Şimdi Ara

Sadece Model numarasına bakarak TV almayın. Dolandırılmayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
8
Favori
10.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GEçen sene arkadaşım rtings sitesindeki inceleme notlarına bakarak tv aldı. Gittim test ettim model numarası yüksek ama gelen ürün yurtdışında orta segment satılan ürün ile aynı. Türkiyedeki müşterileri aptal yerine koyuyorlar.

Siz üst model aldığınızı zannediyorsunuz.

. Ayrıca nerede panel hatası , kalite kontrolden geçmeyen ürün var Türkiyeye gönderirler. Orta segment tvleri üst modelmiş gibi numaralandırırlar.

Kasası ve çerçevesi uyuşabilir ama iç donanım farklı. Model nosuna bir harf ekliyor yada sonuna TR kodu ekliyor bambaşka ürün gönderiyor.

Dh forumu Tv Pazarlamacıları ile doldu taştı , şu forumda gerçekleri söyleyenler banlanıyor. Büyük ihtimalle bu konuyuda silecekler.

Tv alacaksanız internetteki rtings avsforum vss inceleme puanlarına bakarak değil , mağazada inceleyerek test ederek alın. Görmeyip test etmediğiniz ürünü almayın.

Bir dost.

Ekleme: Ayrıca alacağınız TV ücreti Tüketici Hakem Heyeti üst limiti olan 30.000 Tl yi geçmesin. Sonra mahkemelerde sürünür durursunuz.

..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 6 Ocak 2023; 11:24:28 >

• bende bir dost tavsiyesi veriyim.

sadece bu üstteki ile bitmiyor olay,

mağazaya gidiyorsunuz sıfır TV alıyorum diye seviniyorsunuz. halbuki bir çoğu size teşhir ürün satıyor haberiniz bile olmuyor.

kutuları hep alttan açıyorlar üstteki bant ile oynamıyorlar alttan açtıklarını ise kurutma makinesi ile dikkatlice söküyorlar. ürünler temizleniyor paketleniyor sıfırlanıyor.

eğer bir lekesi varsa misal ekran da el parmak izleri bazen yoğun ise belli olabiliyor. bu durumda zaten bilgili olan kurulum ekibi evinize kuruluma gittiğinde güya acelesi varmış gibi yapıp ürünü

kapıda açmış bir şekilde getiriyor getirirken de elini bilerek ekrana değdiriyor sonra güya ekrana benim elim değmiştir hesabı siliyor falan.

böyle tonla TV satıyorlar. bu ortamda bulunmuş biri olarak söylüyorum. öyle sadece 2-3 binlik tv ler değil 15-20k lık OLED lere kadar.

çok dikkatli kişiler anlayıp itiraz ediyor kavga ediyor. onlara tekrar daha temiz teşhir ürünleri bulup yolluyorlar. düşünün AVM lerde yapılıyor bu olaylar. öyle basit yerler de değil.

bir şey almak ne aldığını bilmek çok zor oldu bu devirde.

bir türk markasının da tv si toplama resmen. farklı ürünler kullanıyor aynı model aynı tv falan cidden çok karambol.

Bu işin aynısını yerli bir dondurma firmamız da yapmıştı. Gıdadedektifi.com oluşumu ortaya çıkarmıştı hemde. Markanın aynı isimli ürününde Türkiyeye satılanında Süt ve meyvenin toplam oranı % 1,4 iken İngilitere veriyonunda %24.

İngiltere versiyonunda süt ve meyve oranı 17 kat daha fazla. Bunu yapan da yerli firmamız yani kendi memleketini 2. sınıfa koyuyor.

haklı olabilirsiniz ama şu da var

elektronik biraz şans isidir kimi s3 samsung telefon alir yillarca tabir yerindeyse essek gibi sürer

kimi s22 alir basina gelmeyen kalmaz

kimi lg tv alir benim bacanak misal yillardir tik demeden calisiyor kimi son model oled alir ikinci senesi cortlar. yani savunmak icin soylemiyorum ama illaki her markada olabiliyor bu tip durumlar

Yıllar önce paralel ithalat bir TV almıştım. 8 yıl oldu. Memnunum. Allah Korelilerden razı olsun. Onlar olmasa bizi nasıl oyarlardı haberiniz bile yok. Korelilerin esamesi okunmaz iken hikko bir Sony trinitronun bir şahin parası olduğunu hatırlayanınız var mıdır bilmem.

TV alırken "akıllı" özelliklerine hiç bakmadım. Bana sadece HDMI lazım. Kalanı gereksiz. Aslında 47" monitör lazım. Hoparlör de önemli değil. Akıllı özelliklerin bir raspberry ile içinden geçerim. Raspberry bu aralar pahalı. Sizin güzel hatrınıza Odroid C4 olsun. Orange Pi bile olur. 50 dolara içinden geçerim, ki benim TV'nin altında amfi gibi görünen bir kasanın içinde i5 işlemcili HDD serverı var. İçine vm kurup istediğim yazılımı atarım.

TV alırken sadece görüntü kalitesine ve siyahı ne kadar siyah ve köşelerde ışık taşması var mı yok mu ona bakarım. Beğendiğim üç ürün kaldı ise içinden en ucuzu neyse onu alırım.

"Akıllı" zamazingoların 3 yıl içinde patates olacağı ama TV'yi kabalama 12 yıl kullanacağım düşünülürse, akıllı özelliklere kuruş vermem.

Uzun zamandır TV bakmadığım için uzak kaldım. Display port olanı varsa tercihim olur. Benim TV 3d. Toplasan 5 kere 3d bir şeyler izlemişimdir. Bir de artık VR var. TV'de 3d saçma. Hala 3d TV satılıyorsa ona da para vermem mesela.

42" TV bakıyorsam ve bütçe düşükse 4k'ya pek kasmam. Olsa iyi olur, ama olmasa dünyanın sonu değil. 47, 55 falan diyorsak 4k iyi olur.

Evet. Aklıma gelenler bunlar.

Türkiye'de aynı modelde donanım farklılığına gelince: Hiç şaşırtmayan bir durum. Açın bir ABD fiyatlarına bakın. Vergi daha az, 25 kat daha çok satan bir pazar; ama fiyatlar çok yakın. Bu durum zaten ortada bir hinlik olduğunun kanıtı. Ama genelde tv modellerinin sonsuzluğa uzanan model numaraları olur. 47tbwwu-sht1177 falan gibi. işte sen aramanı 47tbwwu diye yaparsan şapa oturursun. Çünkü sıkıyorum, sbu1177 modelinin donanımı iyidir. sht1177 daha kötüdür. Aynı durum bilgisayar monitörlerinde de mevcuttur.

İkinci dünya ülkesinde yaşadığınızı unutmayın. Fakirsiniz. Fakiriz. Madem fakiriz ve madem vasat mala mahkumuz, boşa çok para vermeyin.

Bu yeni bir şey değil. Avrupalı ve Amerikalı şirketler de yıllardır aynısını yapmaktalar zaten. Ayrıca Türkiye'ye has bir konu da değil bu. Doğu Avrupa ülkeleri için de benzer olay geçerli.

ekşi sözlük
    aynı ürünün türkiye için daha kalitesiz üretilmesi
    https://eksisozluk.com/ayni-urunun-turkiye-icin-daha-kalitesiz-uretilmesi--2427953?a=nice

Şu artık klasikleşmiş: Doğru söyleyeni banlıyorlar, yok bu konuyu da silerler vs söylemlerinden vaz geçin.

Kaç sene yöneticilik yaptım. Bütün forumlardan sorumlu idim. Bugüne kadar hiç bir insanın haklı gerekçeli konusunu silmedim, kimse de silmez.

Mesela adam konuda haklı ama hukuktan bir haber. Haklı olduğu konuda haksız düşüyor. Dolaylı yoldan hakaret ederek konu açanlar, hukuktan bi haber olup konu açanlar.

Ondan sonrada konumu sildiler. Yok dh şöyle yok dh böyle.

Haa, ben demiyorum ki dh de yönetici admin hiç hata yapmaz veya fikir ayrılıkları olmaz, olabilir.

Hiç bir yönetici admin kafasına göre adam banlamaz, attırmaz. Gürkan hoca fişini çeker adamın.

• Kore çöpleri hangi markalar oluyo hocam?

• Coğrafya kaderdir.

• haklı olabilirsiniz ama şu da var

elektronik biraz şans isidir kimi s3 samsung telefon alir yillarca tabir yerindeyse essek gibi sürer

kimi s22 alir basina gelmeyen kalmaz

kimi lg tv alir benim bacanak misal yillardir tik demeden calisiyor kimi son model oled alir ikinci senesi cortlar. yani savunmak icin soylemiyorum ama illaki her markada olabiliyor bu tip durumlar

• Dogruluk payi olabilir, bu kadar çok ölù piksel cikmiyor yurt disinda satilan cihazlarda , 2. Kalite urun geliyor bence de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Kore çöpü almayın o zaman Çin çöpü mü alalım alternatif ne

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bende bir dost tavsiyesi veriyim.

sadece bu üstteki ile bitmiyor olay,

mağazaya gidiyorsunuz sıfır TV alıyorum diye seviniyorsunuz. halbuki bir çoğu size teşhir ürün satıyor haberiniz bile olmuyor.

kutuları hep alttan açıyorlar üstteki bant ile oynamıyorlar alttan açtıklarını ise kurutma makinesi ile dikkatlice söküyorlar. ürünler temizleniyor paketleniyor sıfırlanıyor.

eğer bir lekesi varsa misal ekran da el parmak izleri bazen yoğun ise belli olabiliyor. bu durumda zaten bilgili olan kurulum ekibi evinize kuruluma gittiğinde güya acelesi varmış gibi yapıp ürünü

kapıda açmış bir şekilde getiriyor getirirken de elini bilerek ekrana değdiriyor sonra güya ekrana benim elim değmiştir hesabı siliyor falan.

böyle tonla TV satıyorlar. bu ortamda bulunmuş biri olarak söylüyorum. öyle sadece 2-3 binlik tv ler değil 15-20k lık OLED lere kadar.

çok dikkatli kişiler anlayıp itiraz ediyor kavga ediyor. onlara tekrar daha temiz teşhir ürünleri bulup yolluyorlar. düşünün AVM lerde yapılıyor bu olaylar. öyle basit yerler de değil.

bir şey almak ne aldığını bilmek çok zor oldu bu devirde.

bir türk markasının da tv si toplama resmen. farklı ürünler kullanıyor aynı model aynı tv falan cidden çok karambol.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu yeni bir şey değil. Avrupalı ve Amerikalı şirketler de yıllardır aynısını yapmaktalar zaten. Ayrıca Türkiye'ye has bir konu da değil bu. Doğu Avrupa ülkeleri için de benzer olay geçerli.

Sadece Model numarasına bakarak TV almayın. Dolandırılmayınekşi sözlük
    aynı ürünün türkiye için daha kalitesiz üretilmesi
    https://eksisozluk.com/ayni-urunun-turkiye-icin-daha-kalitesiz-uretilmesi--2427953?a=nice
  • Alım gücün yoksa tabiki alt seviye gönderecekler senin ülkene. 10 bin TL'lik ürünü 1.kalite olarak 20 bin deseler kaç tane satabilecekler. Mercedes neden Renault motoruyla araba üretti. İşte böyle böyle....

• vestel falan mı alalım o zaman

• Geçen ay Kıbrıs da idi mallbora tüketen bireyim buradan gider iken 1 paket götürdüm oradan inip girneye gidince büfeden aldım 1 paket daha inanın 2 kat daha güzel neyse gelir iken kendime aldım arkadaşa da ufak hediye diye 1 pkt parlement aldım kendiside parlement tüketiyor onunda demesi öyle
    Parlement ama almanayadan geliyormuş mallbora da Türkiye de üretilmişdir yazıyor hatta bugün de markete gidemedim evdeki stoktakinden yaktım inanın biz de satılanlardan daha kaliteli

• Hellmonger kullanıcısına yanıt

kimin aklına gelir...

• coğrafya kader diye boşuna denmiyor. Birim fiyat olarak yurtdışı ile aynı ürünlere 2 kat 3 kat para verip alıyoruz ama adamlar herşeyin en kalitelisini kullanırken biz 3. kalite çer çöp kullanıyoruz.

Meyvenin sebzenin hormonlusu gümrükten geçmezken bizde hormonu yetmiyor 3. kalitesi satılıyor manavda pazarda.

Elektronik ona keza tabi bu sadece alabildiklerimiz alamadıklarımıza gelince daha içler acınası bir durumdayız.

Bilgisayarmış,playstation mış iphone muş çoluk çocuk yaz harçlığıyla alırken bunları biz mühendis maaşıyla alırken tereddüt ediyoruz 8-10 ay taksitte nasıl öderiz diye

• Hellmonger kullanıcısına yanıt

Şuanda kaçak gelen kutusu açık iphone cihazlarada Sirkeci’den 100 tl ye bant alıp temizleyip bantlarını yapıştırıp 10-20 günlük aktif edilmiş cihazları kapalı kutu diye satıyorlar.

• Almanya dan hediye gelen Sony marka kulaklığın kutusu bile özenli yapılmıştı.Aynı ürünün TR pazarında basit bi kutuyla satıldığını düşünüyorum.

• hazarcep H kullanıcısına yanıt

Konuyla alakasızda hocam aşağıda fotoğraflarını koyacağım sigarada Irakta üretiliyor birebir aynı kaçak ürün 😂😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vladicius -- 4 Ocak 2023; 2:31:3 >

• Şu artık klasikleşmiş: Doğru söyleyeni banlıyorlar, yok bu konuyu da silerler vs söylemlerinden vaz geçin.

Kaç sene yöneticilik yaptım. Bütün forumlardan sorumlu idim. Bugüne kadar hiç bir insanın haklı gerekçeli konusunu silmedim, kimse de silmez.

Mesela adam konuda haklı ama hukuktan bir haber. Haklı olduğu konuda haksız düşüyor. Dolaylı yoldan hakaret ederek konu açanlar, hukuktan bi haber olup konu açanlar.

Ondan sonrada konumu sildiler. Yok dh şöyle yok dh böyle.

Haa, ben demiyorum ki dh de yönetici admin hiç hata yapmaz veya fikir ayrılıkları olmaz, olabilir.

Hiç bir yönetici admin kafasına göre adam banlamaz, attırmaz. Gürkan hoca fişini çeker adamın.

• Yıllar önce paralel ithalat bir TV almıştım. 8 yıl oldu. Memnunum. Allah Korelilerden razı olsun. Onlar olmasa bizi nasıl oyarlardı haberiniz bile yok. Korelilerin esamesi okunmaz iken hikko bir Sony trinitronun bir şahin parası olduğunu hatırlayanınız var mıdır bilmem.

TV alırken "akıllı" özelliklerine hiç bakmadım. Bana sadece HDMI lazım. Kalanı gereksiz. Aslında 47" monitör lazım. Hoparlör de önemli değil. Akıllı özelliklerin bir raspberry ile içinden geçerim. Raspberry bu aralar pahalı. Sizin güzel hatrınıza Odroid C4 olsun. Orange Pi bile olur. 50 dolara içinden geçerim, ki benim TV'nin altında amfi gibi görünen bir kasanın içinde i5 işlemcili HDD serverı var. İçine vm kurup istediğim yazılımı atarım.

TV alırken sadece görüntü kalitesine ve siyahı ne kadar siyah ve köşelerde ışık taşması var mı yok mu ona bakarım. Beğendiğim üç ürün kaldı ise içinden en ucuzu neyse onu alırım.

"Akıllı" zamazingoların 3 yıl içinde patates olacağı ama TV'yi kabalama 12 yıl kullanacağım düşünülürse, akıllı özelliklere kuruş vermem.

Uzun zamandır TV bakmadığım için uzak kaldım. Display port olanı varsa tercihim olur. Benim TV 3d. Toplasan 5 kere 3d bir şeyler izlemişimdir. Bir de artık VR var. TV'de 3d saçma. Hala 3d TV satılıyorsa ona da para vermem mesela.

42" TV bakıyorsam ve bütçe düşükse 4k'ya pek kasmam. Olsa iyi olur, ama olmasa dünyanın sonu değil. 47, 55 falan diyorsak 4k iyi olur.

Evet. Aklıma gelenler bunlar.

Türkiye'de aynı modelde donanım farklılığına gelince: Hiç şaşırtmayan bir durum. Açın bir ABD fiyatlarına bakın. Vergi daha az, 25 kat daha çok satan bir pazar; ama fiyatlar çok yakın. Bu durum zaten ortada bir hinlik olduğunun kanıtı. Ama genelde tv modellerinin sonsuzluğa uzanan model numaraları olur. 47tbwwu-sht1177 falan gibi. işte sen aramanı 47tbwwu diye yaparsan şapa oturursun. Çünkü sıkıyorum, sbu1177 modelinin donanımı iyidir. sht1177 daha kötüdür. Aynı durum bilgisayar monitörlerinde de mevcuttur.

İkinci dünya ülkesinde yaşadığınızı unutmayın. Fakirsiniz. Fakiriz. Madem fakiriz ve madem vasat mala mahkumuz, boşa çok para vermeyin.

• Başka bir sektörden örnek vereyim. Nestle'de yıllarca çalıştım. Kahve çekirdeği kalitesi atıyorum İtalya 'ya giden Nescafe Gold' da A kalite ise Türkiye ve benzer ülkelere D kalite gelir.

Fiyatlandırmaya ise baktığınızda da italya alım gücüne göre burda daha pahalı olur. Çok uluslu şirketlerin tüm Dünyayı kapsayan Global kazanç ile kar sistemi adını verdikleri sistem böyle işlemektedir. Çikolata mevzusuna hiç girmeyim çıkamayız :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaciTTOR -- 4 Ocak 2023; 9:55:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.