Genelde fabrika verilerinde %25 fazlası gösteriliyor. %30 fazla olanı dahi gördüm. Yani en az 1,25 litre LPG’ye denk oluyor 1 litre benzin. Ama yukarıdaki bir mesajda görüleceği üzere bizim millete göre fark yok olsa bile 10 litre benzin yerine 11 litre LPG yakıyor. Velhasıl kelam LPG olayı bitmiştir. İlginç bir dönemdi. 1990’ların başında taksicilerin derme çatma yöntemlerle başlattığı bu akım tüm ülkeye yayılıp adeta benzinli arabayı LPG takmadan kullanmanın garipsendiği bir yaygınlığa dönüşmüştü. Buraya kadarmış, bugün itibariyle LPG ile ilgilenmek, LPG’li araç satın almak bana kalırsa delilik. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
LPG’NİN BİTİŞİ (4. sayfa)

-
-
Sasircak bisey yok benzine alinca basasin geliyor yine ayni yakiyor.quote:
Orijinalden alıntı: masterapHem benzinde hem lpgde 10lt demek :D lpg li aracim olmasa inanacam
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O kadar performans farki yasiyorsaniz zaten arabaniza yazik
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O zaman da benzinde devam ederiz, yapacak bir şey yok. Ben araç alırken lpg takılı idi, olmasa taktırmazdım. Uzun yolda sakin kullanıyorum, küçük yerde olduğumdan şehiriçi gaza geçmeden yol bitiyor.
Yav he kardeş he sensin ya arabama yazık var mi tanidik afr ayarcisi yaptirayim lpg ile benzinden daha iyi performans alayim. Sürekli bir saldırı her masajda bir kinaye ne zaman biteceksiniz.quote:
Orijinalden alıntı: masterapO kadar performans farki yasiyorsaniz zaten arabaniza yazik
lpg her zaman ve şu anda bile avantajlıdır.bunun tartışması yok.100 tl yakıt ile 300 km yapan varsa buyursun gelsin.neyin tartışmasını yapıyorsunuz.bu arada ortalama hızımda 28 km gösteriyor bu verileri yaparken
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpikom -- 1 Ekim 2021; 1:31:40 > -
Bunları neyle yapıyorsunuz 1.0 800 kg araba ile mi :) 28 ortalama ile 100 tl 300 km :))quote:
Orijinalden alıntı: alpikomlpg her zaman ve şu anda bile avantajlıdır.bunun tartışması yok.100 tl yakıt ile 300 km yapan varsa buyursun gelsin.neyin tartışmasını yapıyorsunuz.bu arada ortalama hızımda 28 km gösteriyor bu verileri yaparken
-
Şimdi Sheelden 4.55e aldım zam gelmemis
Benzine ve mazota zam gelmeyecek mi?
-
Bu hangi uygulama hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
LPG’ye zam gelince hemen benzine de zam gelmeyecek mi diye ağlamaya başlamışlar. Hayırdır benzine zam gelince lpg ucuzluyor mu? Nedir bu hasediniz arkadaş?
Aynen lpg yüzünden hiç arıza çıkmıyor zaten sübap erimesiydi motor bitmesiydi falan yaşanmıyor hiç.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Fuelio
harika bir haber. ben hep 50 liralık alıyorum.
Toyota nın hibrit araçları şarj edilmiyor. Bataryayı fren geri kazanımı vs ile kendisi dolduruyor. Bu gücü de akaryakıtlı arabaların en verimsiz olduğu kalkış anı gibi yerlerde kullanıyor daha çok.
küçük hacimli turbolu benzinli araç daha mantıklı bence. orijinal kullanım da bence rahatlık ve avantaj.
çift kavramalı şanzıman sevemeyenler için turbosuz otomatik benzinli vtec motorlu yeni honda city de mantıklı diyebilirim.
tam otomatik tercih edecekler için güzel seçenek.
aksi taktirde 0.9 - 1.0 - 1.1 - 1.2 turbo benzinli çok ideal şu ortamda.
cng/lng yakıtına bir türlü izin çıkmadı tam olarak. sadece kamyonlarda ve şehir içi otobüslerde kullanımına izin var diye biliyorum.
esasında cng/lng sistemleri ile kullanım daha ekonomik ve çevreci ama maalesef lpg'nin önü tıkanmasın diye izin verilmiyor herhalde.
-
İnsanlar iyi ki biraz bir şeyi ucuza kullanıyordu. Tabi olmaz öyle şey hemen onu yok etmeliler. Benzinle aynı fiyata geleceğini düşünüyorum. Yeter ki insanlar bir şeyi ucuza kullanamasın. Ulan ağız dolusu küfür etmek istiyorum. Sebep olan herkese Lanet olsun...
-
https://forum.donanimhaber.com/lpg-ye-buyuk-duzenleme--150701093
Dediginiz sistemler lpg gibi az depo ile cok yakit depolayacaginiz sistemler degil. Yani lng cng lpg gibi sikistirilamadigindan buyuk depolara ihtiyac olacak. Onuda araclara takarsak agirliktan fazla yakacak. Bir de kalori degeride dusuk sanırım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X