Yazık bu kadar yazmışsınız. Anlayacak olsalar zaten size bunu yazdıracak şeyleri yazmazlardı. Eskiden ben de anlatmaya çalışırdım. Vazgeçtim. Umarım her şey özelleşir de görürler günlerini. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
BU ÜLKEDE MEMUR DEĞİLSEN HAYAT ZOR (5. sayfa)

-
-
cevap aslında konu anlattıgın yerde. Memur degılsen turkıye vatandasısın sebebı bu. Memurda iş begenmez cogu yatar dedıgın gibi mlsf . Amadevlet kendı memuru calısıyormu calısmıyormu denetlemıyor hatta calısmayana prim verılıyor sanırım
-
hocam siz işinizi iyi yapıyor olabilirsiniz ama bütün memurlar aynı değil. dün nüfus müdürlüğünde saat 9.10 da çayını alıp dışarıya çıkan mola veren memurları gördüm mesai zaten yeni başladı ne ara yoruldun. sıra numarası yandı vatandaş gelmemişti bir memur hemen sıradakini çağırınken yanındaki memur aldı telefonu oynadı ,5 dk geçti tekrar numara çağırdı yine gelmedi yine aldı telefonu oynadı. vergi dairesinde işim vardı memur dilekçeyi aldı 2 gün sonra çıkar dedi,2 gün sonra gittim işlemde hata vardı .tekrar dilekçe ver dedi,2 gün bekleyemem yapılması lazım deyince 5 dk da işlemi yaptı.memura performansa dayalı maaş verilmeli ve denetlenmeli. atama nereye yapılırsa o şehre yaşamaya giden kira vs gideri olan memura kimse asgari alsın demiyor zaten .
-
Asgari ücretli ve emekliye yapılan artış karşısında memurunki başka bir boyuta geçti. Makas çok açıldı, adaletli değil. Yanlış anlaşılmasın, asgari ücretli ve emekliye yapılan artış çok az kaldı memurunkinin yanında.
-
“43 yaşındaki milyonlarca emeklinin maaşı hangi kaynaktan ödenecekti? Bu ülkeyi Kuveyt falan mı sanıyordunuz? Yerden para fışkırdığını mı?
Kılıçdaroğlu’nun ipe sapa gelmez vaatleriyle gaza gelip EYT yoksa oy yok, ek gösterge yoksa oy yok, kadro yoksa oy yok, atama yoksa oy yok! Vırt yoksa oy yok, zırt yoksa oy yok diyerek ahlaksız siyasete teşne olup şımardıkça şımardınız.
Hükümetten istediğiniz her tavizi aldınız. Üç dört sene boyunca pandemi kriziyle, finansal saldırılarla ekonomik anlamda zayıflamış, üstüne bir de dünya tarihinin en ağır depremiyle büyük bir yıkıma uğramış ülke olduğumuzu umursamadınız bile.
Şimdi ise yağmur gibi gelen zamlarla hop oturup hop kalkıyorsunuz. Ne bekliyordunuz? Şişeden cin çıkmasını ve hazineye para yağdırmasını mı?
Haa, bütün bunlara rağmen hükümetin de hataları olmadı mı? Oldu, hem de çok. Gıda/Market mafyasıyla, akaryakıt mafyasıyla savaşmayı göze alamadı; Yasadışı siyaseti, muhalif medyanın iftiralarını ve algı yönetimini eli kolu bağlı seyretti. İnisiyatif kullanacak dirayetli, becerikli bakanlar... Ezcümle hep beraber hak ettik.”
(alıntı)
-
“Kırk yaşında emekli olmak için EYT isteyenlere bütün partiler birlikte karşı duramadığı için, bedelini gençler vergileriyle ödeyecek.
Ev sahiplerinin çürük evlerini devlet yenilesin diye yaygara çıkardığınız için, bedelini ev sahibi olmayan gençler vergileriyle ödeyecek.
Bedava ve konforlu yurtlarda ücretsiz kalayım, devlet herkese yurt yapsın dediğiniz için, bedelini yurtta kalmayan yeni hayata atılmış gençler vergileriyle ödeyecek.
Her meslek alanında devletten yüzbinlerce atama istediğinizde aslında Biz gençlerin cebinden daha fazla vergi alın dediniz. Maaşlarını siz ödeyeceksiniz.
Aslında Devlet yapsın dediğin her şeyi sen yaparsın, çünkü Devlet bedelini senin cebinden aldığı vergilerle öder.
Seçimden önce çok söyledik, muhalefetin popülist politikalarına kulak asmayın, biz bu hikâyeyi daha önce gördük diye, ama anlamadınız. Şimdi sonuçlarını görüyoruz.”
(alıntı)
-
Ben cumartesi bile çalışıyorum çünkü işler yetişmiyor..
Ha aynı odada çalıştığım mübaşir ise evrakları sakladı ve aylarca yerine atmadı
Ödül olarak rahat birime gönderdiler...
İkimizin aldığı para aynı, peki hak mıdır? ASLA.
-
Ekşi sözlükte hesaplamışlar
Öğretmenlerin bir yılda yaz sömestri ara tatil hafta sonları resmî ve bayram izinleri çıkartsan çalışma gün sayısı 120 gün o günlerde yarım gün işe gidiyor çalışma günü 90 gün branş ise yaklaşık 70 gün işe gidiyor
maaş saat hesaplarsan en yüksek maaş saat hesabı denmiş
birde 1 milyon üzeri bir devlet maaşı karşılıyor 90 gün için dahi 365 gün maaş ödeniyor demişler ekşi sözlükte var buyurun bakın birisi hesap yapmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 8 Temmuz 2023; 12:57:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlkokul mezunu Kamu işçisi tüm yan gelirlerle aylık 32.000 tl alıyor eniştemden biliyorum
Okuyan çocuğu varsa birde eğitim yardınu alıyor Eylül Ekim de öğrenci belgesi veriyor kuruna
Aylık 32000 tl işçi maaşı çok iyi evde tek maaş bile olsa Allah bereket versin
Bunu gören yok herkes sus pus
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 8 Temmuz 2023; 12:55:36 >
Evet yine öğretmenlere b.k atmada gecikmemişler tebrikler
Lafım size değil .
Ne yapmalıydık, belediye işçisi gibi hazırda mı bekleyelim.
Gel o kadar çocukla sen uğraş.
Yarım gün demişsiniz . Yarım günde 7 saat derse giriyorum . Haftada 4 gün okula gidiyorum. Yarım gün diyip lafı atmayın öyle . Gelin üst üste 50 kişilik sınıfta 7saat derse girin . Nefesi başka yerden almaya başlarsınız . Öyle dışardan bakıldığı gibi değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 8 Temmuz 2023; 13:2:31 >
Hayır bu konuda yanlış bilgin var araştırmalısın. Genel olarak 657 ve 399 tabi memurların yüzde 90 sadece KPSS puanı ile işe atanır ( öğretmenler de son yıllarda mülakat geldi fakat genel olarak semboliktir istisnaları söylemiyorum) iyi günler hocam.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yok hocam fazla hesaplamışlar. En fazla 50 gün oluyor yılda. Kalan 315 gün 6 saati yatarak geçiriyor öğretmenler. Sürekli bir şeyler anlatmak da dünyanın en kolay işi. O yüzden eğitim fakülteleri full çekiyor. Bence siz de bir an önce eğitim fakültesi bitirip atanmaya bakın. Bu fırsat kaçmaz. Hem bildiğim kadarıyla üniversite sınavından yeteri kadar puan alan herkese açık eğitim fakülteleri. Bir de radyoloji teknikerliği gibi bir bölüm olması lazım. Adamlar çalışmıyor desem yeridir. İkisinden birine kapağı at bir an önce hocam.
12 bin lira maaş ile son altı ay nasıl geçindi sormadınız ama. Yemek yok,yol ücreti yok,giyim yok,üç ayda bir ikramiye erzak merzak falan yardımları yok. E asgari ücretten az alıyor adam bu mu yani hakkı. Ayrıca bir kaç boş oturan memuru görüp tüm memurları genelliyorsunuz. Kpss ile kendi hakkı ile bir yerlere gelen Memura yükleneceğinize gidin önce belediyelere yüklenin. Torpille kadrolar şiştide şişti maaşlarda kaymaklı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Daha ne istiyorsun hocam. Bir an önce eğitim fakültesine başla, bitirdikten sonra 50 ile atan ve bu fırsatı kaçırma. Başka meslek seçip haftanın 6 günü çalışana kadar öğretmen olup kurtar kendini.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X