Şimdi Ara

Motor yağını nereden alıyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
2
Favori
5.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

trensyolda 220tl

sanayide 360-420 arası

şimdi trensyolda yorumlara iyi vs yazılmış ama 10 kişiden 1 ide sahte demiş

Aynı şekilde trendyolda motul 8100 var satıcısı çok güvenli ama 2019 yolluyorlarmış fiyat 240tl

Birde şhell e sordum 5-30 profestolen serisi 310 tl dedi bu fiyatada castrol motul varken shell koymak istemiyorum

önerebileceğini bir yer var mı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motor Yağınızı Nereden Almalısınız?

Motorunuzu korumak için doğru motor yağını seçmek çok önemlidir. Yağınızı satın alabileceğiniz çeşitli kanallar mevcuttur:

• Otomobil parçaları mağazaları: Castrol, Total ve benzeri markaların orijinal motor yağlarını bulabileceğiniz yerel otomobil parçaları mağazalarına göz atın.
    • Süpermarketler: Bazı süpermarketler, sınırlı sayıda motor yağı markası bulundurmaktadır.
    • Benzin istasyonları: Shell, Opet gibi benzin istasyonlarında Castrol yağları ve diğer markalar bulunabilir.
    • İnternet perakendecileri: Amazon ve Hepsiburada gibi çevrimiçi perakendeciler, çok çeşitli motor yağları sunar.

Orijinal motor yağını satın almak için resmi bayilere başvurmanız önerilir. Tozlu Madeni Yağ gibi bilinmeyen markalardan kaçınmak, aracınızın sağlığı için önemlidir.

Ayrıca, kullanıcı yorumlarını okuyarak ve farklı markaları karşılaştırarak güvenilir motor yağı sağlayıcılarını belirlemeniz faydalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İnternetten, ama satıcı firmaya bakarım şahıs değil de madeni yağ işiyle uğraşan şirket statüsünde olan firmalardan. Piyasa fiyatıyla yarı yarıya fiyat farkı olan yerlerden kesinlikle uzak durun.

• Castrol için en güvenli yer Bp benzin istasyonları olur diye düşünüyorum. Piyasada çok sahtesi dolanıyor imiş bu markanın.
  • Oh Long Johnson kullanıcısına yanıt
    Ya da castrol yetkili bayileri
  • Yağ satan dükkanlardan

• yusernfn Y kullanıcısına yanıt

Evet doğru.

• Castrol edge shell'in üst seri yağlarından daha üstün değil önce bunu belirteyim.

Motul'u yağçarşısı'ndan alıyordum, artık kendi sitesinden alırım.

Lukoil'i n11'de fabrikadan direkt kargo kendi satışlarından alıyorum. 2 hafta önce üretilmiş yağ oluyor ve piyasadan ucuza geliyor.

Bazende ustanın elinde toptan aldığı hangi yağ var ise ondan koyuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesHırsızı -- 17 Eylül 2021; 14:50:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi motor yağı???
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dikkat edin de geçen şu videoyu izledim şaşırdım.

OTO TAMİRCİMyoutube
    sahte motor yağının sonuçları ağır olur ve Aracınız yatak sarmaya kadar gider 32 bindeki Hyundai i10 Aracımızın motorunda sahte motor yağ tespit ettik ve filtreyi sizler için ikiye bölüp içini sizlere göstermek istedik yağ çubuğu resmen Adana kebap pişirmiş gibi simsiyah Peki bu durumda aracınızı kullanmaya devam ederseniz ne olur bizim aracımız da 1 litre dahil kalmamıştı Yani bu demek oluyor ki sahte yağı motor yakıyor ve içeride yanmadan dolayı oluşan siyah kurumlar motorun içinde kalıyor ve resmen mangal edası veriyor bu durumla karşılaşmamak için motor yağlarınızı mutlaka güvenilir ve dispiritörleri den alın Umarım Sizlerin de başına böyle bir sorun gelmeden erkenden fark edersiniz 32 bindeki Aracımızın motorunu Sağ Salim temizleyerek kurtardık Sizlerin de başına gelmesini istemiyorsanız kendi aracınızın kendi ustası olup motor motor yağınızı sık sık kontrol edin iyi seyirler SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ OTO TAMİRCİM FACEBOOK: https://www.facebook.com/groups/27978131575864 OTO TAMİRCİM instagram: https://www.instagram.com/oto_tamircim/?hl=tr Randevu ve bilği için 05434408227'den bize ulaşabilirsin .
    https://www.youtube.com/watch?v=KoMHfHR0kQE
  • Aracini seven castrol koymasin,motul shell LM koyun castrol den uzak durun
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

Hocam dikkat edilebilecek bir durum değil ki? Direkt kendisinden almadığın her yağ sahte çıkabilir. Birebir yapıyorlar dış plastiğini namussuzlar. Benzinliklerde, sanayide sahte yağ satılmadığını sanmak kendini kandırmak olur. Toptancılara bile bir şekilde sahte yağ girişi olabiliyor, malesef son kullanıcı için yapacak tek şey motul, mobil, lukoil, castrol, tp, lubex vs. kendi internet satışı olan firmalardan satın almak ya da ustasının toptan aldığı yağı kabul etmek.

• AutoCher / bostancı

• AtesHırsızı kullanıcısına yanıt

aynen bende kendisinden almadığıma hele sanayi vs kesinlikle güvenmem bu videoları izleyince de youtube da sahte motor yağı için bazı videolar var. illa alınmak isteniyorsa kullanmadan önce iyice kontrol edilmeli. qr kodu vs baya bi kontrol edilecek noktası varmış. he bana sorarsan ya servisinden ya da kendi sitesi varsa ordan alınmalı.

Motor yağını nereden alıyorsunuzSekizsilindiryoutube
    Sahte motor yağı konusunu çok uzun zamandır takibimize almıştık ve elimize geçen bazı görüntülerle de bu konuyu kara tahta anlatımı videosu ile sizlere detaylı bir şekilde açıklamak istedik. Konu başlıklarımız ise şu şekilde yer alıyor. Sahte yağ nasıl üretilir? Sahte yağ motora nasıl ve ne kadar zarar verir? Sahte yağ nasıl anlaşılır? Yukarıda listelediğimiz bu 3 başlık ile konunun çok büyük oranda anlaşılacağını düşünüyoruz. Umarız videomuzu beğenirsiniz. İyi seyirler. Bu video Total Türkiye Pazarlama iş birliği ile hazırlanmıştır.
    https://www.youtube.com/watch?v=PmVe-nc-GKk
    Motor yağını nereden alıyorsunuzHüseyin Denizyoutube
    Arkadaşlar ben sadece internetten yaptığım bir yağ alışverişindeki deneyimimi paylaştım ama anladım ki bu ürünü satan bazı satıcılara bile sahte yağı gazlamışlar adam koliyle almış videosu var.Diğer ustalar ise kokudan ve kapağın altından bahsetmiş :)Açtık mı biliyorsun artık iadesi olamaz. Ben ise çok farklı yaklaştım umarım yardımcı olur.Bir yağ veya motor ustası değilim!
    https://www.youtube.com/watch?v=XXhl9wQuOvE

• Liqui moly Türkiye distribütör sitesinden e-ticaret sitelerinde satılan liqui moly yağlara göre uygun oluyor eskiden pahalıydı ama satış politikasını değiştirmiş galiba yağ seçici den aracınıza uygun yağı seçip alabilirsiniz.
  • Castrol Edge sizin aracınıza uygun yağ mıdır önce ona bakmak lazım. Araç marka model ve motor tipini belirtirseniz daha faydalı bilgiler alabilirsiniz.

Çoğu kullanıcı kulaktan dolma bilgilerle yağın en iyisini alayım diye Castrol Edge bakıyor ama bu yağ her motorun gereksinimini karşılayan bir yağ değil.

Örneğin Renault 1.5dci için uygun bir yağ değil Castrol Edge. Fiat multijet motor için uygun bir yağ değil yine.

Hemen her shell istasyonundan temin edebileceğiniz aracınıza ve motorunuza uygun olan shell yağlarını kullanabilirsiniz. Gayet kaliteli yağlardır.

• Hepsiburada dan .... firmanın sattığı castrol edge 5w30 5lt sahte yağ DÜN geldi

gelen kutu anlatılan sahte kutu kriterlerinin hepsini karşılıyor , renk ,doku ,dolum tarihiyle şişe yapım tarihi ,kapaktaki castrol yazısı, eğer aşağıdaki videodaki seriyi görmesem açacaktım, seri no aynı olmasa açmadan sahte diyemezsiniz

Bu seri ve tarihi tüm kutulara basmışlar,ben dün aldım bendeki seri no :) , aşağıdaki video aylar önce atılmış ,1:53 E BAKIN aynı seri aynı tarih :))

BE 0001286627 11/07/20 020684 SERİ NO VARSA SAHTE

Motor yağını nereden alıyorsunuzSoner oto servis Soner Ustayoutube
    İnternetten alınan sahte motor yağı.
    https://www.youtube.com/watch?v=-h3vW9bIh-c&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 17 Eylül 2021; 23:21:17 >

• Yağ yağcıdan alınır veya onun satış yaptığı online mağazada tabi direk yağ üreticisinin sitesinden de alınabilir yine. Birisinin 300 TL'ye sattığı yağı da bir başkası 200 TL'ye satamaz. Satarsa da bu yağ 2019 üretimi filan olması lazım ki kurtarsın. Şu anda ortalama kalitede 5w30 yağın litresini kimse 50-70 TL altına vermez.

• quote:

Orijinalden alıntı: alfa-x

Hepsiburada dan .... firmanın sattığı castrol edge 5w30 5lt sahte yağ DÜN geldi

gelen kutu anlatılan sahte kutu kriterlerinin hepsini karşılıyor , renk ,doku ,dolum tarihiyle şişe yapım tarihi ,kapaktaki castrol yazısı, eğer aşağıdaki videodaki seriyi görmesem açacaktım, seri no aynı olmasa açmadan sahte diyemezsiniz

Bu seri ve tarihi tüm kutulara basmışlar,ben dün aldım bendeki seri no :) , aşağıdaki video aylar önce atılmış ,1:53 E BAKIN aynı seri aynı tarih :))

BE 0001286627 11/07/20 020684 SERİ NO VARSA SAHTE

Motor yağını nereden alıyorsunuzSoner oto servis Soner Ustayoutube
    İnternetten alınan sahte motor yağı.
    https://www.youtube.com/watch?v=-h3vW9bIh-c&feature=youtu.be

Eski aracıma hepsi buradadan aynı yağı almıştım bakımını yaptırdıktan sonrada satmıştım sahibi umarım bi sıkıntı yaratmamıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 17 Eylül 2021; 23:56:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Yağ yağcıdan alınır veya onun satış yaptığı online mağazada tabi direk yağ üreticisinin sitesinden de alınabilir yine. Birisinin 300 TL'ye sattığı yağı da bir başkası 200 TL'ye satamaz. Satarsa da bu yağ 2019 üretimi filan olması lazım ki kurtarsın. Şu anda ortalama kalitede 5w30 yağın litresini kimse 50-70 TL altına vermez.

Hocam birisinin 300'e sattığı yağı 200'e başkası satar ama piyasası 300 olan ürünü 200'e satamaz. Ucuz her zaman sahte değildir. Ama HERKESin 250-300'e sattığı yağı birisi 150'ye satıyorsa orada durup düşünmek lazım.

• Oh Long Johnson kullanıcısına yanıt
    Yağ bulamıyorsun ki istediğin... İlgilenmiyorlar bile getirelim diye. Süs diye market raflarını dolduruyorlar....
    Üstelik BP'nin yağın kendi distribütöründen bile fahiş fiyat çektiğini gördüm.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.