Şimdi Ara

BU ÜLKEDE MEMUR DEĞİLSEN HAYAT ZOR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
5
Favori
14.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

5 milyonu aşkın memur var. Bu ülkedeki doktor da memur sayılıyor, hakim de öğretmen de hemşire de memur sayılıyor. 5 milyon memur içinde yaklaşık 1.2 milyon memur zaten öğretmenlerden oluşmakta. Bu öğretmenlerin 2016'ya kadar atanan kısmı mülakatsız bir şekilde atanmışken, 2016 sonrasında mülakat yapılmaya başlanmış ve bu alımların sadece ilk zamanında torpil yapılmıştır.

Doktor sayısı 200 bin civarında hemşire sayısı 300 bin civarındadır. Hemşireler mülakatsız bir şekilde merkezi atama ile atanmakta. Hatta Sağlık Bakanlığı birçok alımını merkezi atama ile yapmakta yani mülakatsız bir şekilde. Kariyer mesleklerin bir kısmı liyakate dayalı şekilde alımlarını gerçekleştirmekte iken bir kısmında bu liyakat es geçilmiş durumda. Liyakatsız şekilde, torpille atananların sayısı az değil bunu inkar etmem, edemem. Fakat gelinen durum için ülkedeki bir kesimi gösterip işte bunlar yüzünden bu haldeyiz demek mevcut resmi okuyamamaktır maalesef :(

Memurlar AKP'li olmasaydı bu ittifak seçimi kazanamazdı memurlar AKP'li bu yüzden kazanıldı hipotezi son derece yanlış bir hipotezdir. Bunu sayısal verilerle de sonuna kadar tartışabilirim. Memurlar değil bu ülke AKP'li. Bu ülkede İç Anadolu'dan rastgele birini çevir "Bal tutan parmağını yalar. Zaten çalacak bu adam bizden bari bu çalsın. O iyi de çevresi kötü hiç haberi yok onun." diyecek. İç Anadolu'dan herhangi bir köyü seçelim bakalım AKP'nin oy oranı %60 %70'in altında çıkıyor mu?

Benim ailemdeki durum sizin işçi abinin tam tersi. Babam koyu AKP'li, benim de şükürler olsun ki onların lehine 1 oyum dahi çıkmadı. Babam emekli olduğunda emekli maaşı asgari ücretin 2 katından fazlayken şu an emekli maaşı asgari ücretin altında kaldı. Muhtemelen ya bu zamda ya da önümüzdeki ocak ayında en düşük emekli maaşı alanlar kervanına o da eklenecek. AKP'nin 1 kuruş katkısı dokunmamıştır ona ama dini duygularla, milliyetçi duygularla (milliyetçiliği ayaklar altına alan parti olmasına rağmen) bu insanları kandırabiliyorlar. Sağ olsun güdümlü muhalefet de bu insanların kandırılmasını sağlayacak argümanları vermek için elinden geleni yapıyor.

• memuru doyurmak için çırpınıyor gariban vatandaş bu çark böyle dönmez dünyada örneği yok

• Devleti yönetenler halkın vekelatini almış kişilerdir. Bir şirketinizin olduğunu ve bu şirkete bir müdür seçtiğinizi düşünün.

Bu müdür 3 kişinin yapacağı işe 10 kişi alsa, asgari ücrete çalışabilecek kişilere 3 katı maaş verse ve çalışanların yapacağı işi dışarıya taşere etse ne yapardınız?

Bu durumda iken hala herkes toplanmış maaş da maaş para da para diyor.

beyler paraları uzaylılar ödemiyor, biz ödüyoruz.

• Hay memurlar kadar kafanıza taş düşsün. Ne alıp veremediğiniz var sizin bu memurlarla kardeşim ? Nedir bu memur düşmanlığı ? Bir de AKP kadar memurları pohpohlayan bir parti yok yazılmış, şaka mısınız siz ? T.C tarihinde memuru bu kadar ezen, dalga konusu yapan, alım gücünü tüketen başka parti yoktur.

Memur denildiği zaman hala aklınıza 20-30 yıl önce dairede yatıp solitaire oynayan adamlar geliyor, öyle bir dünya kalmadı, bunu artık aklınıza kazıyın. Böyle boş takılan memur binde birdir. Ayrıca öğretmen, asker, polis, hemşire, akademisyen bu sınıfların hepsi memur kategorisine girer.

Bu zam yapılmadan önce en basitinden yeni göreve başlayan bir öğretmen 11.500-12.000 tl arası maaş alıyordu. Bu maaşın içinde yol, yemek gibi ek ödemeler yok. Tek ek ödeme Eylül ayında verilen 1300 TL’lik kırtasiye yardımı. Ek ders diyeceksin, onu da full alabilen çok az öğretmen var.

Şimdi sen bu adamı evinden ülkenin bir ucuna atıyorsun, adama verdiğin para 12.000 tl. Yahu büyükşehirlerde bu fiyata daire kalmadı, siz dalga mı geçiyorsunuz milletle? 4 yıl üniversite oku, KPSS’yi geç, mülakatı geç, güvenlik soruşturmasını geç, evini bırakıp memleketin başka bir ucuna git 12.000 tl maaş al ? İstanbul’a atanan öğretmen ve memurlar tek göz ev kiralayamıyor ya siz nasıl bir insafsızsınız ?

Bugün 22.000 tl olan maaşı çok mu görüyorsunuz ? Zaten maaşın yarısından fazlası kira ve faturalara gidiyor memura kalan bir şey yok. Kalan parayı bozdur bozdur harca.

Özel sektör maaşının veya asgari ücretin yetersiz olması memurlarla alakalı bir durum değil. Çok değil bundan 2-3 sene önce zaten memur -öğretmen-hemşire maaşı asgari ücretin 3 katıydı, o zaman kimse isyan etmiyordu da şimdi mi isyan bayrağı çektiniz? Bu yapılan zam memurun alım gücünü 3 yıl öncesine bile getirmedi, sadece geçici bir iyileştirme sağladı.

Günümüz şartlarında 22.000 TL’yi öğretmene, hemşireye, polise çok görenler için aslında yapılacak şey belli. Arkadaş madem bütçeye yük, eyvallah. Bundan sonra memur alımı yapmayıp hastaneleri de, okulları da özelleştirsinler herkes kurtulsun. Çocuğunu okutmak mı istiyorsun ? Git merdiven altındaki temel liselere yıllık 150.000 bayıl. Hasta mısın ? Sağlık ocağına bile gitmeyeceksin, hadi yallah özele 1000 tl muayene ücreti ver… oh mis

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• NAZARA ETME NE OLUR ÇALIŞ SENİNDE OLUR ! ÇALIŞMAM DİYORSAN BETER OL !

OLM SİZ MÜLTECİLERİ KOVUN AZCIK ÇENENİZİ VATANINIZ İÇİN YORUN. KURU KALABALIKTAN BAŞKA BİR HALTA YARAMAYIN.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyin,hafıza ve mantık. Kullanın.

Ekonomi memur maaşları yüzünden batmadı.

1-Nas ısrarı.Sıfır üretim bol rant.Yandaş besleme ve ne olursa olsun seçimi kazanma hamleleri.Evet büyük bir bedel ödenerek seçim kazanıldı!!!

2-Seçim için EYT verildi 40 yaşından ÖZEL SEKTÖRDE hem çalışıp hem emekli maaşı alan milyonlar.

3-Torpille kamu da işçi statüsünde kadroya geçen 700 bin kişiye ( çoğu çaycı ,temizlik güvenlik elemanı felan ) senede 4 maaş ikramiye 25-35 bin lira maaşlar ,temmuzda yüzde 15 daha zam,ocak ayından itibaren 50-120 bin liraya varan zam farkları verildi.

4-Tabiki saçmasapan devlet garantili yol köprü hava limanları.

5- Ve tabiiki sürü ile dolan mülteciler.Sağlık eğitim den bedava yararlanan.Gram vergi vermeyen suri,afgan paki tonla çöp

5 milyon memurun bir kısmı doktor.Tamam devlet çıkarsın işten.Ondan sonra ilaç yazıdrmak için özel hastaneye 1000 lira muayene ücreti ödersin.Öğretmenler çıkarılsın.Sonra okula vermek için senede 200 bin lira verirsin.Hırsız felan gelirse özel güvenlik firmasına bilmem kaç bin lira verip çağırırsın.

Zaten memurlar eğitim sürecini geçtim kpss başta olmak üzere tonla sınavdan geçip memur oluyor.

Çok kıskanan varsa olsun bakalım memur.

Asıl siz torpille kadroya geçen "vasıfsız" sözde işçilere bakın.

Çok dediğiniz maaşlar ile bile bir okulda çaycı yeni başlayan öğretmenden fazla maaş alacak.Yada en kötü aynı maaşı alacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qklavye -- 7 Temmuz 2023; 23:51:56 >

• FunnyxD kullanıcısına yanıt

Sen kpss ile mi atandin?

Kpss ile atanan memur sayısı yuzde 10 dan fazla değildir.

Torpille sözleşmeli başlayıp kadro icin kpssden 60 70 alip kadroya geçenler kpss ile atanmış sayılmaz.

Ben doğrudan KPSS ile atananlardan bahsediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nocara N kullanıcısına yanıt
    Ağzınıza sağlık hocam.. Bu yapılan zamma rağmen memurun alım gücü hâlâ 2015'teki alım gücüne ulaşamamıştır..
    Memurların asgari ücret seviyesine düşmüştü maaşları, şimdi bir nebze iyileşme sağlandı..
    Onu da en az faydayla yaptılar ( seyyanen ve ilave ödeme ile, taban maaşa bile eklemediler, hiçbir göstergeyi etkilemedi vs.)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nocara N kullanıcısına yanıt

Ben sana söyleyeyim. Yılda 200 gün anca ya çalışıyor ya çalışmıyor.

Pandemi zamanında yılda çalışma sayısı 2,3 aya indi. Özellikle öğretmenler.

Her gün masa başında oturarak çay içip sohbet eden binlerce memur var. Bunu kamu binalarına giderek görebilirsin, belediye, vali, askerlik şubeleri, işkur şubeler vsvs. Bir işimiz düştüğünde yapmamak için kırk takla atıyorlar. Işi yokuşa sürmeye çalışıyor. Üstüne üstlük insanlara, halka, müşteriye kaba ilgisiz davranıyorlar. Bağırma çagırma da ekstrası. Özel bir şirkette sence böyle birşey yapabilirler mi?

Mesait saati dolmadan yarım saat önce kapıyı kitliyorlar. Son dk acil bir işimiz düştüğünde yapmiıyorlar. Ya yarın gel diyor ya hafta başı. 16:30 - 17:00 da iş yaptıramazsın.

Bak daha maaş hakkında konuşmadım. Aldığı maaşı haketsin isterse 50 bin alsın bizi ilgilendirmez. Ama bu söylediklerimi bir gözden geçir.

Hiçbir kamu binasına gitmiyorum. Hiçbir devlet hastanesine gitmiyorum. Gitmemeye çalışıyorum.

• Hangi konuya girsem doktor ve öğretmenlerin maaş muhabbetini okuyorum.

• Nerdeymiş 500 liraya 5 saat gelen amele? 1750tl verdim ona da naz niyaz geldi yemeği şunu bunu ayrı verildi. 6 saat taş çatlasın 200m2 yeri belledi. 100m2, 2 odası boş eve 1000tl istedi temizlikçi. Günde 2 saatten sakat belimle 2 günde kendim yaptım.

Memur düşmanı esnafa gitmiyorum bende artık asla. Kazanmasın hiç birşeye kafası basmayıp 2ye alıp 5e çakmayı marifet sanıp boş adamların doyduğu dönem bitti. Daha durun siz üretici ile tüketici arasındaki mesafe gittikçe azalıyor. Zanaatkar hariç iki tekstili kat kat geçiren, çiçek böceği para ettirenlerin kısacası bomboş esnafın günleri geride kalıyor. Belki bir fabrikaya girerlerse o yaştan sonra şanslı olacaklar.

Zanaatkara da ayrı sevgilerimi ileteceğim biri çıkıp söylerse...

Memurun adli sicili temizdir, zekası sınavla kanıtlıdır. Vasıfsız olan böyle bazı boş beleş esnaftır, kafası da para akışına basmaz. Mesela oto yıkamacıdır, memurda para olmayınca yıkamacıya gitmez. Memur maaşı duasına çıkacağına memur düşmanı olur.

Ben memurum, parasızlıktan geçen gün alt komşuya akan banyoma sadece gelmeye bakmaya 600 den başlar diyen 2 tesisatçıya yol verip indim aşağı söktüm asma tavanı değiştiğim sadece 1 conta sıkıştırdığım sadece bir tel.

Arabalarımızın yağını, suyunu, filtresini, balatasını hatta çoğu tanıdığım yazlık kışlık lastiklerine ayrı jant alıp kendi değişmeye başladı.

Gelirin iyi olduğu ülkelerde parça değişimi yapılır, hindistan gibi kötü olan yerlerde işçilikle tamir yapılır. Bizde hem parça değişir hem işçilik geçirilir. Buradan oto tamir sektörünün üç kağıtçı esnafına da selamlar.

Marş basan esnafa sözüm yok. İşini temiz yapan geçirmeyen zanaatkare sözüm yok. Bunlar zaten memur şunu almış, işçi böyleymiş çok umursamazlar işleri yoğundur işlerine bakarlar.

• Deníz kullanıcısına yanıt

Lambadan çıkan cin, adama diyor ki ne istersen komşuna iki katını vericem. Adam hiç dusunmeden benim bı gözümü oy diyor. Bunlarınki o hesap işte. Dertleri neden ben iyi maaş kazanamiyorum değil de memur neden bu kadar para alıyor. Memur maaşını yarıya indirseler, şu an asgari ücret alanların hiç biri kendi maaşına isyan etmezdi

• geng G kullanıcısına yanıt

Doktor maaşına ben laf edeni görmedim.

• Herkes seçimlerinin sonuçları yaşayacak , üzülmeye gerek yok

• Memurluk sistemi gelişmemiş ülkelerin belasıdır. bir an önce memurluk sistemi tamamen özelleştirilmeli devlet tekelinden çıkmalıdır.

sadece polis asker gibi kritik kurumlarda memurluk sistemi devam etmelidir. hastane elektrik kurumu doğalgaz vb. devletin olmamalıdır.

• madem tek vasıf kpss kazanmaksa siz neden girip kazanmadınız? bu arada memurun ortalama üstü maaş almasına bende karşıyım ama olayı kpss kazanmaya indirgemek te saçma.

• Seçimin sonucu olarak rekorlar kıran THY bile yuzde 20 zam yapti...Geliri döviz bir de. Olacak şu pilotlar körfeze gidecek sonra dünya euro parayla yabancı pilot alacaklar geçmişte olduğu gibi. Yüzde 20 nedir, yüzde 20 aylık vergi zammı zaten.

Sarı öküzü verneyecektik arkadaşlar.

Bundan sonra artık refah mefah beklemiyorim hayatımda, hatta hayattan soğudum denilebilir. Belki yurtdışına taşınmak lazım.

• Deníz kullanıcısına yanıt

Ay’ın 30’u, gece 23:59’da maaşını çektiğin için kolay bu söylem. Yangına odunla gitmişsin. Madem esnaflık kolay geç sende esnaflığa. Göreyim nasıl vergi veriyorsun. Adamı bozacağım diye gidip esnafı genelleme.

Gidipte miğros bilmem ne kurumsal firmaları küçük esnaf ile bir tutma.

• Memurların yüzsüzlüğü ve sınır tanımaz kibri der geçerim durduk yerde 25 bin lira para alıyorlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.