Yarbay
28 Nisan 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
97 üye
Görüntülenme
Toplam: 862 (Bu ay: 1)
Gönderileri
PKK, eskiden propaganda yapmak için eylem yapardı. Seçim süreci boyunca bu işi AKP onlar için yaptı. AKP sayesinde yeni nesil, örgüt liderlerini de tanımış oldu.

Teröre söverek propaganda

Milliyetçilik taslayarak BOP projesi, ülkenin demografisinin bozulması,

Din-iman diye de insanların dinden soğutulması

Büyük iş başardılar. Tebrikler.
Muhammet Yakut söylemişti ama dinlenmemiş demek ki

https://twitter.com/delilerindelis4/status/1660012013375074305?s=20

Konu, ülkenin kaderini etkileyecek bir mesele. Konuyu öne çıkartın arkadaşlar.
1- Kemal Kılıçdaroğlu, adalet yürüyüşü ile başlattığı dönüşümü muhalefeti bir araya getirerek büyük iş başardı. Mansur Yavaş'ı aday yapsaydı, şu anda hükümet değişmiş olacaktı. Kılıçdaroğlu başkan olmayacaktı ama efsane olacaktı.

Normal şartlarda bir seçime gidilmediği için kazanma şansı en yüksek kişi aday yapılmalıydı. Bu konudaki uyarılar dinlenmedi. Kemal Bey, kendi geliştirdiği sürecin sonunda CB olmayı en çok kendisinin hak ettiğini düşündü. Haklıydı da ama zaman ve şartlar ona uygun değildi.

2- RTE'nin 3. kez aday olmasına karşı çıkılmadı.

3- İçişleri Bakanlığı'nda ortaya çıkan paralel seçim sistemi için tedbir alın(a)madı. Bu sistem üstünden YSK'ya açılan tünelle oyların değiştirilmesi engellen(e)medi.

4- CHP'de sonuçları hızlıca gösterecek bir sistem kurulmadı. Kurulmuş gibi yapıldı. Seçim akşamı partiye gidenler, TV'de KRT ve Tele1'in açık olduğunu görmüşler. Hâlbuki partinin kendi seçim sisteminin sonuçlarının gösterilmesi gerekiyordu. Olmayan şey gösterilemez tabi.

5- Onursal Adıgüzel ve Tuncay Özkan hakkındaki şaibelere rağmen seçim güvenliği bunlara emanet edildi. Onlar da görevlerini hakkıyla! yerine getirdiler. CHP'nin olmayan seçim sisteminden sonra umut, CHP içindeki kripto Tuncay Özkan'a bağlandı. O da Anka ile harika performans! sergiledi.

6- 20 bin kadar sandıkta CHP'nin adamı yokmuş. Şaibeli sandık sayısı da yaklaşık bu kadardı. Onursal, 300 küsür demiş dün.

Seçimden önce Cevheri Güven, seçimden sonra da Selahattin Demirtaş'ın seçim güvenliği hakkında uyarıları oldu. Bu 2 kişinin düşünebildiğini, muhalefetin düşünememesi düşünülemezdi ama belli ki düşünülememiş. Ve, ahvâl ortada.
Merhaba arkadaşlar.

Epeydir uzağım PC dünyasından. Biraz bakınayım dedim ikinci el ilanlarına. Hemen hepsinin fiyatını da sıfırlarından farksız, hatta bazılarının daha pahalı olduğunu bile gördüm.

Misal olarak 15 bin lira civarına Ryzen 5600 ve 6700 XT'li sistem alabilmek mümkünken, aybı fiyata eski nesil parçaların bulunduğu kasaların fiyatlarını görebiliyorum.

Biz eskiden fiyat belirlerken...
- Yenisinden ortalama % 30 daha ucuz fiyat yazardık.
- Garanti bittiyse, kutusu yoksa fiyat daha da düşerdi vs.

Hatta nakite acil ihtiyacı olan bazı kişiler, kredi kartıyla vadeli alıp, -% 20 altına fiyat ilan açarlardı.

İlanları baltalamamak için ilanlara yazmak istemedim.

Neyin nesidir bu böyle?
Merhaba arkadaşlar.

Seneler evvel açtığım konularda uzun uzun izahlar yapardım. Bu sefer öyle yapmayacağım.

Eğer AKP, (normalde kazanması mümkün olmadığı için) seçimi (ç)alarak kazanacak olursa, oluşacak ittifak AKP-MHP-İYİP'dir.

İYİP, muhalefetin içindeki yedek MHP'dir, Truva atıdır.

Kuruluş amacı da MHP'nin oylarını almak değil, AKP ve MHP'den CHP'ye kaçan oyları toplamaktır.

Türkiye'deki politikayı iyi bilenler, bunun zaten farkındadır.

Bu konu, tarihe not olarak açılmış bir konudur.

Ekleme: Bu yazıya yeni denk geldim ve ekleme gereği duydum.

Baskın Oran: Türkiye’de bölücülüğün safkan ekürisi: Truva Atları

https://artigercek.com/makale/turkiyede-boluculugun-safkan-ekurisi-truva-atlari-238389

En önemlisi, “beka sorunu” deyince Türkiye’nin bütün sorunlarının toplamından daha önemli olan Kürt meselesi’nin K’si yok. Bunu, hepsinden önce, İYİP Genel Başkanı Meral Akşener isimli Truva Atı’na borçluyuz. “Ben başbakan olacağım!” sloganıyla Altılı Masa’yı çalıştırmamak için ne lazımsa yapıyor. Bu durum, Saadet Partisi olayındaki gibi bağışlanamaz çünkü korkudan değil, tam tersine, MHP’nin yitirdiği oyların kendisine akmaya başlamasından kaynaklanan bir saldırganlık söz konusu.
BOP ortağı olan hükümetin, bu ülkenin her değeri gibi ağaçlarıyla da derdi var.

Tin sûresi, incir ve zeytine yeminle başlıyor. Bu ağaç mı yahudi ağacıymış? Ağaçları katletmek için böyle dalaverelere gerek yok.

Hayırdır arkadaş? Siz işgal gücümüsünüz ki ülkenin yeraltı, yer üstü, maddi ve manevi tüm kaynaklarımızı ve değerlerimizi yağmalıyorsunuz ve talan edilyorsunuz?

Şimdi de sit alanlarına göz dikmişler. Bunlar ıslah olmaz.

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/yonetmelik-degisikligi-ile-zeytinliklerde-maden-ocagi-acilmasina-izin-verildi-1912187

Meğerse bu plan yeni değilmiş.
2004 yılından bir haber:https://odatv4.com/makale/zeytin-agaclari-yahudi-cikti-1011141200-67087

Bu haber de yandaş Hürriyet'ten:https://www.hurriyet.com.tr/gundem/6-bin-zeytin-agaci-kesildi-danistay-yurutmeyi-durdurdu-27533366
Zenginliğin çok dar kesimlerde toplanması, dünyanın geri kalanı için her zaman sorun olmuştur...
...

Önce genel rakamları verelim. Yukarıda saydığımız endüstrinin liderleri, Forbes'in yaptığı listeye göre 2020 yılında 419 milyar dolarlık serveti paylaşıyordu. Bir yıldan sonra da bu rakam 651 milyar dolara çıktı. Yani pandemi sürecinde zenginlikleri %56 artmıştı. Yani sırf zenginliklerindeki artışı ülkemizdeki kişilere paylaştırdığımızda, kişi başına 23 bin lira gibi para yapıyor.

Meşhur deyişte olduğu gibi para parayı çeker. Bu devlerin CEO'ları ve sahipleri de çok daha farklı yatırım fırsatlarına sahip oluyor, dahası o fırsatları kullanabilecek imkanları ellerinde tutuyor. Bizim yıllık gelirimizin %56 artması ise pek de mümkün değil.

Tamamı...
https://www.webtekno.com/teknoloji-devlerinin-zenginliginin-bedelini-kim-oduyor-h108908.html
Arkadaşlar merhaba.

Lastik almam gerektiği için bir süredir lastik araştırıyorum.

Sağolsun ilgilenenler oluyor, tavsiye/fikir veriyorlar fakat bir husus dikkatimi çekti. Herkes en pahalı ve tepe modelleri yazıyor.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5
Continental Premium Contact 6
Continental Sport Contact 6

Onun dışındaki marka/modellerin isimleri neredeyse geçmiyor ama testlere baktığımda, tepe modellerin hemen gerisinde ve/veya bazen önündeki aşağıda marka/modellerini yazdığım lastikleri yazan-çizen yok mu, yoksa ben mi denk gelmiyorum lastik tavsiyesi için açılan konularda?

Birkaç gündür lastik testlerine bakıyorum. Başı çeken üstteki marka/modeller dışında, şunlar da fena değiller galiba ama isimleri pek geçmiyor nedense?

15+ lastik elemelerinden sonraki listem şu şekilde idi:
Sava Intensa UHP 2 veya HP2
Kumho Ecsta HS51
Dunlop SP Sport FM800
Nokian Wetproof
Hankook Ventus Prime 3
Petlas Veloxsport PT741

* * *

Şu an 2 seçenek arasında kaldım sadece. O sebeple başka marka/model tavsiye etmeyin lütfen
- Dunlop SP Sport FM800
- Semperit Speed Life 3
- Debica Presto HP2
- Sava Intensa HP2

Bu lastikleri kullananlar, sebepleriyle birlikte yazabilirse memnun olurum. İncelemelere bakılacak olursa, Debica'yı neden eklediğim anlaşılacaktır.
Arkadaşlar merhaba.

Jant büyütmeyle ilgili sayısız yazı okudum ve görselleri inceledim. Lâkin değinilmeyen bir husus dikkatimi çekti ve sebebini anlamaya çalışıyorum.

Örnek üzerinden gidelim mesela: Jant eni sabit olmasına rağmen jant büyütürken ya da ince yanaklı lastiğe geçiş yaparken, lastik taban genişliği neden artar? Ya da artar mı?

Artması gerekiyor mu? Neden?

Nihai olarak, 16 janttan 17 janta geçiş yaparken şunlardan hangisi doğru?

205/55R16 > 205/45R17
205/55R16 > 215/45R17

Hatta tekerin aynı dış çaplı 15"lik versiyona bakıyorum. 195/65/R15 yazıyor.

Aradaki alakayı izah edebilir misiniz?

Bu kişinin aynı kanalda ve başka kanallarda başka ses kayıtları da var. Ben ilkini dinlediğimde ürpermiştim açıkçası.

Ve bu kişi şu anda tüm bildiklerini ABD ile de paylaşacağını söylemiş Brunson meselesinden dolayı.

Hakkında
Meslek: Köle
Forum İmzası:
Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur. Hyman G. Rickover

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
Forum İkinci El İmzası:
Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur. Hyman G. Rickover
Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X
Her zaman kazanan bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan

▓ SORUN YAŞADIĞIM ÜYELER: andromeda9, kont_andre, stjarna
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 31.234
İkinci El Bölümü Mesajları: 1.375
Konularının görüntülenme sayısı: 398.923 (Bu ay: 2.530)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 13.847 (Bu hafta: 5)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.