Şimdi Ara

Gaza Basmadan Debriyajla Kaldırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
33.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Acemiyim! Aracı kaldırırken debriyaj+gaz ayarını tutturamıyorum. Aslında şöyle;

İlk kullandığım araçta ayağımı debriyaja tam basıp hafiften ayağımı çekmeye başladığımda önce bir titreme sonra hafiften hareket etme ve tam çektiğimde rölanti bir hızda gidiyordu. Yani aracı kaldırırken gaz kullanmıyordum. Şimdi başka bir araç var ama onda bu şekil kaldıramıyorum. Debriyaj+gaz yapmam gerekiyor ve ben bu konuda bilgili değilim.

Arabalar konusunda teknik olarak bilgim çok az!

1- Her araç aynı şekilde kalkmaz mı?
    2- Debriyajla kaldırabilmek için özel bir ayar mı yapmak lazım?
    3- Normalde gaz+debriyajla kalkıyorda ilk kullandığım araç özel bir ayarla mı gelmişti bana?
    4- Debriyaj+gaz gerektiren araçlarda kaldırma tekniği nasıldır?

Debriyajla Araba Kaldırma: Gazsız Sadece Debriyajla Kalkmak

Giriş

Debriyajla araba kaldırma, manuel vitesli araçlarda aracı hareket ettirmek için kullanılan bir tekniktir. Bu teknik, özellikle dizel araçlarda veya gaza basmadan araba kaldırmak isteyen sürücüler için faydalıdır.

Debriyaj Gaz Ayarını Yapamıyorum

Debriyajla araba kaldırmakta güçlük çekiyorsanız, debriyaj gaz ayarınızı yapamıyor olabilirsiniz. Debriyaj pedalının kavrama noktasını bulmanız ve gaz pedalıyla doğru şekilde koordine etmeniz gerekir.

Sadece Debriyajla Kalkmak

Sadece debriyajla kalkmak için şu adımları takip edin:

1. Debriyaj pedalına sonuna kadar basın.
    2. Vitesi birinci vitese alın.
    3. Debriyaj pedalını yavaşça bırakırken, kavrama noktasını bulun.
    4. Kavrama noktasını bulduğunuzda, debriyaj pedalını biraz daha bırakın ve aynı anda hafifçe gaz verin.

Dizel Araçlarda Debriyaj Kullanımı

Dizel araçlar, benzinli araçlara göre daha yüksek tork üretirler. Bu, debriyajla araba kaldırmayı kolaylaştırabilir. Ancak, dizel araçlarda debriyajı daha dikkatli kullanmak önemlidir, çünkü tork düşmesiyle birlikte motor stop edebilir.

Uyarılar

• Aracı düz bir zeminde kaldırmaya çalışın.
    • Yokuş yukarı kalkarken el frenini kullanın.
    • Manuel vitesli araçlarda debriyajı aşırı kullanmaktan kaçının.

Sonuç

Debriyajla araba kaldırma, manuel vitesli araçlarda ustalaşılması gereken önemli bir tekniktir. Bu teknik, biraz alıştırma gerektirir, ancak zamanla sadece debriyajla kalkabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kardeş araba dizel ise debriyajdan çekince veya yokuşta gaza basmadan kalkar güzel bi özellik bence.
    ancak benzinli araçlarda öyle olamz stop eder gaz verip ayarlaman lazım

büyük ihtimal kursta veya başka yerde dizel araçla alıştın şimdi benzinliye geçinec zorlanıyorsun ilk bana da öyle olmuştu :)

zamanla alışıyor insan otomatik ayağın gaza gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_zula -- 5 Eylül 2013; 22:59:11 >

Orijinalden alıntı: the_zula

kardeş araba dizel ise debriyajdan çekince veya yokuşta gaza basmadan kalkar güzel bi özellik bence.

büyük ihtimal kursta veya başka yerde dizel araçla alıştın şimdi benzinliye geçinec zorlanıyorsun ilk bana da öyle olmuştu :)

the_zula, cevap için teşekkür ederim.

1- Debriyajla kalkmanın zararı var mıdır?

2- Benzinli araçta debriyaj+gaz ayarı tekniği nasıldır?

3- Benzinli araçta sadece debriyajla kalkış yapılabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bessonnitsa kullanıcısına yanıt
    1- Sürekli debriyajla kalkmak yakıt pompasını ve baskı balatayı zorlar zamanla sıkıntı yaratır diye duymuştum emin değilim.

2- inanın bunun cevabını ne kadar versem boş en güzeli boş bi alanda 10 dakika pratik yaparak burda söylenecek her yorumdan daha iyi kavrayabilirsiniz.Amaa temel prensip şu debriyajı tam basıp 1.vitese attın daha sonra debriyajı yarıya kadar çekiyorsun( bırakmıyorsun) gaz vermeye başlıyorsun o sırada ztn araba hareket ediyor.biraz harekete başlayınca yavaş yavaş çek debriyajdan ama dediğim gibi en güzeli boş bi alanda test etmen.

3-Benzinli araçta o şekilde kalkmak zor ancak yüksek motorlu ve torklu arabalarda düz yolda kalkabilrsin.ama normal bi araçta hele bide acemiysen biraz zor kaldırısın ama hiç alışma bence en güzeli ve sağlıklısı debriyaj+ gaz.

tavsiye : burda tabiki herkes yardımcı olmaaya çalışır ama araba sürmek yorumla tavsiyeyle öğrenilcek birşey değil.panikleme ilk zamanlar herkeste böyle olur.En güzel boş zamanında yanına seni panikletmeyecek heycan yaptırmayacak birini alıp boş bir alanda kavrama ve vites noktalarını öğrenene kadar pratik yapman daha sağlıklı olur

• quote:

kardeş araba dizel ise debriyajdan çekince veya yokuşta gaza basmadan kalkar güzel bi özellik bence.

üstteki arkadaşın da dediği gibi dizellerde yapabilirsin onu, benzinde işe yaramaz. her aracın kavrama noktası farklıdır, onu oturduğun zaman bulman lazım. öyle işte

Orijinalden alıntı: b437

üstteki arkadaşın da dediği gibi dizellerde yapabilirsin onu, benzinde işe yaramaz. her aracın kavrama noktası farklıdır, onu oturduğun zaman bulman lazım. öyle işte

Alıntıları Göster
    Hiç benzinli araba sürmediniz mi anlamıyorum ki gaza basmadan kalkmada enjeksiyonlu benzinli araçlar dizellerden daha iyi. Dizel daha fazla titriyor ve gaza basınca motorin zor yandığı için daha geç toparlıyor.

When a man lies, he murders some part of the world
    These are the pale deaths which men miscall their lives
    All this I cannot bear to witness any longer
    Cannot the kingdom of salvation take me home

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bessonnitsa

Merhaba Arkadaşlar,

Acemiyim! Aracı kaldırırken debriyaj+gaz ayarını tutturamıyorum. Aslında şöyle;

İlk kullandığım araçta ayağımı debriyaja tam basıp hafiften ayağımı çekmeye başladığımda önce bir titreme sonra hafiften hareket etme ve tam çektiğimde rölanti bir hızda gidiyordu. Yani aracı kaldırırken gaz kullanmıyordum. Şimdi başka bir araç var ama onda bu şekil kaldıramıyorum. Debriyaj+gaz yapmam gerekiyor ve ben bu konuda bilgili değilim.

Arabalar konusunda teknik olarak bilgim çok az!

1- Her araç aynı şekilde kalkmaz mı?
    2- Debriyajla kaldırabilmek için özel bir ayar mı yapmak lazım?
    3- Normalde gaz+debriyajla kalkıyorda ilk kullandığım araç özel bir ayarla mı gelmişti bana?
    4- Debriyaj+gaz gerektiren araçlarda kaldırma tekniği nasıldır?

dostum ben de yeni ehliyet aldım tecrübelerimi aktarayım

ilk kullandığın araba dizelmiş o yüzden gaz vermeden debriyajı kavrama noktasında tutmuşsun ve titremeyle beraber yol almış

benzinli arabalarda mutlaka gaz vermen gerekiyor

ben benzinli arabalarda şöyle yapıyorum

ayağım debriyajda sonuna kadar basılı diğeri frende (1.vitesteyim)

debriyajı hafif ortaya kadar kaldırıyorum arabada ufak bi titreme olabilir sonra frenden çekip gazı veriyorum 2000-3000 devir civarında, aynı anda debriyajı hafifçe kaldırıyorum araba zaten yol alıyor

• quote:

hocam benim aracım benzinli ama sadece debriyajla araç kalkıyor kardeşime ilk başlarda böyle böyle öğretmiştim.

benzinli enjeksiyonlularda öyle diye biliyorum ayrıca arkadaşımın opel astra h dizel var debriyajla aracı kalkmıyor stop ediyor başka bir arkadaşımında kia ceed dizel var onunda debriyajla kalkıyor kafam karıştı şimdi

edit: debriyajla kalkerken herhangi bir titremede olmuyor ve çok dik yokuşlarda sadece bu yöntemle arkaya kaçırmadan kaldırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi covert -- 6 Eylül 2013; 0:26:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: covert

quote:

hocam benim aracım benzinli ama sadece debriyajla araç kalkıyor kardeşime ilk başlarda böyle böyle öğretmiştim.

benzinli enjeksiyonlularda öyle diye biliyorum ayrıca arkadaşımın opel astra h dizel var debriyajla aracı kalkmıyor stop ediyor başka bir arkadaşımında kia ceed dizel var onunda debriyajla kalkıyor kafam karıştı şimdi

edit: debriyajla kalkerken herhangi bir titremede olmuyor ve çok dik yokuşlarda sadece bu yöntemle arkaya kaçırmadan kaldırıyorum.

Benzinli arabada yapilabildigini ilk defa duydum valla. Bu dizellerin en sevilen ozelligidir aslinda ama bilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b437 -- 6 Eylül 2013; 0:30:03 >

• quote:

quote:

quote:

Benzinli arabada yapilabildigini ilk defa duydum valla. Bu dizellerin en sevilen ozelligidir aslinda ama bilemedim

Alıntıları Göster
    Dizel de olsa benzinli de olsa nispeten güçlü turbolu motorlara sahip araçları debriyajı sert bırakmamak kaydı ile gaza basmadan yavaşça kaldırmak mümkündür ancak bu davranış uzun vadede yakıt pompasına zarar verebilir.

• quote:

quote:

quote:

yukardaki arkadaş yüksek motor ve torklu benzinli araçlarda olabilir demiş ama aracım 1500 motor 92 beygir, bunu teknik olarak açıklayacak yok mu acaba ?

edit : @the_zula

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi covert -- 6 Eylül 2013; 0:55:44 >

• quote:

quote:

quote:

Benzinde de oluyor hocam. Lakin bu olayı merak edip arkadaşın araçta denemiştim benzinliydi ve sadece debriyajla araç kalkıp gaza basmadan devam etmişti. Tam olarak bu konuda pek bilgim olmasa da bende araca en azından balatalara zarar verir diye düşünüyorum sonuçtu debriyaj + gaz olayında debriyajdan ayağını hafif çektikten gaz verince sonra ayağını hemen çekince araç gidiyor ama diyerki türlü sadece debriyajla kalkmak ayağını daha fazla debriyajda tutuyorsun.

• Gaza basmadan araba kaldırabiliyosun gazla birlikte kaldıramıyosun ilginç bence gaza basarak kaldırmayı alışkanlık haline getir kilit trafikte stop etmesin.

Orijinalden alıntı: Al-Yeleli Arslan

Gaza basmadan araba kaldırabiliyosun gazla birlikte kaldıramıyosun ilginç bence gaza basarak kaldırmayı alışkanlık haline getir kilit trafikte stop etmesin.
    benzinli dizel olayından değil kardeşim tam bilmiyorum ama
    bizdeki albea dizel gaza basmadan geride kalkıyor ileride
    teyzemlerdeki siena 1,6 tüplü oda hem geri hem ileri kalkıyor

fakat dizellerde TORK yüksek oldugundan kasayı rahat taşımakta ve kolayca kalkabilmekte. Demek istediğim motor kasayı taşımakta zorlanmıyorsa benzinlide rahat kalkabilir.

bazı benzinli araçların motor gücü ve torku aracın kasasının ağırlını taşıyamadığından gaz vermeden kalkmaz o yuzden stop eder.

fakat dizellerde TORK yüksek oldugundan kasayı rahat taşımakta ve kolayca kalkabilmekte. Demek istediğim motor kasayı taşımakta zorlanmıyorsa benzinlide rahat kalkabilir.
    peugeot 206+ benzinli kullandım oda gaza basmadan debriyaj ile kalkıyor ama yanlıi hatırlamıyorsam araçta yokuş kalkış destek sistemi gibisinden bir olay vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican8 -- 6 Eylül 2013; 2:05:13 >

Orijinalden alıntı: alican8

peugeot 206+ benzinli kullandım oda gaza basmadan debriyaj ile kalkıyor ama yanlıi hatırlamıyorsam araçta yokuş kalkış destek sistemi gibisinden bir olay vardı

Alıntıları Göster
    benli her aracı kaldırırım gaza basmadan ama yokuş yukarı kalkmaz

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.