Şimdi Ara

rolantide islik sesi (tdi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.6 tdi aracimin 15000 bakimindan sonra videodaki gibi cok tiz bir ses gelmeye basladi rolantide. servis gelin bakalim diyor ama 250 km uzaktalar, fikir verebilirseniz sevinirim.

https://www.youtube.com/watch?v=aguUCBqeeFQ&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Rölantide Motordan Islık Sesi (TDI)

Bazı turbo dizel (TDI) motorlarda, özellikle rölantide olmak üzere motordan ıslık sesi gelebilir. Bu ses, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir:

• Turbo şarjı: Turbo şarjı, motora daha fazla hava vererek gücü artıran bir cihazdır. Rölantide, turbo şarjı düşük devirlerde çalışır ve bu da ıslık sesine neden olabilir.
    • EGR valfi: EGR (egzoz gazı devridaimi) valfi, egzoz gazlarının bir kısmını tekrar motora yönlendirir. Arızalı bir EGR valfi, rölantide motordan ıslık sesi gelmesine neden olabilir.
    • Hava kaçağı: Hava filtresi veya emme manifoldundaki bir hava kaçağı, ıslık sesine neden olabilir.
    • Vakum kaçağı: Vakum hortumlarındaki veya sistemindeki bir vakum kaçağı da ıslık sesine neden olabilir.

Bu sorunu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Turbo şarjını kontrol et: Turbo şarjının hasar veya aşınma açısından incelenmesi gerekir.
    • EGR valfini temizle veya değiştir: EGR valfinin temizlenmesi veya değiştirilmesi ıslık sesini durdurabilir.
    • Hava kaçağını tespit et ve gider: Hava filtresi ve emme manifoldunda hava kaçağı olup olmadığını kontrol et.
    • Vakum kaçağını tespit et ve gider: Vakum hortumlarını ve sistemini vakum kaçağı açısından kontrol et.

Islık sesi devam ederse veya daha kötüleşirse, ileri inceleme ve onarım için bir profesyonelden yardım almalısın. Rölantide motordan gelen ıslık sesini görmezden gelmek, daha ciddi sorunlara yol açabileceğinden önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kayışların olduğu yerden ses geliyor. alternatör kayışına bi bakın. muhtemelen sesi o yapıyordur.
  • gaza bas
  • muradisdan kullanıcısına yanıt
    kayistan ise sadece rolantide yapmasi normal midir peki?
    bu arada simdi arac sogukken calistirdim ses yoktu, 90 dereceye gelene kadar 2-3 km dolastim park ederken yine otmeye baslamisti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

kayistan ise sadece rolantide yapmasi normal midir peki?
    bu arada simdi arac sogukken calistirdim ses yoktu, 90 dereceye gelene kadar 2-3 km dolastim park ederken yine otmeye baslamisti.

genelde soğukken daha fazla ses yapar ama belli olmaz. ben hala kayış ve gergi rulmanından şüpheleniyorum. videoda ses ordan geliyor gibi geldi bana.
  • muradisdan kullanıcısına yanıt
    eyvallah, bir sekilde servis yolu gozuktu bize demek ki...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu gorup soran arkadas oldu bunca yil sonra, belki ayni dertten muzdarip olan vardir nedenini yazmis olayim.
    ses devirdaim pompasindan geliyormus, servis garantiden degistirdi ve ozamandan beri bir sorun yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.