Şimdi Ara

[ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.338
Cevap
13
Favori
53.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ASUS ROG Swift PG278Q - KİŞİSEL İZLENİMLERİM ve KULLANICI YORUMUM

    İlk evela şunu belirteyim ki 28" te 4K görüntü kalitesine alışınca düşük çözünürlüğe geri dönmek çok zor. Aman Allah ım o ne kocaman pikseller öyle Valla arkadaşlar 4K ya alışınca yadırgadım ne yalan söyleyeyim. (Peki ben 27" 1080p Samsung S27B950 de nasıl rahat ediyor muşum? Şimdi bir onu görsem eminim hiç tahammül edemezdim.) Neyse, monitörü biraz daha kendimden uzağa konumlandırarak ideal mesafeyi buldum. (4K da monitör burnumun dibindeydi çünkü)

    Asus ta kullanılan 8 bitlik panel karanlık sahnelerde her ne kadar 10 bit lik 4K samsung gibi başarılı değilse de bir önceki 6 bitlik Asus VG248QE den daha başarılı. Lakin yine de “keşke 10 bit 4K Samsung kadar resim\görüntü kalitesi güzel olsaydı + birde 120Hz.”demekten kendimi alamıyorum ister istemez.

    Monitörde herhangi bir oyun/sinema gibi geçiş yapabileceğiniz ayar yok. Sanırım monitör zaten oyuncu monitörü olduğundan bu gibi ayarlara yerverilmemiş. Bence yine de olmalıydı (ne yani şimdi sinema izleyemeyecek miyiz )Sadece renk sıcaklık profilleri ile RGB ayarları mevcut. Kontrast ve parlaklığı saymıyorum bile. Monitör üzerinde yer alan Hz değişim tuşu çok pratik olmuşsa da hep 144Hz kullanacağımdan benim pekte sık başvurmayacağım bir tuş olmuş.

    Monitörü DP üzerinden bağladıktan sonra nVidia kontrol panel direkt G-SYNC olarak tanımlı ve ayarlı olarak tanıdı. Hemen monitör üzerinden Hz değişim tuşuna peşpeşe 2 kez basınca 120Hz yine aynı şekilde 2 kez basınca 144Hz geçtim. Müdavimi ve hastası olduğum BF3/BF4 e daldım hemen tüm ayarlar full bir şekilde oyun 780 SLI ile 2K da gayet akıcı bir şekilde oynamaya başladım. Lakin beklediğim hayal ettiğim gibi mükemmelliği mucizeyi sunmadı bana gysnc. Akıcılık vardı fakat bu monitörün 144Hz+144Fps ikilisinden kaynaklıydı. Gsync en belirgin faydasını, oyun 144FPS de gezinirken yoğun efektli sahnelerde 90-100FPS lere doğru dalgalanma yaptığında bu FPS düşmelerini vsync in aksine hissettirmeyerek göstermesi oldu. Klasik vsync de en belirgin rahatsızlık veren durumda buydu zaten ve de gsync in bu sorunu çözmüş.
    Size en basit şekliyle gsync in nasıl bir şey olduğunu ancak böyle tarif edebilirim. Sizi bilmem ama eskiden kaç FPS aldığımı monitöre tepkisinden anlayabiliyordum (düşük\yüksek) ama artık gsync ile FPS yi hissetmeniz olanaksızlaşmış.
    Yırtılma zaten sözkonusu bile değilken mouse ta en ufak bir input lag dahi hissetmedim. (varsa bunu hisseden biri insan üstü olmalı) vsync i on yaptığımızda off konumuna oranla mouse ta bir LAG hissederdiniz gsync ile artık hiç böyle bir derdinizde olmuyor.

    Gsync 100+ FPS lerde başarılıydı fakat ben birde BF4 te “Resulation Scale” grafik ayarlarını %160 a alarak 60FPS altındaki oynanabilirliğini test ettim. Arkadaşlar; G-sync ile V-sync arasında dağlar kadar fark var. Tamam oyun 120/144 FPS deki gibi akıcı değil fakat oyunun oynanabilirliğine vsync gibi engel olmuyor. Heli ile duvarları ateş altına tutarken etrafa saçılan parçaları gayet akıcı bir şekilde görebiliyorsunuz. Vsync ile bırakın akıcılığı mouse yönlendirmekte bile zorlanırsınız. Vsync ile 60FPS altında şu micro shuttiring denilen akıcılık katili illet gsync ile tarih olmuş.
    Gerçekten arkadaşlar bu gsync tekniğinin daha önce monitörlere gelmemesi biz oyun severler için büyük kayıp olmuş. Lag sız, anlık takılmalar ve kekeleme yapmadan görüntü akıyor. Yırtılma zaten söz konusu değil. CRT monitörler dahil yıllardır ne çektiydik şu yırtılmalardan.

    Uzun süredir yüksek hertz li monitör kullanmamış olmakla akıcılık olarak neler kaçırdığımı yeniden farkına vardım.



    Yukarıda ki satırlarda “akıcı bir görüntü vardı lakin beklediğim hayal ettiğim gibi mükemmel değil” demiştim. Şimdi bunun üzerinde yazalım biraz;

    Oyunlarda Video Kalitesinde Akıcı Oyun Deneyimi konu başlığımdan da hatırlayanlarınız olacaktır. Kısaca yaptığımız; RTSS de FPS ye 60\120\144 gibi FPS kilidi koyup aynı zamanda oyun ayarlarındaki çözünürlüğü 60\120\144 Hz gibi ayarlayıp FPS ile Hz i eşitliyorduk. Daha sonra da vsync i on konumuna getirerek akıcı oyun deneyimi yaşıyorduk. Şayet oyunda alınan FPS bu set ettiğimiz 60\120\144 FPS den daha düşük FPS lere düşmeye başladığında ise akıcılığımızı yitiriyor ve bütün o büyü kayboluyordu. Bizde, 60/120/144 FPS neyse onu almak için; FPS nin düşmemesi için oyunun grafik ayarlarını mümkün mertebe kısmak zorunda kalıyorduk. Şimdi gsync ile FPS düşse bile böyle bir sorununuz olmuyor. Lakin oyunu yine de video izler gibi akıcı kalitede oyun oynuyormuş hissi vermekten uzak açıkçası.

    Benim gsync li monitörden beklentim büyük olduğundan size “bu durum bende hayal kırıklığı yarattı” demiştim. Şimdi bunu nasıl aştığımı size aktarayım;

    Arkadaşlar şunu bilmelisiniz ki akıcı oyun deneyimi için RTSS kullanmak şart. Ne yani! vsync te kullanmak gerektiğini anladık da gsync te de mi kullanıcaz? diye sorduğunuzu biliyorum. El-cevap EVET.

    RTSS nin akıcı oyun deneyimine katkısı gerçekten çok fazla. nVidia nın bunun farkında olmaması imkansız gibi görünse de yinede ihtimaller arasında. Farkında olsalar niye bizi hala böyle programlara mecbur bırakıyorlar anlamak mümkün değil. Şu programın yaptığı işi kendi kontrol paneline gömsün mesela di mi?
    GTX780 SLI ile BF3 te 2K çözünürlükte Ultra ayarlarda dahi 144 FPS. BF4 haritalara bağlı olarak ışıkla ilgili ayarlarda biri low ayarlayınca 144 FPS garanti. Performans bu halde iken monitörün tazeleme hızını 144Hz aldım ve de RTSS den FPS yi 144Hz e kilitledim.

    BUNU MUTLAKA TECRÜBE ETMELİSİNİZ!

    İŞTE VİDEO KALİTESİNDE AKICI OYUN DENEYİMİ !!!


    Arkadaşlar ben ömrü hayatımda böyle akıcı oyun deneyimi görmedim. Grafiklerinde en ufak takılma, tekleme, kekeleme görüntünün titreşmesi gibi bir durum yok. “Yağ gibi” diye tanımlıyoruz ya aynen öyle. Sizlere, Oyunlarda Video Kalitesinde Akıcı Oyun Deneyimi konumda da 60FPS de kaydedilmiş BF4 ve Uncharted oyun videoları paylaşmıştım derin ah çekerek. Tıpki onun gibi hatta onun akıcılığı 1x ise şuan deneyimlediğim akıcılık 2x katı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

    Gsync tek başına yalın halde kullanınca da memnun kalacaksınızdır illaki. Ancak benim gibi dikkatli bir gözlemciyseniz ama akıcılıkta bir sorun olduğunu hissedersiniz. Yukarıda anlattığım şekilde yol izlerseniz Süper/Ultra akıcı oyun deneyimi sizi bekliyor. (Birde 10 Bitlik 4K Samsun monitörün 120\144Hz gsync li modeli olsa.. of of of Tabi birde 4K da 120\144FPS verecek ekran kartları o düzeye gelmesi gerek. Ama fazla bir süre beklemeyiz bu gidişle. 780SLI 60FPS yi tutturduğuna göre 16nm lik maxwell serisinle 3-way SLI ile 120FPS yakalanabilir bakarsınız. Bir sonraki seri de de sadece SLI yeter )

    144Hz+144FPS+RTSS 144FPS kilidi = AKICI OYUN DENEYİMİ (Kesintili)
    144Hz+144FPS+RTSS 144FPS kilidi + GSYNC = ULTRA AKICI OYUN DENEYİMİ (Kesintisiz)

    "Ultra Akıcı Oyun Deneyimi" Aşağıda bundan kastımı size en iyi anlatacak bir kaç örnek paylaştım. Bu videolar da dahi arada bir takılmalar ve ağırlaşmalar var. Gsync ile bunlar yaşanmadan kesintisiz akıcılıkta oyun deneyimi sunmakta ve hatta daha da iyisini (100Hz/100FPS+)

    Youtube ayarlardan oynatım hızını 2x yapmalısınız.

    http://www.youtube.com/watch?v=RJ76yzE-TU4
    http://www.youtube.com/watch?v=Onyc-Der3kg
    http://www.youtube.com/watch?v=fqgPiE1suF0


    Ekstra bir duruma değineyim. BF3 BF4 için konuşacak olursam Ultra ayarlarda 144 FPS yi GTX780 SLI ile yakalıyorum demiştim. GTX 780 SLI sisteminiz ile vsync off olarak BF3\BF4 te 170 FPS te alırım almasına da ne fayda! Deneyimleyeceğiniz oyun keyfi kesilmeler ve de düzensiz frame ler nedeniyle berbat olmakta. Böyle yaparak 2. karta boşuna para vermişsinizdir sadece şayet bench kasmıyorsanız. 170 FPS li SLI kullanacağınıza, RTSS ile tek kart kullanarak bu frame leri 80FPS de kontrol altına alsanız kat ve kat akıcı oyun oynarsanız. SLI ile de 120\144 FPS de 80 FPS ye göre daha da akıcı oyun deneyimlersiniz. İş bunların farkında ve bilincinde olmakla alakalı. 4K Samsung ta tüm oyunları çatır çatır oynarken; gerek bizim DH gibi haber sitelerinde gerekse forumlarda ki kullanıcı yorumlarında “4K için hala erken” gibi yorumlar okuyorum. GTX780 SLI ayarında bir sistemle çatır çatır akıcı bir şekilde oyunları oynuyorum diyorum kimse iplemiyor. Kimi “kaç kişinin 780SLI ı varki?” diyor! SLI yoksa 4K sı neden olsun ki zaten? vs vs uzatmayım.
    Diyeceğim o dur ki; Yukarıda anlattığım şekilde ayarları yapmaz kuru kuru 780SLI ı monitörünüzü bağlarsanız 4K için daha erken dersiniz tabi. O kafayla ile değil 4K ya erken demek 1K (1080p) ya da erken demeniz lazım! Niye mi? Ee akıcı değil, kesilmeler, takılmalar yapıyor, görüntü kasıyor değil mi? Yok değil der sorsanız. Neden çünkü o na göre FPS 170 lerde, sistem kasmıyor ki!!! Yani sistem kasmıyorsa sorun yok! Hey Allahım yarabbim. Mesela 28”4K da Crysis3 oyununda neden ultra diye illa MSAA açarsın üstelik 28”4K gibi monitörde AA ya gerek bile kalmıyorken. Niye ekstra zorlarsın. Kapat MSAA yı, yap benim gibi RTSS ile ayarları ondan sonra “Set Timer Resulation” programından timer max yap ki CPU kullanımları artsın. CPU kullanımları artsın ki GPU kullanımları dolayısıyla da optimizasyon özürlü Crsis3 ün de FPS si yükselsin 70 FPS alacağına 105FPS alsın. Bu %60 performans artışı getirsin sana. Bkz. LINK Ama yapmazlar, sonrada 4K ya hazır değiliz. Tabi tabi Crysis3 yapımcıları da oyuna hala bir yama falan çıkarmazlar bizi “Set Timer Resulation” a mahkum ederler. (tabi bu programın varlığından haberdar olmayan o kadar çok kişi var ki ) Ama böyle yaparsa ekran kartı, işlemci, anakart üreticileri ekstra ve ekstrem donanım nasıl satsın değil mi? Aynını BF3 te yapmışlardı. Bende 670SLI ve hatta 4-way SLI bile yapmıştım 120FPS+ yakalayacağım diye. Sonra orgin güncellemesi ile bir baktım FPS sorunu giderilmiş BF3 için ama ne zaman? benim gibi oyunda akıcılık bekleyenlere dünyanın donanımını aldırıp sattırdıktan sonra; BF4 çıktıktan sonra, mantel duyurulduktan sonra..vs (Gerçi bu gsync te bu kapitalist düzenin bu dalaverenin bir başka unsuru ama en azından yılların sorununa sonunda bir çözüm getirilmiş olundu.)
    Akıcı bir oyun deneyimi için artık bu kadar fazla maceralara gerek yok. Asus ROG shift yada yakında çıkacak olan daha uygun fiyatlı gsync li modeler den birini alıp yukarda anlattığım yolu izleyerek sizlerde Ultra Akıcı Oyun deneyimine merhaba diyebilirsiniz.
    Çıkacak olan diğer gsync li modeller Asus ROG serisinden daha uygun fiyatlı olacaktır. Özellikle 1080p olan monitörler. (Acer da 1080p Gsync li monitörü 599$ dan duyurdu Bkz. LINK)

    ASUS ROG Shift ile 2560x1440 çözünürlükte 144Hz 1ms sunan ilk panel olmasının yanısıra bu hızda 8 Bit renk sunan ilk monitör olmasıyla da bir ilk. ROG serisi olmasına değinmiyorum bile. Bu haliyle bile piyasaya girseydi 800$ kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum. Birde bu ilklere Gsync in eklenmesi ile daha da bir ayrıcalıklı oldu piyasada. Kimse kusura bakmasın tüm bu nitelikleri ile 800$ lık fiyatını hak eden bir monitör olmuştur. Tamam yurdumuza distribütör (bende ki büyük kanı distribütör) ve vergilerden dolayı 1.100$ gibi uçuk bir rakamdan satılıyor (TR lansmanı 1.200$ dı yani KDV siz 1.000$) ama bu monitörün parasını hak etmediği anlamına gelmez. Yurtdışı lansman da fiyatı 700$ açıklan 4K Samsung a şuan yurdumuzda bayilerde KDV dahil 700$ satın alabiliyorken ASUS ROG Shift bırakın lansman fiyatı olan KDV dahil 800$ dan almayı +300$ daha pahalıya alıyoruz. Bunun nedeni ne ola ki? İkisi de monitör sonuçta değil mi? Durun durun! yoksa GSYNC vergisi olmasın? (Piyasada 30Hz 4K monitörler (TV değil) 10.000TL civarında satılırken; bir ilk olarak 1ms,10Bit,4K, 60Hz Samsung monitör piyasaya nasıl böyle girdi hala şaşkınım)


    quote:

    Orijinalden alıntı: rezes
    Nerede kaldı bu monitör?
    />



    Tamam at o zıkkımı ağzından! Bak sonunda geldi işte !!!


    Yeri gelmişken birde şuna değineyim;
    300TL-500TL lık monitörlerine 2.000-3000TL lık GTX Titan gibi, 780 hatta 780Ti SLI gibi ekran kartı satın alan ama iş monitöre geldiğinde o 2.000TL vermeyi çok gören arkadaşları hiç anlamıyorum.

    Masaüstü - Oyunda Gsync hakkında;
    Bir şey dikkatimi çekti; Gsync aktifken, nVidia denetim masasından ekran tazeleme hızını 120Hz yaptınız diyelim ve oyuna girdiniz. Oyunda Hz değişim tuşuyla 144Hz olarak ayarlayıp oynadığınızı farz edin. Şayet ALT+TAB ile masaüstüne döner ve tekrar ALT+TAB ile oyuna girerseniz oyun tazeleme hızıda masüstü gibi tekrardan 120Hz olduğunu göreceksiniz. Bilginiz olsun. Bunu Hz değişim tuşuna bir kez basarak kontrol edebilirsiniz.

    ULMB Mod Hakkında çok kısa;
    120Hz LCD Ekranızı 480Hz TÜP Ekran gibi yapın - SIFIR Motion Blur LCDx konu başlığımda anlattığım üzere yazılım yoluyla yaptığımız işlemi Asus monitör bünyesine katmış ve bizi ekstra programlarla uğraştırmaktan kurtarmış. Ancak bu özelliği nVidia denetim masasından ekran tazeleme hızını 120Hz yapmadığınız ve Gsync i kapatmadığınız takdirde oyuna girdiğinizde kullanamıyorsunuz. Maalesef monitörünüz illaki 120Hz de olmalı ve gsync kapalı olmalı.


    Tek kart ile bu monitör nasıl tepki verir? Nasıl bir reaksiyon alırım diye kafasında soru işareti taşıyan arkadaşlar!

    GTX780 tek kart BF4 deniyorum şimdi. Oyun, ultra ayarlarda FPS 70-50 arasında gidip geliyor. gsync, vsync gibi stutter oluşturmuyor lakin akıcılık ve netlik doğal olarak kayboluyor arkadaşlar.

    Biraz daha kasıp 30 FPS 20 FPS leri zorlayıp oynanabilirliğine bakıyorum;
    144 FPS ye göre akıcılığı hepten yitirdim. (Bu da çok doğal) Fakat, 20FPS de bile Mouse ta Lag hissetmiyorum silah kontrolüm çok iyi. Tabi ekran 20-30Hz gibi davranıyor ki bu da gsync in çalışma prensibiyle alakalı. Kaç FPS alırsanız monitörün Hz de ona eşitleniyor. 20FPS=20Hz 144FPS=144Hz . (yani ne kadar ekmek o kadar köfte)

    Bunu şimdi bende daha iyi idrak ettim. 20-30FPS lerde gezinince monitör 20-30Hz tüp monitör gibi titriyor (sanki düşük frekanslı floresan gibi)

    İşte! Durum en çarpıcı şekliyle böyle.

    Kısaca tekrar yenilemek gerekirse; FPS niz ne kadar yüksek olursa Hz de o derecede yükseleceğinden ghosting azalacak, ghosting azalacağından netlikte artmış olacak. Netlik (hareket halinde nesnelerin seçilebilirliği demek istiyorum) tüm bunların bileşkeside size daha akıcı oyun keyfi/deneyimi yaşatacaktır.

    Sonuç olarak;
    Tek kartı olanlar Asus ROG Shift alıp monitörün faydasını göreceklerdir, orası kesin. Ama derdi benim gibi akıcılık olanlar, bu monitörü alıp 144 FPS hedeflemelidirler. İllaki 144 FPS olması şart değil ama minimum 100 FPS olmasında büyük fayda ve keyif var. (Efektli, patlamaları bol, yoğun sahnelerde varsın anlık 50FPS ye düşsün mühim değil)

    Ben monitöre bu kadar para verdikten sonra karşılığını tam almak isterim. Tam karşılı demek 144FPS demek. Kişisel fikrim de böyle


    Biraz monitör biraz gsync biraz da havadan sudan ortaya karışık bir inceleme oldu. Umarım kafasında soru işaretleri olan bir çok arkadaşımı bir nebze olsun aydınlatabilmişimdir.Eksik bıraktığım, değinmediğim konular olmuş olabilir ilerde fırsat bulursam onları da işleriz buradan. Hem bu monitörü tek ben almadım ki forumdan, öyle değil mi? O arkadaşların da kişisel gözlem ve tecrübelerini paylaşmalarını bekliyoruz.







    Yeni krala doğru..

    Asus ROG SWIFT PG278Q


     [ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap

    2014 ün 2. çeyreğinde 799$ fiyatla geliyor

    ROG SWIFT PG278Q
    Display: 27-inch WQHD 2560 × 1440 (16:9)
    Narrow 6mm bezel designed for multi-monitor setups
    Pixel Pitch: 0.233mm
    Brightness: 350cd/m²
    Display Colors: 16.7M
    Refresh Rate: Over 120 Hz
    Response Time: 1ms (GTG)
    Connectivity: 1 x DisplayPort 1.2, 2 x USB 3.0 ports
    Stand Adjustments: tilt (+20° ~ -5°), swivel (+60° ~ -60°), pivot (90° clockwise), height adjustment (0 ~ 120mm)
    VESA-wall mountable (100 × 100mm)
    Special ASUS Features: GamePlus and 5-way joystick OSD navigation
    AVAILABILITY
    Pricing: $799 USD
    Availability: Beginning Q2 (Asian Pacific, European and North America markets)


    ASUS-1 ASUS-2



     [ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap  [ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap  [ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap  [ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap  [ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap


    4K model olan ASUS PB287Q LCD ile arasında kararsız kalıcağız anlaşılan. Ya yüksek çözünürlük yada akıcılık Bir alternatif daha var tabi OCULUS RIFT



     [ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap  [ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 26 Eylül 2014; 22:00:29 >







  • Nerede kaldı bu monitör?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rezes

    Nerede kaldı bu monitör?
    />


    Hocam sizden tahmini TR fiyatı alalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dreamer Apartment kullanıcısına yanıt
    799$*1,18*1,05=990$+KDV=1.168$*2,10TL=2.450TL
  • Asus VG248QE ile güzel vakit geçirdik. Sıra ASUS ROG Swift PG278Q'de. Hem PC hem de PS4 ile harikalar yaratacağını düşünüyorum.


    Konsol performansı için ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rezes

    799$*1,18*1,05=990$+KDV=1.168$*2,10TL=2.450TL

    Bunu besleyecek kaliteli bir kart ekleyelim. Asus GTX 780 Ti DirectCu II yaklaşık 2000 TL civarı... Bu da 2500 TL civarı olacağına göre 4500 TL sadece ekran kartı + monitöre gidiyor :) Eminim bu forumdan bu kombinasyonu yapacaklar çıkacaktır, Valla hocam fiyat çok yüksek. Bu fiyatla gelirse taneyle satarlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dreamer Apartment kullanıcısına yanıt
    Fiyat, kurunda etkisiyle epey yüksek evet. 2000-3500TL aralığında sadece ekran kartı fiyatlarının olduğu düşünüldüğünde monitöre bu fiyat çok değil bence.

    ASUS yine 799$a birde 4K (ASUS PB287Q) ile gelecek. 4K 60Hz mi? yoksa 1440p 120Hz li g-sync li bir monitör mü tercih etmeli? Bu rakamı verecek olanlar için zor bir tercih ama sanırım ben 1440p yi tercih edeceğim 120Hz ve g-sync ten dolayı. 4K için daha erken olduğunu düşünüyorum. Tabi diğer yandan da 4K nın pixel avantajını elimin tersiyle itmekte bir o kadar güç. Bakalım zaman ne gösterecek.

    ASUS PB287Q

     [ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 7 Mayıs 2014; 18:22:04 >




  • rezes kullanıcısına yanıt
    4K'yı hiç ayar kısmadan oynatacak kadar grafik gücüm olsaydı hiç düşünmeden 4K alırdım. Neticede muhteşem bir görsel şölen elde edilebilir. Diğer türlü 4K'yı kaldıracak güç yoksa 2K + 120Hz seçeneği de bir bu kadar güzel bir seçenek. Hem görsellik hem hız de esas alınmış. Kullanıcıların sistemine göre ikisi de tercih edilebilir. Daha çok var ama şimdiden söyleyeyim monitörü alınca inceleme çakmayı unutmayın lakin kendimi kaptırırsam, gözüm dönerse bir tane alabilirim :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahhh sütad. Sen ve bu aklımızı çelen monitörlerin.... Ne çektik be forumdan.. Senin konunu göre göre asus vg 248qe aldım 3 tane. Şimdi kullanıyorum.... Çok da memnunum ama bu haberler hiç iyi olmadı bak... Neyse zaten ben monitörleri satlığa çıkarmıştım :)
  • Merakla bekliyorum bakalım bunun 144 hertz olanı cıkarmı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Renji-tr

    Merakla bekliyorum bakalım bunun 144 hertz olanı cıkarmı acaba?

    sanada dell 4k gider

    4çikolat 512bit kartın var bit pire coinde yapmıyorsun

     [ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demircibu

    quote:

    Orijinalden alıntı: Renji-tr

    Merakla bekliyorum bakalım bunun 144 hertz olanı cıkarmı acaba?

    sanada dell 4k gider

    4çikolat 512bit kartın var bit pire coinde yapmıyorsun

     [ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap


    bakalım beklemedeyim




  • Öffff içim gitti yemin ediyorum. Çok paraymış beee.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rezes

    ASUS ROG Swift PG278Q - KİŞİSEL İZLENİMLERİM ve KULLANICI YORUMUM

    İlk evela şunu belirteyim ki 28" te 4K görüntü kalitesine alışınca düşük çözünürlüğe geri dönmek çok zor. Aman Allah ım o ne kocaman pikseller öyle Valla arkadaşlar 4K ya alışınca yadırgadım ne yalan söyleyeyim. (Peki ben 27" 1080p Samsung S27B950 de nasıl rahat ediyor muşum? Şimdi bir onu görsem eminim hiç tahammül edemezdim.) Neyse, monitörü biraz daha kendimden uzağa konumlandırarak ideal mesafeyi buldum. (4K da monitör burnumun dibindeydi çünkü)

    Asus ta kullanılan 8 bitlik panel karanlık sahnelerde her ne kadar 10 bit lik 4K samsung gibi başarılı değilse de bir önceki 6 bitlik Asus VG248QE den daha başarılı. Lakin yine de “keşke 10 bit 4K Samsung kadar resim\görüntü kalitesi güzel olsaydı + birde 120Hz.”demekten kendimi alamıyorum ister istemez.

    Monitörde herhangi bir oyun/sinema gibi geçiş yapabileceğiniz ayar yok. Sanırım monitör zaten oyuncu monitörü olduğundan bu gibi ayarlara yerverilmemiş. Bence yine de olmalıydı (ne yani şimdi sinema izleyemeyecek miyiz )Sadece renk sıcaklık profilleri ile RGB ayarları mevcut. Kontrast ve parlaklığı saymıyorum bile. Monitör üzerinde yer alan Hz değişim tuşu çok pratik olmuşsa da hep 144Hz kullanacağımdan benim pekte sık başvurmayacağım bir tuş olmuş.

    Monitörü DP üzerinden bağladıktan sonra nVidia kontrol panel direkt G-SYNC olarak tanımlı ve ayarlı olarak tanıdı. Hemen monitör üzerinden Hz değişim tuşuna peşpeşe 2 kez basınca 120Hz yine aynı şekilde 2 kez basınca 144Hz geçtim. Müdavimi ve hastası olduğum BF3/BF4 e daldım hemen tüm ayarlar full bir şekilde oyun 780 SLI ile 2K da gayet akıcı bir şekilde oynamaya başladım. Lakin beklediğim hayal ettiğim gibi mükemmelliği mucizeyi sunmadı bana gysnc. Akıcılık vardı fakat bu monitörün 144Hz+144Fps ikilisinden kaynaklıydı. Gsync en belirgin faydasını, oyun 144FPS de gezinirken yoğun efektli sahnelerde 90-100FPS lere doğru dalgalanma yaptığında bu FPS düşmelerini vsync in aksine hissettirmeyerek göstermesi oldu. Klasik vsync de en belirgin rahatsızlık veren durumda buydu zaten ve de gsync in bu sorunu çözmüş.
    Size en basit şekliyle gsync in nasıl bir şey olduğunu ancak böyle tarif edebilirim. Sizi bilmem ama eskiden kaç FPS aldığımı monitöre tepkisinden anlayabiliyordum (düşük\yüksek) ama artık gsync ile FPS yi hissetmeniz olanaksızlaşmış.
    Yırtılma zaten sözkonusu bile değilken mouse ta en ufak bir input lag dahi hissetmedim. (varsa bunu hisseden biri insan üstü olmalı) vsync i on yaptığımızda off konumuna oranla mouse ta bir LAG hissederdiniz gsync ile artık hiç böyle bir derdinizde olmuyor.

    Gsync 100+ FPS lerde başarılıydı fakat ben birde BF4 te “Resulation Scale” grafik ayarlarını %160 a alarak 60FPS altındaki oynanabilirliğini test ettim. Arkadaşlar; G-sync ile V-sync arasında dağlar kadar fark var. Tamam oyun 120/144 FPS deki gibi akıcı değil fakat oyunun oynanabilirliğine vsync gibi engel olmuyor. Heli ile duvarları ateş altına tutarken etrafa saçılan parçaları gayet akıcı bir şekilde görebiliyorsunuz. Vsync ile bırakın akıcılığı mouse yönlendirmekte bile zorlanırsınız. Vsync ile 60FPS altında şu micro shuttiring denilen akıcılık katili illet gsync ile tarih olmuş.
    Gerçekten arkadaşlar bu gsync tekniğinin daha önce monitörlere gelmemesi biz oyun severler için büyük kayıp olmuş. Lag sız, anlık takılmalar ve kekeleme yapmadan görüntü akıyor. Yırtılma zaten söz konusu değil. CRT monitörler dahil yıllardır ne çektiydik şu yırtılmalardan.

    Uzun süredir yüksek hertz li monitör kullanmamış olmakla akıcılık olarak neler kaçırdığımı yeniden farkına vardım.



    Yukarıda ki satırlarda “akıcı bir görüntü vardı lakin beklediğim hayal ettiğim gibi mükemmel değil” demiştim. Şimdi bunun üzerinde yazalım biraz;

    Oyunlarda Video Kalitesinde Akıcı Oyun Deneyimi konu başlığımdan da hatırlayanlarınız olacaktır. Kısaca yaptığımız; RTSS de FPS ye 60\120\144 gibi FPS kilidi koyup aynı zamanda oyun ayarlarındaki çözünürlüğü 60\120\144 Hz gibi ayarlayıp FPS ile Hz i eşitliyorduk. Daha sonra da vsync i on konumuna getirerek akıcı oyun deneyimi yaşıyorduk. Şayet oyunda alınan FPS bu set ettiğimiz 60\120\144 FPS den daha düşük FPS lere düşmeye başladığında ise akıcılığımızı yitiriyor ve bütün o büyü kayboluyordu. Bizde, 60/120/144 FPS neyse onu almak için; FPS nin düşmemesi için oyunun grafik ayarlarını mümkün mertebe kısmak zorunda kalıyorduk. Şimdi gsync ile FPS düşse bile böyle bir sorununuz olmuyor. Lakin oyunu yine de video izler gibi akıcı kalitede oyun oynuyormuş hissi vermekten uzak açıkçası.

    Benim gsync li monitörden beklentim büyük olduğundan size “bu durum bende hayal kırıklığı yarattı” demiştim. Şimdi bunu nasıl aştığımı size aktarayım;

    Arkadaşlar şunu bilmelisiniz ki akıcı oyun deneyimi için RTSS kullanmak şart. Ne yani! vsync te kullanmak gerektiğini anladık da gsync te de mi kullanıcaz? diye sorduğunuzu biliyorum. El-cevap EVET.

    RTSS nin akıcı oyun deneyimine katkısı gerçekten çok fazla. nVidia nın bunun farkında olmaması imkansız gibi görünse de yinede ihtimaller arasında. Farkında olsalar niye bizi hala böyle programlara mecbur bırakıyorlar anlamak mümkün değil. Şu programın yaptığı işi kendi kontrol paneline gömsün mesela di mi?
    GTX780 SLI ile BF3 te 2K çözünürlükte Ultra ayarlarda dahi 144 FPS. BF4 haritalara bağlı olarak ışıkla ilgili ayarlarda biri low ayarlayınca 144 FPS garanti. Performans bu halde iken monitörün tazeleme hızını 144Hz aldım ve de RTSS den FPS yi 144Hz e kilitledim.

    BUNU MUTLAKA TECRÜBE ETMELİSİNİZ!

    İŞTE VİDEO KALİTESİNDE AKICI OYUN DENEYİMİ !!!


    Arkadaşlar ben ömrü hayatımda böyle akıcı oyun deneyimi görmedim. Grafiklerinde en ufak takılma, tekleme, kekeleme görüntünün titreşmesi gibi bir durum yok. “Yağ gibi” diye tanımlıyoruz ya aynen öyle. Sizlere, Oyunlarda Video Kalitesinde Akıcı Oyun Deneyimi konumda da 60FPS de kaydedilmiş BF4 ve Uncharted oyun videoları paylaşmıştım derin ah çekerek. Tıpki onun gibi hatta onun akıcılığı 1x ise şuan deneyimlediğim akıcılık 2x katı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

    Gsync tek başına yalın halde kullanınca da memnun kalacaksınızdır illaki. Ancak benim gibi dikkatli bir gözlemciyseniz ama akıcılıkta bir sorun olduğunu hissedersiniz. Yukarıda anlattığım şekilde yol izlerseniz Süper/Ultra akıcı oyun deneyimi sizi bekliyor. (Birde 10 Bitlik 4K Samsun monitörün 120\144Hz gsync li modeli olsa.. of of of Tabi birde 4K da 120\144FPS verecek ekran kartları o düzeye gelmesi gerek. Ama fazla bir süre beklemeyiz bu gidişle. 780SLI 60FPS yi tutturduğuna göre 16nm lik maxwell serisinle 3-way SLI ile 120FPS yakalanabilir bakarsınız. Bir sonraki seri de de sadece SLI yeter )

    144Hz+144FPS+RTSS 144FPS kilidi = AKICI OYUN DENEYİMİ (Kesintili)
    144Hz+144FPS+RTSS 144FPS kilidi + GSYNC = ULTRA AKICI OYUN DENEYİMİ (Kesintisiz)

    "Ultra Akıcı Oyun Deneyimi" Aşağıda bundan kastımı size en iyi anlatacak bir kaç örnek paylaştım. Bu videolar da dahi arada bir takılmalar ve ağırlaşmalar var. Gsync ile bunlar yaşanmadan kesintisiz akıcılıkta oyun deneyimi sunmakta ve hatta daha da iyisini (100Hz/100FPS+)

    Youtube ayarlardan oynatım hızını 2x yapmalısınız.

    http://www.youtube.com/watch?v=RJ76yzE-TU4
    http://www.youtube.com/watch?v=Onyc-Der3kg
    http://www.youtube.com/watch?v=fqgPiE1suF0


    Ekstra bir duruma değineyim. BF3 BF4 için konuşacak olursam Ultra ayarlarda 144 FPS yi GTX780 SLI ile yakalıyorum demiştim. GTX 780 SLI sisteminiz ile vsync off olarak BF3\BF4 te 170 FPS te alırım almasına da ne fayda! Deneyimleyeceğiniz oyun keyfi kesilmeler ve de düzensiz frame ler nedeniyle berbat olmakta. Böyle yaparak 2. karta boşuna para vermişsinizdir sadece şayet bench kasmıyorsanız. 170 FPS li SLI kullanacağınıza, RTSS ile tek kart kullanarak bu frame leri 80FPS de kontrol altına alsanız kat ve kat akıcı oyun oynarsanız. SLI ile de 120\144 FPS de 80 FPS ye göre daha da akıcı oyun deneyimlersiniz. İş bunların farkında ve bilincinde olmakla alakalı. 4K Samsung ta tüm oyunları çatır çatır oynarken; gerek bizim DH gibi haber sitelerinde gerekse forumlarda ki kullanıcı yorumlarında “4K için hala erken” gibi yorumlar okuyorum. GTX780 SLI ayarında bir sistemle çatır çatır akıcı bir şekilde oyunları oynuyorum diyorum kimse iplemiyor. Kimi “kaç kişinin 780SLI ı varki?” diyor! SLI yoksa 4K sı neden olsun ki zaten? vs vs uzatmayım.
    Diyeceğim o dur ki; Yukarıda anlattığım şekilde ayarları yapmaz kuru kuru 780SLI ı monitörünüzü bağlarsanız 4K için daha erken dersiniz tabi. O kafayla ile değil 4K ya erken demek 1K (1080p) ya da erken demeniz lazım! Niye mi? Ee akıcı değil, kesilmeler, takılmalar yapıyor, görüntü kasıyor değil mi? Yok değil der sorsanız. Neden çünkü o na göre FPS 170 lerde, sistem kasmıyor ki!!! Yani sistem kasmıyorsa sorun yok! Hey Allahım yarabbim. Mesela 28”4K da Crysis3 oyununda neden ultra diye illa MSAA açarsın üstelik 28”4K gibi monitörde AA ya gerek bile kalmıyorken. Niye ekstra zorlarsın. Kapat MSAA yı, yap benim gibi RTSS ile ayarları ondan sonra “Set Timer Resulation” programından timer max yap ki CPU kullanımları artsın. CPU kullanımları artsın ki GPU kullanımları dolayısıyla da optimizasyon özürlü Crsis3 ün de FPS si yükselsin 70 FPS alacağına 105FPS alsın. Bu %60 performans artışı getirsin sana. Bkz. LINK Ama yapmazlar, sonrada 4K ya hazır değiliz. Tabi tabi Crysis3 yapımcıları da oyuna hala bir yama falan çıkarmazlar bizi “Set Timer Resulation” a mahkum ederler. (tabi bu programın varlığından haberdar olmayan o kadar çok kişi var ki ) Ama böyle yaparsa ekran kartı, işlemci, anakart üreticileri ekstra ve ekstrem donanım nasıl satsın değil mi? Aynını BF3 te yapmışlardı. Bende 670SLI ve hatta 4-way SLI bile yapmıştım 120FPS+ yakalayacağım diye. Sonra orgin güncellemesi ile bir baktım FPS sorunu giderilmiş BF3 için ama ne zaman? benim gibi oyunda akıcılık bekleyenlere dünyanın donanımını aldırıp sattırdıktan sonra; BF4 çıktıktan sonra, mantel duyurulduktan sonra..vs (Gerçi bu gsync te bu kapitalist düzenin bu dalaverenin bir başka unsuru ama en azından yılların sorununa sonunda bir çözüm getirilmiş olundu.)
    Akıcı bir oyun deneyimi için artık bu kadar fazla maceralara gerek yok. Asus ROG shift yada yakında çıkacak olan daha uygun fiyatlı gsync li modeler den birini alıp yukarda anlattığım yolu izleyerek sizlerde Ultra Akıcı Oyun deneyimine merhaba diyebilirsiniz.
    Çıkacak olan diğer gsync li modeller Asus ROG serisinden daha uygun fiyatlı olacaktır. Özellikle 1080p olan monitörler. (Acer da 1080p Gsync li monitörü 599$ dan duyurdu Bkz. LINK)

    ASUS ROG Shift ile 2560x1440 çözünürlükte 144Hz 1ms sunan ilk panel olmasının yanısıra bu hızda 8 Bit renk sunan ilk monitör olmasıyla da bir ilk. ROG serisi olmasına değinmiyorum bile. Bu haliyle bile piyasaya girseydi 800$ kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum. Birde bu ilklere Gsync in eklenmesi ile daha da bir ayrıcalıklı oldu piyasada. Kimse kusura bakmasın tüm bu nitelikleri ile 800$ lık fiyatını hak eden bir monitör olmuştur. Tamam yurdumuza distribütör (bende ki büyük kanı distribütör) ve vergilerden dolayı 1.100$ gibi uçuk bir rakamdan satılıyor (TR lansmanı 1.200$ dı yani KDV siz 1.000$) ama bu monitörün parasını hak etmediği anlamına gelmez. Yurtdışı lansman da fiyatı 700$ açıklan 4K Samsung a şuan yurdumuzda bayilerde KDV dahil 700$ satın alabiliyorken ASUS ROG Shift bırakın lansman fiyatı olan KDV dahil 800$ dan almayı +300$ daha pahalıya alıyoruz. Bunun nedeni ne ola ki? İkisi de monitör sonuçta değil mi? Durun durun! yoksa GSYNC vergisi olmasın? (Piyasada 30Hz 4K monitörler (TV değil) 10.000TL civarında satılırken; bir ilk olarak 1ms,10Bit,4K, 60Hz Samsung monitör piyasaya nasıl böyle girdi hala şaşkınım)


    quote:

    Orijinalden alıntı: rezes
    Nerede kaldı bu monitör?



    Tamam at o zıkkımı ağzından! Bak sonunda geldi işte !!!


    Yeri gelmişken birde şuna değineyim;
    300TL-500TL lık monitörlerine 2.000-3000TL lık GTX Titan gibi, 780 hatta 780Ti SLI gibi ekran kartı satın alan ama iş monitöre geldiğinde o 2.000TL vermeyi çok gören arkadaşları hiç anlamıyorum.

    Masaüstü - Oyunda Gsync hakkında;
    Bir şey dikkatimi çekti; Gsync aktifken, nVidia denetim masasından ekran tazeleme hızını 120Hz yaptınız diyelim ve oyuna girdiniz. Oyunda Hz değişim tuşuyla 144Hz olarak ayarlayıp oynadığınızı farz edin. Şayet ALT+TAB ile masaüstüne döner ve tekrar ALT+TAB ile oyuna girerseniz oyun tazeleme hızıda masüstü gibi tekrardan 120Hz olduğunu göreceksiniz. Bilginiz olsun. Bunu Hz değişim tuşuna bir kez basarak kontrol edebilirsiniz.

    ULMB Mod Hakkında çok kısa;
    120Hz LCD Ekranızı 480Hz TÜP Ekran gibi yapın - SIFIR Motion Blur LCDx konu başlığımda anlattığım üzere yazılım yoluyla yaptığımız işlemi Asus monitör bünyesine katmış ve bizi ekstra programlarla uğraştırmaktan kurtarmış. Ancak bu özelliği nVidia denetim masasından ekran tazeleme hızını 120Hz yapmadığınız ve Gsync i kapatmadığınız takdirde oyuna girdiğinizde kullanamıyorsunuz. Maalesef monitörünüz illaki 120Hz de olmalı ve gsync kapalı olmalı.


    Tek kart ile bu monitör nasıl tepki verir? Nasıl bir reaksiyon alırım diye kafasında soru işareti taşıyan arkadaşlar!

    GTX780 tek kart BF4 deniyorum şimdi. Oyun, ultra ayarlarda FPS 70-50 arasında gidip geliyor. gsync, vsync gibi stutter oluşturmuyor lakin akıcılık ve netlik doğal olarak kayboluyor arkadaşlar.

    Biraz daha kasıp 30 FPS 20 FPS leri zorlayıp oynanabilirliğine bakıyorum;
    144 FPS ye göre akıcılığı hepten yitirdim. (Bu da çok doğal) Fakat, 20FPS de bile Mouse ta Lag hissetmiyorum silah kontrolüm çok iyi. Tabi ekran 20-30Hz gibi davranıyor ki bu da gsync in çalışma prensibiyle alakalı. Kaç FPS alırsanız monitörün Hz de ona eşitleniyor. 20FPS=20Hz 144FPS=144Hz . (yani ne kadar ekmek o kadar köfte)

    Bunu şimdi bende daha iyi idrak ettim. 20-30FPS lerde gezinince monitör 20-30Hz tüp monitör gibi titriyor (sanki düşük frekanslı floresan gibi)

    İşte! Durum en çarpıcı şekliyle böyle.

    Kısaca tekrar yenilemek gerekirse; FPS niz ne kadar yüksek olursa Hz de o derecede yükseleceğinden ghosting azalacak, ghosting azalacağından netlikte artmış olacak. Netlik (hareket halinde nesnelerin seçilebilirliği demek istiyorum) tüm bunların bileşkeside size daha akıcı oyun keyfi/deneyimi yaşatacaktır.

    Sonuç olarak;
    Tek kartı olanlar Asus ROG Shift alıp monitörün faydasını göreceklerdir, orası kesin. Ama derdi benim gibi akıcılık olanlar, bu monitörü alıp 144 FPS hedeflemelidirler. İllaki 144 FPS olması şart değil ama minimum 100 FPS olmasında büyük fayda ve keyif var. (Efektli, patlamaları bol, yoğun sahnelerde varsın anlık 50FPS ye düşsün mühim değil)

    Ben monitöre bu kadar para verdikten sonra karşılığını tam almak isterim. Tam karşılı demek 144FPS demek. Kişisel fikrim de böyle


    Biraz monitör biraz gsync biraz da havadan sudan ortaya karışık bir inceleme oldu. Umarım kafasında soru işaretleri olan bir çok arkadaşımı bir nebze olsun aydınlatabilmişimdir.Eksik bıraktığım, değinmediğim konular olmuş olabilir ilerde fırsat bulursam onları da işleriz buradan. Hem bu monitörü tek ben almadım ki forumdan, öyle değil mi? O arkadaşların da kişisel gözlem ve tecrübelerini paylaşmalarını bekliyoruz.







    Yeni krala doğru..

    Asus ROG SWIFT PG278Q




    2014 ün 2. çeyreğinde 799$ fiyatla geliyor

    ROG SWIFT PG278Q
    Display: 27-inch WQHD 2560 × 1440 (16:9)
    Narrow 6mm bezel designed for multi-monitor setups
    Pixel Pitch: 0.233mm
    Brightness: 350cd/m²
    Display Colors: 16.7M
    Refresh Rate: Over 120 Hz
    Response Time: 1ms (GTG)
    Connectivity: 1 x DisplayPort 1.2, 2 x USB 3.0 ports
    Stand Adjustments: tilt (+20° ~ -5°), swivel (+60° ~ -60°), pivot (90° clockwise), height adjustment (0 ~ 120mm)
    VESA-wall mountable (100 × 100mm)
    Special ASUS Features: GamePlus and 5-way joystick OSD navigation
    AVAILABILITY
    Pricing: $799 USD
    Availability: Beginning Q2 (Asian Pacific, European and North America markets)


    ASUS-1 ASUS-2






    4K model olan ASUS PB287Q LCD ile arasında kararsız kalıcağız anlaşılan. Ya yüksek çözünürlük yada akıcılık Bir alternatif daha var tabi OCULUS RIFT



    Gerçekten diğer gaming monitörlere göre tuzluymuş.Eğer kullandığım Eizo foris fg2421 ile fazla farkı olursa kesinlikle alacağım bu monitörü :D
    Aslında benim bu monitöre biraz kuşkum var.27" 2560x1440 olması eski çözünürlüklerimize göre biraz farklı olacaktır.Alışmak lazım.Mesafemizi iyi ayarlamamız lazım.


    Aslında merak ettiğim hangi paneli kullanıyor olmaları.Alınacak en iyi monitörlerin arasında olacak oyuncular için g-sync olduğu için.
    Fiyat tahmini yapmışsınız.Ben size net fiyat vereyim 799 dolar yazdığı için...
    En fazla 150-250 dolar oynar fiyatta.2800 lira

    Birde imzamdaki sistem ile Battlefield 4 resolution scale %200 herşey ultra TEST RANGE ile aldığım fps en fazla 52 gördüm en az 25 gördüm.3860x2160 çözünürlük oluyor %200 resolution scale olduğu için.Piyasada 4k 60 hz almak bence çok boş masraf olacaktır.120 hz 4k beklemek en iyisi.Çünki gerçek 4K monitör için 780ti sli şart.aksini iddaa eden denememiştir ezber konuşuyordur.Teknoloji hızlı gelişiyor yetişmek zor gerçekten :D.1 ürün alıyorsun 6 ay veya 1 sene sonra yenisi çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaymekHoldem -- 9 Mayıs 2014; 17:08:58 >




  • bu ekran tn panel kullanıyor


    @TaymekHoldem
  • ROG sınıfı fazla üretilmez zor bulunur. Herkeseye göre birşey değil 4K çönürlük ve sadece oyun ve film için
    Philips de çıkartıyor onunki 27inch 1920*1080 144hz oda g-sync li fiyat 650$ + KDV civarı. 29 inch de var oda aynı.

    Bunlar çoktan çıkacaktı bence NVidia nın G-Sync i göndermesini bekliyorlar yada şuan G-sync ler takılıyor.
    Philips Türkiyeden öğrendiğime göre philips haziranda Türkiyede olacak. Aslında Nisan da çıkmaları bekleniyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VEGETTO

    bu ekran tn panel kullanıyor


    @TaymekHoldem
    TFFCENTRAL.CO.UK
    Attığım linkte bütün monitörlerin kullandığı panelleri detaylı bir şekilde yazıyor.Mesela eizo foris fg2421 sharp firmasından panel alıp kullanıyor.Zaten panel üreticisi zaten parmak sayısını geçmez.Önemli olan detayları.

    Demek istediğim battlelog profili kırmızı fontta belirttim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sivisiyim Kiliisi -- 19 Mayıs 2014; 11:23:35 >




  • gonuldagi kullanıcısına yanıt
    Herkese göre değil gerçekten.Yani bu monitörü beslemek için gerçekten çok iyi sistem lazım.GDDR5 6GB olması lazım ekran kartının.Birde dvi yetmediği için displayPort kablonuz ve çıkış olması lazım ekran kartında...
    27inch biraz zaman alabilir alışması zor olur.16:9 sonuçta.Bakma mesafemizi eskisi gibi tutamayız.
    G-sync beklemiyorlar.Test ediyorlar.Asus yeterince g-sync kit almıştır.Yılbaşında duyurmadan stoklamıştır :D
  • Yok gemide montajlanarak geliyordur
    Sanki bedava verecekler ilk etapta geçirecekler ilk alanara o yüzden ben 3. 5. safa geçicecem
    24 inçler 1400 1500 tl den başladı şimdi 1050 tl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gonuldagi

    Yok gemide montajlanarak geliyordur
    Sanki bedava verecekler ilk etapta geçirecekler ilk alanara o yüzden ben 3. 5. safa geçicecem
    24 inçler 1400 1500 tl den başladı şimdi 1050 tl




    Sonuçta çok iyi bir teknoloji.Yılbaşından önce g-sync satılıyordu zaten.Ben çok kontrol ettim sayfasını nvidia.
    http://www.geforce.com/hardware/technology/g-sync/where-to-buy-g-sync-monitors-and-modules
    Bu monitör minimum 2500 lira bayide.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.