Şimdi Ara

MAKARNAYA NE YAğI KULLANILIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
49.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Makarna yapıyorumda şimdi suyu ısıttım ,makarnayı içine atcam,süzücem peki süzdükden sonra hangi yağdan ne kadar koyucam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurisexygüzel -- 25 Mart 2010; 18:25:41 >



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Makarnaya Hangi Yağ Konur?

    Makarnayı lezzetli bir şekilde hazırlamak için doğru yağı seçmeniz önemlidir. Farklı yağ türleri, makarnaya farklı tatlar ve dokular katabilir.

    En Sık Kullanılan Yağlar:

    • Zeytinyağı: Makarnaya hafif ve meyveli bir tat katar. Özellikle pesto soslu veya deniz ürünleri içeren makarnalar ile iyi uyum sağlar.
    • Tereyağı: Makarnaya zengin ve kremsi bir tat verir. Parmesan peyniri ve otlar ile birlikte kullanılarak daha da lezzetlendirilebilir.
    • Ayçiçek Yağı: Nötr bir tada sahip hafif bir yağdır. Makarnayı kızartmak veya sote etmek için uygundur.

    Yağ Miktarı:

    Yağ miktarı makarna miktarına ve hazırlama yöntemine göre değişir. Genel olarak, 500 gram makarna için 2-3 yemek kaşığı yağ yeterli olacaktır.

    Yağ Ekleme Zamanı:

    Yağı makarnanın pişirme suyuna ekleyebilir veya piştikten sonra üzerine gezdirebilirsin. Yağı pişirme suyuna eklersen, makarna daha lezzetli olacaktır.

    Diğer Yağ Seçenekleri:

    • Avokado Yağı: Yüksek duman noktasına sahip sağlıklı bir yağdır. Makarnayı kızartmak için kullanılabilir.
    • Susam Yağı: Makarnaya hafif bir susam tadı verir. Asya mutfağında sıklıkla kullanılır.
    • Hindistancevizi Yağı: Egzotik bir tat katmak için kullanılabilir. Kremalı soslu makarnalar ile iyi uyum sağlar.

    Makarnaya hangi yağı koyacağını seçerken kişisel tercihlerini ve hazırladığın makarna türünü göz önünde bulundur. Doğru yağ seçimi, makarna yemeğini daha lezzetli ve keyifli hale getirecektir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Suyu kaynatırken iki hatta uç yemek kaşığı sıvı yağ atacaksın.Katı yağ kullanıyorsan iki parmağın kalınlığında kes yağı.Tuz da at bir yemek kaşığı suya.Onlar öyle kaynasın kaynayınca makarnayı at.8-10 Dk pişsin arada bir parça alıp bak olmuş mu diye.Kıvama gelince süz.Süzdükten sonra varsa et suyu at tencerenin içine eriyip tamamen karıştığına emin olana kadar karıştır makarnayı süper olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogunNnN

    Suyu kaynatırken iki hatta uç yemek kaşığı sıvı yağ atacaksın.Katı yağ kullanıyorsan iki parmağın kalınlığında kes yağı.Tuz da at bir yemek kaşığı suya.Onlar öyle kaynasın kaynayınca makarnayı at.8-10 Dk pişsin arada bir parça alıp bak olmuş mu diye.Kıvama gelince süz.Süzdükten sonra varsa et suyu at tencerenin içine eriyip tamamen karıştığına emin olana kadar karıştır makarnayı süper olur.



    Hocam ilk defa senden duydum su kaynarken yağ atmayı benim bildiğim süzdükden sonra yağ ile pişircez
  • otele buyurun size öğretelim yemek yapmayı parada kazanırsınızmakarnayı suda haşladınız vitamini nereye gidiyor suya suyu ne yapyorsun döküyorsun size ne kalıyor posası.cevap olarak makarnayı süz soğuk suyla yıka evde bulunan sıvı veya katı yağdan biraz dök biraz daha ateşte bekletip yiyebilirsiniz.benimde canım makarna çekti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sony kamera

    otele buyurun size öğretelim yemek yapmayı parada kazanırsınızmakarnayı suda haşladınız vitamini nereye gidiyor suya suyu ne yapyorsun döküyorsun size ne kalıyor posası.cevap olarak makarnayı süz soğuk suyla yıka evde bulunan sıvı veya katı yağdan biraz dök biraz daha ateşte bekletip yiyebilirsiniz.benimde canım makarna çekti
    Süzme, suyunu az koy su kendi bitsin tam biterkende sana yağ at eridikden sonra afiyetle ye zorlukda çıkarmaz çıkar sok yine yap filan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sony kamera

    otele buyurun size öğretelim yemek yapmayı parada kazanırsınızmakarnayı suda haşladınız vitamini nereye gidiyor suya suyu ne yapyorsun döküyorsun size ne kalıyor posası.cevap olarak makarnayı süz soğuk suyla yıka evde bulunan sıvı veya katı yağdan biraz dök biraz daha ateşte bekletip yiyebilirsiniz.benimde canım makarna çekti
    Deve yağı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MoqoKo

    Deve yağı.

    Alıntıları Göster
    Yanık yag ile denemeni tavsiye ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MoqoKo

    Deve yağı.

    Alıntıları Göster
    sentetik motor yağı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lumpazivagabundus

    sentetik motor yağı

    Alıntıları Göster
    nikine öldüm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MoqoKo

    Deve yağı.

    Alıntıları Göster
    kaynadıktan sonra suyu süzdür..
    tavaya ayçiçek yağı+tereyağı at eriyince makarnayı at tuz at karıştır tamamdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zmax

    kaynadıktan sonra suyu süzdür..
    tavaya ayçiçek yağı+tereyağı at eriyince makarnayı at tuz at karıştır tamamdır.

    Hocam ne yaptın öyle ağır olur ikisi ile


    Sadece tereyağı kullan fakat fazla kaçırma ekşimsi bi hava yaratır fazla tereyağı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiv3n -- 25 Mart 2010; 19:50:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zmax

    kaynadıktan sonra suyu süzdür..
    tavaya ayçiçek yağı+tereyağı at eriyince makarnayı at tuz at karıştır tamamdır.

    Alıntıları Göster
    Ben margarin+sıvı yağ koyuyorum hem tadı güzel oluyor hemde görüntüsü güzel oluyor,birde salçalı kıymalı sos yaptınmı yanına süperr :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nurisexygüzel


    quote:

    Orijinalden alıntı: ogunNnN

    Suyu kaynatırken iki hatta uç yemek kaşığı sıvı yağ atacaksın.Katı yağ kullanıyorsan iki parmağın kalınlığında kes yağı.Tuz da at bir yemek kaşığı suya.Onlar öyle kaynasın kaynayınca makarnayı at.8-10 Dk pişsin arada bir parça alıp bak olmuş mu diye.Kıvama gelince süz.Süzdükten sonra varsa et suyu at tencerenin içine eriyip tamamen karıştığına emin olana kadar karıştır makarnayı süper olur.



    Hocam ilk defa senden duydum su kaynarken yağ atmayı benim bildiğim süzdükden sonra yağ ile pişircez


    su kaynarken 2-3 kaşık sıvı yağ atman gerekir.yoksa makarnalar birbirine yapışır ;)

    su kaynadıktan sonra sıvı yağ ekle, tuzda ekle.
    makarnaları koy 8-10 dakika haşla.

    haşlandıktan sonra bir süzgeçe makarnaları boşalt. hala sıcak olan tencereye 1 ceviz büyüklüğünde yağ atıp erit. (hatta tereyağı varsa değişik bir tat olur.)

    yağ tencerede eridikten sonra süzgeçteki makarnaları tekrar tencereye geri boşaltıp kaşıkla tenceredeki makarnayı bir kaç saniye karıştır.

    bukadar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: climanjero

    quote:

    Orijinalden alıntı: nurisexygüzel


    quote:

    Orijinalden alıntı: ogunNnN

    Suyu kaynatırken iki hatta uç yemek kaşığı sıvı yağ atacaksın.Katı yağ kullanıyorsan iki parmağın kalınlığında kes yağı.Tuz da at bir yemek kaşığı suya.Onlar öyle kaynasın kaynayınca makarnayı at.8-10 Dk pişsin arada bir parça alıp bak olmuş mu diye.Kıvama gelince süz.Süzdükten sonra varsa et suyu at tencerenin içine eriyip tamamen karıştığına emin olana kadar karıştır makarnayı süper olur.



    Hocam ilk defa senden duydum su kaynarken yağ atmayı benim bildiğim süzdükden sonra yağ ile pişircez


    su kaynarken 2-3 kaşık sıvı yağ atman gerekir.yoksa makarnalar birbirine yapışır ;)

    su kaynadıktan sonra sıvı yağ ekle, tuzda ekle.
    makarnaları koy 8-10 dakika haşla.

    haşlandıktan sonra bir süzgeçe makarnaları boşalt. hala sıcak olan tencereye 1 ceviz büyüklüğünde yağ atıp erit. (hatta tereyağı varsa değişik bir tat olur.)

    yağ tencerede eridikten sonra süzgeçteki makarnaları tekrar tencereye geri boşaltıp kaşıkla tenceredeki makarnayı bir kaç saniye karıştır.

    bukadar

    Alıntıları Göster
    Sos tarifide istermisin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: climanjero

    quote:

    Orijinalden alıntı: nurisexygüzel


    quote:

    Orijinalden alıntı: ogunNnN

    Suyu kaynatırken iki hatta uç yemek kaşığı sıvı yağ atacaksın.Katı yağ kullanıyorsan iki parmağın kalınlığında kes yağı.Tuz da at bir yemek kaşığı suya.Onlar öyle kaynasın kaynayınca makarnayı at.8-10 Dk pişsin arada bir parça alıp bak olmuş mu diye.Kıvama gelince süz.Süzdükten sonra varsa et suyu at tencerenin içine eriyip tamamen karıştığına emin olana kadar karıştır makarnayı süper olur.



    Hocam ilk defa senden duydum su kaynarken yağ atmayı benim bildiğim süzdükden sonra yağ ile pişircez


    su kaynarken 2-3 kaşık sıvı yağ atman gerekir.yoksa makarnalar birbirine yapışır ;)

    su kaynadıktan sonra sıvı yağ ekle, tuzda ekle.
    makarnaları koy 8-10 dakika haşla.

    haşlandıktan sonra bir süzgeçe makarnaları boşalt. hala sıcak olan tencereye 1 ceviz büyüklüğünde yağ atıp erit. (hatta tereyağı varsa değişik bir tat olur.)

    yağ tencerede eridikten sonra süzgeçteki makarnaları tekrar tencereye geri boşaltıp kaşıkla tenceredeki makarnayı bir kaç saniye karıştır.

    bukadar

    Alıntıları Göster
    zeytin yağı tabikide




  • quote:

    Orijinalden alıntı: McCarty

    Sos tarifide istermisin

    Alıntıları Göster
    Bizim öğrenci evindeyken geliştirdiğimiz bir taktik vardı.İnanınki nerde yapsam hastası oldular.Olay şu şekilde

    makarnalar(tercihen burgulu).2 yemek kaşığı Sıvı yağda 2 Adet ET SUYU(knorr) tablet ile hafiften koyu kahvre rengine ulaşıncaya kadar kavrulur.acı sevme durumuna göre biraz kırmızı biber son olarak tuz ve sıcak su.Yoğut yanında mutlaka olmalı.

    İnanın tattığınız en güzel markarna olacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LE10

    Bizim öğrenci evindeyken geliştirdiğimiz bir taktik vardı.İnanınki nerde yapsam hastası oldular.Olay şu şekilde

    makarnalar(tercihen burgulu).2 yemek kaşığı Sıvı yağda 2 Adet ET SUYU(knorr) tablet ile hafiften koyu kahvre rengine ulaşıncaya kadar kavrulur.acı sevme durumuna göre biraz kırmızı biber son olarak tuz ve sıcak su.Yoğut yanında mutlaka olmalı.

    İnanın tattığınız en güzel markarna olacak.

    Alıntıları Göster
    TÜRK Yağı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LE10

    Bizim öğrenci evindeyken geliştirdiğimiz bir taktik vardı.İnanınki nerde yapsam hastası oldular.Olay şu şekilde

    makarnalar(tercihen burgulu).2 yemek kaşığı Sıvı yağda 2 Adet ET SUYU(knorr) tablet ile hafiften koyu kahvre rengine ulaşıncaya kadar kavrulur.acı sevme durumuna göre biraz kırmızı biber son olarak tuz ve sıcak su.Yoğut yanında mutlaka olmalı.

    İnanın tattığınız en güzel markarna olacak.

    Alıntıları Göster
    nurisexygüzel Nick süper




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LE10

    Bizim öğrenci evindeyken geliştirdiğimiz bir taktik vardı.İnanınki nerde yapsam hastası oldular.Olay şu şekilde

    makarnalar(tercihen burgulu).2 yemek kaşığı Sıvı yağda 2 Adet ET SUYU(knorr) tablet ile hafiften koyu kahvre rengine ulaşıncaya kadar kavrulur.acı sevme durumuna göre biraz kırmızı biber son olarak tuz ve sıcak su.Yoğut yanında mutlaka olmalı.

    İnanın tattığınız en güzel markarna olacak.

    Harika bende öğrenceyim bu taktiği kullanıyorum süzme derdi vs yok.Tavsiye edilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrhusnu

    quote:

    Orijinalden alıntı: LE10

    Bizim öğrenci evindeyken geliştirdiğimiz bir taktik vardı.İnanınki nerde yapsam hastası oldular.Olay şu şekilde

    makarnalar(tercihen burgulu).2 yemek kaşığı Sıvı yağda 2 Adet ET SUYU(knorr) tablet ile hafiften koyu kahvre rengine ulaşıncaya kadar kavrulur.acı sevme durumuna göre biraz kırmızı biber son olarak tuz ve sıcak su.Yoğut yanında mutlaka olmalı.

    İnanın tattığınız en güzel markarna olacak.

    Harika bende öğrenceyim bu taktiği kullanıyorum süzme derdi vs yok.Tavsiye edilir

    Alıntıları Göster
    1- Su tencereye konur ve kaynamaya bırakılır.
    2- Su ısınınca yeterli miktarda tuz atılır.
    3- Suyun kaynaması beklenir.
    4- Makarna suya koyulur.
    5- Yaklaşık 2 dakikada bir makarnalar birbirine yapışmasın diye karıştırılır.
    6- Makarna kaynayınca ( Burada dikkat edilmesi gereken nokta kesinlikle makarnalar şişip dışı deforme oluncaya kadar ocakta bekletmeyin. ) ateşten alıp suyunu süzün.
    7- Makarna süzgeçteyken tencereye biraz tereyağı biraz sanayağ koyarak yağı eritin.
    8- Makarnanızı tencereye koyun ve yağla bir güzel karıştırıp servis yapın. Afiyet olsun




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.