|
| _____________________________ |

|
|
Lütfen şu foruma teşekkür sistemi gelsin. Biz de böyle kalifiye üyeleri ve konularını, teşekkür istatistikleriyle rahatça ayıralım.
|
|
İkinci el de satılan 15-20 liralık macunlardan alayım dedim en iyisi ile en kötüsü arasında 2-3 derece oynar max deniliyordu. Ekran kartım 72 dereceleri görünce dedim 2 sene oldu kartı alalı macununu yenileyelim. Aldım ikinci elden 15 liraya satılan macunlardan ekran kartının sıcaklığı 88 lere çıktı. Eski 2 senelik macun daha kaliteliymiş heralde.
Olacak gibi değil dedim elimde tg3 macun vardı onu sürdüm 84 lere kadar filan çıkmıştı ısı. Daha sonra 20 liralık macunu tekrar deneyim dedim 83 drecelerde seyrediyordu havalarda malum sıcak. Oda sıcaklığı 27-28 derecelerde geziyor. Paraya kıyıp kaliteli bi macun alayım dedim mx4 aldım 20 gram kargo dahil 60 TL ye. Nanokatalog diye bi site satıyor. Ekran kartına sürdüm sonuca inanamadım. Aynı şartlar altında 83 derece olan gpu sıcaklığı 62 dereceye indi. Yükte 21 derece boşta 3-4 derece oynadı sıcaklıklar. O yüzden nacizene tavsiyem bir kere alın kaliteli macun alın. |
|
3 yıldır forum desteğe yazıyorum, ilgilenen yok
|
|
aynen gres en mantıklısı, işlemcideki dişli aşınmasını minumuma indirmiş olursunuz.
|
|
Dişler için sağlıklı olmaması
|
|
Arkadaşlar bende hem Noctua Hem de mx-4 macunlar var sizlere bazı tavsiyelerde bulunacağım.
Noctua macun CPU performansında oldukça iyi ve sürme yöntemleri herkesin bildiği gibi ama eskiden CPU tam ortasına pirinç tanesi kadar sıkın sonra soğutucuyu takın mantığı sadece daire şeklinde olan bloklar için geçerli yöntemdir eğerki kullandığınız soğutma blokları kare ise macunu jilet gibi kendiniz yaymaniz gerekmektedir. Noctua macunu ekran kartları için tavsiye etmiyorum nedense dayanamıyor. Mx-4 ise ekran kartları için kullanmanız tavsiye ediyorum ve sürme yöntemi biraz farklı eski macunu iyicene temizleyin sonra macunu jilet gibi yayın sonra üstüne pirinç tanesi kadar bırakın ve kartı kapatın sonuçlar çok iyi olacaktır. Şunuda unutmayın macunlar mutlaka serin yerlerde tutun nemli ve sıcak yerlerde tutmayın çünkü aşırı sıvılaşıyor ve etkisini kaybedebiliyor mesela ben pencere kenarında mermer üzerinde tutuyorum ve etkisini kaybetmiyor. Laptoplarda ise macunu sürerken mutlaka elle yayın ve çok ince sürmeyin bir tik kalın tutun çünkü macunu çok ince sürünce fazla dağılıyor ve soğutma bloğuna macun yeterli temas sağlayamıyor.Bu nedenden dolayıda kısa sürede laptop tekrar sıcak çalışmaya başlıyor. Ben gtx 1070'i 2.5 yıl sonra macununu yeniledim yenilemeden önce. Full markta Max 75 derece %60 fan devri ile sonuç aldım sonra mx-4 söylediğim yöntem ile uyguladım ve %43 fan devri ile 64 derecede sabit kaldı. |
|
Arctic mx serisi termal macun gördüğüm kadarıyla en iyi termal macunlardan birisi ve kullanım ömrü (8 yıl deniliyor) oldukça uzun diğer macunlara göre. Aliexpress de satışı mevcut mx-2 4g fiyatı yaklaşık 25TL linki http://s.click.aliexpress.com/e/hya2gd6 mx-4 4g fiyatı ise yaklaşık 36TL linki http://s.click.aliexpress.com/e/bTPQyUE4
|
En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor: Kullanıcı İncelemeleri
Termal macun, bilgisayarınızın işlemcisini soğutması için hayati önem taşır. Pek çok farklı marka ve model termal macun mevcut olduğundan, en iyisini seçmek zor olabilir.
Bu kapsamlı kullanıcı incelemesi, piyasadaki en iyi 8 termal macunu karşılaştırır. Her macunun artılarını, eksilerini ve kullanıcı deneyimlerini ele alarak bilinçli bir karar vermenize yardımcı olur.
1. Arctic MX-4
Arctic MX-4, yüksek performanslı termal macunlar arasında popüler bir seçimdir. Mükemmel ısı iletkenliğine sahiptir ve aşırı ısınmayı önler. Kullanıcılar, uygulanmasının kolay olduğunu ve uzun ömürlü olduğunu bildirir.
2. Noctua NT-H2
Noctua NT-H2, bilgisayar meraklıları arasında favoridir. Düşük viskoziteye sahiptir ve işlemci ile soğutucu arasında mükemmel bir temas sağlar. Yüksek ısı direncine sahiptir ve oyun veya aşırı hız aşırtma için idealdir.
3. Thermal Grizzly Kryonaut
Thermal Grizzly Kryonaut, en yüksek ısı iletkenliğine sahip termal macunlardan biridir. Ekstrem soğutma için tasarlanmıştır ve aşırı hız aşırtmacılar arasında popülerdir. Ancak, uygulaması diğer macunlardan daha zordur.
4. Cooler Master MasterGel Pro
Cooler Master MasterGel Pro, bütçe dostu bir termal macundur. Yüksek performans sunar ve uygulanması kolaydır. Kullanıcılar, fiyat-performans oranından memnun kalır.
5. Thermaltake TG-11
Thermaltake TG-11, bakır içeren bir termal macundur. Yüksek ısı dağılımı sağlar ve uzun süreli performans için tasarlanmıştır. Kullanıcılar, aşırı ısınmayı önlemedeki etkinliğini över.
6. Gelid Solutions GC-Extreme
Gelid Solutions GC-Extreme, yüksek viskoziteli bir termal macundur. Mükemmel ısı iletkenliğine sahiptir ve aşırı hız aşırtma için uygundur. Ancak, uygulamanın biraz zor olabileceğini unutmayın.
7. Corsair TM30
Corsair TM30, kullanım kolaylığı için tasarlanmış bir termal macundur. Uygulaması kolaydır ve yüksek ısı iletkenliğine sahiptir. Kullanıcılar, oyun ve günlük kullanım için uygun olduğunu bildirir.
8. Grizzly Carbonaut
Grizzly Carbonaut, karbon temelli bir termal macundur. Son derece yüksek ısı iletkenliğine sahiptir ve aşırı hız aşırtmacılar için mükemmel bir seçimdir. Ancak, termal macunlar arasında en pahalı seçeneklerden biridir.
Kullanıcı incelemelerine göre, Tiger Macun da yüksek performansı ve kullanıcı dostu uygulamasıyla öne çıkan bir termal macundur.
Bilgilerinizi göz önünde bulundurarak, ihtiyaçlarınıza en uygun termal macunu seçebilir ve bilgisayarınızın optimum soğutma performansını sağlayabilirsiniz.
|
|
//ASUS RTX 5080 TUF OC 16 GB GDDR7//MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4//İNTEL RAPTOR LAKE CORE İ7 14700K 20 CORE 28 THREAD 5.8 GHZ//GSKILL RİPJAWS V 32(4X8)GB DDR4 4000 MHz CL18//NZXT KRAKEN X62 280 MM AIO//KİNGSTON KC3000 1 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON FURY RENEGADE 2 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON KC3000 2 TB PCIe 4.0 NVMex2//SAMSUNG 850 EVO 250 GB//SAMSUNG 860 EVO 500 GB//ASUS ROG STRİX XG27AQDMG 27" W-OLED 240 Hz 2K G-SYNC HDR//CORSAİR AİR 540 WHİTE EDİTİON//SEASONIC 1000W PLATINUM//ASUS ROG STRİX SCOPE II ROG NX SNOW SWİTCH RGB//LOGİTECH G502 HERO LIGHTSYNC 25600 DPI RGB//RAZER BLACKSHARK V2 PRO 2023 WİRELESS 7.1 SURROUND//WİNDOWS 11 X64 PRO 23H2///
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 21 Mayıs 2013; 6:11:00 > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 21 Mayıs 2013; 8:52:09 > |
|
AMD7800X3D MSI PRO X670-P WIFI AM5 DDR5/Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB / ASUS TUF 4080 OC / LG C3 48 İnç" Oled Monitör/ PHANTEKS ENTHOO 719 10 fan/ Cooler Master V1000 Vangard 90 Plat 1000w/ Kingston Fury Beast RGB AMD EXPO 32GB 6000 mhz cl32 / Samsung 990Pro 1000 GB M.2 /2x 1 TB Samsung 970 EVO PLUS/2x Samsung 860 pro 500 gb /SEAGATE 1TB BARRACUDA/TRANSCEND 128GB 320/Creative Sb Z Pcı-E Ses Kartı LG BH9520TW 3D Bluray Ev Sinema Sistemi /Razer NAGA EPiC/Razer Anansi Expert MMO -Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 20 Mayıs 2020; 16:48:33 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 4 Eylül 2014; 22:24:46 > |
|
Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil. Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan |
|
|
Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil. Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|