Şimdi Ara

silinebilir. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
499
Cevap
6
Favori
106.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
430 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

+ bide zam gelir ona 1 sene de 2 katına çıkar.
  • şu yoldan geçen enayi varmı?? yolu anlatsın bi hele nasıl olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ondan sonra Diyanet, gençler neden deist ya da ateist oluyor diye ebeveynlere kızıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

şu yoldan geçen enayi varmı?? yolu anlatsın bi hele nasıl olmuş
    Ramazan bayramında TIR büyüklüğünde afiş asmışlar, ücretli olduğunu bilmeden girdim.
    Daha sonra da bana girdi tabii ki
    Yol çok güzel ve süre oldukça kısalmış ama bir daha *ikseler girmem orası da ayrı.
  • 80-16=64 milyon köprüyü görmeden, sırf yandaş zengin etmek için vergi verecek Rant talan peşkeş ekonomisi. Hayaldi gerçek oldu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rollbar

Özel sektör devlet bankasının garantili kredisiyle, cebinden 5 kuruş çıkmadan, işi ederinin 10 katına yapsın.

Devlet bu derece "risk" alan özel sektöre, geçiş garantisi diye bir saçmalıkla bizim vergilerimizden çatır çatır bu parayı ödesin.

Özel sektör devlet bankasına gidip "ühü ben borcumu ödeyemiyorum 25 sene erteler misiniz" desin. Ama garanti geçişleri cukkaya indirmeye devam etsin.

Vergisiyle zaten garanti geçiş bedeline ortak olan vatandaş, bir de bu yolu kullanırken benzin parası kadar yol kullanım bedeli versin. Buna tepki göstersin.

Burada da iki zırto "ehehe bozuk yol orada al kullan oradan geç" desin.

Arkadaş, birincisi öbür yol neden bozuk? İkincisi yeni yol neden bu kadar pahalı? Biz zaten vatandaş olarak finanse ediyoruz yolu, bir de adamın cebine harçlık koyuyoruz. Yaparsın 40 lira, kimsenin gıkı çıkmaz.

Feribotçuları üzmemek için köprü fiyatını köklüyorlar burada, olacak iş mi?
    Oo çakma aydın piyasası açılmış ederinin iki katı diyorlardı 10 katına kadar çıkmışlar hahahah

• quote:

Orijinalden alıntı: ccsn

Yazıldı mı bilmiyorum ama, İstanbul İzmir arası hangi hesaba göre 3.5 saat. Navigasyon en az 5 saat gösteriyor o da eskihisardan açarsam. Hangi güzergah 3.5 saat sürüyor bilen varsa aydınlatsın lutfen.
    yolun 416 km olduğu söylendi, cc'yi 120 km sürate kilitleyip gidersen 3,5 saatte alıyorsun.
    haritalardaki 5,5 saatlik güzergahda bursa görükle kavşağına kadar o-5 üzerinden gidiyorsun daha sonra seni d200 yoluna sokuyor
    o-5 yolu görükleden sonra navi de gözükmüyor güncellenince görürsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degobar -- 5 Ağustos 2019; 16:4:48 >
  • He 3 buçuk he. 3+1 65 m2 gibi her şeyiniz yalan her şeyiniz göstermelik.

• quote:

Orijinalden alıntı: pelstina

Bence bir süre bedava olmalıydı. Mesela 1-2 ay. İnsanlar bedel ödemeden farkı görmeli ve ona göre ücretli otobanı mı yoksa bedava olan devletin yolunu mu kullanması gerektiğini, aradaki farka değip değmeyeceğini görmeliydi. Pahalılık meselesi ise haklı ve yerinde bir şikayet fakat ucuz yada bedava olacak hali de yok, dünyanın pek çok ülkesinde şehirlerarası otobanlardan ücret alınıyor. İstanbul'daki Kuzey Marmara otoyolu da inanılmaz derecede pahalı, 20-30 km için 15 lira para ödedim.
    pazar akşamları şileden dönerken avcıkoruya kadar yol tıkanıklığından 1 saatte gelebiliyorsun, oradan kuzey marmaraya giriyorum 22 liraya kavacık ümraniye arasından teme girip bostancıya 35 dk. ulaşıyorum girmesem çakmak köprüsüne ulaşmam 2,5-3 saati buluyor alemdağ-şile yolu artık özyeğin üni.den ümraniyeye kadar şehir içi oldu.

• insanlar nasıl bu kadar zır cahil olabiliyor hayret!
    devletin cebinden 5 kuruş çıkmıyormuş peh!

adam gidiyor devlet bankasından kredi çekiyor
    yani cebinden 5 kuruş çıkmıyor
    sonra o parayla yolu yapıyor
    o yoşdan isterse 1 adam bile geçmesin devletten çatır çatır parasını alıyor

ya da 60,000 nüfuslu şehire havaalanı yapıyor
    2 milyon yolcu garantili de sözleşme imzalıyor
    ondan sonra her sene çatır çatır paralar yatsın hesaba

bunları görmemek/anlamamak için kara cahil ya da ağır enayi olmak gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemesis

Git gel 512tl. Düşünsenize amerikada avrupada böyle fiyatlı bir yol yapmaya kalksalar (512$ veya 512€) hükümetler düşer. Herkes istifa eder.
    senin paran pul olduğu için geçiş ücreti pahalı oluyor, manhattan'da bir saatlik otopark ücreti 35 usd, sen ist-izm arasını 45 usd gidiyorsun.

sana bir de fıkra

Çok şık giyimli adamin biri New York sehrinin en iyi bankalarindan
    birine girer.Sirasini bekledikten sonra musteri temsilcisinin onundeki koltuga
    oturur ve utangac bir eda ile “Cok acele 5,000 dolara 3 haftaligina
    ihtiyacim var,bunu sizden hemen temin edebilir miyim diye sorar ?”
    Musteri temsilcisi adamin giyiminden ve konusmasindan cok etkilenmesine ragmen,
    kendi bankalari ile daha once hic calisip calismadigi veya herhangi bir
    referansi olup, olmadigi gibi beylik sorularini,ezberletildigi sekilde
    sorar. Adam, bunun uzerine kibarca ve ezilerek bunlarin aslinda hepsini
    kendisine temin edebilecegini, fakat cok acelesinin oldugunu ve musteri
    temsilcisinin temkinli yaklasiminida gayet anlayisla karsiladigini anlatir
    ve sorar”Benim aklima bir cozum yolu geliyor ; kapinizin onunde 200,000
    dolar degerinde Rolls Royce arabam var, bunu size teminat olarak
    birakayim, 3 hafta sonra 5,000 dolari ve faizini odedikten sonra arabami geri
    alirim, boyle bir cozum sizce uygun mu?” Musteri temsilcisi bunu hemen sevincle
    kabul eder, adamin Rolls Royce bankanin garajina park edilir ve adam
    arzu ettigi 5,000 dolari alip gider. Adam 3 hafta sonra yine ayni musteri
    temsilcisinin onune gelir, borc aldigi 5,000 dolari ve 3 haftalik sure
    icin tahakkuk eden 15 dolar 42 cent faizi oder. Musteri tam Rolls Royce si
    ile bankanin onunden ayrilirken musteri temsilcisi biraz utanarak : “Kusura
    bakmayin ama, sizin gibi bir beyefendi nasil olurda kredi karti ile
    cekebilecegi 5,000 dolar icin 200,000dolar degerindeki Rolls Royce
    arabasini rehin birakip 5,000 dolar kredi alir?”diye sorar. Bunun uzerine musteri
    “Peki siz New York da Rolls Roycesumun basina bir sey gelmeyeceginden bu
    kadar emin oldugunuz ve 3 haftalik park ucretinin15 dolar 42 cent
    tuttugu baska bir park yeri biliyormusunuz?” sorusuyla cevap verir.

• Boş kaldığında yine parası madem bizim cebimizden çıkacak o zaman yolu neden kullanmıyoruz? İki şekilde de çıkacaksa kullanmayanlar bence kerizlik etmiş olur.
  • Herkes burada pahalı , bilmem ne diyip duruyor ama gel gör ki bunu yazanların çoğu otoyolu kullanacak. Bir forum ve Türkiye gerçeği.

Bu arada fiyat kol gibi kazık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nasıl yapılıyor bu yollar,

Bir tombiş geliyordur, ağam bize yol yap, "olur yaparım yolu hazırlayın, kamulaşma filan neyse yapın" , ağaam

yol hazır, "yol hazırda benim param yok, devlet bankarından bana kerdi verin", olur ağam, "şimdii yolun

maliyeti 100, 100 de t0mbişlerin hakkı ne etti 200, 200 de bu milletin a.ına koyacagız hakkı, ettimi 400, yüzde

elli de kar hakkım ne etti 600, matematik çok güzel birşey", ağam çok akılısınız, "şimdi bu 600 'yü çıkarmak

için şu kadar yıl/araç geçmesi gerek, bu millet uyanırda geçmezse ne olacak, hazine bana destek çıkacak"

,ağam çok akılısınız geçse de geçmese de bu milleti a.ına koyacaksınız, "tabii oğlum biz kimin kurasıyız",

ağam başka emrin, "birde şu 80 milyon önümde domalsa iyi olacak", ağam yok o kadar da değil,"neyse tamam

artık o da başka projelere",

böylece mutlu mesut bir otoKol projemiz daha bitti, vatana millete hayırlar getirmesi ile,

selam ve duayla,

• Hizmet yaptık lafları falan yalan zaten, bunları halen yiyen var mı? Birilerinin cebini doldurmak bütün amaç.
  • Kendi aracıma göre ufak bir hesap çıkardım. Son 9 günde 4225km yol yaptım tatil sebebiyle. Ortalama tüketimim ise 4 kişi bagaj dolu klima full açık 4,6L/100Km Motorin.

silinebilir.

Feribot istenirse gidiş geliş 200km (58TL) yakıt düşüp 140 lira gidiş dönüş feribot ücreti = 360+80 = 440TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 5 Ağustos 2019; 17:15:2 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.