Şimdi Ara

Arabanın 4 disk freni de paslandı, sorun yaratır mı? (resim var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Arabanın 4 disk freni de paslandı, sorun yaratır mı? (resim var)

4 fren de bu halde, aslında göründüğünden de kötü cep telefonu ile çektiğimden pasın koyuluğu da tam belli olmamış. Bu bir sorun mudur 10 yıllık bir araba olduğu düşünülürse?

• Arabayı hiç kullanmıyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

Arabayı hiç kullanmıyor musunuz?

ayda 350-400 km anca, ama dağın tepesinde çevresi tamamen açık bir alanda duruyor ve kışları sert ve nemli geçiyor.
  • Bi tur atın, hiçbişeyi kalmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • az kullanmaktan yani, diskler eskidiğinden falan değil.
  • Biraz gezin frene bas geçer

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

ayda 350-400 km anca, ama dağın tepesinde çevresi tamamen açık bir alanda duruyor ve kışları sert ve nemli geçiyor.

Uzun müddet bekleyen araçlarda bu şekilde disklerin paslanması normal.Neticede metal bunlar...Benim araçlarımın hepsinde 3-4 gün hareket etmeyip yağmur su benzeri nemli ortamda kalmışsa yapardı.Aracı çalıştırıp bir kaç yüz metre sonra frenlemeyle diskler eski parlaklığına kavuşur.Yok eğer sürekli bu konumdaysa diskleri değiştirin derim.....Bu arada araç corolla sol gibi geldi bana....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araba kullanıldıkça diskler yavaş yavaş pası atar.Sorun olacagini sanmıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Uzun müddet bekleyen araçlarda bu şekilde disklerin paslanması normal.Neticede metal bunlar...Benim araçlarımın hepsinde 3-4 gün hareket etmeyip yağmur su benzeri nemli ortamda kalmışsa yapardı.Aracı çalıştırıp bir kaç yüz metre sonra frenlemeyle diskler eski parlaklığına kavuşur.Yok eğer sürekli bu konumdaysa diskleri değiştirin derim.....Bu arada araç corolla sol gibi geldi bana....

bayılıyorum forumun sizin gibi üyelerine, jantın 1/3 ü anca görünüyor, arabanın modelini ve donanımını anlayabiliyorsunuz bu fotoğrafı araba ile 20 km falan yaptıktan sonra çektim, arabayı da şöyle bir yerden çıkarmıştım:

demek ki çok daha kötü bir haldeydi diskler, en iyisi ben yokuş aşağı ayak frende uzun bir süre ineyim.

• quote:

4 fren de bu halde, aslında göründüğünden de kötü cep telefonu ile çektiğimden pasın koyuluğu da tam belli olmamış. Bu bir sorun mudur 10 yıllık bir araba olduğu düşünülürse?

Bu bir sorun teşkil etmez ama tertemiz olmasını istiyorsan 3-4 defa sert fren yap hızlıyken hiç bir şey kalmaz.

• İlk arabamı aldığım gün geldi aklıöa bnde coroşamda disklerde pas grunce hemn yazdım paslanmıs diye biraz kullan bişey kalmaz..:)
  • Normal...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yağmurlu yada nemli havadan sonra oluşan bir durum. Arabanın 1-2 gün yatmış olması yeterli.

Mesela; arabayı evin önünde yıkayın, ertesi gün disklere bakın, pas içinde olur. Balatalar disk'e sürtmeye başlayınca atar gider.
  • normaldir.. her arabanın diskleri havanın nem oranına göre 1-2 gün kullanılmazsa pas yapar. hareket kalinde 1-2 frenleme ile pas gider. korkmayın
  • Bır kac defa frene bastığınızda ses yapmaktan başka bir sıkıntı olmaz.
  • 5-10 liraya balata temizleyici alın. aracı paslı bir şekilde bir süre kullanın ve frene basın. tüm paslar balatada biriksin. sonra balataya temizleyiciyi sıkıp pası akıtın.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bayılıyorum forumun sizin gibi üyelerine, jantın 1/3 ü anca görünüyor, arabanın modelini ve donanımını anlayabiliyorsunuz bu fotoğrafı araba ile 20 km falan yaptıktan sonra çektim, arabayı da şöyle bir yerden çıkarmıştım:

demek ki çok daha kötü bir haldeydi diskler, en iyisi ben yokuş aşağı ayak frende uzun bir süre ineyim.

Bayilmaniza gerek yok. Profilinizin altinda yaziyor Marka ve Modeli (Toyota Corolla 2005 1.6 sol HB)

• kullan biraz arabayı
  • Uzun süre kullanmamaktan kaynaklı normal olarak bende de aynı durum oluştu, uzun yol yapmama rağmen yine de diskte kanal/şerit halinde dairesel pas izleri görünüyor. Frenleme performansında sorun yok. Sizce disklerin değişmesi gerekir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Haziran 2020; 21:42:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.