Şimdi Ara

Engellilerin ötv muafiyetli otomobil hakları ellerinden alınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son düzenlemeyle birlikte engelli bireylerin ötv muafiyetli otomobil alma ve satma süreleri 10 yıla çıkarıldı.

Cumhurbaskanı onaylanırsa düzenleme yasalaşacak.

Onaydan önce birlik olup organizasyon yapmalıyız

Takip ettiğim kanal böyle bir organizasyon düzenlemiş

Lütfen hep birlikte destek olalım

Engelsiz Bilgilendirmeyoutube
    Ötv muafiyetli otomobil alım-satış süresi 10 yıla çıkarıldı.
    https://www.youtube.com/watch?v=wlDZWcZimnE

• Bir otomobilin fabrika tarafından belirlenen ekonomik ömrü 10 yıldır. 5 yılda bir yenileme hakkı saçmalıktan başka bir şey değildi. 10 yıl ve yerli üretim kararını destekliyorum. Ayrıca engelli aracını engellinin işini görecek akraba(ları) haricinde kimse kullanamamalı, denetimler sıkı olmalı.

• 10 yıl az... her kişinin sadece bir kere hakkı olmalı... yarı fiyatına alıp 5 sene sonra piyasa fiyatından satma devri kapanmalı...

• suistimal edilmesin diye 10 yıla çıkarılıyor. gayet uygun geldi fikir olarak.

5 yaşında eskimiyor arabalar artık.

• 10 yıl iyidir

• alınan bir hak göremedim ben

devlet size ötvsiz araba ihtiyacınızı gidermek için bir hak tanımış ve bu hak devam ediyor.

sizin derdiniz c-suv araç alamamak araba ihtiyacını gidermek değil

• Bir otomobilin fabrika tarafından belirlenen ekonomik ömrü 10 yıldır. 5 yılda bir yenileme hakkı saçmalıktan başka bir şey değildi. 10 yıl ve yerli üretim kararını destekliyorum. Ayrıca engelli aracını engellinin işini görecek akraba(ları) haricinde kimse kullanamamalı, denetimler sıkı olmalı.

• ÖTV muafiyetiyle sıfır km aracı yarı fiyatına alıp, 5 sene sonunda aracı sattığı fiyatın daha da altına yeniden sıfır km araç alanları üzen gelişme.

Yeni düzenleme ile yerlilik şartı konulması hele büsbütün moralleri bozmuştur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ÖTV Muafiyetli Araç Tercihi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Elden alınmış bir hak göremedim. Halen araç alınabiliyor.
  • Kanıtlayamam ama şu an piyasadaki engelli araçlarının en az %90'ını hak sahibi değil, onun hakkı üzerinden o arabayı ucuza kapatan birisi kullanıyordur.

• ÖTV oranında indirim ile araç NOTER satış bedeli üzerinden aynı oranla vergiye tabi olsun.

yuzde 45 ÖTV indirimi ile alınan aracı Satarken Noter-güvenli satış bedeli üzerinden yuzde 45 i devlete vergi olarak otomatik olarak kesilsin.

• Cok guzel uygulama sadece yerli olmalı ve Egea,Megane,Clio,İ20,Bayon,Corolla,yaris,CHR gibi modelleri kapsamalı gidip Xtrail alayım Tucson alayım Tiguan alayım gibi muahbbetler olmamalı...

İnsanlar 15-20 yıllık araclara biniyor 10 yıl da gayet iyi ...

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt

arkadaş 16 yıldır aynı arabaya biniyorum 5yıl çok az ki hepimiz biliyoruz bunların çoğu gerçek mağdur olabilecek kişiler değil üstelik esas mevzu bir araçtan alınan fahiş vergiler organize olacaksak otomobil üzerindeki bu fahiş vergiler için olmalı

• Ortalık chr kaynayacak.
  • Fakirin düşmanı yine fakirdir. Yorumlara bak. Sokağa çıksan doğru düzgün vergi veren ne şirket var, ne esnaf. Sürekli zarar gösteren şirketlerde 10 yıl satamasınlar araçlarını aynı mantıkla.

Çevren zengin olacak onu bilirim, kendi fakir bir de ruhu fakirse o insan hiç çekilmez.

Merak edenler için engelli kadrosundan alınan bir tane bile araç değil biz de sülalemizde yok. Rahmetli dedem şimdiki ananem üstünden istenirse alınırdı ayrı konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 27 Aralık 2024; 0:55:31 >
  • Suistimal edenleri Allah kahretsin.
    Allah kimsenin ailesine de engelli vermesin.

Adam ne yazmış, siz ne cevap veriyorsunuz .
    Burada o kadar boş insan var ki.
  • Çok iyi oldu, hayırlı olsun. Suistimal edenler ağlamaya başlar.
  • Çözüm yerine sorun yaratıyor hükümet. Ne hakkını halka verdiler ki bu hakkı da düzgün versinler.

De ki istediğin arabayı al. 5 yıl bin... Sonra satarken normal fiyattan sat ama vergisini devlete ver. Gene vergiden düş yeni araba al. Bunu yapmak zor olmasa gerek. 10 yıl nedir. Bi arabanın ömrü zaten o kadar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.