Şimdi Ara

Egea Gerçekten Çöp Mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
11.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir süredir araç bakmaktayım, tek şartım otomatik, güvenlik ve beni sanayiye çok sokmayacak bir araç olması. Ne baktıysam moralim daha da bozuldu. Yüksek km, kazalı araçlar, temizleri çok yüksek fiyat vs.

Arkasından ne çıkacağı belirsiz bu araçları almaktansa sıfır EGEA bakayım dedim. Fiyat bence çok iyi, 90-95 bin liraya 2019 tam otomatik benzinli araçlar. Geniş, ferah. Evet plastiği iyi değil ama multimedya felan iyi.
    Temmuzda fiyatlar artmazsa almayı düşünüyorum.

Fakat bir araç bu kadar gömülür mü? Corolla sıfır 105 binlik modelle karşılaştıranlar dünya kadar fark olduğunu, egeanın çöp olduğunu. (Corolla başlığına bakınca da corollayı yüz yıldır kendini geliştirememiş, yalıtımsız, çelik jantı dahi olmayan, multimedya ekranı dahi olmayan bir araç olarak gömüyorlar ya neyse.)
    Eski model focustan civicten geçiş yapsan, attan inip eşeğe binmiş hissedeceğini vs söyleyenler.

Egea'nın malzeme kalitesi, yol tutuşu, güvenlik hissi gerçekten herkesin yerin dibine soktuğu kadar çöp mü?
    Yahu en düşük paket POLO şu anda otomatik 130 bin TL. Citroen C3 118 bin TL, keza 208 de bu fiyat.

Kısacası, C segmenti araçlarla karşılaştırmıyorum, yahu B segmenti araçlarla da mı arada dünya kadar fark var. Yan, 30 bin lira fazla verip C3, 40 bin lira fazla verip POLO mu alalım. Fiesta 1.0 ecoboost otomatik 100, titanium olursa 118 bin TL. C sınıfları için +15,20 ekleyin.

Ben EGEA'da iki eksik görüyorum. 1.si 3 olan NCAP puanı, 2.si malzeme kalitesi. Bunun haricinde lütfen bilenler aydınlatsın, bir fiestadan, bir polodan, bir 208'den çok mu kötü de 20 bin lira daha ucuz?

• Bu konuya yorum yazmak istemiyordum ama gerçekten durulacak gibi değil

Son 1 sene içindeki araçlarım

2017 Egea 1.3mjet urban manuel
    2015 3.20d x drive
    2015 a180d amg(halen aktif kullanıyorum)
    2017 1.6 mjet2 dct egea hb lounge plus(hâlen aktif kullanıyorum)

Bir kere bu forumdaki bazı gerzekler elma ile armutu kiyaslamamayi bir türlü öğrenemedi

Diyor ki birisi 2.eli zayif
    Kusura bakma da sen zayifsin sen araba satma alma da

Urban egeayi 2 günde sattım, 10 liralık araca 12 lira istersen satamazsin tabi, egea şu an en hızlı piyasası olan araçlardan birisi

Birisi demiş bu araba kağıt
    Easy bomboş paket alırsanız zayıf tâbi güvenliği
    Al dolu paketini
    Carplay den tut herşey var
    6 hava yastığı otomatik fren acc vs

Birisi demiş 47binde her yeri takir tukur

55bin km Mercedes aracında deli gibi trim sesi var
    47bin egea da tık ses yok
    Aracı insan gibi kullanmayı deneyin bence
    Lan adamlar havalı amortisör koymuş daha napsin

Birisi demiş koltuk ısıtma yok
    Yaw konu egea butce 70-80 bin adam koltuk ısıtma diyor
    F30 w176 sahibiyim ikisinde de koltuk ısıtma yok
    2017 a180 180bin
    2017 egea 90 bin
    Egea da olup Mercedes de olmayanlar
    Arka kol dayama
    Adaptif cruise kontrol
    Dokunmatik ekran
    Elektrikli bel desteği vsvs

Birisi de gelmiş koltuk ısıtma diyor
    Ulan sıfırı 300bin TL olan araçta yok, gelmiş egea da yok diyor

10 yaşındaki araç masraf acmazmis bir de
    Sen bir turbo ye, şanzıman indir de gör dünya kaç bucak
    Çok uzatmayayim

Benim tavsiyem, urban ve ustu donanım olarak mantıklı bir araç
    Ha Corolla da öyle,butceniz yetiyorsa o da alınır

Egea da 5 yıl garanti var, kafanız rahat binersiniz
    2.eli de gayet güzel, satarken zorlanmazsiniz
    İyi forumlar
    ÇÖP kelimesi yanlış. Ucuz bir araba dersen daha doğru olur ki o da görecelidir.

Çöp dediğin zaman ben direk saldırı algılıyorum. İşe yaramaz bir araba mı ? Kesinlikle değil. Türk insanının alabileceği bir araba olması yeterli. Güvenli de olsun tamamdır.

Dediğim gibi çöp kelimesi olmamış başlık düzeltilmeli.
    Tespitiniz dogru. 55 bin km dir egea kullaniyorum. Araba bana sifir verildi 1 sene oldu. Ilk geldiginde ulan dedim adamlar bu paraya ne araba yapmis. Helal olsun.

Bir sure sonra frenlerinin zayifligi dikkatimi cekti. Hizliyken ani fren yapinca araba one dogru kapaklaniyor. Bir butun halinde frenleme yok. Sanki sadece on tekerlekler frenliyor. Ve hemen abs ye dusecek sekilde kizaklama basliyor. Yani yola tumuyle basmasi biraz sikintili aracin.
    Debriyaj biraz can sikici geldi. Arastirdim cift kutleli volan varmis. Cogu kiside sikinti cikartmis. Dedim basimiza aldik belayi. 1. Viteste yogun trafikte dur kalk yaparken araba bir anda ileri geri vuruntu ve sallanma yapiyor. Kim kullansa bu ne bicim 1. Vites diyor. Yani debriyaji yavasca salmak lazim.
    Bu arada bakimlari 10 binde 1 imis. Ama araba 10 bin civari bir iki kere bakim lambasi yakiyor sonra bir daha yakmiyor. Herhangi bir uyari falan olmadan calisiyor. Ilginc ve sacma geldi.
    20 bin km civari tikirtilar basladi.
    30 bin km civari suspansiyon gevsemeye basladi. Yola eskisi gibi oturan araba gitti daha gevsek, yaylanan bir araba olmaya basladi. Bu sirada dikkatimi cekti on cam tarla gibi delik desik olmus. Sinek carpsa cukur aciyor. Nasil yumusak bir on camsa artik...

Bir gun arabaya bindim yola ciktim. Radyo acilmiyor. Basiyorum dugmesine kimse yok. 15 dakika sonra kendine geldi acildi. Bir daha yapmadi ilginc...

Gecen yil havalar isindi. Klima var ama kendine var. Arabayi sogutma gibi bir gayesi yok klimanin. Anca son kademe acacaksin kendine ufleteceksin ki soguk havayla temas et. Sonra da hasta oluyorsun zaten. Havalandirma tertibati sikintili. Isitmasinda sorun yok ama...

40 bine dogru purussuz calisan motor daha bir kamyon gibi calismaya basladi. Arabaya hep shell den yakit aliyorum zaten tasitmatik var. Tam sag sol donuslerde ugultu gelmeye basladi. Bu ugultunun sebebini cozemedim aks kafasi falan degil cunku eminim.

Tam 40 binde kaza yaptim. Otoyolda ani frenle ondeki araba durunca ben de frenledim bu sirada arkadaki bana vurunca ben de ondekine vurdum. Arkadan vuran gitti. Benim carptigim gitti ben 2 saat cekici bekledim. Kazada benim on tampon ve farlar kirildi kaput ucu yamuldu. En garibi camurluklar sisince on kapilarim acilmadi arka kapidan ciktim disari. Cekici geldi. Ceki demirini takamadik, cunku takildigi demir yamulmus.

Neyse arabayi kiralama sirketinin parkina cektirdim gece 12 de. 2 gun sonra gittim. Tespitleri radyator, intercooler, klima radyatoru patlak. Tampon demiri yamuk.

Hicbir direkt darbe almayan camurluklar sistiginden dolayi duzeltildi ve boyandi. Siserken on kapilari da cizmisler on iki kapi da boyandi.

Yani baska bir arabada on tampon degisimi ve kaput ucu onarimi ile duzelecek bir araba, tasarimindan dolayi 5 parca boyali hale geldi.

Bu arada hava yastiklari emniyet kemerim takili oldugu halde patlamadi yani oyle buyuk bir carpma degildi siz hesap edin.

Araba tamirden geldi. Hala sorunsuz (eski sorunlari baki kalmak uzere) kullaniyorum. Gecen hafta zaten delik desik olan on camim otoyolda cakil tasi gelince pes etti ve 20 cm catladi. 2 gunde 50 cm kadar da buyumeyi ihmal etmedi.

Ben symbol, clio, c ellysee gibi sirket araclari da kullandim.
    Tek diyecegim.
    Egea bunlarin icinde en yakisiklisi. Oturma pozisyonu olarak en guzeli. Koltuk kalitesi olarak en guzeli. Yol konforu olarak en guzeli.

Motor sanziman olarak en kotusu (1.3 mjet+5 ileri manuel). Saglamlik olarak en kotusu.

Kisaca gunumuz Temprasi diyorum ben sorana. O da zamaninda cok afilliydi cok fiyakaliydi ama piyasadan hizlica silindi. Fiat in arabalari genelde boyledir hizli eskir. Symbol'u 107 bin kilometrede eskitmeyi basaramamistim mesela. On takim ve amortisorler tas gibiydi. Hatta symbol'u insafsizca kullandim hep.

Egea alinir mi? Alinir ama 50 bin km gormeden satilmali bence...

Ayrica egea gozumde kesinlikle corolla ya da megane gibi araclarla kiyas kabul etmez.
  • Benim önceki aracım 2004 model Ford Focus 1.6 Ghia otomatik vitesliydi , tam 6 yıl kullandım ve arabayı kullanmayı bununla öğrendim . Ha arabanın hakkından da geldim ama yine bana mısın demedi .

Aracı artık satmaya karar verdim ama bu sefer seninde dediğin gibi attan inip eşeğe binmek tabirini yaşamamak için yine Ford Focus aradım ama aradıklarım ya hasar kaydı vardı ya farklı şeyler vardı vazgeçtim.

En sonunda arkadaşım bana Egea ya neden bakmıyorsun dedi ,bende araştırdım ve buldum , Full paketi olanı uygun fiyata aldım yani güvenlik paketi olanı aldım .

YouTube da olsun yabancı baska kaynaklar olsun hepsini okuyup izledim , boş paketi çarpışma testi 3 yıldız veriliyor , full pakette de dört yıldız veriliyor ve bende full olanı seçeceğim için dört yıldız benim için yeterli diye düşündüm.

Hani bazıları diyecek daha eski kasa başka markaların ikinci elleri beş yıldızlı diyebilirler ama unutmayın ki aracın yaşı,yapılan kazalar ve kullanım şartları vb şeylerşasiyi her şekilde yıpratabiliyor ,yani güvenlik göreceli bir durum oluyor .

Egea çöp mü ? Bence değil , kendi aracım olduğu için söylemiyorum ki param olsa Focus alırdım . Araç ihtiyacımı karşılıyor mu fazlasıyla karşılıyor.

Araç yerli olduğu için parça sıkıntısı olmaz ve her yerde rahatlıkla uygun fiyata da bulabilirsin.

Eğer alabiliyorsan ikinci el Full paketini al derim , ortalama 70.000 ile 80.000 TL arasında değişiyor düşük km olarak üstelik.

Unutmadan aracım yine otomatik şanzıman ve geçtiğimiz hafta ortalama 95 km hızla Didim'e bir buçuk depoyla gidip geldim benzinli motorla .

İyi bayramlar dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Egea pompada tuketım olculdugunde yol bılgısayarından 1.5-2 lıtre farklı cıkıyor gecmıs olsun tum egeacılara
  • KEsinlikle çöp değil, ancak çok kaliteli bir araç da değil. Verdiğin paraya göre güzel araç. Türkiye şartlarında iyi bir piyasası oluştu, kullanıcıları da genelde memnun. Aracı ben de çok test ettim, aile için kullanılacaksa mantıksal çerçevede olumlu ve alınabilecek bir araç .
  • Arkadaşlar hemen hemen her arabamın yol bilgisayarı yanılıyor . O verilere güvenip yol almayın. Golf 7 1.2 TSİ aracımda 6.1 gösterirken hesaplarıma göre 6.8 yakmıştı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyatına göre makul bir araç ancak kalite vasat. Konfor zayıf ve sürüşü yorucu. Bütçem çok sınırlı olmadıkça tercih etmem.

• 1.4 fire hatchback benzin+lpg mirror paket tavsiye ederim ben bunu kullanıyorum eğer daha fazla bilgi almak istersen facebook fiat egea club 20 bin üyeli gruba bekleriz
    Egea Gerçekten Çöp Mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ir10 -- 4 Haziran 2019; 19:4:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Egea, boyut-peformans-yakıt-ağırlık olarak C segment şartlarını sağlamakta. Lakin ütetilen bir motor B-C-D segment olarak hepsinde kullanıldığı için performansın pek önemi yok. Segmentler arasındaki fark ise konforda belli oluyor. Egeada kullanılan süspansiyon ve yalıtım malzemeleri B segment düzeyindedir. Multimedia ve jantların segmentle bir alaksı olmadığını düşünüyorum sadece pazarlamak için kullanılan objeler. Polonunda kapak jantlı modeli var çelik jantı da var.

• İnternette yazılanlara fazla takılmamak lazım, özellikle de bu forumdakilere. Buraya bakarak alım satım yapılsaydı en çok satılan araç markaları başında mitsubishi ve mazda gelmesi lazımdı
  • Kimse soruya odaklanmamış. Egea mı yoksa 15-20 bin lira üstüne koyup B segment bir otomobil mi?
  • K_Spartakus K kullanıcısına yanıt
    Keske didim yolculugundan hic bahsetmeseydiniz.
    Gecen sene 1.4 Otomatik benzin Honda Jazz imla kusadasina yarim depo ile gidip yarim depo ile dondum. İstanbul girisinde 50tl lik benzin aldim. 120tl altinada pek inmedim.

Gerci arada 200km lik bir mesafeyi feribotla gectim ama yinede yol bilgisayari ortalamasi 5lt /100km idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 4 Haziran 2019; 19:43:31 >
  • Benzer özellikleri farklı markada egea ile aynı fiyata bulabiliyorsan egea çöptür.

Eğer bulamıyorsanız f/p aracıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güvenlik Corolla'da cidden iyi arkadaşım. İlk önceliğin güvenlik olsun her zaman. Yeni Corolla cidden güzel bir araç oldu.

• Valla ben Egea'yı başarılı buluyorum.
    Çok teneke leğen bi araç olsa şu ana kadar paylaşılanlardan çok daha fazla fail kaza fotosu düşerdi.
    Şekil şemal 10 numara, oransal ve tasarımsal olarak güzel. 1.3 mjet de garanti motor. Satması normal.

• Güncel Şahin işte.
  • Tanzim satış arabası işte hocam. Paran varsa tabiki Japon veya güzel bir Alman al ama yoksa Türkiye'de üretildiği için gerçekten avantajlı ve mantıklı bir araba.
  • ÇÖP kelimesi yanlış. Ucuz bir araba dersen daha doğru olur ki o da görecelidir.

Çöp dediğin zaman ben direk saldırı algılıyorum. İşe yaramaz bir araba mı ? Kesinlikle değil. Türk insanının alabileceği bir araba olması yeterli. Güvenli de olsun tamamdır.

Dediğim gibi çöp kelimesi olmamış başlık düzeltilmeli.
  • Egea 1.6 multijet sedan urban paket araç sahibiydim

Sattım şu anki aracım toyota corolla dizel

Sana tek tavsiyem egea hiç güvenilir bir araç değil bunu kullanırken baya bi anlıyorsun,ikinci eli de bi o kadar zayıf zor satılıyor

Bence ikinci elde ne olduğu belirsiz saçma sapan araçlara tonla para verene kadar egea gene iyidir

Olayın tezatı guvenlik kaygın varsa bu araçı düşünme ben bu kaygıdan sattın

Sana sabır zira bu araç için hiç iyi bir yorum bulamazsın

Sahinin 2019 versiyonu

Son olarak multi medyadan kastın nedir anlamadım zira corollanın multimedyası var

Euro ncap değerlerine bak

Multimedyanın en kıralı 2000 tl onu da ha şahine takmışın ha egeaya

• quote:

Orijinalden alıntı: Oronra

Keske didim yolculugundan hic bahsetmeseydiniz.
    Gecen sene 1.4 Otomatik benzin Honda Jazz imla kusadasina yarim depo ile gidip yarim depo ile dondum. İstanbul girisinde 50tl lik benzin aldim. 120tl altinada pek inmedim.

Gerci arada 200km lik bir mesafeyi feribotla gectim ama yinede yol bilgisayari ortalamasi 5lt /100km idi.
    Benim araç 1.6 seninki 1.4 ve her iki aracın motor teknolojisi aynı değil , her ikiside farklı otomatik şanzıman kullanıyor .

Örnek verecek olursam eski aracım Focus 2004 modeldi ve Fiat Egea ya göre çok daha fazla yakıyordu çünkü eski nesil Motor ve şanzıman vardı .

Evet seninkine göre çok yakmışım ama aradaki farkları es geçme derim

• Koç grubu yıllarca çürük malları millete kakaladı. Buda yine dandik mallarından birisi.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.