Öyle bir hale getirdilerki ülkeyi , devlet dairesi klima altında tiktok izleyen çay keyfi yapan kitleyi yüksek maaşa boğdular. Burada dükkanını ayakta tutmaya çalışan ortaya sermaye koyan , risk alan esnaf bile net 1 memur maaş kazanamadan koca 1 ayı bitiyor. Dükkanı kapatıyor. Ayrıca memur haftada 40 saat çalışırken (Yarısı tiktok) , özel sektörde 45 saat minimum. Haftasonuda çalışırsın. Özel sektördeki bu ülkenin vatandaşı değil mi marabamı ? 10 yıl memurluk yapanı göndereceksin , yerine bir işsizi alacaksın. Sirkülasyon olacak Parası olmadığı içi evlenemeyen milyonlarca işsiz var. Ha birde eyt yi unutmayalım. Siz ağır vergilerle ezilirken birileri 40 yaşında emekli olup keyif sürecek. Çalışmaya devam edip Çift maaş alacak. İşsizlik çözülmediği gibi hayat standartınız dahada düşecek. Matematik şaşmaz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 8 Temmuz 2023; 19:38:46 > |
BU ÜLKEDE MEMUR DEĞİLSEN HAYAT ZOR

-
-
Memur olan akp, rte nin evine heykelini dikmeli 20+ yıldır memuru bukadar popoflayan kayıran zengin yapan bir hükümet gelmedi bu ülkeye.
Bayıldıkları hasta oldukları ab -abd baksınlar bakalım işçi ile memur arasında 2-3 kat maaş farkmı var diye ?,daha geçen teksasda yaşayan kız kuziyle konuştuk bu konuyu az birşey vasıflı işçiside ,memuruda herkes ortalama 3000$ dolar kazanıyor dedi gerçek halkçılık budur tabi orası ayrı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Temmuz 2023; 16:12:3 > -
Vergi vermeyen esnaf, hani şu gelir vergisini fazla vermemek için fiş kesmeyen esnaf? Kaldırımları, dükkanlarının önünü babalarının malı gibi kullanan araç parkettirmeyen kaldırımdan yürütmeye esnaf?
Nedir bu memurla işiniz anlamıyorum, her şey bitti memura sarıyorsunuz. Bazı memuriyetlerin işi kolay olabilir ama hepsi öyle değil. Herkesi aynı kefeye koymayın, memurunda bir sürü sorumluluğu zorluğu var. İşin içine girmeden dışardan atıp tutmayın. Çok zor değil sizde memur olmak istiyorsanız olabilirsiniz, kimse size memur olamazsınız demiyor. Çok iyiyse sizde memur olun da bitsin artık. Şuan Mersin'de kiralar 10 12 bin TL den başlıyor, Haziran ayında 11800 TL maaş aldım. Çok iyi süper dediğiniz memurun durumu ortada, buyrun sizde memur olun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Memura hakkı olan zam yapılınca atanamayan memur adaylarının kudurması ironi…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne hakkı , git aynı eforu özel sektörde ver bakayım günde cebine 200 Tl para geciyor mu =?
Verdikleri fahiş maaş tamamen bu milletin zar zor ödedikleri vergiler.
Ayrıca Memuriyette 10 yılını dolduranın görevine son vereceksin. Yeni bir işsizi işe alacaksın. Sirkulasyon olacak.
Bu işin rantı olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 8 Temmuz 2023; 19:29:42 > -
sen koyu akp fanatiği değilmiydin? sürekli chp ye saldıran sen değil miydin? senin oy verdiğin adam yapıyor bunları.
tabi Kemal beyin de bu işte parmağı var. ama kemal bey seçim kazanmak için her hamleyi yapması doğaldı. ama 21 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın bu tür popilist şeylere izin vermemesi gerekirdi.
ha memurlarda 10 yıldır hak ettikleri zammı alamıyordu 2010 da asgari ücret ile en düşük memır maaşı arasında 2 katı fark vardı. şuan bu haksızlığı düzelttiler.
-
Birinci hata her memur aynı değil. Gerçekten iş icad edilmiş memurlar da var ama çok yoğun çalışan da... genelleme yanlış.
Bir de memuru sürekli emek yoğun işlerle kıyaslamak yanlış. Bu mantıkla kazma kürek sallayan her yerde en yüksek maaşı almalı.
10 sene önce çocuğu bir özel doktora götürdüm ve 500 tl para verdim. Muayene 15 dakika sürdü. 15 dakikada 500, saatte 2000, günde 16 bin, ayda 320 bin vs diye (10 sene öncenin rakamları bunlar) hesapladığımda cumhurbaskanı maaşını geçiyordu. Bu adam da bizim sitenin kapıcısından daha az yoruluyordur. Ne olacak şimdi?
Memur maaşları iyi değil. Özel sektörde daha kötü olabilir ama daha kötüyü yukarıya çekecek politikalar lazım.
Memur sayısı azaltılabilir zamanla.
Neyin kafasını yaşıyorsunuz çok merak ediyorum. Gören de memur bolluk ferah içinde yaşıyor sanacak. Bir de memur deyince hükümet yalakası, torpille atanmış muamelesi yapılmıyor mu bitiyorum.
Şu an İstanbul'da öğretmenim bir çatı katında sürünüyorum. Doğru dürüst bir ev kiralamak istediğim zaman (Bağcılar'da) kiralar 8-10 binden başlıyor o da 20 yıl öncesinin binaları. Muhtemelen olası bir depremde tuz buz olacak. 1.5 yıldır çalışıyorum tutumlu birisiyimdir 1.5 yıllık çalışmamla alabilirsem bozuk bir şahin ya alabilirim ya alamam. Ev almak falan hayal bile değil zaten. Kız arkadaşımla evlenip hayat kurmak istiyoruz bunun maddi yükü altından nasıl kalkacağız bilmiyoruz. Eğer kız arkadaşımı sevmesem ve hayatımı onunla birleştirmek istemesem zerre düşünmem istifa edip bu ülkeden gitmek için çabalarım.
16 yıl boyunca eğitim aldım, yüzlerce sınava girdim ve bunun karşılığı işte bu. Atanmak için de 3 farklı sınavdan geçtim toplamda 275 soru üzerinden 225 net yaptım ve bu şekilde atandım. 373.897 öğretmenin girdiği ortak sınavda 157. oldum, alanımda 19.624 kişinin girdiği sınavda 932. oldum bu şekilde atandım. Birilerinin torpiliyle değil. Şu an anasından babasından bir şeyi olmayan memurların tamamı aybaşını nasıl getireceğiz bunun derdinde. Memur dediğiniz insanlar da bolluk bereket içinde yüzmüyor haberiniz olsun.
-
Oku 10 tane sinav kazan ogretmen ol o zaman. Ha kafan yetmiyosa asgari ucrete calis
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Memur olup çok rahat iş yapanda var ama cezaevine ziyarete gittiğimde 1-2 tane İnfaz Memuru ile konuştum biraz sohbet ettik zaten kendi arkadaşımda var yaptıkları iş çok yoğun. Normalde sokakta görüp yol değiştireceğimiz adamlarla uğraşıyorlar aldıkları para 12 bin liraymış.
Ziyaret yerinde bile sürekli tur atıyorlar eğer gezmezlerse kameradan bakılıp uyarı geliyormuş. Yani her memur tiktok çay yapmıyor.
-
Özelde yan gelip yattığımı, bir de üzerine prim, ikramiye, huzur hakkı aldığımı, devlette beş parasız ırgat olunca farkettim...
Memur halen memnun değil. Komple ülkeyi versen doymazlar.
-
Allah razı olsun sayenızde biraz nefes alıcaz 2 ay tatilde iyi geldi bir akdeniz turu yaparız
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sadece öğretmen sayısı 1 milyon. Senin o bahsettiğin tiktok tayfa azınlıkta. Birkaç kişiye bakıp genelleme yapmak da ne bileyim...
Memur zammı öğretmene, polise, askere, doktora, avukata, hakime, savcıya da geldi. Bunlar asgari ücret alsın istiyorsanız daha çok beklersiniz. Verilen zam için geç bile kalındı. 2015'ten beri memurlar eziliyordu. Asgari ücrete daha çok zam veriliyordu. Bu memur zammı ile 2015'teki duruma anca gelindi. Adaletin sağlanması için 8 yıl boyunca memura daha çok zam yapılıp daha sonra 2023'teki duruma geri dönülmesi gerekir.
Herkesin alım gücü düşük. Asgari ücret bu seviyede kalmamalı ama asgari ücretin artmasını istemek yerine memura düşman olup aldığı paranın fazla olduğunu haykırıp durmak pek sağlıklı bir hareket değil.
Memurun aldığı maaşa bir şey demiyorum ama aynı odada 4 kişi olmasına rağmen seninle ilgilenmiyorlar hatta ilgiyi geçtim azarlıyorlar bu şekilde para kazanmaları hoşuma gitmiyor
Mesela deprem zamanı kayseri çevre ve şehircilik bakanlığına gittim deprem sonrası hasar tespiti için kayıt biriminde 3-4 kişi olmasına rağmen güvenliğe yönlediriyorlar adres ve irtibat telefonunu güvenlik kayıt altına alıyordu ve bir tane güvenlik vardı oda sıra ana baba günü olmuş bağırış çağırış ile vatandaş ile uğraşıyordu
Kayıt biriminde ki memurlara dedim ki güvenliğin işi bu binanın güvenliğini mi sağlamak yoksa vatandaşın kamu işini mi halletmek
Orada ki memurlar ile kavga ettikden sonra beni bayan bi müdüre yönlendirdiler onunla konuştum memurunuz çalışmıyor ve kendi işlerini güvenliğe yaptırıyorlar dedim
Müdür ne dese beğenirsin biz deprem zamanı vatandaş madur olmasın diye güvenliğe bile iş yaptırıyoruz isterseniz güvenlik kayıt altına almasın sizinde işiniz çözülmesin diye tehdit vari bir şekilde konuşup durdu iş yerinden kısıtlı izin aldığım için Vela havle çekip gittim
Cimere de yazdım bu konuyu ama değişen bir şey olmadı ve sağlık Bakanlığı vergi dairesi vs tüm kamu kurumları bu zihniyet ile çalışıyor benim vergim ile beni azarlıyor kavga etsen olmuyor şikayet etsen değişen bir şey olmuyor
Demem o ki aldığı maaşı geçtim bari hizmet alabilsek
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hakkı olan zam mı? Eksik zam yapıldığının farkında değil misiniz? Hakkınızı verdiklerini düşünüyorsanız kendinizi kandırıyorsunuz.
Bu yapılan zam maalesef bir ağrı kesici gibi. Çok kısa süreliğine acının geçmesini sağlayacak ama etkisi çok kısa sürecek.
Bu seyyanen zam ile kariyer meslekler tamamen bitirildi. Öğretmen maaşı taban memur maaşından 1000 lira fazlaydı. Normalde kariyer mesleklerinin maaşı en düşük memur maaşından belli bir miktar yüksek olur. Öğretmen maaşında bu ek ders ile sağlanıyordu. Ek ders de yılın 12 ayı alınan bir şey değil bir öğretmenin takvimi ful doluysa 1 yıl içinde toplam 8 ay ful şekilde ek ders alır o da şu an için aylık 3500-4000 gibiydi. Her ay bu kadar olmuyordu ama yılın 8 ayı bu paraya denk geliyordu. Şu an 8 bin tl seyyanen zam ve %17 zam veriliyor. Dolayısıyla ek ders ücreti %17 artacak. Eskiden maaşın 1/4'ü 1/5'ine denk gelen ek ders şu an 1/8'ine denk gelecek.
Örneğin tatil gününde çalışayım da para kazanayım deyip sınavda görev alan öğretmen 390 lira gibi bir para alıyordu. (Bu sınavda görev aldığı zaman aşağı yukarı 8 saatlik bir zamanı gidiyor.) Şimdi bu da %17 gibi bir zam alacak. Yani bu zamla birlikte yan kalemle alınan ne varsa onlar tamamen bitti.
Durum sadece öğretmenler için mi? Hayır, bütün herkes için geçerli. Kariyer mesleklerin birçoğunun yan kalem ödemesi vardır veya teşvik vardır, mesaisi vardır vesaire vesaire. Şimdi tüm bunlar için yapılan olan %17'lik zam aslında tüm herkesin maaşını aynı seviyeye çekmenin bir ön adımı.
Yani özetle yapılmak istenen öğretmen de aynı maaşı alsın, polis de aynı maaşı alsın, doktoru hakimi de bu maaşın biraz daha üstünde alsın da o da öyle ahım şahım bir maaş almasın, masa başında hiçbir şey yapmayan memuru da aynı maaşı alsın.
Şu an emekli maaşları nasıl tek tip emekli maaşı oluyor aynı olay maalesef tüm memurlar için de gerçekleşecek.
-
hakkını helal etmeyebilirsin hakkındır ama çok istekli olmayan bir memur olarak genelleme yaparak iftira attığın için ben de sana hakkımı helal etmiyorum.
torpilli eşşekleri örnek göstererek arka planda canını dişine takarak çalışan memurları zan altında bırakmayı kesin artık. ben yatıyor dediğiniz memur olarak 31 gün boyunca 12 saat çalıştığımı biliyorum. her an nereye olacağı belli olmayan aylık görevler için bavulum hazır bekliyor. insanlar senenin en az 3 ayı eşini, çoluğunu çocuğunu göremiyor.
5 günde 3 kere değişen vardiyayla gerçeklik algınızı kaybettiniz mi hiç? daha da yazarım ama şu an refakatçi olduğum için yazamayacağım. ha ayrıca yazları izinler kapatıldığı için bana 10 saat uzakta oturan annemin ameliyatına sadece 2 gün yalvar yakar izin alabildiğimi söylemiş miydim?
tabi bu yazdıklarım senin hiç umurunda değil biliyorum ama belki aklı başında biri görür de herkesi aynı kefeye koymaktan vazgeçer artık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Temmuz ayı için de zammın yarısı verilecekmiş. Çünkü kanun ayın 15'inden itibaren geçerli olacakmış
Komediler ülkesi. Adaleti sağlamaya çalışmak için vereceği zamda bile abuk subuk bir sürü iş dönüyor. Seyyanen zam nedir arkadaş? Asgari ücreti artırırken verdiğin gibi, kamu işçisinin maaşını artırırken verdiğin gibi versene memura. Memura gelince işleyen kanun, diğerlerine gelince işlemiyor.
Vergi vermeyen esnaf, hani şu gelir vergisini fazla vermemek için fiş kesmeyen esnaf? Kaldırımları, dükkanlarının önünü babalarının malı gibi kullanan araç parkettirmeyen kaldırımdan yürütmeye esnaf?
Nedir bu memurla işiniz anlamıyorum, her şey bitti memura sarıyorsunuz. Bazı memuriyetlerin işi kolay olabilir ama hepsi öyle değil. Herkesi aynı kefeye koymayın, memurunda bir sürü sorumluluğu zorluğu var. İşin içine girmeden dışardan atıp tutmayın. Çok zor değil sizde memur olmak istiyorsanız olabilirsiniz, kimse size memur olamazsınız demiyor. Çok iyiyse sizde memur olun da bitsin artık. Şuan Mersin'de kiralar 10 12 bin TL den başlıyor, Haziran ayında 11800 TL maaş aldım. Çok iyi süper dediğiniz memurun durumu ortada, buyrun sizde memur olun. |
Memura hakkı olan zam yapılınca atanamayan memur adaylarının kudurması ironi…
|
Neyin kafasını yaşıyorsunuz çok merak ediyorum. Gören de memur bolluk ferah içinde yaşıyor sanacak. Bir de memur deyince hükümet yalakası, torpille atanmış muamelesi yapılmıyor mu bitiyorum. Şu an İstanbul'da öğretmenim bir çatı katında sürünüyorum. Doğru dürüst bir ev kiralamak istediğim zaman (Bağcılar'da) kiralar 8-10 binden başlıyor o da 20 yıl öncesinin binaları. Muhtemelen olası bir depremde tuz buz olacak. 1.5 yıldır çalışıyorum tutumlu birisiyimdir 1.5 yıllık çalışmamla alabilirsem bozuk bir şahin ya alabilirim ya alamam. Ev almak falan hayal bile değil zaten. Kız arkadaşımla evlenip hayat kurmak istiyoruz bunun maddi yükü altından nasıl kalkacağız bilmiyoruz. Eğer kız arkadaşımı sevmesem ve hayatımı onunla birleştirmek istemesem zerre düşünmem istifa edip bu ülkeden gitmek için çabalarım. 16 yıl boyunca eğitim aldım, yüzlerce sınava girdim ve bunun karşılığı işte bu. Atanmak için de 3 farklı sınavdan geçtim toplamda 275 soru üzerinden 225 net yaptım ve bu şekilde atandım. 373.897 öğretmenin girdiği ortak sınavda 157. oldum, alanımda 19.624 kişinin girdiği sınavda 932. oldum bu şekilde atandım. Birilerinin torpiliyle değil. Şu an anasından babasından bir şeyi olmayan memurların tamamı aybaşını nasıl getireceğiz bunun derdinde. Memur dediğiniz insanlar da bolluk bereket içinde yüzmüyor haberiniz olsun. |
Ne hakkı , git aynı eforu özel sektörde ver bakayım günde cebine 200 Tl para geciyor mu =? Verdikleri fahiş maaş tamamen bu milletin zar zor ödedikleri vergiler. Ayrıca Memuriyette 10 yılını dolduranın görevine son vereceksin. Yeni bir işsizi işe alacaksın. Sirkulasyon olacak. Bu işin rantı olmaz. |
Oku 10 tane sinav kazan ogretmen ol o zaman. Ha kafan yetmiyosa asgari ucrete calis
|
hakkını helal etmeyebilirsin hakkındır ama çok istekli olmayan bir memur olarak genelleme yaparak iftira attığın için ben de sana hakkımı helal etmiyorum. torpilli eşşekleri örnek göstererek arka planda canını dişine takarak çalışan memurları zan altında bırakmayı kesin artık. ben yatıyor dediğiniz memur olarak 31 gün boyunca 12 saat çalıştığımı biliyorum. her an nereye olacağı belli olmayan aylık görevler için bavulum hazır bekliyor. insanlar senenin en az 3 ayı eşini, çoluğunu çocuğunu göremiyor. 5 günde 3 kere değişen vardiyayla gerçeklik algınızı kaybettiniz mi hiç? daha da yazarım ama şu an refakatçi olduğum için yazamayacağım. ha ayrıca yazları izinler kapatıldığı için bana 10 saat uzakta oturan annemin ameliyatına sadece 2 gün yalvar yakar izin alabildiğimi söylemiş miydim? tabi bu yazdıklarım senin hiç umurunda değil biliyorum ama belki aklı başında biri görür de herkesi aynı kefeye koymaktan vazgeçer artık |
Memur halen memnun değil. Komple ülkeyi versen doymazlar. |
Memur olan akp, rte nin evine heykelini dikmeli 20+ yıldır memuru bukadar popoflayan kayıran zengin yapan bir hükümet gelmedi bu ülkeye. Bayıldıkları hasta oldukları ab -abd baksınlar bakalım işçi ile memur arasında 2-3 kat maaş farkmı var diye ?,daha geçen teksasda yaşayan kız kuziyle konuştuk bu konuyu az birşey vasıflı işçiside ,memuruda herkes ortalama 3000$ dolar kazanıyor dedi gerçek halkçılık budur tabi orası ayrı. |
Hay memurlar kadar kafanıza taş düşsün. Ne alıp veremediğiniz var sizin bu memurlarla kardeşim ? Nedir bu memur düşmanlığı ? Bir de AKP kadar memurları pohpohlayan bir parti yok yazılmış, şaka mısınız siz ? T.C tarihinde memuru bu kadar ezen, dalga konusu yapan, alım gücünü tüketen başka parti yoktur.
Memur denildiği zaman hala aklınıza 20-30 yıl önce dairede yatıp solitaire oynayan adamlar geliyor, öyle bir dünya kalmadı, bunu artık aklınıza kazıyın. Böyle boş takılan memur binde birdir. Ayrıca öğretmen, asker, polis, hemşire, akademisyen bu sınıfların hepsi memur kategorisine girer. Bu zam yapılmadan önce en basitinden yeni göreve başlayan bir öğretmen 11.500-12.000 tl arası maaş alıyordu. Bu maaşın içinde yol, yemek gibi ek ödemeler yok. Tek ek ödeme Eylül ayında verilen 1300 TL’lik kırtasiye yardımı. Ek ders diyeceksin, onu da full alabilen çok az öğretmen var. Şimdi sen bu adamı evinden ülkenin bir ucuna atıyorsun, adama verdiğin para 12.000 tl. Yahu büyükşehirlerde bu fiyata daire kalmadı, siz dalga mı geçiyorsunuz milletle? 4 yıl üniversite oku, KPSS’yi geç, mülakatı geç, güvenlik soruşturmasını geç, evini bırakıp memleketin başka bir ucuna git 12.000 tl maaş al ? İstanbul’a atanan öğretmen ve memurlar tek göz ev kiralayamıyor ya siz nasıl bir insafsızsınız ? Bugün 22.000 tl olan maaşı çok mu görüyorsunuz ? Zaten maaşın yarısından fazlası kira ve faturalara gidiyor memura kalan bir şey yok. Kalan parayı bozdur bozdur harca. Özel sektör maaşının veya asgari ücretin yetersiz olması memurlarla alakalı bir durum değil. Çok değil bundan 2-3 sene önce zaten memur -öğretmen-hemşire maaşı asgari ücretin 3 katıydı, o zaman kimse isyan etmiyordu da şimdi mi isyan bayrağı çektiniz? Bu yapılan zam memurun alım gücünü 3 yıl öncesine bile getirmedi, sadece geçici bir iyileştirme sağladı. Günümüz şartlarında 22.000 TL’yi öğretmene, hemşireye, polise çok görenler için aslında yapılacak şey belli. Arkadaş madem bütçeye yük, eyvallah. Bundan sonra memur alımı yapmayıp hastaneleri de, okulları da özelleştirsinler herkes kurtulsun. Çocuğunu okutmak mı istiyorsun ? Git merdiven altındaki temel liselere yıllık 150.000 bayıl. Hasta mısın ? Sağlık ocağına bile gitmeyeceksin, hadi yallah özele 1000 tl muayene ücreti ver… oh mis |
Benzer içerikler
- efe oak barrel fiyat
- almanlar türkleri seviyor mu
- banu avar hangi partili
- lösev"e bağış yapanlar yorumları
- twitter ifşa
- togg fiyat kampanya
- hyundai tucson engelli fiyatı
- geforce now fiyat
- the line projesi
- youtube premium fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X