MEVCUT İKTİDAR VE BUROKRATLAR VATANDAŞIN SESİNE KULAK VERMEK YERİNE ; POPULER KONULARDA YER ALMAMIZA SANSUR GETİRDİ..BU ŞEKİLDE KONUNUN GÜNDEMDEN DÜŞÜP UNUTULMASINI BEKLİYORLAR... ÖNE ÇIKAR LİNKİNE BASMAYI UMUTMAYALIM.. merhaba; kronik hastalığım nedeniyle her ay düzenli olarak raporlu ilacımı almam gerekmektedir.Genelde sgklı olup dönem dönem işten çıkarılmam nedeniyle işsizler kervanına katımış bulunmaktayım.. asgari ücretle çalıştığım esnada ilaçlarım sgk tarafında karşılandığından , kesinti yaşamadan ilacımı kullanabiliyorum.. FAKAT: işten çıkarıldıktan sonra RAPORLU ILACIM HEMEN KESİLİYOR devamın da HASTALIĞIM TEKRAR NUKSEDİYOR; neden mi? 1-İşten ayrıldığımda kira elektrik su doğalgaz internet vb giderleri karşılamayacağımdan Ailemin dairesine iş bulana dek dönmek mecburiyetim de kalıyorum.. 2-Kira da oturmadığım ve 1 maddede yer alan giderleri karşılayacak gelir bulamadığımdan Avcılar Sosyal yardımının yaptığı gelir testinde g1(asgari ücretin 1/3 fazlası sonucu çıkarılıyorum) 3-hiçbir gelirim olmadığını halde nasıl asgari ücretin 1/3 üne sahip olabileceğimi Avcılar Sosyal Yardıma sorduğumda ; ailenin yanında kalıyorsun ,kiraya çıkarsan ancak g0 tanımlanıp ilacımı alabileceğim söyleniyor.. 4-ailem ; 3000 küsür emekli maaşı alan annem , üni öğrencisi kardeşim ve ben den ibaret..Ben maddi manevi olarak ailemden zaten yardım almıyor ken 3000 küsür /3 nün ,nasıl asgari ücretin 1/3 üden fazla yaptığı tarafıma açıklanmıyor.. 5-gelir testi g1 çıkarıldığı için her ay 150 tl zorunlu prim ödemem bekleniyor.. 6-Es dosttan alınan borç ile ancak karın doyurabilirken ; Aç kal ama gss primini öde yoksa hem sağlık hizmetini keserim hemde borç ve faizi işletmeye devam ederim denilip yapılıyor 7-Alınmayan hizmet karşılığı ödenen Gss primi üstüne birde gecikme faizi işletiliyor(GSS toplam borcum 5189 tl olup yarısı gecikme faizidir) 8-gss primi ödemediğim ayın devamında SAĞLIK HİZMETİ DURDURULUYOR..RAPORLU İLAÇLARIMI ALMAM ENGELLENİYOR...GSS PRİM VE GECİKME FAİZİ İSE EKSIKSIZ İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR. RTE ye Aile ve sosyal hizmet bakanı Derya Yanık a #ilacimadokunma hashtag i ile atttığım tweet te: 1-ilacımı düzenli olarak geri alabilmem için gereken ; gelir testinin g0 çıkması için kirada oturmam gerekiyorsa ; kira , elektrik , su ,doğalgaz , yiyecek ,yakıt vb temel ihtiyaçlarımı kim karşılayacak? 2-yukardaki ihtiyaçları karşılamayan biri g0 almak için ne yapabilir?ailesinin yanına sığınmayıp parkta yatsa gelir testinin g0 olma ihtimali var mı? 3-minimum 750tl/aylık tutan(Her ay fiyatı artıyor) ilacımı eczaneden bireysel olarak nasıl alabilirim? 4-Sağlık hizmetinden yararlanamadığım halde tarafıma yansıtılan 2774 gss prim borcu ve 2414 tl faizini nasıl ödeyebilirim? 5-Her ay yansıtmaya devam ettiğiniz 150 tl gss primini nasıl ödeyebilirim? 6-3 bin küsür emekli maaşı harici bir geliri olmayan (belirttiğim gibi ailemden hiçbir maddi yardım almam) bir ailenın yanında kalan birey ,nasıl asgari ücretin 1/3 ünden fazla geliri var şeklinde değerlendiriliyor /gelir testi g1) 7-İşsiz kaldığımda şizin bu haksız uygulamalarınız yüzünden ilacım kesildi/kesilmeye de devam ediyor ve hastalığım her defasında nüksetti/etmeye devam ediyor? Bu durumu yaşayan ve hastalığı nükseden/ağırlaşan vatandaşlarınızın vebalini nasıl ödeyeceksiniz? Sorularını sordum... ŞİKAYET CIMER e 2200533009 nolu şikayetim 31/01/2022 16:59:38 tarihinde Aile ve sosyal hizmetler bakanlığına iletilmiş olup ; onlarda 11/02/2022 14:18:12 tarihinde istanbul valiliğine iletmişler.. ücretini ödeyemediğim aşağıda yer alan tutarları IBAN ile #sırasende ve #ilacımadokunma hashtagi ile Recep Tayyip Erdoğan ,Fahrettin Koca ve Derya Yanık 'a 5.189,04 tl hizmet alamadığımız halde yansıtılan GSS Prim borcu ve Faizi; 731,72 tl işsiz ve gelirim olmadı halde g0 olan gelir testimi g1 e değiştirdikleri için her ay ödemem gereken ilaç bedeli; 150,12 tl hizmet alamadığım halde tarafımdan tahsis edilmeye devam edilen gss primi ve faizi; yine destek talepleri için aynı hashtag ile Kemal Kılıçdaroğlu ,Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu,Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu,Gültekin Uysal e Aksettirilmiştir.. Çağrıda bulunduğumuz Bürokratlardan Hangilerinin VATANDAŞIN SESİNE KULAK VERECEĞİNE CANLI ŞAHİTLİK ETMİŞ OLACAĞIZ!!! Raporu ilacı benzer nedenlerle kesilip , hastalığı tekrar nükseden tüm hastalar için konuyu açıyorum..Destek olan herkese TEŞEKKÜRLER.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 20 Şubat 2022; 14:47:28 > |