Şimdi Ara

silinebilir. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
499
Cevap
6
Favori
106.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
430 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu ülkede günlük 100tl yevmiye ile çalışan adamlara sormak lazım, adamların 2.5 günlük yevmiyesi ediyor o iki saatlik fark. Bir tarafta 10-12 saat karşılığı 100tl kazanmak için çalışan vatandaşların ülkesinde 2 saat erken gitmek için 250tl ödemek ne kadar akıl karı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kcart K kullanıcısına yanıt
    paşa paşa ödüyorsun kardeş bu vergileri araban olsada olmasada o yollardan geçsen de geçmesende her türlü ödüyorsun boş yere kendini kandırma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_34 -- 5 Ağustos 2019; 20:19:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Black_34 kullanıcısına yanıt
    Nerden alıyor peki o vergileri. Ne diye vergi alıyor. Ben geçmiyorum. Benden nasıl alacak

• quote:

Orijinalden alıntı: eagleoneye

Nerden alıyor peki o vergileri. Ne diye vergi alıyor. Ben geçmiyorum. Benden nasıl alacak
    Gelir vergisini arttırır. Maaşın eline geçmeden alir. Başka hizmetlere zam yapar oradan takviye alir. Bi ton yolu var. ÖTV, ÖİV, KDV, gelir vergisi, kurumlar vergisi ( bunu geç burasi torpilli), mtv, veraset ve intikal vergisi, emlak vergisi vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 5 Ağustos 2019; 20:29:2 >
  • bu sabah bu yolu kullandım herşey dahil 256 tl ödedim

mola verecek yer yok bursaya yakın yerde aytemiz istasyonu vardı kahve içeyim dedim ne çay ne kahve sadece soğuk içecekler var ve sadece kart ile ödeme alıyorlar yeni açtıkları için kasalarında bozuk para yokmuş arabadaki bozuklukları getirdim verdim

hiçbir akaryakıt istasyonu yok yol boyunca girmeden deponuzu fulleyin izmire 30 km kala opet var aracaımda taşıtmatik olduğu için benzin alamadım sistem daha kurulmamış ve yine sıcak içecek ve yemeklik birşey yok

opete kadar tuvaletimi tutmak zorunda kaldım yol üstünde mola için daha bir yer yapılmamış daha doğrusu hepsi inşaat daha ve çoğu inşaatta çalışan yoktu

yolda eds yada radar yoktu aracın gazı kökledim 190-200

ben bugün meraktan girdim baktım bir daha girermisiniz derseniz hiç işim olmaz 1 saat fazla kazanacam diye bu paraya hiç değmez
  • Zaten bu yollar,alt yapı vs vs yapılsın diye vergi veriyoruz.O vergilerle yapınca yine paralı yapıyorlar,tekrar tekrar para ödüyoruz

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    yukarda bilet yazdım gidiş dönüş 200küsura ayrıca k.köyden 1.5-2 saat önce çıksam hatta servisiyle bile giderim rahatça. Ha dersen ki son gün alırsan 350 ye çıkar o bilet, bende madem belli zamanda gideceksin sende planla önceden al biletini derim. Tatil zamanı belli izin zamanları belli

Elbette karayolları köprüler vs faydalı şeyler ona lafım yok ancak bu fiyatların da savunulacak bir yanı yok kusura bakma ister 4 kişi bin arabaya ister 10 kişi
  • One Shot One Kill kullanıcısına yanıt
    Gelirim yok ki.
    Baska hizmet derken. Neler mesela. Devletin hizmetlerini pek kullandigim soylenmez. Kdv yi arttiramaz.
    Evim yok. Emlak vergisi vermiyorum.
    Arabam yok. Araba vergisi vermiyorum.

Bir market alisverislerim var. Onda da kdv var. Kdv zaten o yol olsa da var olmasa da var. Her zaman sabittir. Yuzde 18
    Baska ek verdigim bir vergi hatirlamiyorum.
    Oiv de zaten o yol olmadan vardı. 1.40 kurus mu ne.

• quote:

Orijinalden alıntı: pepe7115

bu sabah bu yolu kullandım herşey dahil 256 tl ödedim

mola verecek yer yok bursaya yakın yerde aytemiz istasyonu vardı kahve içeyim dedim ne çay ne kahve sadece soğuk içecekler var ve sadece kart ile ödeme alıyorlar yeni açtıkları için kasalarında bozuk para yokmuş arabadaki bozuklukları getirdim verdim

hiçbir akaryakıt istasyonu yok yol boyunca girmeden deponuzu fulleyin izmire 30 km kala opet var aracaımda taşıtmatik olduğu için benzin alamadım sistem daha kurulmamış ve yine sıcak içecek ve yemeklik birşey yok

opete kadar tuvaletimi tutmak zorunda kaldım yol üstünde mola için daha bir yer yapılmamış daha doğrusu hepsi inşaat daha ve çoğu inşaatta çalışan yoktu

yolda eds yada radar yoktu aracın gazı kökledim 190-200

ben bugün meraktan girdim baktım bir daha girermisiniz derseniz hiç işim olmaz 1 saat fazla kazanacam diye bu paraya hiç değmez
    Akaryakıt şirketleri piyasanın kurdudur. Herkesten iyi biliyorlar tabi yolun işlemeyeceğini. Boşuna dünyanın kirasını verip sinek avlamanın manası yok.

• Fiyat gerçekten buysa uçak bedavaya geliyo

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • por favor kullanıcısına yanıt
    Özel sektör daha pahalıya yapar dendi mi bilmiyorum. Ama devletin maliyetinden daha pahalıya devlete satar lafı mantıklı.

Buradaki olay zaten farklı. Yukarda bir arkadaş yazmış, kamulaştırma paralarını devlet ödemiş (bunu bilmiyorum, artık araştırmak da istemiyorum). İkincisi, bu projelerin kredilerinin çoğunu devlet bankaları veriyor. Devlet, milletin "asfalttan daha önemli" sorunları yerine asfalta akıtıyor kaynakları. Ayrıca, Osmangazi köprüsü ücretinin bir kısmını (belki yeni otobanın da) devlet ödüyor. Yanı "devletten kuruş çıkmadı" olayı yalan.

Osmangazi için aylık 10 milyonlar ödüyoruz, belki buraya da öderiz. Ama asıl saçmalık şu: bu bir hizmet değil. 17 yıldır övündükleri 2 şey var. İlki başörtüsü (ki o konu muallak), diğeri de "yol yaptık". Ama bu yol yapmak değil. Devlet hem kredi, hem garanti vermiş. Vermeseydi bile bu bir başarı değil ki. Adamın biri yol yapmış, üzerinden parasını verip geçiyoruz. Sanane, banane, bize ne?

Ha mehmet ağa geldi bakkal açtı, ha Cengiz ağa gitti otoban açtı? İlkinin hiç olmazsa devlete (yani millete) zararı yok. Adamın kendi riski o. Otobanda risk de yok. Adamın birine iş kurdu devlet. Satış garantili ev, araba, buzdolabı, kot pantolon gibi. O zaman niye bunlara garanti yok da yola var. Niye o adama iş kuruluyor da bize kurulmuyor? Bana da alış garantili havlu fabrikası kursun devlet.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• uçak 150 kaat
  • akplı veya xxx partili değilim de beğenmeyen eleştiren arkadaşım uçakla gitmeye devam et veya eski yoldan gitmeye devam et sizlerin tuttuğunuz partiyede bi yararınız yok sizin zararınız önce vatana sonra kendinize.
  • 100 km yolu kısalıyormuş, 250 tl para vereceğime 100 km fazla giderim, o da 5 lt mazot eder, bu da etse etse 40 tl.
    Çok da kârlı olur. Böylece kendimi maddi zarara uğratmamış olurum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 5 Ağustos 2019; 22:25:50 >
  • thelord03 kullanıcısına yanıt
    sözleşme tarihinden itibaren 22 yıl 4 ay 2035 yılına e kadar işletecekler yani 15 yıl
    2020 Temmuz ayından itibaren devlet garantisi basliyayacak. şuan için alınan bedel şirketin karı 2020 temmuzdan itibaren verilen geçiş garantisi kapsamında ödeme yapılmaya baslanacak

• Senin gelirin yoksa ailenden alır. Kdv yi şöyle arttırır %8 kdv aldığı urunleri 18 e çeker al sana artış. Sen hizmetini kullanmiyorsun ailen kullaniyor olabilir. Gelirim yok dediğinize göre ogrencisiniz.

• 1 TL lik hizmet için 5 TL harcamak , 4 TL cebe indirmek, ...son 20 yılın özeti

• Fiyatları destekliyorum mümkünse kimse gelmesin istanbuldan izmire. Trafikte nereye gideceğini bilmeyen 34 plakalar dolu
  • "Yani 25 yıl burayı işletecekler ve biz de her yıl belli bir bedeli ödeyeceğiz.” Bunu RTE daha bugün söyledi Bursa’daki hastane açılışında.

O bedeli de söyleseydi keşke...

Sorana cebimizden para çıkmadı dersin, kim bilecek

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.