Şimdi Ara

silinebilir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
499
Cevap
6
Favori
106.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
430 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayrettin_79 -- 1 Haziran 2022; 18:22:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Özel sektör devlet bankasının garantili kredisiyle, cebinden 5 kuruş çıkmadan, işi ederinin 10 katına yapsın.

Devlet bu derece "risk" alan özel sektöre, geçiş garantisi diye bir saçmalıkla bizim vergilerimizden çatır çatır bu parayı ödesin.

Özel sektör devlet bankasına gidip "ühü ben borcumu ödeyemiyorum 25 sene erteler misiniz" desin. Ama garanti geçişleri cukkaya indirmeye devam etsin.

Vergisiyle zaten garanti geçiş bedeline ortak olan vatandaş, bir de bu yolu kullanırken benzin parası kadar yol kullanım bedeli versin. Buna tepki göstersin.

Burada da iki zırto "ehehe bozuk yol orada al kullan oradan geç" desin.

Arkadaş, birincisi öbür yol neden bozuk? İkincisi yeni yol neden bu kadar pahalı? Biz zaten vatandaş olarak finanse ediyoruz yolu, bir de adamın cebine harçlık koyuyoruz. Yaparsın 40 lira, kimsenin gıkı çıkmaz.

Feribotçuları üzmemek için köprü fiyatını köklüyorlar burada, olacak iş mi?
    Yanlış. İşin içinde vergiler de var. 426 km yolun kamulaştırmasını devlet yaptı, yüklenici firmaya yol yapılacak araziyi devlet kamulaştırma bedellerini ödeyip kamulaştırdıktan sonra verdi. Firma yol geçecek araziyi kendisi satın almadı, firmaya araziyi devlet verdi ve kamulaştırma bedelini de bizim vergilerimizle ödedi. Elbette arazinin tamamı kamulaştırılmadı. Zaten yolun bazı kısımları hazine arazisinden, orman bölgesinden vs. geçiyordu ama özel mülk olan tarla ve bahçelerden geçen kısmı kamulaştırıldı. Kamulaştırma bedelleri de bizim vergilerimizle ödendi.

Ayrıca geçiş garantisi bedelleri de yine bizim vergilerimizle ödenecek.

Yani öyle sanıldığı gibi devletin cebinden para çıkmıyor iddiası safları kandırmak için uydurulmuş bir göz boyama yalanı.
    Doğru diyorsun. Bizim vergilerle yapılmıyor. Direk biz ödüyoruz. Dolar düşerken, rafineri çıkışı 1,5 TL olan benzini halka 7 TL ye satmak, her yiğidin harcı değil. ÖTV ye, MTV ye yapılan zamlar,devlet kasasından 5 kuruş para çıkarttırmıyor. Bakıyorlar para bol, kendi maaşlarına %40 zam yapıp, halka da enflasyon %5 diye yutturmaya çalışıyorlar.
    körlükle ne alakası var anlamadım? yol 30 lira olsa da herkes rahatça kullansa. ama yok. kafanızı gömmüşsünüz kuma. pahalı bile olsa kullanırım diyorsun. al buyur yol orda. geç. osmangazi köprüsü orda duruyor ama geçen araç tek tük. millet feribota yığılmuş vaziyette. bu mu hizmet? kullanamadığın geçemediğin köprü ve yollar mı yani hizmet dediğiniz şey???
    bu sabah bu yolu kullandım herşey dahil 256 tl ödedim

mola verecek yer yok bursaya yakın yerde aytemiz istasyonu vardı kahve içeyim dedim ne çay ne kahve sadece soğuk içecekler var ve sadece kart ile ödeme alıyorlar yeni açtıkları için kasalarında bozuk para yokmuş arabadaki bozuklukları getirdim verdim

hiçbir akaryakıt istasyonu yok yol boyunca girmeden deponuzu fulleyin izmire 30 km kala opet var aracaımda taşıtmatik olduğu için benzin alamadım sistem daha kurulmamış ve yine sıcak içecek ve yemeklik birşey yok

opete kadar tuvaletimi tutmak zorunda kaldım yol üstünde mola için daha bir yer yapılmamış daha doğrusu hepsi inşaat daha ve çoğu inşaatta çalışan yoktu

yolda eds yada radar yoktu aracın gazı kökledim 190-200

ben bugün meraktan girdim baktım bir daha girermisiniz derseniz hiç işim olmaz 1 saat fazla kazanacam diye bu paraya hiç değmez
  • ben oralara uzagım gececek enayıler dusunsun
  • yanlış hesaplamışsın toplam 256 tl. avrasyayı saymaya gerek yok herkesin işine yaramıyor

tutar pahalı kabul ama vergilerinle olmadı. yap işlet devret yöntemiyle oldu

ÖNCE BİRAZ ARAŞTIRALIM SONRA KONU AÇALIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bennett.antony -- 4 Ağustos 2019; 16:30:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bennett.antony

yanlış hesaplamışsın toplam 256 tl. avrasyayı saymaya gerek yok herkesin işine yaramıyor

tutar pahalı kabul ama vergilerinle olmadı. yap işlet devret yöntemiyle oldu

ÖNCE BİRAZ ARAŞTIRALIM SONRA KONU AÇALIM
    geçmeyenin parasını da biz ödüyoruz. o dediğin yap işlet devret değil yap işlet kazıkla olur anca
  • quote:

Orijinalden alıntı: SISU

geçmeyenin parasını da biz ödüyoruz. o dediğin yap işlet devret değil yap işlet kazıkla olur anca

Alıntıları Göster
    dur bakalım geçişler nasıl olacak göreceğiz
    bu yapılanlar bugün için değil 20 sene sonrası için anlamlı olur
    yol açıldı diye ağlamayın. Pahalı mı evet pahalı belki fiyatlar düşer
    benin gibi senede 1 geçen adam kullanır dur kalktı dandik asfalttı kamyondu otobüstü kısa vakitte ulaşmak için kullanılır

ha kullanmak istemeyene eski yolu kapamadılar yol orda

• quote:

dur bakalım geçişler nasıl olacak göreceğiz
    bu yapılanlar bugün için değil 20 sene sonrası için anlamlı olur
    yol açıldı diye ağlamayın. Pahalı mı evet pahalı belki fiyatlar düşer
    benin gibi senede 1 geçen adam kullanır dur kalktı dandik asfalttı kamyondu otobüstü kısa vakitte ulaşmak için kullanılır

ha kullanmak istemeyene eski yolu kapamadılar yol orda

Alıntıları Göster
    yoo niye ağlayalım? biz siz miyiz ki ölümüne yolu savunalım. yol düzgündür iyidir lafım yok. ama Türkiye şartlarında pahalı. aynı km de ankara -istanbul yolu 30 lira ama istanbul - izmir 500 lira. bence sen bunu sorgula. niye böyle diye..

• quote:

yoo niye ağlayalım? biz siz miyiz ki ölümüne yolu savunalım. yol düzgündür iyidir lafım yok. ama Türkiye şartlarında pahalı. aynı km de ankara -istanbul yolu 30 lira ama istanbul - izmir 500 lira. bence sen bunu sorgula. niye böyle diye..

Alıntıları Göster
    pahalı diyorum kardeşim zaten ucuz mu demişim ? özel sektör yapınca pahalı bu 2+ 2 daha 4

benim yolu falan savunduğum yok ama sizin gibi kör değilim. ne çok mevzu çıkardınız ya sanki eski yol kapandı. git kardeşim eski yoluna
    ben senede 1 kullanacağım için yeni yoldan gideceğim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNEBİLİR
    9 ay önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

pahalı diyorum kardeşim zaten ucuz mu demişim ? özel sektör yapınca pahalı bu 2+ 2 daha 4

benim yolu falan savunduğum yok ama sizin gibi kör değilim. ne çok mevzu çıkardınız ya sanki eski yol kapandı. git kardeşim eski yoluna

Alıntıları Göster
    körlükle ne alakası var anlamadım? yol 30 lira olsa da herkes rahatça kullansa. ama yok. kafanızı gömmüşsünüz kuma. pahalı bile olsa kullanırım diyorsun. al buyur yol orda. geç. osmangazi köprüsü orda duruyor ama geçen araç tek tük. millet feribota yığılmuş vaziyette. bu mu hizmet? kullanamadığın geçemediğin köprü ve yollar mı yani hizmet dediğiniz şey???

• quote:

Alıntıları Göster
    firmada bedavaya yol yaptı zaten. lise mezunu ön büro mubasebeden anlayan adam bu yolun ne kadara mal olacağını hesaplar

ben geçen hafta geçtim seneyede geçerim. sen de git tıngır mımgır yolda

• quote:

firmada bedavaya yol yaptı zaten. lise mezunu ön büro mubasebeden anlayan adam bu yolun ne kadara mal olacağını hesaplar

ben geçen hafta geçtim seneyede geçerim. sen de git tıngır mımgır yolda

Alıntıları Göster
    bedavaya yapmadı eyvallah. ama bu kadar da olmaz. aynı mesafe ankara - istanbul neden 30 Tl de bu yol 250 TL. enayimisin ya da enayimiyiz? ben giderim tıngır mıngır. hızla işim yok.
  • quote:

Alıntıları Göster
    neymiş bizim körlüğümüz bir bahşetsen de öğrensek? yol yapmak gibi dünyanın en basit işinin özel sektöre paslanmasının doğruluğunu mu göremiyoruz yoksa anlamsız garanti geçiş miktarlarını mı taktir edemiyoruz? nedir bizim körlüğümüz?

• Bunlar senin vergilerinle yapılmıyor, bunlar yap işlet devret modeliyle yapılıyor bu sayede devletin cebinden 5 kuruş çıkmıyor

Senin vergilerle de saray yapıyoruz daha onun için bir yöntem geliştirmedik.

• quote:

Orijinalden alıntı: zero-man

Bunlar senin vergilerinle yapılmıyor, bunlar yap işlet devret modeliyle yapılıyor bu sayede devletin cebinden 5 kuruş çıkmıyor

ismi yanlış dedin hocam. YAP - İŞLET - KAZIKLA. Doğrusu bu olacak...
  • Devletimizin cebinden 5 kuruş çıkmıyor ama lütfen!!1!

silinebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kcart

ben oralara uzagım gececek enayıler dusunsun
    ultra zeka seni, geçmesen de ücret ödüyorsun, geçiş garantili çünkü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bunlar senin vergilerinle yapılmıyor, bunlar yap işlet devret modeliyle yapılıyor bu sayede devletin cebinden 5 kuruş çıkmıyor

senin dediğin, eğer ki devlet köprülerden, tünellerden, otoyollardan garanti geçiş vermese doğruluk kazanır ama doğru değil. işletme yaptı. günde 10 araba geçti gerisini kim ödüyor? mesele bu kadar basit. sana naçizane tavsiyem, bizim mahallenin makarna ve kömürle beslenmediğini idrak etmen ve böyle şeylere ben ve benim gibilerin inamayacağını öngörmen.
  • Özel sektör devlet bankasının garantili kredisiyle, cebinden 5 kuruş çıkmadan, işi ederinin 10 katına yapsın.

Devlet bu derece "risk" alan özel sektöre, geçiş garantisi diye bir saçmalıkla bizim vergilerimizden çatır çatır bu parayı ödesin.

Özel sektör devlet bankasına gidip "ühü ben borcumu ödeyemiyorum 25 sene erteler misiniz" desin. Ama garanti geçişleri cukkaya indirmeye devam etsin.

Vergisiyle zaten garanti geçiş bedeline ortak olan vatandaş, bir de bu yolu kullanırken benzin parası kadar yol kullanım bedeli versin. Buna tepki göstersin.

Burada da iki zırto "ehehe bozuk yol orada al kullan oradan geç" desin.

Arkadaş, birincisi öbür yol neden bozuk? İkincisi yeni yol neden bu kadar pahalı? Biz zaten vatandaş olarak finanse ediyoruz yolu, bir de adamın cebine harçlık koyuyoruz. Yaparsın 40 lira, kimsenin gıkı çıkmaz.

Feribotçuları üzmemek için köprü fiyatını köklüyorlar burada, olacak iş mi?

• quote:

Devletimizin cebinden 5 kuruş çıkmıyor ama lütfen!!1!

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

ultra zeka seni, geçmesen de ücret ödüyorsun, geçiş garantili çünkü

Alıntıları Göster
    yok ıste ben odemıyorum. Şirket arabam var vegıyle alakam yok. Ekmek ve koyden aldıgım sut yogurt bunlarla yasıyorum ben coktan Turkıye Cumhurıyetıyle ılışkımı kestım muhatap olmuyorum vergı vs odemıyorum kendı kendıme yasam mucadelesı verıyorum yoksa yasanmaz zaten ulkenın durumu bellı. Ha vergı odeyenler dusunsun bu saatten sonra
  • quote:

Doğru diyorsun. Bizim vergilerle yapılmıyor. Direk biz ödüyoruz. Dolar düşerken, rafineri çıkışı 1,5 TL olan benzini halka 7 TL ye satmak, her yiğidin harcı değil. ÖTV ye, MTV ye yapılan zamlar,devlet kasasından 5 kuruş para çıkarttırmıyor. Bakıyorlar para bol, kendi maaşlarına %40 zam yapıp, halka da enflasyon %5 diye yutturmaya çalışıyorlar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.