Silinebilir
|
Merhaba arkadaşlar. Sizlere hep o aradığınız türden bir mukayese sorusu ile geldim bu kez.
İsim vermeyeyim, forumdan çok sevdiğim bir kardeşim bana ilk olarak Astra K önermişti. Sports Tourer ilanlarında kayboldum. Tam buldum derken (2016 ST Dynamic + Kış Paket) aracın satıldığını gördüm. Sonra yine Astra'lara devam ettim. Sonra genel bir tarama yapayım derken i30 Elite + Smart Paket'i gördüm.
İki araç da dizel ve otomatik. Detaylara girmiyorum ama çok benzer yapıda motorlar. Şanzımanlar ise 6 ileri tam otomatik ve 7 ileri çift kavrama şeklinde.
Model yılları da 2016-2017 civarlarında. Astra ST de HB de bana uygun, fark etmiyor. Ancak ben i30'un daha kaliteli olduğuna dair defalarca yorum okudum. Özellikle Astra'nın trim sesinden epeyce muzdarip olması çok canımı sıktı. Trim sesi sorunu yaşamayanlara seçilmiş insan gözüyle bakıyorlar resmen forumda. Donanım olarak ise i30'da adaptif hız sabitleyici, elektrikli koltuk, bağımsız süspansiyon gibi detaylar var. Astra ise elektrikli bagaj kapağı (ST için), park asistanı, ısıtmalı koltuk ve direksiyon gibi bazı ekstralara sahip. Açıkçası i30'daki artılar çok daha faydalı olur pratikte.
Kendisi bana bütçeyi biraz daha zorlayıp CC alabileceğimi de söyledi. Biraz derken, 500.000 TL'ye. Ne dersiniz? Hangisini alırdınız? Başka alternatif var mı bu paraya, bu donanımlara sahip ve dizel otomatik? i30 piyasadan çekildi tabi, eklemek lazım.
Ek: Elite Plus Smart yazmışım, Elite Smart imiş baktıklarım. Şimdi bana da Astra daha cazip gelmeye başladı.
Merhabalar. Epeydir yazmıyordum. Bilgisine çok güvendiğim bir arkadaşım bugün inanılmaz bir iddia ile beni dumura uğrattı. Yeni Citroen C4'ün B sınıfı olduğunu iddia etti. Her yerde ve Wikipedia'da açıkça C sınıfı olduğu belirtilen otomobil, EMP1 platformu olduğu için B sayılıyormuş zira EMP1 kullanan birçok araç B sınıfı imiş. Kendisine EMP2 platformunda aynı anda Berlingo, 508, C5 X, Astra, 308 gibi araçların olduğunu hatırlattım. Buralarda derin bir sessizliğe gömüldük.
C4'ün eskisine oranla şahsına münhasır bir modele dönüşmesini anlıyorum ancak süspansiyonu C5 Aircross ile aynı olan, birçok noktasında yumuşak plastik kullanılmış (C5 Aircross'ta neredeyse hiç yok), boyutları itibariyle C sınıfı HB araçlardan farkı olmayan (308 ve Astra ile birebir aynı) bu araç sırf EMP1 platformunda diye B sınıfı olur mu? Vicdanımızı ne zaman ipotek ettik biz?
|
|
|
3008 Çılgınlığı Hakkında
|
3000-3500 TL Kasa Tavsiyesi
|
|
|
Referanslarım aşağıdadır:
http://forum.donanimhaber.com/memberReferences.asp?memID=332456 Sorunlu Alışveriş: Hasan Aktas, hakanmbe 18 yaşından küçüklerle alışveriş yapmıyorum |
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 21.962
İkinci El Bölümü Mesajları: 511
Konularının görüntülenme sayısı: 89.456 (Bu ay: 1.571)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.734 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası