Şimdi Ara

Gaza Basmadan Debriyajla Kaldırma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
33.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gaza basmadan debriyajla kalkmak için, torku yüksek bir araç yeterlidir. İster dizel, ister benzinli her araç kalkar ve bunun karbüratörle, enjeksiyonla ya da turboyla falan alakası yok. Günümüz ve orta halli araçlar düşünüldüğünde, Yokuş denilebilecek rampalarda dizel araçlar, yüksek torka çok düşük devirlerde ulaşabildikleri için daha rahat kalkarlar. Bunun da sebebi daha yüksek basınçlı yakıt patlaması ve daha uzun olan piston kollarıdır.
    Düz bir yolda ister benzinli, ister dizel, ister lpgli her araç gaza basmadan kalkabilir. Sadece yavaşça debriyajdan ayağınızı kaldırmanız yeterli. Kavrama noktasına geldiğinde araç kendini zaten ileri atma eğilimi gösterecektir. Bu esnada araç çok az bile olsa ivme aldığında o aracı stop ettirmek sadece acemi işidir.
    Kendime 4 kural koydum! Alkol alma, Hızlı gitme, Hızlı gitme, Hızlı gitme. *Sonra kendime 4 kural daha koydum! Hatalı sollama, Makas atma, Emniyet kemeri tak, Daha yavaş git. * En önemlisi "Arabada sevişme!"

Mazut Pawıı ~~ Kendi Mazotumu Üretmeye Çalışırken Kimyager Olacağım.. ~~
  • Bilgi için teşekkürler. Konu çözülmüştür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.