Şimdi Ara

işsiz vatandaştan alınan Zorunlu GSS primi(genel sağlık sigortası) kaldırılmalı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
94
Cevap
4
Favori
4.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Brütü tabii ki çalışana vermez. 4200 asgari ücretin şu anda 1700 lira primi var. İşverene maliyeti 6000 lira 1 kişinin. Ama primini yatırmazsa 4200 lira. Hatta gss primini adama verse bile 4350 lira eder, 1500 lira yine karda misal.

Neyse uzatmanın alemi yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka ülkede işsiz birine işsizlik maaşı bağlanır. Bizim ülkede de sen işsizsin hadi çalışmama parası ver diyor devlet. Utanç verici.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayatımda bu kadar iğrenç bir kanun görmedim. İnsan çalışmak zorunda mı ya? Keyfi olarak yatamaz mı? Niye çalışmadığım için para ödüyorum?

• .

• işsiz vatandaştan alınan Zorunlu GSS primi(genel sağlık sigortası) kaldırılmalı
  • işsiz vatandaştan alınan Zorunlu GSS primi(genel sağlık sigortası) kaldırılmalı
  • konu güncel

• Ben o borçlarımı sildirdim ve gss'yi de iptal ettim galiba,

devlet hastanesine bile gitsem para veriyorum şimdi, hastanedekiler şaşırıyor filan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 27 Şubat 2022; 0:41:34 >
  • limbesh kullanıcısına yanıt

nasıl sildirdin? 5li çete ve kendi yandaş şirketlerinin trilyonlarca liralık vergi borçlarına güzellik yapabilen AKP ; gss borcunu yapılandırma ayağı altında millete taksit taksit..

• pineloop P kullanıcısına yanıt

Aile ve sosyal bilmem ne kurumu vasıtasıyla sildirdim, ayrıca borç dediğime bakma,

nadiren hastaneye adım atan ve hiç ilaç kullanmayan biriyim, ne yaptım ki borcum olsun.

Devleti eleştiriyormuş gibi yapıp da devleti savunma,

çalışmayan adama havadan borç yazmanın izahı olmaz.

devleti eleştiriyor gibi yapmıyorum ,ELEŞTİRİYORUM..

Devleti de NASIL ve NE ZAMAN savunmuşum ???

Borcumu silmemden dolayı bana laf atmandan, gss sistemini savunduğun manası çıktı.

konu sahibi benim..Eleştirdiğimde APAÇIK BELLİ..soru sorma amacım bizim yapamadığımız bir yöntemlemi yaptığını merak etmemden kaynaklı..çünkü gss prim borcu silinen kimse olmadı bildiğim kadarıyla..

• Bu adam niye işsiz diyeceğine, hiç haber vermeden, aydan aya bana borç yazıyor devlet,

tesadüfen farkettiğimde 3000 küsür lira olmuştu 2017 yılında,

ne ilaç kullanırım ne bir şey, sildirme başvurusu yaptım oldu, vicdanım rahat, masraf yapmadım ki borcum olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: pineloop

konu sahibi benim..Eleştirdiğimde APAÇIK BELLİ..soru sorma amacım bizim yapamadığımız bir yöntemlemi yaptığını merak etmemden kaynaklı..çünkü gss prim borcu silinen kimse olmadı bildiğim kadarıyla..

Silinebildiğinin resmi haberleri hatırımda, silinme koşulları vardı galiba, onlara uyuyordum.

GSS prim borcunu sıfırlama fırsatını kaçırmayın! - Sezgin Özcan - Köşe Yazıları – Sözcü (sozcu.com.tr)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 5 Mart 2022; 23:4:5 >

konuyu inceledim..sizde okuduysanız orada bahsedilen gelir testi c-1 yani yeşilkart durumunda mevcut borcun kaymakam tarafından ödeneceği yönünde..Konuma bir göz atarsan gelir testi c-1 için kirada oturma şartı koşulduğu , kirayı nasıl ödeyip ödeyemeyeceğinin ise umursanmadığı yönünde..

uygun koşulları sağlamama ve koşullarımda değişiklik olmamasına rağmen c-1 sonucum kirada oturamamam gerekçesiyle g1 e (aylık 150 tl zorunlu ödemeye) çevrildiği , çalışmayan ve geliri olmaya birinin nasıl 150tl bulup ödeyeceği ise ELEŞTİRİ KONUMDUR..

sizin durumunuz gss mevzuatı çıktığı ilk günde itibaren , süreki c-1 çıkartılıyorsa borcunuz olmayabilr...Fakat herhangi bir sene c-1 >g1 e dönüştürülmüşse , 0 yılın prim borcu hesabınıza YANSITILMIŞTIR..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pineloop -- 5 Mart 2022; 23:20:41 >
  • Arkadaşlar işyerimi yeni kapattım GSS için ne yapmam gerekiyor şimdi.babam emekli ve babamın evinde kalıyorum ayrı dairede.müracat etmezsem ne olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serkan4554 S kullanıcısına yanıt

başvuru yapıp yapmamanın anlamı kalmadı..HERKESTEN Sabit 150 tl KESİNTİ yapmaya başladılar..Yeşilkart içinde kirada oturman koşulu var..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.