Son zamlardan sonra arabaya lpg kiti taktırmanın, eğer çok yüksek km yapılmıyorsa, anlamı kalmadı. Aynı mesafede harcanan otogaz, benzinden hacmen ortalama %20 daha fazla olur. Lpg güncel fiyatı ortalama 5 lira, benzin de 8 lira diyelim, lpg’deki %20’lik fazladan tüketimi fiyata yansıtırsak daha kolay işlem için iki aracın da yakıtı aynı hacimde yakacağını varsayabiliriz, bu durumda lpg’li araç, yakıtının litresini 6 liraya, benzinli ise 8 liraya alacak demektir. Litre başına 2 lira veya %25 fiyat farkı için LPG kiti taktırmaya para vermeye, motor ömrünü kısaltmaya, lpg’ye bağlı çıkacak türlü sorunlarla uğraşmaya ve onlara da sanayide para harcamaya, bagaj hacmini azaltmaya vesaire değmez. Artık adam gibi atmosferik motorlu araç da eskisi gibi üretilmiyor/getirilmiyor. https://forum.donanimhaber.com/gunumuzde-hangi-markalar-atmosferik-motorlu-araba-uretiyor--147231766 LPG’ye bu tarz zamlar devam edecek gibi görünüyor: Sıfır araba alınacaksa sanırım en iyi seçeneklerden biri toyota’nın hibrit araçları türden araçlar, ama şarj istasyonu sıkıntısı var mı bilmiyorum. Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Haritası https://otonomhaber.com/elektrikli-arac-sarj-haritasi-elektrikli-arac-sarj-istasyonlari/< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 29 Eylül 2021; 19:51:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
LPG’NİN BİTİŞİ

-
-
Daha da artacak lpg, hiçbir anlamı kalmadı hakkaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şarj istasyonu haritası güncel ise bizim İşimiz çok zor yolumuz çok uzun...
Kendi aracım atmosferik lpg’li, ikinci el aldım, aldığımda lpg mevcuttu. Şimdi sıfır araba için en iyi seçenek hibrit araçlar diye düşünüyorum.
297bin tl ye corolla hibrit flame paket guzel secenek bence. 1.4 motora gore yillik 1400tl fazla mtv'si var bunu da hesaba katmak lazim tabi
Benzin-mazotta artacak. Şuan LPG'ye göre çok ucuz kaldılar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sarj istasyonlarinin azligi bir yana, odenilen ucretler akaryakit fiyatlarina yaklasiyor :) elektrikli aracin su an icin ekonomiklik yonunden pek bir manasi yok, turkiye icin tabi
biz ne bitişler gördük. geçin lpg falan bitmez. benzin 10-12 olur lpg yine ucuz kalır.
olmaz diyenlerede hatırlatayım 2-3 yıl önce benzin 5 tl yi geçerse çok farklı sonuçları olur diye gazlıyorlardı halktv de krt de ne oldu ? fıss . bişey olmaz.
-
Düşük hacim turbo benzinli araçların mtv avantajı da var ayriyetten. 1.0 benzinli alıp geçmek lazım lpg falan uğraşılmaz bu devirden sonra.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkgs -- 29 Eylül 2021; 21:1:23 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
aslında hacim sorunu olmayanlar için şehiriçi işe git-gel veya sağa-sola gitme aracı olarak hybrid motorlu Suzuki Swift'ler var. CVT şanzıman ve 1.2 benzinli motorla geliyor dolayısıyla MTV'si de en düşük dilimde. dizel kadar düşük tüketimi var özellikle şehiriçi Hybrid motor ile dizelden de az yakıyor. şarj olayını araç kendi içinde yapıyor, fişe takma olayı yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 29 Eylül 2021; 21:50:15 >
yetkiyi bana verin görün bakalım LPG nasıl 2 lira oluyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Devletin eşel mobil sistemi ile halihazırda benzin ve mazota gelen zamlar şuan pompaya yansımıyor ama onun da bir sınırı var ve sona gelindi.
Önümüzdeki günlerde önce mazot fiyatlarındaki artış pompaya yansıyacak ardından benzindeki artışlar pompaya yansıyacak.
Günün sonunda yine LPG en ucuz yakıt olarak kalacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 29 Eylül 2021; 22:9:19 >
quote:
Orijinalden alıntı: suatcagdas
aslında hacim sorunu olmayanlar için şehiriçi işe git-gel veya sağa-sola gitme aracı olarak hybrid motorlu Suzuki Swift'ler var. CVT şanzıman ve 1.2 benzinli motorla geliyor dolayısıyla MTV'si de en düşük dilimde. dizel kadar düşük tüketimi var özellikle şehiriçi Hybrid motor ile dizelden de az yakıyor. şarj olayını araç kendi içinde yapıyor, fişe takma olayı yok.Onlar hafif hibrit, öyle yakıta falan günlük hayatta sanıldığı gibi bir etkisi yok. Emisyona etkisi var.
Gerçek hibritler tüketim anlamında başarılı.
Hibrit araçlarda şarj etme yoktur. Benzinle giderken şarj olur. Şarj sadece tam elektrikli araçlarda var o da Türkiye’de model olarak baya kısıtlı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hibritler epey pahalı ama genel olarak 1.0 1.3 0.9 benzin turbo çağı artık hocam devir bu bence. Ulaşılabilir hibritler elbette en iyi secenek
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yetkiyi bana berin LPG 10 lira nasıl oluyor görün bu millet mazoşist bineni sever hocam sen yanlış yoldasın böyle söyleyenler ülkede hiç bir dönem kazanamadı :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
toyota da elektrikli araç yok
şarj istasyonlarına bu linkten bakabilirsiniz
-
Sadece yakıtı düşünüyorsunuz. Hybrit aracın idame masrafı ustası. Fındık motorun ömrü hiç aklınıza gelmiyor
-
Lpg li aracın masraf açacak ne turbosu ne dpf si nede enjektörü olacak. Hatta pil ve kira gibi extra giderleride olmayacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
yetkiyi bana verin görün bakalım LPG nasıl 2 lira oluyor
![]() |
Düşük hacim turbo benzinli araçların mtv avantajı da var ayriyetten. 1.0 benzinli alıp geçmek lazım lpg falan uğraşılmaz bu devirden sonra.
|
Daha da artacak lpg, hiçbir anlamı kalmadı hakkaten
|
Genelde fabrika verilerinde %25 fazlası gösteriliyor. %30 fazla olanı dahi gördüm. Yani en az 1,25 litre LPG’ye denk oluyor 1 litre benzin. Ama yukarıdaki bir mesajda görüleceği üzere bizim millete göre fark yok olsa bile 10 litre benzin yerine 11 litre LPG yakıyor. Velhasıl kelam LPG olayı bitmiştir. İlginç bir dönemdi. 1990’ların başında taksicilerin derme çatma yöntemlerle başlattığı bu akım tüm ülkeye yayılıp adeta benzinli arabayı LPG takmadan kullanmanın garipsendiği bir yaygınlığa dönüşmüştü. Buraya kadarmış, bugün itibariyle LPG ile ilgilenmek, LPG’li araç satın almak bana kalırsa delilik. |
Devletin eşel mobil sistemi ile halihazırda benzin ve mazota gelen zamlar şuan pompaya yansımıyor ama onun da bir sınırı var ve sona gelindi.
Önümüzdeki günlerde önce mazot fiyatlarındaki artış pompaya yansıyacak ardından benzindeki artışlar pompaya yansıyacak. Günün sonunda yine LPG en ucuz yakıt olarak kalacak. |
Benzine gelene kadar gaza tekrar zam gelir, demedi demeyin. Benzine gelen zam genelde kur yuzunden oluyor ancak gazin fiyati dolar cinsinden yukseldi + kur farki olarak yansimaya devam edecektir |
Arkadaşlar merhaba. Süper bir test yaptım sonuçlarını yazıyorum
Lpg deposunu tamamen boşalttım. 100 TL’lik gaz aldım. 125 KM kullandım gaz bitti. Km başı; 0.80 kurus. Daha sonra tekrar gaz aldım. Benzinim azdi bitirene kadar turladim bitince gaza geçtim. Benzin testine geçtim. 100 TL’lik benzin aldim ve gazi kapattım. Benzin deposu boşalana kadar 119 KM kullanabildim. Km başı 0,84 kuruş. Ben artık benzindeyim. Lpg’nin çıkartacağı sorunlarda cabası. Not: test şehir içinde yapıldı. |
Lpg: Uzun zamandır yoktum biri demiş öldü, şimdi de yazsınlar kral geri döndü.
|
Lpg hiç olmadığı kadar değerli oldu,lpgnin bitişi değil doğuşu diye konu başlığını değiştirin bence
|
Benzer içerikler
- hyundai staria yorum
- manuel şanzıman neden bozulur
- avrupa yakası araba kullanma yerleri
- radara girdim mi
- 1 milyona alınacak arabalar
- 3008 yeni kasa
- mazda cx 90
- mercedes vision v fiyat
- renault clio 2024
- silence s04
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X