|
Bildirim
|
İnternette yazılanlara fazla takılmamak lazım, özellikle de bu forumdakilere. Buraya bakarak alım satım yapılsaydı en çok satılan araç markaları başında mitsubishi ve mazda gelmesi lazımdı
![]() |
cebinde parası ancak egea ya yeten birisi
10 yaşında ki bmv yi nasıl yürütsün , sıfır egea en az 5 yıl götürür masrafsız 10 yaşında bmv ise ,incir ağacı diker |
Bu konuya yorum yazmak istemiyordum ama gerçekten durulacak gibi değil
Son 1 sene içindeki araçlarım 2017 Egea 1.3mjet urban manuel 2015 3.20d x drive 2015 a180d amg(halen aktif kullanıyorum) 2017 1.6 mjet2 dct egea hb lounge plus(hâlen aktif kullanıyorum) Bir kere bu forumdaki bazı gerzekler elma ile armutu kiyaslamamayi bir türlü öğrenemedi Diyor ki birisi 2.eli zayif Kusura bakma da sen zayifsin sen araba satma alma da Urban egeayi 2 günde sattım, 10 liralık araca 12 lira istersen satamazsin tabi, egea şu an en hızlı piyasası olan araçlardan birisi Birisi demiş bu araba kağıt Easy bomboş paket alırsanız zayıf tâbi güvenliği Al dolu paketini Carplay den tut herşey var 6 hava yastığı otomatik fren acc vs Birisi demiş 47binde her yeri takir tukur 55bin km Mercedes aracında deli gibi trim sesi var 47bin egea da tık ses yok Aracı insan gibi kullanmayı deneyin bence Lan adamlar havalı amortisör koymuş daha napsin Birisi demiş koltuk ısıtma yok Yaw konu egea butce 70-80 bin adam koltuk ısıtma diyor F30 w176 sahibiyim ikisinde de koltuk ısıtma yok 2017 a180 180bin 2017 egea 90 bin Egea da olup Mercedes de olmayanlar Arka kol dayama Adaptif cruise kontrol Dokunmatik ekran Elektrikli bel desteği vsvs Birisi de gelmiş koltuk ısıtma diyor Ulan sıfırı 300bin TL olan araçta yok, gelmiş egea da yok diyor 10 yaşındaki araç masraf acmazmis bir de Sen bir turbo ye, şanzıman indir de gör dünya kaç bucak Çok uzatmayayim Benim tavsiyem, urban ve ustu donanım olarak mantıklı bir araç Ha Corolla da öyle,butceniz yetiyorsa o da alınır Egea da 5 yıl garanti var, kafanız rahat binersiniz 2.eli de gayet güzel, satarken zorlanmazsiniz İyi forumlar |
Egea 1.4 mirror aracım var. Bende isterdim ki Mercedes alayım, BMW alayım Ford alayım. Ama arkadaşlar parayı sokakta bulmuyoruz maalesef. Çok şükür böyle bir dönemde araba alabildiğimize. Çöp diyen arkadaşları Allah'a havale ediyorum umarım hep güzel araçlara binerler.
|
ÇÖP kelimesi yanlış. Ucuz bir araba dersen daha doğru olur ki o da görecelidir.
Çöp dediğin zaman ben direk saldırı algılıyorum. İşe yaramaz bir araba mı ? Kesinlikle değil. Türk insanının alabileceği bir araba olması yeterli. Güvenli de olsun tamamdır. Dediğim gibi çöp kelimesi olmamış başlık düzeltilmeli. |
Tespitiniz dogru. 55 bin km dir egea kullaniyorum. Araba bana sifir verildi 1 sene oldu. Ilk geldiginde ulan dedim adamlar bu paraya ne araba yapmis. Helal olsun.
Bir sure sonra frenlerinin zayifligi dikkatimi cekti. Hizliyken ani fren yapinca araba one dogru kapaklaniyor. Bir butun halinde frenleme yok. Sanki sadece on tekerlekler frenliyor. Ve hemen abs ye dusecek sekilde kizaklama basliyor. Yani yola tumuyle basmasi biraz sikintili aracin. Debriyaj biraz can sikici geldi. Arastirdim cift kutleli volan varmis. Cogu kiside sikinti cikartmis. Dedim basimiza aldik belayi. 1. Viteste yogun trafikte dur kalk yaparken araba bir anda ileri geri vuruntu ve sallanma yapiyor. Kim kullansa bu ne bicim 1. Vites diyor. Yani debriyaji yavasca salmak lazim. Bu arada bakimlari 10 binde 1 imis. Ama araba 10 bin civari bir iki kere bakim lambasi yakiyor sonra bir daha yakmiyor. Herhangi bir uyari falan olmadan calisiyor. Ilginc ve sacma geldi. 20 bin km civari tikirtilar basladi. 30 bin km civari suspansiyon gevsemeye basladi. Yola eskisi gibi oturan araba gitti daha gevsek, yaylanan bir araba olmaya basladi. Bu sirada dikkatimi cekti on cam tarla gibi delik desik olmus. Sinek carpsa cukur aciyor. Nasil yumusak bir on camsa artik... Bir gun arabaya bindim yola ciktim. Radyo acilmiyor. Basiyorum dugmesine kimse yok. 15 dakika sonra kendine geldi acildi. Bir daha yapmadi ilginc... Gecen yil havalar isindi. Klima var ama kendine var. Arabayi sogutma gibi bir gayesi yok klimanin. Anca son kademe acacaksin kendine ufleteceksin ki soguk havayla temas et. Sonra da hasta oluyorsun zaten. Havalandirma tertibati sikintili. Isitmasinda sorun yok ama... 40 bine dogru purussuz calisan motor daha bir kamyon gibi calismaya basladi. Arabaya hep shell den yakit aliyorum zaten tasitmatik var. Tam sag sol donuslerde ugultu gelmeye basladi. Bu ugultunun sebebini cozemedim aks kafasi falan degil cunku eminim. Tam 40 binde kaza yaptim. Otoyolda ani frenle ondeki araba durunca ben de frenledim bu sirada arkadaki bana vurunca ben de ondekine vurdum. Arkadan vuran gitti. Benim carptigim gitti ben 2 saat cekici bekledim. Kazada benim on tampon ve farlar kirildi kaput ucu yamuldu. En garibi camurluklar sisince on kapilarim acilmadi arka kapidan ciktim disari. Cekici geldi. Ceki demirini takamadik, cunku takildigi demir yamulmus. Neyse arabayi kiralama sirketinin parkina cektirdim gece 12 de. 2 gun sonra gittim. Tespitleri radyator, intercooler, klima radyatoru patlak. Tampon demiri yamuk. Hicbir direkt darbe almayan camurluklar sistiginden dolayi duzeltildi ve boyandi. Siserken on kapilari da cizmisler on iki kapi da boyandi. Yani baska bir arabada on tampon degisimi ve kaput ucu onarimi ile duzelecek bir araba, tasarimindan dolayi 5 parca boyali hale geldi. Bu arada hava yastiklari emniyet kemerim takili oldugu halde patlamadi yani oyle buyuk bir carpma degildi siz hesap edin. Araba tamirden geldi. Hala sorunsuz (eski sorunlari baki kalmak uzere) kullaniyorum. Gecen hafta zaten delik desik olan on camim otoyolda cakil tasi gelince pes etti ve 20 cm catladi. 2 gunde 50 cm kadar da buyumeyi ihmal etmedi. Ben symbol, clio, c ellysee gibi sirket araclari da kullandim. Tek diyecegim. Egea bunlarin icinde en yakisiklisi. Oturma pozisyonu olarak en guzeli. Koltuk kalitesi olarak en guzeli. Yol konforu olarak en guzeli. Motor sanziman olarak en kotusu (1.3 mjet+5 ileri manuel). Saglamlik olarak en kotusu. Kisaca gunumuz Temprasi diyorum ben sorana. O da zamaninda cok afilliydi cok fiyakaliydi ama piyasadan hizlica silindi. Fiat in arabalari genelde boyledir hizli eskir. Symbol'u 107 bin kilometrede eskitmeyi basaramamistim mesela. On takim ve amortisorler tas gibiydi. Hatta symbol'u insafsizca kullandim hep. Egea alinir mi? Alinir ama 50 bin km gormeden satilmali bence... Ayrica egea gozumde kesinlikle corolla ya da megane gibi araclarla kiyas kabul etmez. |
Koç grubu yıllarca çürük malları millete kakaladı. Buda yine dandik mallarından birisi.
|
Egea Türkiye şartlarında alınacak en iyi f/p arabalarından biridir.
Çöp diyenlere bakmayın. Herkes daha iyisine binmek ister tabi ki ama fiyatlar malum... |
Kimse soruya odaklanmamış. Egea mı yoksa 15-20 bin lira üstüne koyup B segment bir otomobil mi?
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 4 Haziran 2019; 19:43:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|