Şimdi Ara

MAKARNAYA NE YAğI KULLANILIR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
49.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • margarinde olur sıvı yağda olur fark yapmaz ama sağlık açısından sıvı yağ kullanmak gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: K@sToR

1- Su tencereye konur ve kaynamaya bırakılır.
    2- Su ısınınca yeterli miktarda tuz atılır.
    3- Suyun kaynaması beklenir.
    4- Makarna suya koyulur.
    5- Yaklaşık 2 dakikada bir makarnalar birbirine yapışmasın diye karıştırılır.
    6- Makarna kaynayınca ( Burada dikkat edilmesi gereken nokta kesinlikle makarnalar şişip dışı deforme oluncaya kadar ocakta bekletmeyin. ) ateşten alıp suyunu süzün.
    7- Makarna süzgeçteyken tencereye biraz tereyağı biraz sanayağ koyarak yağı eritin.
    8- Makarnanızı tencereye koyun ve yağla bir güzel karıştırıp servis yapın. Afiyet olsun

12 dakika tam ideal vakitidir.

•  MAKARNAYA NE YAğI KULLANILIR?

Tadından yenmez deneyin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: climanjero

quote:

Orijinalden alıntı: nurisexygüzel

quote:

Orijinalden alıntı: ogunNnN

Suyu kaynatırken iki hatta uç yemek kaşığı sıvı yağ atacaksın.Katı yağ kullanıyorsan iki parmağın kalınlığında kes yağı.Tuz da at bir yemek kaşığı suya.Onlar öyle kaynasın kaynayınca makarnayı at.8-10 Dk pişsin arada bir parça alıp bak olmuş mu diye.Kıvama gelince süz.Süzdükten sonra varsa et suyu at tencerenin içine eriyip tamamen karıştığına emin olana kadar karıştır makarnayı süper olur.

Hocam ilk defa senden duydum su kaynarken yağ atmayı benim bildiğim süzdükden sonra yağ ile pişircez

su kaynarken 2-3 kaşık sıvı yağ atman gerekir.yoksa makarnalar birbirine yapışır ;)

su kaynadıktan sonra sıvı yağ ekle, tuzda ekle.
    makarnaları koy 8-10 dakika haşla.

haşlandıktan sonra bir süzgeçe makarnaları boşalt. hala sıcak olan tencereye 1 ceviz büyüklüğünde yağ atıp erit. (hatta tereyağı varsa değişik bir tat olur.)

yağ tencerede eridikten sonra süzgeçteki makarnaları tekrar tencereye geri boşaltıp kaşıkla tenceredeki makarnayı bir kaç saniye karıştır.

bukadar

Bende direk sıvı yağ koyarım kaynayan suya biraz da tuz.. Sonra makarnayı ketçaplayıp yerim

• Bence yağ koyma,makarnayı haşladıkan sonra üzerine katı yag olarak ufak bir parça tereyağ koyabilirsin bunu yerine yağ koymayıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ya da bulabiliyorsan konserve ton balığı birde kavurma olabilir.
  • Ben çok az tereyağı koyuyorum.
  • pişerken sıvı yağ( zeytinyağı veya ayçiçek yağı olabilir) suyunu süzdükten sonra içine bir çorba kaşığı margarin karıştırırsan daha lezzetli olur
  • herkes kullandığı yağı tavsiye etmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 25 Mart 2010; 21:45:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrhusnu

quote:

Orijinalden alıntı: LE10

Bizim öğrenci evindeyken geliştirdiğimiz bir taktik vardı.İnanınki nerde yapsam hastası oldular.Olay şu şekilde

makarnalar(tercihen burgulu).2 yemek kaşığı Sıvı yağda 2 Adet ET SUYU(knorr) tablet ile hafiften koyu kahvre rengine ulaşıncaya kadar kavrulur.acı sevme durumuna göre biraz kırmızı biber son olarak tuz ve sıcak su.Yoğut yanında mutlaka olmalı.

İnanın tattığınız en güzel markarna olacak.

Harika bende öğrenceyim bu taktiği kullanıyorum süzme derdi vs yok.Tavsiye edilir

ben bunu anlamadım,

yağ kızdırılıyor içine bulyon atılıyor kavruluyor

kıtır makarnanın üstüne mi atıyoruz?

haşlanmış makarnanın üzerine mi döküyoruz nasıl oluyor süzme yok demişsiniz ama

• quote:

Orijinalden alıntı: owin

quote:

Orijinalden alıntı: mrhusnu

quote:

Orijinalden alıntı: LE10

Bizim öğrenci evindeyken geliştirdiğimiz bir taktik vardı.İnanınki nerde yapsam hastası oldular.Olay şu şekilde

makarnalar(tercihen burgulu).2 yemek kaşığı Sıvı yağda 2 Adet ET SUYU(knorr) tablet ile hafiften koyu kahvre rengine ulaşıncaya kadar kavrulur.acı sevme durumuna göre biraz kırmızı biber son olarak tuz ve sıcak su.Yoğut yanında mutlaka olmalı.

İnanın tattığınız en güzel markarna olacak.

Harika bende öğrenceyim bu taktiği kullanıyorum süzme derdi vs yok.Tavsiye edilir

ben bunu anlamadım,

yağ kızdırılıyor içine bulyon atılıyor kavruluyor

kıtır makarnanın üstüne mi atıyoruz?

haşlanmış makarnanın üzerine mi döküyoruz nasıl oluyor süzme yok demişsiniz ama

Hayır şu şekilde makarna ve bulyon aynı anda yağda kavruluyor.Merak etmeyin ne kadar kavurrsanız kavurun makarna suyda haşlanır.Su süzme derdi yok derken şu şekilde;suyu göz kararı fazla artmayacak şekilde katın amaç bulyona işleyen su ile markarna içine çekebilsin.afiyet olsun

• Sıvı yağ koymanı öneririm tadı daha güzel oluyor.
    Katı yağ ile güzel olmuyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.