Şimdi Ara

Dolu hasarı fikir istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
9.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım BMW F10 2011 model 5.20D. Dolu yağana kadar 6 yıldır çizik olmadan kullandım aracımı. Boya korumalar falan.
    Acıbadem'de doluya yakalandım o büyük tufanda. Kaput falan mahvoldu. Tavan bagaj kapağı sağ 2 kapı. Ayrıca uçan bir dış panel sol Asütunu ezdi yaklaşık 10 cm kadar.
    Kaskom var. Kaskonun eksperi kaput değişecek direk boyanacak, diğer yerler göçük düzeltme ile boyasız olur dedi.
    Ama tramerde belki 20.000 TL ya yakın hasar görünecek. KAput değişmiş, direk boyanmış vs. Boyasız vakumla düzelten yerlere sordum. Kaput asla tamir edilemeyecek şekilde hasarlı dediler. Çıkma kaput buldum 5.000 TL. Temiz. Boyanmadan takılabilecek.
    Direk'te boyanacak her türlü.
    1.İhtimal ; kaskoya sokmadan, orjinal alüminyum kaput alınıp boyatılacak takılacak(3.000). Direk boyanacak. Diğer yerler vakumlanacak. verilen fiyatlar 3.000-6.000 TL arası.
    2.İhtimal; Kaskoya sokmadan orjinal çıkma kaput alınıp takılacak(5.000), direk az çok çekilecek ve rötuş yapılıp nazarlık gibi duracak çok derin olmadığından. Ama boyasız olmuş olacak araç. Diğer yerler vakumlanacak
    3.İhtimal; Kasko kullanılacak. Kaput değişecek, direk boyanacak, Diğer yerler vakumlanacak. Hepsi tramerde çıkacak.

Sorum şu aslında. Dolu hasarının fotolarını çekip kaskoya yaptırsam 2. elde ne kadar değer kaybeder aracım. Kanıtlanıyor sonuçta dolu hasarı olduğu, kazasız olduğu.
    Yoksa hiç kaskoya sokmadan yaklaşık 10.000 TL ya çıkma kaput taktırıp, direğe dokunmayıp, göçük düzeltmelerle yetinsem mi? Hangisinde kaybım fazla olur.
    Aracım bayiden alınma ve çok dolu. 5 kameralı çevre görüşten, otomatik açılıp kapanan bagaja ve gerçek deriye kadar çok artısı var. Daha 68.000 KM de.
    2.el değeri yaklaşık 185.000 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_hakan -- 23 Eylül 2017; 6:47:18 >

• aracınınızın markası göz önüne alındığında değer kaybı çok olacak..
    en orjinal halinde bırakmak en mantıklı bana göre..
    ben 2 yi seçerdim.
    orjinalliğe daha yakın çünkü

1-Kaskoyu neden yaptırdın hocam
    2- Allah korusun bir kaza yaptın diyelim kaskon var ve sen gene dışardan cebinden mi yaptırıcan.

Ben olsaydım yerinde 3. seçenek kaskoyu devreye sokardım zaten aracın her türlü değer kaybedecek işlem görecek sen cebinden 10 bin harcadın arabanı 185bine sattın kendince karda olduğunu düşüneceksin sonucta değerine satacaksın. Kaskoya versen ordan işlem yapılsa trammere 15 bin işlettin yapılan işlemler hepsinin resimli kanıtı olacak cebinden hiçbir şekilde nakit para çıkmayacak 2. elde 175bine sattın hasar kaydından dolayı birisinde cebinden 10 bin harcayarak 185 bine sattını düşün diğerinde cebinden hiç harcamadın 175 bine sattığını düşün yani mantıklı düşünürsek kaskodan servisde yaptırmak mantıklı görünüyor bana göre.
  • dostum dolu sırasında aracına herşey olabilirdi hatta sanada olabilirdi ? ...sen kaskoyu zaten bunun için yaptın birinci tercihi kesinlikle düşünme onu galerıcıler düşünür..)) siz 2.ci tercihi yapın ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviregal -- 24 Eylül 2017; 8:46:45 >

ölümüm bile hamallık,
    cenaze alayına.....
  • Marka/Model düşünüldüğünde boya bozmadan yapılabilecek en makul işlem 2. olan gibi.

Yalnız kaputta sökme takma olduğu anlaşılacaktır. Bunun içinde contalı lokma takımıyla sökme takma işlemi yapılsın vidalara minimum zararla işlem yapılsın hatta gerekirse çıkarsa elle çıkartın.

Direği de düzeltebildikleri kadar düzeltsinler hocam olsun bitsin.

Ama diğer türlü kaskodan kaput değişik direkte işlem var olması bununla ilgili hasar kaydı çıkması biraz sıkıntı.

Galerici tayfası fiyatta bokunu çıkaracaktır ama işten anlayan biri veya ekspere gittiğinizde o direkte bi sıkıntı olmadığını çözecektir.
  • Dolu hasarı olarak geçeceği için alacak adam ruh hastası değilse zaten durumu anlayacaktır, bana göre serviste yapılan düzeltmeler ve işlemler orjinal ile eşdeğerdedir, kaskoya yıllarca para ödedim hiç kazam olmadı şükür ama ne olacağını inan insan kestiremiyor.

Siz de belli ki alın teri ile almışsınız araç inşallah daha iyileri de nasip olur ama çok fazla düşünmenize gerek yok piyasada ne arabalar var doludan nasibini almış, öyle kaza yapıp sokak tamircisinde toplanmış araçlar kadar değer düşmez.

Saygılarımla.

Valla dediklerinizi kanitlayacak fotograflar falan var ise ben alirken hic sorun etmezdim. Dolu yagisini biliyor ulkedeki herkes.

Zor karar siz de haklisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 23 Eylül 2017; 9:59:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    araba kullanmak için boş alan??
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aldiginiz cikma kaput yine degisen parca olacak, duzgun bir ekspertiz ustasi vida yerlerinden vs o kaputun degistigini gorecek. Detayli bir video cekip kaskodan gerekli islemleri yaptırın. Hasar kaydini düşuk tutmak istiyorsaniz ozel servise gidin, eksperin verdigi bedel kadar kayit girsin, üstünü cepten odeyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cem_hakan

Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. Sonuçta dolu hasarı olduğunu fotoğraflarla her türlü kanıtlayabilirim.
    Bir de işin garip tarafı. 15 gün süre vardı sanırım kasko için. Sigorta eksperine gittim gösterdim sonra düşünmek istedim. Şimdi gitsem belki kasko kabul etmeyecek. Böyle bir ihtimal var mıdır?

Geçmiş olsun. Dolu hasarında ihbar süresini dikkate almıyorlar. Bana sms gelmişti Anadolu Sigorta'dan.

Şuanda da gitseniz bir sorun yaşamazsınız. Ben de mesela aracımı ancak kurban bayramı dönüşü verebildim servise tamir için.

Gamers never die, they just respawn!
  • Sizin için sorun değilse kesinlikle değişim yada boya yaptırmayın.Olabildiğinin en iyisini video ve resim kaydı ile yaptırın.İçinize sinmezse komple kaplama yaptırın hem yeni renk değişikliği arabanıza sizi daha çok bağlar hemde düzelmeyen yerleri görmezsiniz.Hatta 2-3 bin üstünü geçmeyecekse cebinizden yada mini onarımları birleştirerek halledin.Kaskoyu boşuna mı yaptırıyoruz diyeceksiniz bende aynı fikirdeyim ama premium segmentte cidden boyasız trammersiz araç çok ilgi görüyor.Geçmiş olsun
  • Kosifler gibi bayiler göçük düzeltme yapmıyor direk boya ya da değişim yoluna gidiyor. Aracımı orada yaptırmaya kalksam baskı kurup, kaput tavan 2 adet kapı ve bagaj kapağı değişecek. Tahmini 70.000 tl ya çıkar fiyat. Bu durumda perte çıkar mı araba. Keşke çıksa.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamirden sonra ederi 149 binden fazla olmaz. normalde aracınız sport paket değilse aynı km lerde orjinali 175 bin civarı olurdu. pazarlıkla zaten 165-170 e rahat alınır. sizin araç bu durumda değer kaybıyla 140-150 bandında gezerdi. tüketicinin hasar önyargısı tepkisine bağlı, belki bu fiyatları da vermeyebilirler.

Orijinalden alıntı: manisa_tr

tamirden sonra ederi 149 binden fazla olmaz. normalde aracınız sport paket değilse aynı km lerde orjinali 175 bin civarı olurdu. pazarlıkla zaten 165-170 e rahat alınır. sizin araç bu durumda değer kaybıyla 140-150 bandında gezerdi. tüketicinin hasar önyargısı tepkisine bağlı, belki bu fiyatları da vermeyebilirler.

Yani hangi yolu öneriyorsunuz.

• GÖçük düzeltmede iyi olan ve yukarıda bana youtube linki atılan otopars'a sordum. Sadece kaputu 5.000 TL ya diğer yerleride 5.000 TL ya toplam 10.000 TL ya yaparız dediler. Ön kaputun sağlam çıkması da 5.000 TL falan. Adam mantıklı bulabilirseniz taktırın. Bir de benim hasar gören direk mecburen boyanacakmış. Boya olmasın dedim ama mecbur olacak.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.