Şimdi Ara

BURSA hakkında biraz bilgi almak istiyorum-işte o an buradayım-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha önce hiç gitmedim ve çok kısa süreliğine bursa dan geçme şansı bulabilirim...
    yenikapıdan ido ile mudanyaya varırsak mudanyadan şehir merkezine nasıl ve ne kadar sürede ulaşırız...(soru1)

2-şu tarihi iskenderci nerede?

3-bursa -ankara arası otobüs ile ne kadar sürüyor her saat araç bulmak mümkün mü?

4-sadece 3-5 saat sürecinde bursa da nereler görülebilir?

ve ayrıca vereceğiniz herbilgi için şimdiden teşekkürler....

önce bir yolu öğreneyim nasip olursa kapsamlı bir tur zaten hep aklımda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbuli -- 30 Haziran 2007; 22:23:44 >

• Mudanyada şehir merkezine 30 dakikada varırsın
    2- Tarihi iskenderci heykelde yani merkezde ama asıl iskenderci bursa kebapçısı garajda. Turistlerin düştüğü tuzağa düşme.
    3-Bursa Ankara arası sanırım 6 7 saat arası sürüyor.
    Yarım saatte bir otobüs vr.
    4- 3-5 saatte mudanyadan Trliye' ye uğrayıp zeytin almanı merkezde, Tophane Kozahan gibi yerleri gezmeni tavsiye edebilirim.

• Mudanya'dan Bursa'ya ulaşmak çok kolay. Hiç zorlanmazsın ve ortalama 20-25 dk da Bursa'da olursun.
    İşte Bursa..

Işıkların en güzel göründüğü şehir...

Bursa hakkında söz edilebilecek bir çok şey vardır. Hanları, hamamları, Yeşil Camii, kiliseleri, Uludağ, kestane şekeri, teleferik, ipek kumaşları, havlu, İskender Kebap... ama bir çok insanın bilmediği bir şey vardır ki! o da Bursa ışıkların en güzel göründüğü şehirlerden bir tanesidir. Her şehri kuşbakışı olarak seyredebileceğiniz bir tepesi vardır. Ancak Bursa’da ki "Seyir Tepe" Türkiye’de bulunan en güzel yerlerden bir tanesidir. Buraya ulaşmak için, biraz yokuş yukarı yol gitmeniz gerekiyor. Ancak bu yokuşun sonunda Bursa ayaklarınızın altına seriliyor. Eğer kış aylarında ziyaret ederseniz, burada sıcak bir salep, yaz aylarında ise soğuk bir içecek bu manzaranın tadını en güzel şekilde çıkartmanızı sağlayacaktır.

BURSA’YI KEŞFET

Bursa’ya "Yeşil Bursa" yakıştırmasının yapılmasının en büyük nedenleri yeşil bir doğasını olmasının haricinde yeşil camii, yeşil türbe...

Yeşil Türbe: Bu türbe Çelebi Sultan Mehmed tarafından 1421 yılında yaptırılmıştır. 1855 yılında meydana gelen depremden sonra hasar görmüş 1864 yılında yeniden yapılandırılarak bugünkü halini almıştır. Türbe’de bulunan yeşil çiniler sayesinde halk arasında Yeşil Türbe ismi takılmıştır. Türbede bulunan kabartmalar, çiniler ve yapımında kullanılan renkli süsleme sanatı ile zenginleştirilmiştir. Türbenin içi de, dış mimarisi kadar etkileyici özelliklere sahiptir.

Yeşil Camii
    Yeşil Camii: Yeşil Camii, Yeşil türbenin yakınlarında bulunmaktadır. Bu camii, 10 metre yüksekliğinde bir mihraba sahiptir. Çini süslemelerinin en güzel örneklerinden bir tanesini sergilemektedir. Camii’nin süslemelerinde kullanılan geometrik ve çiçek desenleri camiinin güzelliğine güzellik katan unsurlardan bir tanesidir.

Ulu camii: Bursa’nın Osmanlı tarihi açısından oldukça önemli bir yeri vardır. Ve bunun getirisi olarak da, şehirde bir çok camii bulunmaktadır. Ama Bursa ile özdeşleşmiş olan camii Ulu Camii’dir. 1396-1400 yılarında Yıldırım Beyazıd tarafından yaptırılan camii bir çok badire atlattıktan sonra şimdiki halini alarak Bursa’yı ziyarete gelen bir çok insanın oldukça dikkatini çekmektedir.

Altıparmak: Bu semt Bursa’nın kalbini oluşturuyor denilebilir, bir çok güzel mekan, alışveriş yapabileceğiniz mağazalar burada bulunmaktadır. Bursa’nın ünlü dondurmacısı Geye ve bir çok kafede keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Altıparmak caddesinin arka paralelinde bulunan sokaklarda oldukça güzel kafe ve restoranlara rastlayabilirsiniz. Özellikle "Cellat Çeşmesi" adlı kafe vardır. Bu kefe Osmanlı zamanında cellat çeşmesi olarak kullanılırmış, daha sonradan bu çeşmenin üzerine bir kafe yapılmış. Burası Bursa’da bulunan oldukça ilginç bir mekanlardan bir tanesidir.

Kaplıcalar: Bursa, tarihi geçmişi, içinde bulunan eserleri ve bir çok farklı özelliği olan bir şehirdir. Bu farklı özelliklerden bir tanesi de Bursa’da bulunan termallerdir. Hem fiziken hem ruhen vücudunuzun dinlenmesini sağlayan kaplıcaların su sıcaklıkları bazı bölgelerde 40, bazılarında ise 80 santigrat dereceye kadar yükselmektedir. Bademli Bahçe ve Çekirge bölgelerinden çıkan termal suların kimyasal özellikleri farklılıklar göstermektedir. Bursa’da bulunan termal suları şifa dağıtan sular diye düşünmenin dışında, kaynak suların içinde keyif yapmak için bulunmaz mekanlardır.

İskender kebabın memleketi

Bursa’da tabii ki de tadına bakılacak olan ilk şey; İskender kebap olacaktır. İskender Kebap bir çok insanın tadına çok alışık bir tattır, ancak Bursa İskender’de yiyeceğiniz İskender kebabın lezzetinin oldukça farklı olduğunu göreceksiniz. Artık suyundan mıdır, havasından mıdır, bilinmez ama! Bursa'da İskender’in yapılış sırrı yıllardır saklanmaktadır.

İskender Kebap haricinde başka bir lezzetin tadına bakmak isterseniz, Pideli Köfte’yi deneyebilirsiniz. Pideli Köfte aslında İskender Kebap’tan esinlenilerek yapılmış bir yemektir. Pide, yoğurt ve özel bir sostan yapılır, İskender’den tek farkı içinde döner yerine köfte bulunmasıdır. Bursa’da Pideli Köfte yemek için Saray Pideli Köftecisi en iyi adrestir.

Yemeğin üzerine tatlı olarak ne alırdınız?

Tabii ki de enfes bir kestane şekeri... birkaç yıl öncesine kadar sadece klasik kestane şekeri üretiliyordu, ancak zamanla insanların isteklerinin değişmesi doğrultusunda, kestane şekerinin çeşitlerini arttırdılar. Bursa’da kestane şekerinin öncü markası Kafkas bu konuda her geçen gün kendini yenileyen bir firmadır. Çikolatalısı, light'ı, reçelleri ve marmelatlarının dışında yeni piyasaya sürdükleri kestane ezmesiyle de farklı bir lezzeti sofralarımıza kazandırıyorlar.

İpek dokuma ve havlu

Bursa tekstil sektörüyle Türkiye’de oldukça iddialı şehirlerden bir tanesidir. Kumaş, havlu ve özellikle de ipek dokumacılığıyla her geçen gün gelişen ve büyüyen bir şehirdir. Bu sektörde öncü bir şehir olması da, size Bursa’dan hangi ürünleri satın alabileceğiniz konusunda büyük bir ipucu vermektedir. Bursa’nın tekstil konusunda gelişmiş bir şehir olması, satın alacağınız ürünlerin hem oldukça kaliteli, hem de oldukça ucuz olmasını sağlar, bu da alış verişlerinizi keyifli kılacak bir diğer unsurdur.

Bursa’da alışveriş için size birkaç yer önermek gerekirse özellikle Bursa terminalinin yanında bulunan As Merkez’de bir çok mağazayı bir arada bulabilirsiniz. Alışveriş yaparken eğlenmeyi severlerdenseniz, As Merkez’in altında bulunan buz pateni pisti sizi, eğlenceye davet ediyor. Alışveriş adına bir diğer merkez ise, Zafer Plaza’dır. Bursa’nın merkezinde bulunan bu alışveriş merkezi hem alışveriş tutkunlarına, hem de keyif tutkunlarına güzel seçenekler sunmaktadır. Zafer Plaza’nın en üst katında bulunan kafede oturup güzel bir şeyler yerken dışarıyı seyretmekte apayrı bir zevk doğrusu...

Ve en son olarak sevdiklerinize götürebileceğiniz bir diğer küçük armağan ise kestane şekeri olmalıdır. Koca bir paket almanıza da gerek yok! kestane şekeri irili ufaklı bir çok değişik şekilde yapılıyor. Bunlardan beğendiğiniz bir tanesini alıp sevdiklerinize lezzetli bir Bursa hatırası götürmek en değerli hediye olacaktır.

Bursa da ki eğlence mekanları çok renkli

Bursa Türkiye’de eğlence sektörü oldukça gelişmiş olan şehirlerin arasında yer alır. Bursa’nın bir öğrenci şehri olması nedeniyle burada bulunan bir çok mekan gençlere ve kendini genç hissedenlere uygun mekanlardır.

Arap Şükrü: Altı Parmak’ta bulunan bu mekan, İstanbul’da ki Çiçek Pasajı tarzında bir yerdir. İçinde sıra sıra restoranlar vardır ve özellikle de balık restoranlarıyla ünlüdür. Fasıl, rakı, balık sevenler Arap Şükrü’yü tercih edebilirler.

Kültür Parkı: Bursa’da Osmangazi semtinde bulunan Kültür Parkı oldukça büyük bir tesistir. Bu parkta gündüzleri ağaçların arasında gezinti yapabilir gölün kenarında ördekleri izleyebilirsiniz. Akşamları ise bu park bir anda hareketlenir, içinde bulunan bir çok nezih mekanla Bursa’nın göz bebeğidir. Kültür Parkı’nın içinde ki, Altın Ceylan tesislerinde; havuz, teniz kortları ve Bursa’nın en büyük gece kulübü olan Danza bulunur. Yazın Garden, kışın Danza olan bu mekanda sabahın ilk ışıklarına kadar dj’ler eşliğinde eğlenebilirsiniz. Eğer canlı müzik dinlemek isterseniz, Kültür Parkı’ndan çıkmanıza gerek yok. Barbara adlı mekan tam aradığınız yer olabilir.

Gör: Yeşil Camii'yi gör.
    Dene: Kestane şekerinin farklı çeşitlerini dene.
    Eğlen: Arap Şükrü'de eğlen.
    Seyret: Seyir Tepe'den Bursa'yı seyret.
    Satın al: İpek dokuma ve havlu satın al.
    Keyif yap: Kaplıcalarda keyif yap.
    Tadına bak: İskender Kebap'ın tadına bak.

alıntıdır.

• @annabell_lee

dostum süpersin çok işime yarıyacak..
  • İyi eğlenceler

quote:

Orjinalden alıntı: _goLdEnSkuLL___

@annabell_lee

dostum süpersin çok işime yarıyacak..

• Santral Garaj'daki "Uludağ Kebapçısı" gerçek iskenderin yapıldığı yerdir. Porsiyonları biraz pahalıdır, ama yediğim en lezzetli iskenderler oradadır. Küçücük, eski görünümlü bir dükkan, ama önünde hep lüks arabalar vardır.

• Kesinlikle en iyisidir. İnsanların oturmaya yer bulamayıp tabakları ellerinde yediğine şahit oldum..
    quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

Santral Garaj'daki "Uludağ Kebapçısı" gerçek iskenderin yapıldığı yerdir. Porsiyonları biraz pahalıdır, ama yediğim en lezzetli iskenderler oradadır. Küçücük, eski görünümlü bir dükkan, ama önünde hep lüks arabalar vardır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Santral Garaj'daki "Uludağ Kebapçısı" gerçek iskenderin yapıldığı yerdir. Porsiyonları biraz pahalıdır, ama yediğim en lezzetli iskenderler oradadır. Küçücük, eski görünümlü bir dükkan, ama önünde hep lüks arabalar vardır.

ben de katılıyorum. asıl has iskender Uludağ kebapçısı gerisi boş.
  • evet vakti zamanında bi bursalı arkadaş böyle bişiler demişti ama ne olduğunu artık biliyorumda ...
    burdaki bilgiler google earth ile birleştirince santral garaj ne tarafta ...ortada ulucami sol yukarı tophane sağ aşağıya doğru setbaşı gibi yerimleri görünce nerede kalıyor uludağ kebapçısı ...sorarak elbet buluruz ama ben elimle koymuş gibi bulmak istiyorum...birde vakit az temelde yemek noktası çok hassas bir durumda oluyor öncelik için...ve sanırım ulucami etrafı tarihi açıdan oldukça yoğun gibi fazla uzaklara gitmeye vakit kalmayacak sanırım...cok şey görmeye çalışmaktansa az ve öz olsun ...hayalkırıklığım ankaranın uzaklığı ....arada bilecik eskişehir var bu kadar uzak bilmiyordum ...
  • bu ünlü uludağ kebapçısı mudanya dan bursaya doğru gelirken mudanya bayırına gelmeden ilk benzinlik opet e şube açtı. yol üstünde.
  • bıktım artık ya para yok arkadaş gel bursayı gez ben zaten bursada oturuyorum ama paramyok işte çok az hersene %50 düşüyo iş durumu ve PARA OLMADIGI İÇİN DOĞRU DÜZGÜN BURSAYI BİLMİYORUM

PARA = HERŞEY KİM NE DERSE DESİN
    parasız hiçbirşey olmaz bu devirde
  • quote:

Kesinlikle YALNIŞŞŞŞŞŞ
    1794 yılında Kurulmuş tarihi Bursa Kebapçısının üzerine tanımam...
    Yeri HEYKELde minnacık bir MAVİ Dükkan....
    Kime sorsanız size söyler yerini....
    Başka yerlerde örneğin : Beşyol/ S.Garaj 'da kebap yeyipte midenizi bozmayın derim.
    Ayrıca önünde ne kdr çok araba olması onun köklerinin eskiye dayandığını kanıtlamaz...
    Dediğim gibi Mavi şube_Heykel....

• Bende bursada oturuyorum ama uludağ kebapçısına gitmedim hhiç valla birden setbaşının aldında varya sönmez iş sarayının arkasında kalıyor collezione mi ne var yanın da orasıda güzel bi mekan ahşap bi binaya benziyor orayıda tavsiye edebilrim
  • quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

daha önce hiç gitmedim ve çok kısa süreliğine bursa dan geçme şansı bulabilirim...
    yenikapıdan ido ile mudanyaya varırsak mudanyadan şehir merkezine nasıl ve ne kadar sürede ulaşırız...(soru1)

2-şu tarihi iskenderci nerede?

3-bursa -ankara arası otobüs ile ne kadar sürüyor her saat araç bulmak mümkün mü?

4-sadece 3-5 saat sürecinde bursa da nereler görülebilir?

ve ayrıca vereceğiniz herbilgi için şimdiden teşekkürler....

önce bir yolu öğreneyim nasip olursa kapsamlı bir tur zaten hep aklımda?

Şehir merkezi 1 saat civarı sürer.
    2. Bir çok iskender yapan yer görebilirsin , heykeli az geçince sönmezin iş sarayı tarafında iskender diye bir yer var , fakat arkadaşların önerdiği yerlerde iyidir.
    3. Bilmiyorum fakat Terminalden bilgi alabilirsin.
    Yola gelirsek , fazla karışık bir yer değildir...
    Gezme tozma yerleri bellidir..
    Tarih olarak Camiileri , Türbeleri , Hamamları gezebilirsin.
    Havlu ve Lokum için Özdilek mağazına uğrayabilirsin.
    Ayrıca normal olaral Altıparmak / Heykel tarafları kalabalık olur , mağazalar ve restoranlar fazladır.
    Tophaneye çıkıp bursaya bakabilirsin , Kültürparkı gezebilirsin.
    Bu saydıklarımın çoğu Osmangazi tarafında ..
    İyi geceler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cenk -- 23 Haziran 2007; 1:40:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: metinardicli

quote:

Kesinlikle YALNIŞŞŞŞŞŞ
    1794 yılında Kurulmuş tarihi Bursa Kebapçısının üzerine tanımam...
    Yeri HEYKELde minnacık bir MAVİ Dükkan....
    Kime sorsanız size söyler yerini....
    Başka yerlerde örneğin : Beşyol/ S.Garaj 'da kebap yeyipte midenizi bozmayın derim.
    Ayrıca önünde ne kdr çok araba olması onun köklerinin eskiye dayandığını kanıtlamaz...
    Dediğim gibi Mavi şube_Heykel....

Senin daha Uludağ kebapçısından haberin yok. İçerisi full fotoğraf dolu bakanlar, başbakanlar, klüp başkanları vs vs hep resim çektirmiş.

• hiç sevmediğim bi yer uludağ kebapçısı kebabpçı iskender kat kat iyi.öyle izbe bi dükkana gelip nası yiyolar hiç anlamıyom
  • quote:

Orjinalden alıntı: @XEL

hiç sevmediğim bi yer uludağ kebapçısı kebabpçı iskender kat kat iyi.öyle izbe bi dükkana gelip nası yiyolar hiç anlamıyom

sana satmıyolar dostum sen gidip kuul yerlerde ye ne yersen.. garajdakini çok insan bilir. bursayı dışardan az çok bilen insanlarında önerdiği hep garandaji uludağdır. vede en baba iskenderi tayyarenin yanındki mavi eski binadaki iskender yapar.

vede gelecek arkadaşa bir öneri daha iskender hep yiyebilirsin ama kayhandaki gibi pideli köfte bursadan başka yerde yiyemezsin.
    demedi demeyesinm
    ey gibi bursa 1 sene olmuş uzak kalalı çok özlemişim 2 hafta sona benim ilk işim geldiğim gibi pideli köfte yemeye gitmek
  • quote:

Orjinalden alıntı: desiya

quote:

hiç sevmediğim bi yer uludağ kebapçısı kebabpçı iskender kat kat iyi.öyle izbe bi dükkana gelip nası yiyolar hiç anlamıyom

sana satmıyolar dostum sen gidip kuul yerlerde ye ne yersen.. garajdakini çok insan bilir. bursayı dışardan az çok bilen insanlarında önerdiği hep garandaji uludağdır. vede en baba iskenderi tayyarenin yanındki mavi eski binadaki iskender yapar.

vede gelecek arkadaşa bir öneri daha iskender hep yiyebilirsin ama kayhandaki gibi pideli köfte bursadan başka yerde yiyemezsin.
    demedi demeyesinm
    ey gibi bursa 1 sene olmuş uzak kalalı çok özlemişim 2 hafta sona benim ilk işim geldiğim gibi pideli köfte yemeye gitmek

ya benim demek istediğim kuullukla fln alakalı değil.heykelde iskender varken orda yemek çok saçma öyle bi yerde bence.içerde oturmazsın kapının önünde yemek ye.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: desiya

quote:

demedi demeyesinm

ya benim demek istediğim kuullukla fln alakalı değil.heykelde iskender varken orda yemek çok saçma öyle bi yerde bence.içerde oturmazsın kapının önünde yemek ye.

Axel bir gün git ye sadece orada ki muhabbet yeterlidir. Ama öbür tarafta sırf zıkkımlan kalk. Bir kere git.

• bir kere bnde gitmştim akrabmıza bursa güzl yer
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.