< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
LPG’NİN BİTİŞİ (5. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: alpikomlpg her zaman ve şu anda bile avantajlıdır.bunun tartışması yok.100 tl yakıt ile 300 km yapan varsa buyursun gelsin.neyin tartışmasını yapıyorsunuz.bu arada ortalama hızımda 28 km gösteriyor bu verileri yaparken
Geldim, 100 TL ile 400 km gidiyorum.
(dCi Manuel)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: runo40
Dediginiz sistemler lpg gibi az depo ile cok yakit depolayacaginiz sistemler degil. Yani lng cng lpg gibi sikistirilamadigindan buyuk depolara ihtiyac olacak. Onuda araclara takarsak agirliktan fazla yakacak. Bir de kalori degeride dusuk sanırım.yurtdışında fabrika çıkışı lng/cng olmayan araçlar için; aynı lpg gibi hazır kitleri var ve satılıyor. ve kullanılıyor.
evet mazota,benzine ve lpg ye göre yanma performansı düşük denilebilir. ancak yine de az tüketim değerlerine sahip; hem benzine göre hem lpg ye göre.hatta otobüs/kamyon uygulamaları çok sık yurtdışında.dizel yakıta göre yanlış hatırlamıyorsam yüzde 30 daha tasarruflu deniliyordu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Funnerman33Geldim, 100 TL ile 400 km gidiyorum.
(dCi Manuel)
Alıntıları Gösterben benzinli araçları kastetmiştim.dizel araçla yapılır hocam
-
sekiz silindir
CNG ve LNG nedir? LPG'ye alternatif olur mu? - Sekiz Silindirhttps://www.sekizsilindir.com/2017/06/cng-ve-lng-nedir.html
Hocam inceleyin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Hauntedd
Bunları neyle yapıyorsunuz 1.0 800 kg araba ile mi :) 28 ortalama ile 100 tl 300 km :))
Alıntıları Gösterhocam aracım 2009 model 1200 motor clio3 1150 kg ağırlığı var.herhangi bir abartı sapma falan yok .her seferinde yapıyor bu kilometreleri.konyada yaşıyorum burada genelde 60-70 km hızla akıcı trafik pek dur kalk olmuyor ışıklar haricinde.
-
İnsanlar zaten araçlarını çıkarmıyor... toplu ulaşım yada alternatif 125cc -250cc scooter tarzı vasıtalara geçiyor..
Türkiye de son üç yıldır motorsiklet satışında patlama var özellikle 50-250cc arası.. motora soğuk bakanlar toplu ulaşımı kullanıyor..
İş sahibi takım elbiseli insanlar martı Fenix palm tarzı scooterlar kullanıyorlar ana caddeye yada yakın merkezlere kadar onlarla gidiyor .. sanayide parça fiyatları çok arttı işçilikler çok arttı insanlar zorda kalmadıkça araçlarını tamir bile ettirmiyor..
Tam aksine insanlar zaten madem arabayı çıkarmıyorum şehir içi çok kullanmıyorum yatıyor zaten devamlı bari keyfim olan yüksek hacim bir şey alıyım haftasonu gezerim yada uzun yola onla çıkarım kafasında..
quote:
Orijinalden alıntı: runo40
https://www.sekizsilindir.com/2017/06/cng-ve-lng-nedir.html
Hocam inceleyinindiamart.com
Cng Toroidal Tankhttps://www.indiamart.com/proddetail/cng-toroidal-tank-20212963997.htmlhttps://www.indiamart.com/proddetail/cng-gas-tank-18262475655.htmlwww.indiamart.com
bunlar cng tank modelleri. lpg de ilk çıktığında arabalara; bilinen, hala piyasada buluna-evlerde kullanılan tüpgaz tüpleri bağlanmıştı.hatırlayanlar iyi bilirler bu anlattığımı.
sonra sonra yuvarlak tank modelleri çıktı ve daha sonra stepne tank çıktı. bunlar talep olduğu için zamanla gelişti.
lng değil de cng kitleri daha yaygın otomobiller için. verdiğiniz linki inceledim teşekkür ederim ancak daha farklı kaynakları da incelemenizi tavsiye ederim nacizane. evet yaygınlaşması zor olabilir ancak talep olacağından lpg gibi yaygınlaşacaktır diye düşünüyorum. şuan ülkemizde socar marka petrol istasyonlarında (sanırım toplam 6 adetinde) cng satışı yapılmaktadır.
bu istenirse hızlıca artacaktır/arttırılacaktır.
bütün bunların üstüne şunu da söylemeliyim. cng işi için geç kalındı bence. en az 10 sene önce bu işlerin hukuki altyapısı bitirilmeliydi.
şimdi artık mecburen hibrit ya da tam elektrikli araçlara geçilmeli ancak önümüzdeki 10-15-20 yıl bunların maliyetine yine yetişemeyiz büyük ihtimal.
mecburen mazot,benzin ya da lpg den devam edilecektir diye düşünüyorum(fiyatları ne olursa olsun).
-
LPG güncellendiyse benzinle motorin de güncellenir makas tekrar açılır ve LPG mantıklı hale gelir
quote:
Orijinalden alıntı: Burakk0131
LPG’ye zam gelince hemen benzine de zam gelmeyecek mi diye ağlamaya başlamışlar. Hayırdır benzine zam gelince lpg ucuzluyor mu? Nedir bu hasediniz arkadaş?Mazota deseler neyse de lpgli arac benzinde de gidiyor sonucta keske lpg benzini tam yakalasa da kafamiz rahat benzinde kullansak
LPG ye yapılan zam ile kagıt üstünde 6 TL oldu. Ama benim yaşadığım şehirde(Kilis) hala 4.42-4.78civarına satılıyor. Sizde bölgenizde bakın eminim ucuza satan yerler illaki vardır. Son aldıgım 158 TL lik gaz ile 444 km yaptım. Lpg şuan için hala avantajlı. Ama kiliste
Konuyu açan arkadaş benzin - lpg oranı konusu yanlış gibime geliyor.1 litre lpg 0.55 litre benzine eşdeğer diye biliyorum ben.
Eyaletlere ayrildik herhalde hocam, bolgesel hesaplar yapiliyor artik :D tasrada lpg genelde pahali oluyor. Ben de benzini %7 indirimli alabiliyorum mesela ama gaz icin gecerli degil indirimim
Benzin de 1 yıla kalmaz 10 lirayı geçer.
Kolpa haber, klasik chp yalanı falan diye dolaşanlar vardı en son, üzüldüler galiba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 2 Ekim 2021; 13:14:12 > -
araç model nedir hocam?
-
quote:
Orijinalden alıntı: SïmônAdebïsïLPG ye yapılan zam ile kagıt üstünde 6 TL oldu. Ama benim yaşadığım şehirde(Kilis) hala 4.42-4.78civarına satılıyor. Sizde bölgenizde bakın eminim ucuza satan yerler illaki vardır. Son aldıgım 158 TL lik gaz ile 444 km yaptım. Lpg şuan için hala avantajlı. Ama kiliste
Dandik verimsiz olunca ucuz olur tabi. Shell opet aygaz gibi kaliteli yerlerdeki fiyat önemli
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: lutufi123araç model nedir hocam?
Clio 4 dCi
quote:
Orijinalden alıntı: ReaLGzKolpa haber, klasik chp yalanı falan diye dolaşanlar vardı en son, üzüldüler galiba
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Lpg kitine göre değişiyor. Sizin Lpg kiti nedir?
Aracımda Prins Vsi 2 Di kiti var 12-13 bin lira kit. Benzinde 8 gösterip pompa hesabı 9 yakan araç Lpg de 9,5 litre yakıyor, hatta bazen 45 litre ile 480-500 km yapıyor basmadan kullanırsam. Benzinde de bassam 12 litre yakar araç.
Sakin kullanımda Lpg ile benzin neredeyse aynı yakıyor.
Benzin 7.95 ama Lpg 4.80 şu an evin yanında. Benzinde 100 km de 70 lira Lpg ile benzin dahil maksimum 50 lira yakıyor. Kiti geçen yıl taktığımda 20 değil 35 lira fark ediyordu. Senede 20 bin km yapınca halen gayet tasarruflu oluyor. Bir senedir 300 lira Lpg filtre değişimi hariç masraf açmadı çok şükür.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X