|
|

1 Mobil
|
|
Motor yağı seviyenizin yükselmesinin birkaç yaygın nedeni vardır:
Yanlış Yağ Çubuğu Kullanımı: Farklı yağ çubukları, yanlış yağ seviyesi okumalarına neden olabilir. Doğru yağ çubuğunu kullandığınızdan emin ol.
Yanlış Yağ Seviyesi Ölçümü: Yağ seviyesini ölçerken, arabanız düz bir zeminde park edilmiş olmalı ve motor soğuk olmalıdır.
Yakıt Sızması: Yakıt enjektörlerindeki veya yakıt hattındaki sızıntılar, yakıtın motor yağına karışmasına neden olabilir ve yağ seviyesini yükseltebilir. Benzinli motorlarda yakıt sızıntısı daha yaygındır.
Soğutma Suyu Sızması: Soğutma sistemindeki bir sızıntı, soğutma suyunun motor yağına karışmasına neden olabilir ve yağ seviyesini yükseltebilir. Bu, genellikle ciddi bir sorundur.
Kısa Yolculuklar ve Boşta Çalışma: Kısa yolculuklar ve uzun süreli boşta çalışma, motorun tam olarak ısınmamasına neden olabilir. Bu, yanmamış yakıtın motora geri dönmesine ve yağın seyrelmesine neden olabilir.
Diğer Nedenler:
Yağ Seviyesi Neden Yükselince Ne Yapmalı:
Motor yağ seviyesinin yükselmesi ciddi bir sorun olabilir. Sorunun kaynağını tespit etmek ve gerekli onarımları yaptırmak için derhal harekete geçmek önemlidir.
|
|
|
DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
Yağ seviyesindeki artışı tanımlamak için yağ seyrelmesi terimi kullanılır ve genellikle yakıtın yani mazot ya da benzinin ya da yanma sırasında oluşan su buharının yoğuşması sonucu motor yağ seviyesinin yükselmesine sebep olur.
Videoda bahsi geçen ürünleri bu linkten satın alabilirsiniz.
https://app.hb.biz/ieeL53ayx9mp
Yağ seviyesi yükselmesinin çeşitli nedenleri olsa da 2 ana sebebi vardır.
1) Yağa soğutma sıvısı yani antifriz karışması
2) Yağa yakıt (mazot/benzi) karışması
Yağa yakıt karışması sebebiyle seviye yükselmesi ekranda sıralı sebeplerden dolayı olabilir.
1) DPF/GPF rejenerasyon işlemi
2) Piston segmanı ve silindir gömleği hasarları
3) Yakıt enjektörü arızaları
4) Mazot pompası arızaları
5) Kısa süreli sürüş ve uzun süreli rölanti
Yağ seyrelmesi nasıl kontrol edilir?
A) Fiziki kontrol
B) Diagnostik cihazları ile yapılan kontrol
C) Laboratuvar testi
D) Basit kâğıt testi
Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
https://www.youtube.com/channel/UCRMqMsYlPQg2ufpyNDMk5uw/join https://www.youtube.com/watch?v=DpCPGWILLyg&feature=youtu.be |
|