Şimdi Ara

Hangi Motor Yağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
21.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

140.000 Km'yi dolduran Astra 1.3 cdti aracımda hangi motor yağını kullanayım derken 3 motor yağı arasında kaldım deneyip kullananlar var ise kıyaslamalarını yapabilir mi benim için.

1) Motul 8100 X-CLEAN FE 5W30
    2) Mobil 1 Esp Formula 5W-30
    3) ENEOS Premium Hyper 5W/30

Eneos için TR de dolum yapılıyor güven olmaz diyorlar. Mobil1'in birebir sahtesi çok diyorlar piyasada. Bu arada yazdığım yağlar arasında bu güne kadar sadece mobil1'i kullandım ve memnundum. Daha önce Castrol kullandım ondan memnun kalmadım işin açığı.

Şimdiden teşekkür ederim.

• Aslında aynı şeylerden bahsetmişiz de sanırım DH'de birine normalde olsa karşılıklı bir cevap verince direk kalkanlar mızraklar kaldırılıyor bu yüzden "sen daha iyi biliyorsundur kafana göre takıl... " gibi cevaplar geliyor. Bilgi alış-verişi içinde bulunmak istediğime isteyeceğime pişman ettiğiniz için teşekkür ederim.
    Sormadım sayıla :) Demedim sayıla ola bite. Yİnede post içinde vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.

3 kuruşluk araç sanırım 3-5 aşağı yukarı çokta fark etmez sanırım kafa eskittiğime değmez en azından.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Hangi Motor Yağı Sizin İçin Uygun?

Arabanızın sağlığı için uygun motor yağını seçmek hayati önem taşır. Peki piyasada birçok seçenek varken en iyisi hangisi? Bu yazıda, Eneos, Castrol, Motul ve Shell'in önde gelen motor yağı markalarını karşılaştırarak bilinçli bir karar vermenize yardımcı olacağız.

Eneos ve Motul: Japon Kalitesi ve Fransız Uzmanlığı

Eneos, yüksek kaliteli Japon motor yağlarıyla tanınır. Ürünleri, motorun aşınma ve yıpranmaya karşı korunmasını sağlayan gelişmiş katkı maddeleri içerir. Motul ise Fransa'nın önde gelen motor yağı üreticisidir ve yarış pistlerinden sokaklara kadar çeşitli uygulamalar için yağlar sunar.

Castrol ve Shell: Güvenilir Performans

Castrol, dünya çapında tanınan bir markadır ve motor yağı dahil olmak üzere çok çeşitli otomotiv ürünleri sunar. Yağları, motor performansını optimize etmek ve yakıt verimliliğini artırmak için tasarlanmıştır. Shell, bir diğer güvenilir marka, yüksek performanslı yağlar ve yenilikçi teknolojilerle bilinir.

Ürün Karşılaştırması

• Eneos 5W/30: Düşük viskoziteli bir yağ olan Eneos 5W/30, soğuk havalarda bile kolay akış sağlar. Sentetik bir yağdır ve hem benzinli hem de dizel motorlar için uygundur.
    • Motul 8100 X-cess 5W/40: Motul'un en popüler yağlarından biri olan 8100 X-cess 5W/40, yüksek performanslı araçlar için tasarlanmıştır. Yüksek sıcaklıklarda bile koruma sağlar ve motorun ömrünü uzatır.
    • Castrol Edge 5W/30: Castrol'un en gelişmiş yağlarından biri olan Edge 5W/30, aşınmaya karşı üstün koruma sağlar. Sentetik teknolojisi sayesinde, zorlu sürüş koşullarında bile motor sağlığını korur.
    • Shell Helix Ultra 5W/40: Shell'in en kaliteli yağlarından biri olan Helix Ultra 5W/40, sentetik bir yağdır ve motorun temiz kalmasına yardımcı olan aktif temizleme teknolojisine sahiptir.

Seçim Kriterleri

Motor yağı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç faktör vardır:

• Araç türü: Farklı araçlar farklı yağ türleri gerektirir.
    • Sürüş koşulları: Zorlu sürüş koşulları, daha yüksek performanslı bir yağ gerektirebilir.
    • İklim: Soğuk iklimler, düşük viskoziteli yağlar gerektirebilir.
    • Fiyat: Motor yağlarının fiyatları markaya ve kaliteye göre değişir.

Sonuç

Eneos, Motul, Castrol ve Shell, aralarından seçim yapabileceğiniz mükemmel motor yağı markalarıdır. Karar verirken araç ihtiyaçlarınızı, sürüş koşullarınızı ve bütçenizi dikkate almalısınız. İhtiyaçlarınıza en uygun motor yağını seçerek, aracınızın uzun ve sorunsuz çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • castroldan ne gibi memluniyetsizliğiniz vardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobil 1 Esp Formula 5W-30 FE TAM SENTETİK

Ford lar için olanı kullanıyorum herşey normal güzel marka bir yağ , zaten yağdan ne gibi bişyi beklenir bilmem ama seste değişme vs gibi şeyler olmadı sadece sorun cıkarmayacagını dusundugum ıcın bunu aldım dandık bır marka almak yerine

4 lt 70tl ye aldım
  • yolcu07 Y kullanıcısına yanıt
    Mobil 1 kullandıktan sonra Castrole geçince aracım rolantide daha sesli çalışmaya başladı ve Castrol daha çabuk karardı. Castrol kötü bir yağ markası demiyorum kesinlikle sadece Mobil1 benim için daha iyi gibi geldi.
  • kötü olup olmamasından ziyade mobil hiç kullanmadım. Hatta 10w40 dan sentetik (5w40)yağa geçmek istiyorum ama aracım lpg li ve 230 binde suan eksiltme yok cesaret edemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcu07

kötü olup olmamasından ziyade mobil hiç kullanmadım. Hatta 10w40 dan sentetik (5w40)yağa geçmek istiyorum ama aracım lpg li ve 230 binde suan eksiltme yok cesaret edemiyorum.
    yağ ince olduğu için itecekler ses yapıyor... kullandığın aracın önerilen yağının 5 30 olduğuna eminmisin ?

mobil 5/30 yazmasına rağmen castrolden daha kalın bir yağ olduğu için ses yapmıyordur...

piyasadaki en iyi yağ castrol...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

yağ ince olduğu için itecekler ses yapıyor... kullandığın aracın önerilen yağının 5 30 olduğuna eminmisin ?

mobil 5/30 yazmasına rağmen castrolden daha kalın bir yağ olduğu için ses yapmıyordur...

Alıntıları Göster
    http://urun.n11.com/motor-yagi/lubex-sc3-la-5w-30-4-litre-tam-sentetik-motor-yagi-dpfli-P114428411

Ben bunu öneririm. Hem yerli hemde kaliteli yağ ben 0w30 olanı kullanıyorum 3300 km fln oldu yağ eskilmedi bile :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    motor yağı neden artar ?
    9 yıl önce açıldı
    Hangi yağ
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Önerilen yağ 5-30 ACEA 3C ve GM tarafından Dexos2 onaylı yağların kullanılması diyor. Bu yüzden iklimsel değişiklik yapmadığım süreyle kullandığım yağın değerlerinde değişiklik yapmam. Ayrıca 0-40 5-40 5-30 gibi yazılan değerler yağın inceliği yada viskozitesi ile ilişkilendirmek pek doğru olmaz. Castrol'ün aynı değerlerdeki farklı seri yağlarına bakarsanız aralarında viskozite farkının olduğunu görürsünüz.

Piyasda ki en iyi yağ castrol derken neye dayanarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aderinkaya

Önerilen yağ 5-30 ACEA 3C ve GM tarafından Dexos2 onaylı yağların kullanılması diyor. Bu yüzden iklimsel değişiklik yapmadığım süreyle kullandığım yağın değerlerinde değişiklik yapmam. Ayrıca 0-40 5-40 5-30 gibi yazılan değerler yağın inceliği yada viskozitesi ile ilişkilendirmek pek doğru olmaz. Castrol'ün aynı değerlerdeki farklı seri yağlarına bakarsanız aralarında viskozite farkının olduğunu görürsünüz.

Piyasda ki en iyi yağ castrol derken neye dayanarak?
    sen daha iyi biliyorsundur kafana göre takıl...

"Yağların orjinal viskoziteleri ilk rakamla belirtilendir. Yağın içine konan akıllı katkılar, gittikçe sıcaklaşan dış ortam sıcaklığına göre karakterlerini değiştirerek daha kalın yağ gibi davranırlar. Bu davranışlarının kaç dereceye kadar olduğunuda ikinci rakam gösterir.

Örnek;
    5W-40 -25 +40 dereceleridir, fakat 5 numara yağ, ince olduğundan içindeki katkılarla max. +40 C dereceye kadar kendini kalınlaştırabilir,
    10W-40 -20 +40 için olsada, 10 numara yağ daha kalın olduğundan, içindeki katkılarla max. +42/+45 C lere kadar dayanabilir,
    15W-40 ise -15 +40 içindir fakat max. +45/+48 C lere kadar dayanabilir.

O nedenle, yukarıda konu içinde anlattığım gibi, yaşadığınız bölgenin ve seyahat ettiğiniz/edeceğiniz bölgelerin hava sıcaklıklarına göre viskozite seçiminde bulunmanız en doğrusu olacaktır."

Motor Yağları Derece Listesi

Yaşanan bölge Viskozite değeri
    -30 +30 0W-30
    -25 +30 5W-30
    -25 +40 5W-40
    -20 +30 10W-30
    -20 +40 10W-40
    -15 +40 15W-40
    -15 +50 15W-50
    -20 +50 10W-50
    -10 +50 20W-50
    -20 +60 10W-60

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 31 Ekim 2016; 22:37:07 >

Aslında aynı şeylerden bahsetmişiz de sanırım DH'de birine normalde olsa karşılıklı bir cevap verince direk kalkanlar mızraklar kaldırılıyor bu yüzden "sen daha iyi biliyorsundur kafana göre takıl... " gibi cevaplar geliyor. Bilgi alış-verişi içinde bulunmak istediğime isteyeceğime pişman ettiğiniz için teşekkür ederim.
    Sormadım sayıla :) Demedim sayıla ola bite. Yİnede post içinde vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.

3 kuruşluk araç sanırım 3-5 aşağı yukarı çokta fark etmez sanırım kafa eskittiğime değmez en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aderinkaya -- 31 Ekim 2016; 23:34:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Piyasadaki en iyi yag demeyin o fiyat araliginda deseniz anlasilir.

Motul duydunuz mu? Motul deneyin birde halen aynisini mi dusuneceksiniz. Tabi paraniza kiyarsaniz kaliteyide alirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 1 Kasım 2016; 9:56:06 >
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    motulu duymadım... senelerdir ki 14 senedir araç sahibiyim castrol kullanırım 1 kere olsun motordan yana sıkıntı yaşamadım...

paraya kıymasam castrol almam zaten ;) motul daha pahalı bir yağ olabilir ama usta tavsiyesi olmadan bulaşacağım bir marka değil...

bendeki aracın motoru yüksek devir çeviren bir motor değil... aracım turboşarjlı benzinli bir araç olsa idi motul gibi yağ markalarına bakabilirdim...

keza bu markalar performanslı motorlar için yağ üretiyorlar atıyorum motorsiklet yağı gibi... bu markayı almam sokağa para atmam gibi birşey zaten... faydası olmadıktan sonra ne anladım o işten...

ayrıca benim araçlarımın km leri hafife alınacak kadar az değil bu saatten sonra marka asla değiştirmem...

zaten motordan arabadan anlayan aracına yakıtı tek markadan motoruna yağıda tek markadan koyar...

anca işi bilmeyenler devamlı marka değiştirir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 1 Kasım 2016; 10:37:33 >
    Bu sizin gorusunuz saygi duyuyorum Motul ile bir olmasinin mumkunu zaten yok.

Shell helix ultra serisi castrolden yine ayni sekilde kalitelidir.

Adinin shell olmasi degil mesele mesele shellin 100 yila yakin gecmisi olan penzzoil yaglarini satiyor olmasi. Penzzoil turkiyede biliniyor mu bilemem ancak yurtdisinda penzzoil yani shell helix varken casstrol kullanmazlar.

Gecennyag degisimi icin sanayide dukkana girdim adam motulu bilmiyor sizin bilmemeniz dogal

Castrol sorun cikartacak diyede bir sey yok ancak o yagin performansi aracin sesini calismasini atakligini bariz bir sekilde araci etkiliyor. Reklami cok olan iyi degildir her zaman

• Selenia WR 30 Kullanın rahat edin.
  • @sissil yıldır başka marka kullanmadığınız için aradaki farkı bilmiyorsunuz. Bende genelde memnun kaldığım bir yağı değiştirmem kolay kolay. Şuan kullandığım aracı yıldır kullanıyorum. İlk 4 yıl castrol gayet iyiydi. 4 sene cozuttu biraz yaramaz oldu motora. Sonra Shellden aldım shellde iyi hiç şüpheniz olmasın ama son km lere doğru buda bayağı cozuttu.

Burada kimse Castrol, mobile1, motul, Eneos gibi yağ markalarını kötüleyemez sanırım. Amaç içlerinden kullanıcı yorumlarına ve değerlerine göre memnuniyet yorumları.
  • Mobil kolay kolay viskozitesini yitirmiyor. Yağın kralı mobil. Yahudi bh işi de çok iyi yapıyor valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havrix -- 4 Kasım 2016; 16:20:12 >
  • aracım 2009 model fire fun 1.4 benzinli 8 valve 83.000 km de . Şu ana kadar hep Castrol edge 5w40 kullandım ama bu son sefer de çok eksilme oldu. Total quartz 5w40 veya Mobil 3000 5w40 düşünüyorum.
    Castrol ile aralarında 40-50 TL fark var o sebeple düşünüyorum bu artan para ile de filtreleri satın alacağım.
    TOTAL QUARTZ 5W40 kullanan var mı ?
  • Bizim otomotivcilerin yoğun ısrarları üzerine ay başından sonra Motul 8100 X-CLEAN FE 5W30 alacağım. Tecrübelerimi yazarım buraya.
  • Petrol Ofisi koydum aracıma 5W40 , daha önce Castrol 5W40 Edge kullanıyordum son 3 sefer ama bu yağ da fena değil bence ses aynı çekiş aynı
  • Eneos'un sadece 10W/40 ve 15W/40 gibi ürünlerinin dolumu Türkiye'de yapılıyor. Onun dışında hepsi yurtdışından ithal. Zaten Türkiye üretimi olan ürünler de Eneos'un kontrolünde. Gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.