ankahaber.net Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan: "KKM kaynaklı toplam zarar 833 milyar TL" https://ankahaber.net/haber/detay/merkez_bankasi_baskani_fatih_karahan_kkm_kaynakli_toplam_zarar_833_milyar_tl_182710 |
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan: 'KKM kaynaklı toplam zarar 833 milyar TL'
-
-
İmamoğlu'nun Olimpiyat imzaları atmak için yaptığı İtalya gezisi bahanesiyle açılan trol konuya atılan yorumların yarısı bakalım bu konuya atılacacak mı...
833 MİLYAR TL.
SEKİZ YÜZ OTUZ ÜÇ MİLYAR TL
Çeyrek asırdır ülkeyi idare eden çapsızların sadece KKM fiyaskosundan çıkan hesap bu. Gerisini siz hesaplayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 5 Haziran 2024; 22:13:38 > -
Bunlari cagiririm konuya da isimlerini yazarken bile midem bulaniyor corap ve maklube kokusundan.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hükümetin en büyük hatalarından biri.
-
Peki o zarar Kimden çıkacak
Biz o na dik dur dedik
O ne yapsa beğenirsin.
Trumptan bahsediyoruz. Biliyorsunız yediği naneleri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 5 Haziran 2024; 22:28:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2018 ve 2023 yılları arasında bilerek ve kasten ekonomimiz yok edildi.Ben artık tüm bu yapılanları bilgisizlikle,tecrübesizlikle vs yaşandığına inanmıyorum.Eğer 2018'den itibaren ekonomi bilimi rafa kaldırılmasaydı ve ekonomi bilimine göre adımlar atılsaydı bugün ekonomimiz bu derece bitmiş olmayacaktı.Ama bunun yerine adeta memleket ayağa kalkamasın,içine kapansın,ABD'den,AB'den ve Körfez ülkelerinden gelecek sıcak paraya muhtaç kalsın diye ekonomimiz kasıtlı atılan adımlarla gözlerimizin önünde yok edildi.Evet,yok edildi...Öyle ki ülkeye döviz gelsin diye hala daha parayla ve gayrimenkulle T.C. vatandaşlığı satmaya devam ediyoruz...Ülkenin düşürüldüğü durum bu..
Bu KKM saçmalığı ilk duyurulduğunda aklı başında olan herkes bunun sadece ekonomiye zarar getireceğini söyleyerek uyarılarda bulunmuş ancak birilerinin gözünden çıkan parıltılar ve arkasındaki güvendiği kişilerin 'biz ekonomistiz' diyerek destek çıkmasıyla KMM saçmalığı bu milletin ve devletin üzerine yük olarak bindirilmiş oldu...KKM'ye karşı uyaranlarıda vaktiyle 'dış güçlerin ajanı','vatan haini' vs ilan ettiklerini de unutmuş değiliz.
Son olarak KKM 2021 yılında ekonomiye bela edilmiş.Sadece üç yıl gibi kısa sürede verdiği zarar bu ve uzun vadede bu saçmalığın hemen kaldırılamayacağıda biliniyor...
Eee hayaldi gerçek oldu....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 6 Haziran 2024; 1:56:8 >
-
Kkm olmasa dolara 50 100 olur muydu acaba
Yahu bu ekonomiyle biz nereye gidiyoruz arkadas emekliler 10k memur emeklisi 15k aliyor 27 yasima gircem simdiden emekli olunca ne yaparim tas mi yerim onu düşünüyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
iyi oldu, fakirin cebindekini aldilar, nasil aldilar demeyin gostere gostere aldilar, zenginin cebine koydular. iyi oldu, hos oldu, layikti bazilari.
Haberden anladığım yeni MB başkanı geliyor hayırlı olsun.
Olur mu yav, "bizden önceki belediye" diye işin içinden çok güzel çıkıyorlar, hiiiiiç problem değil. "Önceki başkanlar bakanlar içine etti, biz bir şey yapmadık ki?".
Ayrıca son AYM kararını görmüşsünüzdür, birden ne hikmetse Mehmet Şimşek'e kadar geldik, tam o anda AYM çıkıp "öyle kafana göre atayamazsın KHK ile" dedi. E AYM, bugüne kadar bir sürü adam değişirken niye demedin bunu?
Kimisi bunu "piyasalara güven vermek için, bakın MB gerçekten de bağımsız dedirtmek için yaptılar, yoksa adalet nerede bizde" şeklinde yorumluyor.
Kimisi diyor ki "Reyiz gider, Mehmet Şimşek gitmez, onu sağlamlaştırmak için yapıyorlar" şeklinde yorumluyor.
Hangisi hangisidir bilemiyorum. Ancak Mehmet Şimşek ve ekibinin bir şeyler yapmaya çalıştığı açık.
Ha ama ne oldu, KKM kaynaklı zarar ile birlikte diğer tüm zararlar, enflasyon, alım gücünün düşüklüğü, şu bu, kim ödedi bunların faturasını???
Halk...
Bir sonraki seçime kadar da acilen düzeltmeleri gerekiyor. Yoksa gidiş hayırlı olsun. Halk son defa şans verdi, yerel seçim ile mesaj verdi.
Daha bu saatten sonra hala aynen devam ederlerse ciddi çöküş bekliyor. Hem kendilerini hem bizleri. O riski de alırlar mı bilemiyorum.
Yukarıda bi yorumda vardı, ya organize bir kötülük, ekonomiyi bitirmek için, ya başkalarına servet transferi... Ya da gerçekten "beceriksizlik, gereksiz inat"... Üçüncünün olduğuna çok inanmıyorum ya. Reyiz ya gerçekten yanıltılıyor ve bu anlamda etraftan feci şekilde kopuk, sağlıkla ilgili sıkıntıları var, kararları yanlış ve yönlendiriliyor, Biden gibi düşünün, ya da başka türlü bir kötü niyet vardı. Hangisi hangisidir bilmiyorum ama her türlü saçmalık ve bunun faturasını halka yıkarak, kendileri de bu faturayı fena ödeyecekler.
Kendi yaptıkları anketler batıyor, birbirlerini suçlamaya başlamışlar bile.
Kızılcahamam kampı dedikoduları böyle diyormuş...
-
Kamunun parasını zengine peşkeş çekmenin adıdır KKM
-
-
Tamamen katılıyorum. Bu yapılanlar kesinlikle kötü yönetim, beceriksizlik veya liyakatsizlik ile açıklanabilecek şeyler değildi. Bir noktadan sonra bu yapılanlar kasıtlı ve bilinçli yapıldı.
Ülkenin toprağı, sermayesi, doğal kaynakları peşkeş çekiliyor. Ülkenin sahibi olan Türklerin elinden bir bir alınıyor herşey. Bu ülkenin sahibi ve bu ülkede söz sahibi olması engelleniyor. Bir de üstüne göç ile istila ediliyoruz.
Tüm bunların ardından şimdi hedefte anayasa var. Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı'nın son günlerinin benzerini yaşıyor.
-
Ekonomiyi batırmalarının nedeni Türkiye'nin elini kolunu bağlamak içindi.Ekonomi battığından beri;
1-K.Suriye'de yarım kalan askeri operasyonu devam ettiremez hale getirildik
2-D.Akdeniz yani 'Mavi Vatan' davasında Yunanistan'a tavizler vermeye başladık
3-AB ve Körfez ülkelerinden sıcak para gelebilsin diye memlekete doldurulan sığınmacıların kalıcı olması yönünde adımlar atılmaya başlandı.
4-Ülkeye döviz gelebilsin diye T.C. vatandaşlığı parayla satılması 'meşru' hale getirildi
5-Turistler ve yabancı öğrenciler sırf ülkeye döviz getiriyorlar diye Türk milletinden üstün görülmeye başlandı
6-Türk ekonomisine paralel olarak kaçakların,sığınmacıların ve yabancıların yönettiği bir ekonomi sistemi oluşmaya başladı.Yani yabancıların Türk ekonomisine kalıcı olması yönünde adımlar atılmaya başlandı.İtiraz eden oluncada 'Türk ekonomisini yabancılar ayakta tutuyor' zırvalığı söylenmeye başlandı
Kısacası ekonominin batırılmasıyla Türk devleti her konuda eli kolu bağlanmış oldu.Bunuda isteyerek ve bilerek yani bir proje kapsamında yaptıkları artık çok belli oluyor.Bu yapılanların beceriksizlikle,kötü yönetimle veya liyakatsizlikle hiçbir alakası yok.Bilerek ve isteyerek bunu yapıyorlar.Hem de göstere göstere ve övüne övüne...
Gerçekten Türk milleti başına örülen çorabı ne zaman fark edecek çok merak ediyorum...
-
-
EYT kaynaklı zararlar ve faizle keyfi oynama kaynaklı zararlar bundan büyüktür, onları da hesaplasın.
-
2017 referandumunda tüm yetkiyi kendisine koşulsuz teslim eden aziz milletimizin eseridir. Çıkıp "aaa pardon ben ekonomist değilmişim yaaa" dese hakkıdır bu nedenle. Tabii olan herkese oluyor bu sistemde.
"ekonomist değilmişim" demez, daha çok "ben ekonomist olduğumu hiç söylemedim. söylediğimi kanıtlasınlar istifa ederim." diyebilir. Hatta üstüne "bunu söyleyen dönemin başbakanıdır/cbsidir" diyerek dalga geçme boyutunu artırabilir.
Tabi bunların sonucun olan ülkeye oluyor. Dilli üye gibiler için bunun önemi yok işte.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
İmamoğlu'nun Olimpiyat imzaları atmak için yaptığı İtalya gezisi bahanesiyle açılan trol konuya atılan yorumların yarısı bakalım bu konuya atılacacak mı... 833 MİLYAR TL. SEKİZ YÜZ OTUZ ÜÇ MİLYAR TL Çeyrek asırdır ülkeyi idare eden çapsızların sadece KKM fiyaskosundan çıkan hesap bu. Gerisini siz hesaplayın. |
Bunlari cagiririm konuya da isimlerini yazarken bile midem bulaniyor corap ve maklube kokusundan.
|
2018 ve 2023 yılları arasında bilerek ve kasten ekonomimiz yok edildi.Ben artık tüm bu yapılanları bilgisizlikle,tecrübesizlikle vs yaşandığına inanmıyorum.Eğer 2018'den itibaren ekonomi bilimi rafa kaldırılmasaydı ve ekonomi bilimine göre adımlar atılsaydı bugün ekonomimiz bu derece bitmiş olmayacaktı.Ama bunun yerine adeta memleket ayağa kalkamasın,içine kapansın,ABD'den,AB'den ve Körfez ülkelerinden gelecek sıcak paraya muhtaç kalsın diye ekonomimiz kasıtlı atılan adımlarla gözlerimizin önünde yok edildi.Evet,yok edildi...Öyle ki ülkeye döviz gelsin diye hala daha parayla ve gayrimenkulle T.C. vatandaşlığı satmaya devam ediyoruz...Ülkenin düşürüldüğü durum bu.. Bu KKM saçmalığı ilk duyurulduğunda aklı başında olan herkes bunun sadece ekonomiye zarar getireceğini söyleyerek uyarılarda bulunmuş ancak birilerinin gözünden çıkan parıltılar ve arkasındaki güvendiği kişilerin 'biz ekonomistiz' diyerek destek çıkmasıyla KMM saçmalığı bu milletin ve devletin üzerine yük olarak bindirilmiş oldu...KKM'ye karşı uyaranlarıda vaktiyle 'dış güçlerin ajanı','vatan haini' vs ilan ettiklerini de unutmuş değiliz. Son olarak KKM 2021 yılında ekonomiye bela edilmiş.Sadece üç yıl gibi kısa sürede verdiği zarar bu ve uzun vadede bu saçmalığın hemen kaldırılamayacağıda biliniyor... Eee hayaldi gerçek oldu.... |
Benzer içerikler
- genç emeklilere tavsiyeler
- 14 temmuz filmi yasak mi
- singapur pasaportu neden güçlü
- cumhurbaşkanı resmi nerelere asılır
- izol aşireti tehlikeli mi
- türkiye"nin en büyük fabrikası
- devletin ücretsiz yazılım kursu
- adresten fay hattı sorgulama
- telsiz kullanım ücreti ne kadar
- trendyol kime satıldı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X