Şimdi Ara

su aıtma cihazları sağlıklı mı (okumadan karar vermeyin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • son yıllarda yiyeceklerimize daha çok dikkat etmeye başlarken içtiğimiz suya da aynı özeni gösterir olduk bunun en büyük nedeni sanayileşme hava kirliliği çevre kirliliği su kirliliği yani çevremizin git gide kirlilik düzeyinin artması. bunca kirlilik içinde hayatımızı sağlıklı bir şekilde devam ettirmek zamanla daha da güç bir hal almaya başladı. yiyeceklerde GDO içme sularında klor, kireç ve tarımsal atıklar hastalıklara zemin hazırlayan en büyük etkenlerdir. yiyecekleri ambalajında ve sağlık bakanlığı denetiminde tüketmeli peki suyu nerden temin etmeli ?

    şebeke suyu kirli olduğu için suyun içindeki mikropları öldürmek ve zararı azaltmak için içine klor atılmaktadır fakat sulandırılmış çamaşır suyu diye tabir edilen klor esasında insan sağlığını da tehdit eden etken bir maddedir. fakat şu an için daha iyi önlemler alınmamakta yüksek oranda sonuc verecek önlemler de yerel yönetimlerin bütçelerine ciddi manada zarar vereceğinden bu yönteme devam edilmektedir.

    peki belediyeden (şebekeden) gelen ve musluktan içtiğimiz su sağlıklı değilse hangi suyu içeceğiz ?

    - şebeke suyu aslında içme değil artık nerdeyse kullanma suyu olarak bile tehlikeli bir hal almaya başladı alternatif olarak damacana veya su arıtma cihazları seçenekleri önümüzde duruyor.

    son yıllara kadar artan damacana tüketimi aslında pek de sağlıklı bir tercih olmadığı şişelerin iyice dezenfekte edilmediği ve birçok markanın yasaklanması yüzünden çoğumuzun arıtma cihazlarına yönelmesine sebep olmuştur.

    Peki arıtma cihazları ne kadar kullanışlı ve sağlıklı ?


    -uygulama olarak arıtma cihazları günlük ortalama 250-300 litre civarı su arıtma kapasitesine sahip olması eve aldığımız ve sadece 19 litre olan damacanalara göre teoride daha cezbedici durmaktadır.

    damacanaların vakitsiz bitmesi , personellerin eve kadar girmesi , doldur boşaltların zahmetli olması, kapasitesinin 19 litreyle sınırlı olması en kötü handikaplar.

    -arıtma cihazının kötü tarafları ise ; bir defada ortalama 500-900 tl arası ücretlerde gezinmesi ve mutfak tezgahımızda arıtma muslugu icin parmak çapında bir delik açma mecburiyetimizin olması.

    gerçi yıla böldüğümüzde bir defada arıtma cihazına verdiğimiz para damacanaya verdiğimiz miktardan kat kat düşük kalmakta ve kendini amorti etmekte olduğunu goruyoruz yani uzun vadede daha ekonomik.

    peki teorik ve teknik olarak arıtma cihazı bu kadar kullanışlı peki ne kadar sağlıklı ?


    - arıtma cihazı şuan her yerde ve herkesin sattığı yetkili yetkisiz herkesin sağlığa uygun olsun olmasın internet ortamında yüzlerce marka binlerce modelle yerini almış durumda.

    peki bu kadar marka model varken hangisinin sağlıklı olduğunu nasıl anlıyacağız ?

    Arıtma cihazı alırken dikkat etmeniz gereken unsurlar; firmanın güvenirliği, servis ağı , garanti süresi, kullanıcı yorumları, üründe kullanılan malzeme ve tabiki filtreler.

    bu makaleyi yazmadan önce inceleme ve kullanma şansı bulduğum ve bu deneyimi mi benim gibi kararsızlık yaşayan ve çözüm bulmakta zorlanan kişilerin vakit ve nakit kaybı yaşamamaları sağlıklı bir şekilde sularını içmeleri ve sevdiklerine içirmeleri için paylaşmak istedim.

    almadan önce yaptığım uzun süreli araştırmalar sonucunda ilk defa üretilen ve üretiminde özellikle çocuklu ailelerin düşünüldüğü, doğallığın ön planda tutulduğu bir model keşfettim ve yerinde görme imkanı buldum.gittiğim işletmede birçok model vardı fakat foktor oldugumu soyleyince bana organik olan modellerini önerdiler ve benim için en doğru seçimin bu olacağını söylediler.organik su arıtma modeli kulağa hoş geldiğini ama izin verirlerse incelemek istediğimi söyledim anlayışla karşıladılar. yaptığım incelemede cihazda kullanılan plastik numarasının 5 olması beni ilk sevindiren done oldu. filtrelerin tümünün şeffaf içinde kullanılan taşların ne olduğu o taşların ve filtrelerin renk ve şemaları içeriği ve etken maddelerini ve belgeleri uzun uzun inceledim.

    filtrelerin tümünün doğal olması, yapay tatlandırıcı ve katkı maddesinin kullanılmaması beni çok sevindirdi. mineral filtreye ek son aşama olarak kullanılan detox (infrared) filtre de çok ilgimi çekti. o da diğer filtreler gibi şeffaf ve ilginç bir yapısı vardı gerçekten he filtre de kullanılan taşların rengi ve yapısı farklı ve adeta rengarengkti. yani nerdeyse su içmek icin degil süs olsun diye almayı dusundum bi ara :)

    bir süredir kullanıyorum 10 yılda garanti verdiler sanırım kullandıkları malzemeye güvendikleri için. bana tavsiye edilen ve kullandığım ürün istanbul delüx 2014 organik su arıtma modeliydi.içimi hafif ve tadı güzel. umarım hep böyle devam eder.

    siz siz olun yiyeceklerinizde gösterdiğiniz özeni içme suyunuzda da gösterin ve doğallıktan asla ödün vermeyin zira etkileri bazen hemen bazende uzun vadede ortaya cıkar ve uzun vadede ortaya cıkan semptomlar malesef ciddi hastalıkların habercileridir.

    NOT: Orjinalden alıntıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teacher47 -- 26 Nisan 2014; 23:53:01 >







  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.