Yarbay
20 Ağustos 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
12 üye
Görüntülenme
Toplam: 166 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar merhaba,

Hali hazırda Peugeot 308 1.6 BlueHdi 120 hp EAT6 Style kullanıcısıyım 2016 model aracım. 205/55/16 falken ze310 lastiklerim var.

Almaya hep heveslendiğim 508 ile iş seyehatim nedeniyle 3 gün geçirdim. Antalya/Burdur/Uşak epey bi gezdim. Yeni 508 ile 1600 km' civarı şehir içi dağ bayır uzun yol epey tecrübem oldu.

Araç 1.5 130 hp eat8 prime (en boş donanım) donanımdı. Araç üzerinde 215/60/16 lastikler vardı. Good year efficientgrip performans 4 kanallı. İlerde yazacaklarımın sanırım en temel nedeni bu lastikler çünkü eski arabam Fiat Punto dan 308'e geçince yani B segmentinden C segmentine geçince çağ atlamış gibi hissetmiştim, aynı hissi yeni 508 için malesef yaşayamadım.

Öncelikle hayatımda böyle leş bir lastik görmedim. Araba resmen yağ üzerinde kayıyor gibi ne zaman frene bassam gajjjj ses çıkarıyor abs devreye giriyor. 2 defa ciddi kaza tehlikesi atlattım. Bi tanesinde esp devreye girip aracının eksenini net olarak düzeltti ve yola tutundum. Diğerinde ise keskin bir virajda dönüş yaparken araba resmen karda kayıyor edasında kaydı. Hava sıcaklığı 35 derece Antalya sıcağında tam yaz lastiğinin seveceği bir ortamdayken performans resmen diplerdeydi.

Yeni 508 ile ilgili hissettiğim en önemli nokta direksiyon hissi çok zayıf bizim 308'e göre. Döndüğüm de havalimanı otoparkında beni bekleyen 308'im ile eve doğru yol çıktığımda noluyor la dedim direksiyonu 508 ile aynı ölçüde çeviriyorum yarım şerit geçmem gerekirken keskin bir hareket ile tam şerit sağa geçiyorum. O zaman anladım direksiyon tepkileri 308'de çok net. Yazının başında söylediğim gibi belki bu lastikle ilgili yada 508'in sedan olması ile ilgili.

Gelelim yalıtıma eat8'inde etkisi ile 120 km/sa hız ile 1800 devir civarı çeviriyor bu da oldukça motor sesini duymamızı engelliyor. Motor yalıtımı olarak beklediğim üzere 308'den bir tık üstündü. Yol sesi olarak 308 ile aynı seviyede olduğunu düşünüyorum. Zira yine bu lastikten de kaynaklanıyor olabilir. Rüzgar sesi olarak aracın çerçevesiz camlarından dolayı açık alanlarda giderken 100 km/sa hızdan sonra ciddi uğultu alıyordu. Nispeden yan tarafı kapalı olan yollarda ise (iki tarafı dağ, dere, ağaçlık vs) 130 km/sa civarında geliyordu ses. Belki benim kullandığım 508 sorunluydu bilemiyorum.

Konfor olarak kesinlikle 308'den daha konforlu net olarak belli oluyor fakat bir passat değil o da net. Kendi sınıfındaki araçlara göre (çok da D sınıfı araç kullanmadım açıkçası) tatlı sert denilebilir belki ama 308'e göre oldukça konforlu. Kısa ve küt çukurlarda çok daha iyi sönümlüyor. Bunda köfte yanak lastiklerinde bir tık etkisi var fakat 308'in arka süspansiyonlarının pat güm pat çat ettiği yerlerde 508'de bu sesleri hiç duymadım. Bu yumşaklığa bağlı olarak da sanırım 308'e göre daha kötü yol tutuyor ya da o lastik böyle hissetmeme neden oldu bilemiyorum.

Arka tarafta havalandırma kanalları mevcut. Bagajı oldukça geniş arka diz mesafesi oldukça iyi buldum. Kol dayamasını biraz alçakta olması nedeniyle ben şahsi olarak beğenmedim (308 de biraz yüksekte konumlandırılabiliyordu) ama tabi bu biraz kişisel bir şey. Soğutmalı, oldukça genişti ve aux girişi vardı. Hız sınırlayıcı/sabitleyici, far sensörü yağmur sensörü otomatik kararan dikiz aynası vardı. Geri vitese atmak için unlock butonuna basarak geri almanız lazım alışmam epey zaman aldı hatta alışamadım bile diyebilirim ona biraz gıcık oldum :)

Performans gayet iyiydi ara hızlanmalarda oldukça tatmin edici. Kick down yaptıktan sonra 1 saniyelik filan bir gecikme oluyor fakat sonrası gayet iyi. Hali hazırda EAT6 kullanıcısı olduğumdan EAT8 fazla farklı gelmedi. Kasislerden sonra gaza basınca oluşan gecikmeyi aynı şekilde 508'de de gözlemledim farklı birşey yoktu. 130 hp ise aracı oldukça götürüyor. Düz yolda 195 civarına çıkabildim. Hafif eğimli yolda ise 210'kadar gördüm sonrasında önümde araç olduğu için yavaşlamak durumunda kaldım.

Gelelim yakıta aracı 5295 km de teslim aldım ve 6926 km de teslim ettim. Yakıtlar şirketten olduğu için tam performans kullandım. Dolu depo teslim alıp dolu depo teslim ettim. Toplam 105,46 lt yakıt almışım ve 1631 km yol yapmışım. Bu da 1600 km'nin ortalamasını 6.5 lt yapar. Bunun içinde dediğim gibi hiç ekonomi yapılmadan basılabilecek her yerde bastık. Ayrıca oldukça zorlu arazilerde kullandım iş gereği, normalde 4x4 Toyota Hilux kullanıyorduk onunla girdiğimiz epey bi yere girdik. Stabilize köy yolları tarla yolları yayla yolları aklınıza gelebilecek tüm zorlu yollarda yavaş yavaş kullandım. Ortalama hız buralarda maksimum 20 filandır şehir içi yoğun trafik gibi de düşünülebilir. Uşak'dan Antalya'ya dönüşte yol bilgisayarını sıfırladım Antalya'ya geldiğimde 4.8 lt gösteriyordu bilgisayar. Bu seyehatte fazla basmadım açıkçası 120 civarında geldim.

İç dış tasarım bahsetmiyorum onlar biraz kişisel çünkü. Malzeme kalitesi oldukça yüksek ön konsol kol daya kapı döşemeleri yumuşacık. Hatta vites değiştirdiğimiz yerin sağı ve solundaki plastikler de yumuşak. Arka kapı plasitkleri önler kadar yumuşak olmasa da onlarda yumuşaktı. Donanım olarak malesef boştu. Mercekli farları var fakat halojendi odaklama çizgisi aydınlatması homojen ve güzeldi fakat ayarı en uzağı aydınlatmaya ayarlamama rağmen bana kısa geldi. Uzunları çok güzeldi fakat artık D segmenti bi arabada LED ler standt olmalı. Prime donanımda aslında dişleride yok yalnız sanırım orta paketten sonra geliyor o LED aydınlatması.

Ses sistemi benim 308'de tam bir facia. B sınıfı araçlar bile mesela Polo, Fiesta 308'den daha kaliteli sesi sistemine sahiptir. 508 için Focal filan olmamasına rağmen beni oldukça tatmin etti, ses kalitesini net ve ses şiddetini yüksek buldum.

Android Auto kullandım oldukça güzel bi özellikmiş o da 308'de makyaj ile gelmişti o özellikler bizimkisi makyajsız kasa :(

Ön konsolda tek USB girişi var D sınıfı bir araca yakıştıramadım, fakat çoklayıcı ile çoğaltılabilir. Arka tarafta 2 usb girişi daha vardı.

Evet arkadaşlar benim 508 ile 3 günlük maceram ve farkettiklerim bu şekildeydi. Benim referans noktam kendi 308'im olduğu için biraz farklı bi inceleme mini karşılaştırma gibi oldu. Bazı kısımları beni memnun etse de bazı kısımları için tatmin olamadım. GTline almayı hedefliyordum ben ama sanırım dolu ve farklı lastikli bir 508 ile vakit geçirmek daha doğru sonuç verecektir.
308 T9 2016 model kullanicisiyim. Araci sifir engelli muafiyeti ile aldim alali 2 hafta oldu bi kaza gecirdik. Onumdeki araci farketmedim duramayip carptim suclu benim. Tamponda yirtik ve kaputtu bel verme mevcut 2 3 cm yukari dogru esnedi kaput. 4 yetkili servise gittim kaput aluminyum oldugundan degisir dediler min 5 bin tl hasar kaydi cikar dediler.

Sanayiden daha once boya yaptirdigim ustama goturdum 850-900 TL ye kaskoyu bozdurmadan yapalim diyor. Kaputa boya vurmayacak yagli cekic ile duzeltecek. Yuzde 90 oraninda duzelir tamponda lokal boya olacak diyor.

Araci 5 yil kullanma zorunlulugum var otv muafiyetinden dolayi satamiyoruz. Cok kararsiz kaldim. Kaskoyu 1200 e yaptirmistim. Sizce ne yapmaliyim ne onerirsiniz?

Arkadaşlar merhaba,

Ablam zihinsel engelli %92 raporlu. Bu durumdan mütevellit sıfır bir araç almak istiyoruz. Senede max 15.000km yapıoyuruz. O yüzden dizel almak gereksiz gibi geliyor.

Babam atmosferik lpg li bir araç kullanıyır. Bayramda filan gidince kullanıyorum çok kötü geliyor dizel puntodan sonra bile :)

Bende Dizel Grande Punto'dan geçtiğim için konforlu bir araç istiyorum. HB, Sedan farketmez şehir içinde kullanacağım sadece bayramlarda memlekete gidiyorum. O yüzden otomatik olsa güzel olur tabi.

1.4 TSI 125 HP Manuel Active Donanım SuperB'yi gözüme kestirdim ancak buna alternatif önerebileceğiniz. En fazla 95 bin TL'lik filan araç tavsiye edebilir misiniz ? Bana 68 bin TL'ye filan gelecek tahminen.

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar merhaba,

Grande puntoyu elden çıkardık bugün itibari ile. Şimdi yeni araç bakıyorum. Genelde İstanbul şehir içi trafiğinde bayramda seyran da Tokat'a memlekete gitmek üzere (hız sabitleyici elzem)

bir araç bakıyorum. Mümkünse otomatik olacak. Bekarım genelde aracı tek ya da max 2 kişi kullanıyorum.

En önemli kriter konfor. Konfordan kastım yalıtımın iyi, çukurlara girince kabini mümkün olduğunca az sarsması.

f/p olarak c4 dizel otomatik confort plus ları görüyorum. MCP şanzuman yarı otomatik. Test ettim sürdüm manuel grande puntodan geçince gayet iyi geldi açıkçası.

Benzinli öneriniz varsa onları da değerlendirelim.

Teşekkürler şimdiden
Arkadaşlar merhaba,

Ofis için bir arkadaşa masaüstü bilgisayar toplamamız gerekiyor. Monitör dahil 1700 TL bütçemiz var.

Önerilerinizi rica edebilir miyiz ? Haızr sistem olabilir toplama da olabilir.
Arkadaşlar ne alınabilir. En sorunsuz araç olarak dizel zaten alınmaz bu araca. En mantıklı araç hangisi olur ?
Arkadaşlar merhaba,

Bir arkadaşın dükkana internette gezinmek için bir sistem kuracağız. Çoklu sekmelerde çalışıyor. En düzgün sistemi nasıl dizebiliriz ? SSD çok mu pahalı kaçar böyle bir sisteme ?

Önerilerinizi bekliyorum.

Selamlar
Merhaba,

Şirketimizin kurmuş olduğu santrallarin uzaktan izlenmesi için bir sistem ihtiyacımız mevcut. Türkiye'de 10 a yakın şehirde 70 civarında santralin ürettiği enerjiyi izlemek için kullanacağız bu sistemi. Birkaç monitör vasıtasıyla anlık geçişlerle hangi ilde hangi santralde ne üretiliyor görmek istiyoruz. Bu santrallerin SCADA altyapıları var enerji üreten ekipmanları izleyecek. Kamera sistemine de bağlanılabilecek at yapı buna uygun vaziyette tasarlanıyor.

Bizim okuyacağımız değerler akım gerilim güç vs gibi elektriksel veriler olacak. Buna uygun bir sistem toplamak istiyoruz. İlgili ekipten bir sistem önerisi geldi ancak bana çok çok uçuk geldi.

6900k x99 sistem gtx 1060 ekran kartı filan da yazınca sanki oyun mu oynayacağız ne gerek var diye düşünüp sizlere sormak istedim. Belli bir bütçe yok ne kadarlık bir sistem işinizi çok rahat görecektir dersiniz tavsiyeleriniz nelerdir ?
Merhaba,

Valide Hanım için önerebileceğiniz 12 kişilik yemek takımı kapasiteli bir bulaşık makinası tavsiyesine ihtiyacımız var. Bulaşık Makinası Tokat/Merkez'de kullanılacak yetkili servis konusu biraz önemli.

F/P olarak önerebileceğiniz bir bulaşık makinası var mıdır 1200-1300 TL aralığında ?

Teşekkürler
Arkadaşlar merhaba,

Bu monitörler hakkında birçok seçenek okudum ama hangisi fps multiplayer oyunculuk için daha iyi karar veremedim.

Okuduğuma göre gsync yada fast sync gibi özellikleri kullanmak gecikmeleri arttırıp rakibe karşı dezavantaj haline geliyormuş. Input lag süresinin önemli olduğu vurgulanıyor.

Ekran kartım 1070 serisinden bir kart olacak. BF4 Multi, çıkınca da BF1 Multi oynayacağım bu kart ve monitörle %99 bu iki oyun olacak. Oyun akıcı olsun diye genelde low ayarlarda oynuyorum oyunlarımı ve piyade olarak takılıyorum genelde.

Seçeneklerimiz hayli fazla. Sizce bu monitörlerden hangisini seçmeli ?

1)http://gaming.benq.com/gaming-monitor/xl2430t/#skip

2)http://gaming.benq.com/gaming-monitor/xl2420z/#skip

3)http://gaming.benq.com/gaming-monitor/xl2411t/#skip

4)https://www.asus.com/tr/Monitors/MG248Q/

5)https://www.asus.com/tr/Monitors/VG248QE/

6)http://aoc-europe.com/tr/products/g2460pqu

7)http://aoc-europe.com/tr/products/g2460pf

8)http://www.viewsoniceurope.com/tr/products/lcd/VG2401mh.php

9)http://www.viewsoniceurope.com/tr/products/lcd/XG2401.php

bulduğum seçenekler bunlar. Genelde bunlar konuşulmuş yabancı forumlarda da .

Hangilerini öneririseniz sebepleriyle birlikte yazarsanız sevinirim.
Hakkında
Forum İmzası:
İşlemci: Intel i7 11700K | Anakart: MSI Z590-A Pro | İşlemci Soğutucu: Corsair H100i v2 Extreme Performance | Ekran Kartı: Asus TUF RTX 3070 OC | SSD: PNY CS3040 1 Tb | Ram: Crucial 2x8 Gb 3000 Mhz CL15 DDR4 1.35v | Monitör: LG 27GL850-B Nano IPS 27" 144 Hz 1 ms QHD | Kasa: Corsair Carbide 400C + Evga Supernova 850W G2 Full Modular PSU | Klavye: Corsair K55 RGB | Mouse: Logitech G502 | Ses Sistemi: Logitech S220 2.1 | Kulaklık: Corsair H1500 7.1/Platronics Gamecom 780 7.1 | İşletim Sistemi: Windows 10 Pro 64 Bit |
Sistem ve Tercihleri
Otomobil
Peugeot
Mobil cihaz
Samsung
Operatör
Türk Telekom
ISS
TTNET
Takım
Galatasaray
Dünyadan Futbol
Galatasaray
İşlemci
Intel
Anakart
Gigabyte
Sabit Disk
Samsung
Ekran Kartı
Asus
Modem
Asus
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.863
İkinci El Bölümü Mesajları: 180
Konularının görüntülenme sayısı: 198.977 (Bu ay: 534)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 278 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.