Şimdi Ara

Egea Gerçekten Çöp Mü? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
146
Cevap
1
Favori
12.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şimdi baktım da zaten Toyota Multidrive şanzıman yağı değişimi 4 yıl veya 80bin km olarak yazılmış. Manuel şanzıman yağ değişimi de aynı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: baltalı_ilah

Tespitiniz dogru. 55 bin km dir egea kullaniyorum. Araba bana sifir verildi 1 sene oldu. Ilk geldiginde ulan dedim adamlar bu paraya ne araba yapmis. Helal olsun.

Bir sure sonra frenlerinin zayifligi dikkatimi cekti. Hizliyken ani fren yapinca araba one dogru kapaklaniyor. Bir butun halinde frenleme yok. Sanki sadece on tekerlekler frenliyor. Ve hemen abs ye dusecek sekilde kizaklama basliyor. Yani yola tumuyle basmasi biraz sikintili aracin.
    Debriyaj biraz can sikici geldi. Arastirdim cift kutleli volan varmis. Cogu kiside sikinti cikartmis. Dedim basimiza aldik belayi. 1. Viteste yogun trafikte dur kalk yaparken araba bir anda ileri geri vuruntu ve sallanma yapiyor. Kim kullansa bu ne bicim 1. Vites diyor. Yani debriyaji yavasca salmak lazim.
    Bu arada bakimlari 10 binde 1 imis. Ama araba 10 bin civari bir iki kere bakim lambasi yakiyor sonra bir daha yakmiyor. Herhangi bir uyari falan olmadan calisiyor. Ilginc ve sacma geldi.
    20 bin km civari tikirtilar basladi.
    30 bin km civari suspansiyon gevsemeye basladi. Yola eskisi gibi oturan araba gitti daha gevsek, yaylanan bir araba olmaya basladi. Bu sirada dikkatimi cekti on cam tarla gibi delik desik olmus. Sinek carpsa cukur aciyor. Nasil yumusak bir on camsa artik...

Bir gun arabaya bindim yola ciktim. Radyo acilmiyor. Basiyorum dugmesine kimse yok. 15 dakika sonra kendine geldi acildi. Bir daha yapmadi ilginc...

Gecen yil havalar isindi. Klima var ama kendine var. Arabayi sogutma gibi bir gayesi yok klimanin. Anca son kademe acacaksin kendine ufleteceksin ki soguk havayla temas et. Sonra da hasta oluyorsun zaten. Havalandirma tertibati sikintili. Isitmasinda sorun yok ama...

40 bine dogru purussuz calisan motor daha bir kamyon gibi calismaya basladi. Arabaya hep shell den yakit aliyorum zaten tasitmatik var. Tam sag sol donuslerde ugultu gelmeye basladi. Bu ugultunun sebebini cozemedim aks kafasi falan degil cunku eminim.

Tam 40 binde kaza yaptim. Otoyolda ani frenle ondeki araba durunca ben de frenledim bu sirada arkadaki bana vurunca ben de ondekine vurdum. Arkadan vuran gitti. Benim carptigim gitti ben 2 saat cekici bekledim. Kazada benim on tampon ve farlar kirildi kaput ucu yamuldu. En garibi camurluklar sisince on kapilarim acilmadi arka kapidan ciktim disari. Cekici geldi. Ceki demirini takamadik, cunku takildigi demir yamulmus.

Neyse arabayi kiralama sirketinin parkina cektirdim gece 12 de. 2 gun sonra gittim. Tespitleri radyator, intercooler, klima radyatoru patlak. Tampon demiri yamuk.

Hicbir direkt darbe almayan camurluklar sistiginden dolayi duzeltildi ve boyandi. Siserken on kapilari da cizmisler on iki kapi da boyandi.

Yani baska bir arabada on tampon degisimi ve kaput ucu onarimi ile duzelecek bir araba, tasarimindan dolayi 5 parca boyali hale geldi.

Bu arada hava yastiklari emniyet kemerim takili oldugu halde patlamadi yani oyle buyuk bir carpma degildi siz hesap edin.

Araba tamirden geldi. Hala sorunsuz (eski sorunlari baki kalmak uzere) kullaniyorum. Gecen hafta zaten delik desik olan on camim otoyolda cakil tasi gelince pes etti ve 20 cm catladi. 2 gunde 50 cm kadar da buyumeyi ihmal etmedi.

Ben symbol, clio, c ellysee gibi sirket araclari da kullandim.
    Tek diyecegim.
    Egea bunlarin icinde en yakisiklisi. Oturma pozisyonu olarak en guzeli. Koltuk kalitesi olarak en guzeli. Yol konforu olarak en guzeli.

Motor sanziman olarak en kotusu (1.3 mjet+5 ileri manuel). Saglamlik olarak en kotusu.

Kisaca gunumuz Temprasi diyorum ben sorana. O da zamaninda cok afilliydi cok fiyakaliydi ama piyasadan hizlica silindi. Fiat in arabalari genelde boyledir hizli eskir. Symbol'u 107 bin kilometrede eskitmeyi basaramamistim mesela. On takim ve amortisorler tas gibiydi. Hatta symbol'u insafsizca kullandim hep.

Egea alinir mi? Alinir ama 50 bin km gormeden satilmali bence...

Ayrica egea gozumde kesinlikle corolla ya da megane gibi araclarla kiyas kabul etmez.

Alıntıları Göster
    Sonunda adam gibi objektif bir degerlendirme. Bunun kitap diye okutulmasi, ust konulara sabitlenmesi lazim. Elinize saglik

• sssemih24 kullanıcısına yanıt
    Naptın sen ya:D burası donanımhaber forum! DCI motor İstanbul içinde 4 litre yakar. TDI seat ise 3.5, Skoda ise 3, vw ise 2.5 litre yakar

2022 Honda Civic Eco Executive
  • Son olarak eklemek istiyorum madem Egea çöp te bu otomobil neden Avrupada da satışta Autoscout'un farklı ülke sitelerinde bir sürü seçenek var . Arama yaparken Tipo diye bakın.

İkinci el araç bakarken bende bir sürü sorunla karşılaştım , mesela ikinci kasa Focus un ufak tefek sıkıntısı var denilen den fazlasını gördüm mesela sağ taraftan sağlam hasar yemiş ve şasi hâlâ sırıtıyordu .

Mesela Egea station wagon buldum araç plakası sorgulama yaptığımda neredeyse değişmeyen hiç bir parçası yok gibiydi .

Kaldı ki 10 yaşındaki BMW gibi otomobil'in zamana yenik düşen metal esnemesi gibi ve çeşitli mekaniksel sorunları da hiç yazmaya gerek duymuyorum.

Bu tip 10 yaşındaki araçlar için de çarpışma testleri mevcut YouTube da . Sağlam sandığımız araçlar aslında ne kadar sağlam sorusuna bence çok iyi bir cevap bulabilirsiniz .

Yani demem o ki Egea ne kadar sağlamsa 10 yaşındaki otomobil de o kadar (az ya da fazla) sağlamdır.

Daha önce de yazdım yine tekrar ediyorum , illa yakın yaş seviyesinde araç alınacak da ve servisi az gören bir otomobil istiyorsanız İlk tercih Toyota Corolla dır , normalde Ford dışında güvendiğim bir otomobil fazla olmasa da Toyotayı asla es geçmem.

İlla Alman olsun diyorsanız Ford,Opel veya VW olabilir diyorum.

Tekrar iyi bayramlar diliyorum.

• Otomobilde en onemli sey guvenlik bu yuzden aslinda basit dusunursek euro ncap testinden 5 yildiz alan en ucuz otomobil aslinda bana gore en basarili olandir. Tabi mesela o paraya 10 yasinda otomobiller onerirken o yastaki arac ncapte ne yapmis diye de karsilastirilmali.

Orijinalden alıntı: mtok

Ankarada 1.6 multijet full paket rent a car aracıyla zincirleme kazaya karıştım. Araçta frene basmamla kızaklaması bir oldu abs falan hak getire. Daha 3-5 bin km deki araba bunu yapıyor. 2 araba arasında tabiri caizse egea haşat oldu. Boynumuzdan oluyorduk az daha. Ben senin yerinde olsam alırmıydım kesinlikle almazdım. Çünkü her zaman olmamak kaydı ile hız yapıyorum. Bu sebeple bana uygun bir araç değil.
    Linea aracim var hemde en bosu abs si kaç kere devreye girdi hepsinde de çok iyi is yapti nasil oluyor bu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: boraycan

Naptın sen ya:D burası donanımhaber forum! DCI motor İstanbul içinde 4 litre yakar. TDI seat ise 3.5, Skoda ise 3, vw ise 2.5 litre yakar
    😁👍👍
    Burada TSİ ler yokuş yukarı 4 lt yakıyor hemde dip gaz..😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 5 Haziran 2019; 18:34:24 >
  • Geçen hafta lounge plus en dolu paket 1.6 e-torq atmosferik tam otomatik egea sordum bayide 103500₺ dediler. 5000₺ gibi bir maliyetede Fiat garantili Landi Renzo kit takıyoruz dediler. Fiat, Brezilya'da bu motoru LPG'ye uyumlu olsun diye özel yapmış dediler. Bakımda 20000/1. Bu piyasada aklımı çelmedi değil. Yani içine sindiyse al bin kardeşim. Türkiye şartlarına göre iyi bir araç. Bu forumun Egea'yı kıyasladığı araç ile arasında en az 60000₺ var. E bırak olsun 60000₺'ye böyle kalite farkı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle konulara milletle tartışmamak için yazma taraftarı değilim ama yazılanlar cidden komik
    Kardeşim para benim değil mi?
    Parayı kazanırken kıçı terleyen ben değil miyim?

Eee kardeşim çöpmüş bilmem neymiş ver parayı ben de alayım fordunu vw sini gelip o çöp bu bilmem ne yürüyen tabut yok ncap 3 yıldız (toyotayı bu konuda takdir ediyorum tabi en baz modele bile 6 airbag koyuyor) .
    Gören bakan hepinizi multimilyoner sanır.
    Param egeaya yetti verdiği fiyata da gayet konforlu. Türkiye'ye gelen çoğu araba zaten kısılarak geliyor mesela 2 hava yastıklı poloyu ncape soksak kaç alacak allah bilir gelen vuruyor giden vuruyor. 2 hava yastıklı polo, corsa dan egea lounge daha güvenlidir. Trafik asistanlarına gelince sanki ülkemizde şerit takip, şehir içi frenleme sistemlerini kullanacakmışınız gibi o frenleme sistemini türkiye kavşaklarında açın bakayım nasıl arkadan öküzün teki bindiriyor. 50 binde trim sesiymiş 140 binde 2014 model corsa var trim sesi varsa ne olayım gavura biner gibi binerseniz arabaya nasılsa şirket aracı diye normal tabi şimdi bilmiyor değiliz easy paket filo egealara nasıl bindiğinizi...
    2002'ye kadar şahin için sıra bekleyen milletim araba beğenmiyor
    Şu kriz böyle geçsin 5 yıl sonra egea hariç araba alamayacak bu millet belki ona da mum oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 5 Haziran 2019; 19:21:35 >

• atkosturanadam kullanıcısına yanıt
    Belki şanssız olan bendim hocam bilemiyorum. Fren Mesafeside kısa değildi malesef

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konuya yorum yazmak istemiyordum ama gerçekten durulacak gibi değil

Son 1 sene içindeki araçlarım

2017 Egea 1.3mjet urban manuel
    2015 3.20d x drive
    2015 a180d amg(halen aktif kullanıyorum)
    2017 1.6 mjet2 dct egea hb lounge plus(hâlen aktif kullanıyorum)

Bir kere bu forumdaki bazı gerzekler elma ile armutu kiyaslamamayi bir türlü öğrenemedi

Diyor ki birisi 2.eli zayif
    Kusura bakma da sen zayifsin sen araba satma alma da

Urban egeayi 2 günde sattım, 10 liralık araca 12 lira istersen satamazsin tabi, egea şu an en hızlı piyasası olan araçlardan birisi

Birisi demiş bu araba kağıt
    Easy bomboş paket alırsanız zayıf tâbi güvenliği
    Al dolu paketini
    Carplay den tut herşey var
    6 hava yastığı otomatik fren acc vs

Birisi demiş 47binde her yeri takir tukur

55bin km Mercedes aracında deli gibi trim sesi var
    47bin egea da tık ses yok
    Aracı insan gibi kullanmayı deneyin bence
    Lan adamlar havalı amortisör koymuş daha napsin

Birisi demiş koltuk ısıtma yok
    Yaw konu egea butce 70-80 bin adam koltuk ısıtma diyor
    F30 w176 sahibiyim ikisinde de koltuk ısıtma yok
    2017 a180 180bin
    2017 egea 90 bin
    Egea da olup Mercedes de olmayanlar
    Arka kol dayama
    Adaptif cruise kontrol
    Dokunmatik ekran
    Elektrikli bel desteği vsvs

Birisi de gelmiş koltuk ısıtma diyor
    Ulan sıfırı 300bin TL olan araçta yok, gelmiş egea da yok diyor

10 yaşındaki araç masraf acmazmis bir de
    Sen bir turbo ye, şanzıman indir de gör dünya kaç bucak
    Çok uzatmayayim

Benim tavsiyem, urban ve ustu donanım olarak mantıklı bir araç
    Ha Corolla da öyle,butceniz yetiyorsa o da alınır

Egea da 5 yıl garanti var, kafanız rahat binersiniz
    2.eli de gayet güzel, satarken zorlanmazsiniz
    İyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 5 Haziran 2019; 19:15:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mtok

Belki şanssız olan bendim hocam bilemiyorum. Fren Mesafeside kısa değildi malesef
    Hocam belkide rent a car arabasi olduğu için bi sikintisi filan vardir km si de az aslinda ben 120 130 bindeki linea da yasamadim kazaya da karistim hatta kemer takiliydi bir sey olmadi egea lar eski neslinden bile kötüyse yazık yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atkosturanadam -- 5 Haziran 2019; 19:22:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep otomobil inceleyen youtuber lari yanlis anladiklari icin oluyor bunlar. :)
    Adaminin binmedigi araba kalmamis, kiyas yapabiliyor ama onuda rakamina gore yapiyor. Burda altinda 30-40 liralik araba olan ergenler, belkide altlarinda araba bile olmayanlar burun kalkikligindan arac begenmiyor.

Butcesi 60 bin, ilk sahibinden, tramersiz, 50bin km yi gecmeyecek performansli ve az yakan ama otomatik beklentisi olan fakat egea begenmeyen tayfalar var.
    Onlar gidip 10-15 yasinda premium araclara binmeli zaten, mal sahibini neden bos laflarla uzerler belli degil

27000 tl fark var arada

27000 lira fark seni zorlayacaksa corollayı alma .

paran corolla'yada yetiyorsa her iki aracıda git test et hangisi hoşuna gider sana güven verirse onu satın al .

veya diğer markalarıda test edebilirsin denemesi bedava

Orijinalden alıntı: rocky_balbao

Egea otomatik 82000 tl
    Corolla otomatik 109000 tl
    hurda teşvikli fiyatları bunlar sen hurda aramıyorsun onlar hallediyor bayiler bu fiyattan veriyorlar genelde

27000 tl fark var arada

27000 lira fark seni zorlayacaksa corollayı alma .

paran corolla'yada yetiyorsa her iki aracıda git test et hangisi hoşuna gider sana güven verirse onu satın al .

veya diğer markalarıda test edebilirsin denemesi bedava
    Egea otomatik urban paket mi hocam?

Su an 2015 ve üstü model hepsi tam otomatik şartıyla i20, corsa, kia rio'lara bakıyordum. Geneli 68-72 bin lira istiyor.

Buralara çıkıp da sıfır aklımı çelmiyor değil...

Ben, SULTAN MEHMED HAN'IM..!"

• Akustik34 kullanıcısına yanıt
    en baz model fiyatları onlar urban paket 10000 tl farkla satılıyor
  • gelişmekte olan ülkeler için üretilmiş bence tamamen b segmenti bir araç. malzeme kalitesi tabiki yerlerde. fakat sorunsuz motor, geniş bagaj, a noktasından b noktasına 100 km hızla gitmekse amacınız alınır fakat full pakedine 140 150 milyar verenler var onlara bişey derdimde şikayet ederler. forumda ww den sonra hızla sayıları artan egea fanboyları var lütfen onlardan olmayınız.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.