< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayrettin_79 -- 1 Haziran 2022; 18:22:43 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayrettin_79 -- 1 Haziran 2022; 18:22:43 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
geçmeyenin parasını da biz ödüyoruz. o dediğin yap işlet devret değil yap işlet kazıkla olur anca
|
Özel sektör devlet bankasının garantili kredisiyle, cebinden 5 kuruş çıkmadan, işi ederinin 10 katına yapsın.
Devlet bu derece "risk" alan özel sektöre, geçiş garantisi diye bir saçmalıkla bizim vergilerimizden çatır çatır bu parayı ödesin. Özel sektör devlet bankasına gidip "ühü ben borcumu ödeyemiyorum 25 sene erteler misiniz" desin. Ama garanti geçişleri cukkaya indirmeye devam etsin. Vergisiyle zaten garanti geçiş bedeline ortak olan vatandaş, bir de bu yolu kullanırken benzin parası kadar yol kullanım bedeli versin. Buna tepki göstersin. Burada da iki zırto "ehehe bozuk yol orada al kullan oradan geç" desin. Arkadaş, birincisi öbür yol neden bozuk? İkincisi yeni yol neden bu kadar pahalı? Biz zaten vatandaş olarak finanse ediyoruz yolu, bir de adamın cebine harçlık koyuyoruz. Yaparsın 40 lira, kimsenin gıkı çıkmaz. Feribotçuları üzmemek için köprü fiyatını köklüyorlar burada, olacak iş mi? |
Yanlış. İşin içinde vergiler de var. 426 km yolun kamulaştırmasını devlet yaptı, yüklenici firmaya yol yapılacak araziyi devlet kamulaştırma bedellerini ödeyip kamulaştırdıktan sonra verdi. Firma yol geçecek araziyi kendisi satın almadı, firmaya araziyi devlet verdi ve kamulaştırma bedelini de bizim vergilerimizle ödedi. Elbette arazinin tamamı kamulaştırılmadı. Zaten yolun bazı kısımları hazine arazisinden, orman bölgesinden vs. geçiyordu ama özel mülk olan tarla ve bahçelerden geçen kısmı kamulaştırıldı. Kamulaştırma bedelleri de bizim vergilerimizle ödendi.
Ayrıca geçiş garantisi bedelleri de yine bizim vergilerimizle ödenecek. Yani öyle sanıldığı gibi devletin cebinden para çıkmıyor iddiası safları kandırmak için uydurulmuş bir göz boyama yalanı. |
yanlış hesaplamışsın toplam 256 tl. avrasyayı saymaya gerek yok herkesin işine yaramıyor
tutar pahalı kabul ama vergilerinle olmadı. yap işlet devret yöntemiyle oldu ÖNCE BİRAZ ARAŞTIRALIM SONRA KONU AÇALIM |
neymiş bizim körlüğümüz bir bahşetsen de öğrensek? yol yapmak gibi dünyanın en basit işinin özel sektöre paslanmasının doğruluğunu mu göremiyoruz yoksa anlamsız garanti geçiş miktarlarını mı taktir edemiyoruz? nedir bizim körlüğümüz?
|
Doğru diyorsun. Bizim vergilerle yapılmıyor. Direk biz ödüyoruz. Dolar düşerken, rafineri çıkışı 1,5 TL olan benzini halka 7 TL ye satmak, her yiğidin harcı değil. ÖTV ye, MTV ye yapılan zamlar,devlet kasasından 5 kuruş para çıkarttırmıyor. Bakıyorlar para bol, kendi maaşlarına %40 zam yapıp, halka da enflasyon %5 diye yutturmaya çalışıyorlar.
|
körlükle ne alakası var anlamadım? yol 30 lira olsa da herkes rahatça kullansa. ama yok. kafanızı gömmüşsünüz kuma. pahalı bile olsa kullanırım diyorsun. al buyur yol orda. geç. osmangazi köprüsü orda duruyor ama geçen araç tek tük. millet feribota yığılmuş vaziyette. bu mu hizmet? kullanamadığın geçemediğin köprü ve yollar mı yani hizmet dediğiniz şey???
|
ben oralara uzagım gececek enayıler dusunsun
|
bu sabah bu yolu kullandım herşey dahil 256 tl ödedim
mola verecek yer yok bursaya yakın yerde aytemiz istasyonu vardı kahve içeyim dedim ne çay ne kahve sadece soğuk içecekler var ve sadece kart ile ödeme alıyorlar yeni açtıkları için kasalarında bozuk para yokmuş arabadaki bozuklukları getirdim verdim hiçbir akaryakıt istasyonu yok yol boyunca girmeden deponuzu fulleyin izmire 30 km kala opet var aracaımda taşıtmatik olduğu için benzin alamadım sistem daha kurulmamış ve yine sıcak içecek ve yemeklik birşey yok opete kadar tuvaletimi tutmak zorunda kaldım yol üstünde mola için daha bir yer yapılmamış daha doğrusu hepsi inşaat daha ve çoğu inşaatta çalışan yoktu yolda eds yada radar yoktu aracın gazı kökledim 190-200 ben bugün meraktan girdim baktım bir daha girermisiniz derseniz hiç işim olmaz 1 saat fazla kazanacam diye bu paraya hiç değmez |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bennett.antony -- 4 Ağustos 2019; 16:30:32 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|