaların ortak noktası siyah renli olanlar. Gri kumandaların hiç birisini tanıtamadım.
motor bölümünde tuşa basıyorum, gri olan kumanda 2 tuşa basmamla beraber motordaki ışık sönüyor. Aynı durum siyahlarda olmayıp sabitleniyor, kumsndadan elimi çekip hangi tarafa tanıtacaksam anında tanıyor.
gri kumandaları açtım içinde reset düğmesi var, nasıl resetleyebilirim. Bastım resetlenmiyor.
bu konuda bilgisi olan varmı. Evdeki ne yazıkki tanımayan kumanda benim evin kumandası
Safari google aramaları başa dönmesi
Arkadaşlar iphone son sürüm yüklü, safaride google aramasında sayfadan çıktığında tekrar ilk sıraya geri dönüyor.
bu sorunu nasıl çözeriz. Bu sorun pufinde yok, son girdiğim sitede kalıp başa atmıyor.
Nerede: Bir konuya bakıyor.
Son Giriş: 2 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 11 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9.899
İkinci El Bölümü Mesajları: 58
Konularının görüntülenme sayısı: 489.416 (Bu ay: 1.968)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 11.664 (Bu hafta: 11)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic